Regering verduidelijkt berichtgeving over nieuw ambassadevoertuig in Nederland

30
OM: 'Man die dreigde bom te gooien op Surinaamse ambassade moet in behandeling'
Het gebouw van de Surinaamse ambassade in Den Haag.

De Surinaamse regering heeft naar aanleiding van een column over het aanschaffen van een Mercedes-Benz als ambassadevoertuig in Nederland, laten weten hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit. De Surinaamse ambassadeur in Nederland zou onder normale omstandigheden een residentie ter beschikking hebben, ware het niet dat het daartoe beschikbare gebouw is verkocht door de vorige regering. Op basis hiervan vertoeft de ambassadeur in zijn eigen woning en verplaatst zich dagelijks tussen zijn woning, de ambassade en andere noodzakelijke plekken. 

De realiteit is dat de Surinaamse ambassadeur tot twee keer toe met een defectief voertuig langs de weg is komen te staan. De noodzaak om het 18 jaar oude voertuig te vervangen was dus dringend aanwezig. Het tweede voertuig, een 8 jaar oude bus, kan immers moeilijk worden ingezet om te voorzien in het regulier transport van de ambassadeur. 

In afwachting op vervanging had ambassadeur Khargi zijn eigen voertuig ingezet, welke nog steeds beschikbaar is voor de ambassade. De juiste procedure is bewandeld door via de Raad van Ministers goedkeuring aan te vragen voor de lease van een nieuw voertuig. Het leasebedrag is € 1.100 per maand voor dit voertuig. 

Daar de ambassade slechts over 1 representatief voertuig beschikt, wordt dit voertuig ook ingezet voor transport van buitenlandse gasten die in werkverband noodzakelijk moeten worden getransporteerd.

“Wij hopen met deze info de feiten in het juiste perspectief te hebben geplaats. Als Surinamers siert het ons immer om de integriteit van elke Surinamer te waarborgen en alle informatie te delen die ertoe kan leiden dat wij elkander met gepast respect bejegenen en blijven werken aan verheffing van elkaar in het algemeen en de natie in het bijzonder”, aldus de Communicatie Dienst Suriname zondag.

30 REACTIES

 1. Krijgt de ambassadeur ook nog geld/huur voor in gebruikname van zijn eigen woning?
  Kan iemand verduidelijken wat Didibbri &Co N.V met het geld van de verkochte pand heeft gedaan???
  Als Didibbri Ingrid had kunnen verkopen had hij dat ook met alle plezier gedaan.


  Maak melding

 2. De president van Uruguay José Mujica rijdt in een VW kever uit 1987 rond. Onze ambassadeur in Nederland hoeft dat niet te doen, maar waarom moet hij een Mercedes Benz hebben, wat is er fout aan een Toyota? Mijn Toyota is van 1997 en ik heb misschien maar 1 of 2 keer defectief (sic) langs de weg gestaan. ( Een werkwoord kan defectief zijn, auto’s kunnen defect zijn).


  Maak melding

 3. Auto 2 keer langs de weg omdat het stuk was. Dus geen onderhoud. Alles is vorige regering. Geen ballen om hun slag te nemen. Gewoon krijgt de lul een auto van €90.000 terwijl men in su geen eten hft. VHP is een vloek.
  Ik hoop dat de protesten daar die hele auto bombaderen.


  Maak melding

 4. @Debby,

  Je l*lt weer uit je nek. Als jij/jullie vandaag de dag geen eten hebben hebben jullie aan je zelf te danken. En natuurlijk is alles de vorige regering omdat ze een krabita anoe hebben/hadden.

  Het laatst regelen van jouw, zegt al genoeg over hoe jouw leven eruit ziet. Vernietigen zit in je genen toch??


  Maak melding

 5. Wat is het probleem van die paarse ratten? Opa D heeft 7 nieuwe auto’s meegenomen en beveiliging en chauffeur iedere dag op kosten van de staat, terwijl hij een gewone burger is. Wat kost het de staat iedere dag ? Dus tap oeng kappa.


  Maak melding

 6. Latour Posse, als het waar is dat opa D 7 nieuwe auto’s heeft meegenomen en beveiliging en chauffeur iedere dag op kosten van de heeft, dan moet je de huidige regering daarop aanspreken. Hoe kan de gewone burger opa D dit allemaal voor elkaar krijgen, houdt of hield hij een pistool tegen Sheriff en Lonny hun hoofden, zodat zij het moesten toestaan?


  Maak melding

 7. @ debby jij en je soortgenoten zijn vervloekt tot het leven van bedelaars, pakketten, stelen, roven en afgunst. BTW 90K is de toename in waarde van mijn huizen de laatste 3 maanden.


  Maak melding

 8. Wat een gezeik hier over een auto. Didibrie heeft meerdere auto’s op kosten van de staat gekocht en die hij na zijn verlies voor een appel en een ei aan partijgenoten heeft verkocht. Is dat dan niet over de rug van de burger gegaan??? Nu wordt elke uitgave van deze regering onder een vergrootglas gezet. Jullie hadden dat moeten doen toen Didibrie aan de macht was en hij Boefdraad keer op keer met z’n delegatie naar het buitenland stuurde op bedeltoer.
  Ook hebben jullie destijds toen er met geld van het SZF onroerend goed werd gekocht, in je hangmat liggen slapen.


  Maak melding

 9. Als RUTTE op de fiets naar zijn kantoor gaat kan de Ambassadeur van Suriname dat ook, waarom zo een duur voertuig, terwijl er geen geld is om personeel in Suriname te betalen.
  En de ORANGE RATTEN op dit forum moeten zwijgen, want deze Regering is geen haar beter dan de vorige………………….Ja toch @WAT.


  Maak melding

 10. Laat me 1 ding duidelijk maken, mie na wang blaka mang, maar blaka mang zijn lui reageren dom maken kinderen zoeken andere vrouwen, alles wat tegen zit is de schuld van een ander, Zolang mie egie volk e reageert dom blijf ik dit schrijven?het debby domkop jouw vervloekte agoe bouta heeft 4 miljard verduisterd, daarmee kon Suriname 1 boeing 787-10 serie kopen ,2x boeing 737-900 kopen, uiteraard daarna 100 Mercedes b of c klasse,
  Dong koekoe jullie reageren achterlijke en zeik op een respectabele regering santhoki brunswijk, paarse ratten moeten opgeruimd worden, met gif uiteraard, want deze regering doet het 100 x beter, hoerie debby toen jouw oplichter aan de macht was hebben die kenbaar gemaakt hoeveel geld er binnen komt uit het buitenland, alles hebben de boeven onder elkaar verdeeld, wat santhoki betreft, alles wat hij doet worden netjes kenbaar gemaakt, en dat is pas een echte volwaardige regering, zoals santhoki heeft beloofd, wo seting is een moeilijke opgave voor santhoki, de hele Surinaamse staatkas is geplunderd, computers staat eigendom zijn ontvreemd, geen wonder als je voor een dief heb gekozen, me teigi ding is e seting, maar ding tra volk e broking baka ?
  Mie Afrikanen soema no lobie vooruitgang?
  Suriname is een rijk land, eerst de geroofde miljarden terug betalen, en dan komt het goed, a tang so, dieberie paarse


  Maak melding

 11. Ik ben al 30 jaar lid van de ANWB. Dus pech onderweg wordt zo verholpen en ik laat mijn auto goed onderhouden.
  Bouterse laat hiermede duidelijk blijken dat hij meer van de Fransen houdt en minder van de Nederlanders.
  Pand in Den Haag is verkocht en pand (miskleun) Parijs wordt behouden. Bouta je bent werkelijk de “beste” president van Suriname ooit


  Maak melding

 12. Roman, als Je echt een blakaman bent en echt vindt dat blakaman nergens voor deugen, dan kan je Suriname en de wereld makkelijk een grote dienst bewijzen door samen met je blakaman familie en kroost van de Bosje brug te springen. En als jullie daar te laf of bang voor zijn, moeten jullie je maar laten steriliseren. Jij zegt wel dat blakaman lui, stom, achterlijk en schurkachtig zijn, maar ik wil wedden dat jij met achterlijke kop, die overstroomt van minderwaardigheid en zelfhaat, vind dat jij de grote uitzondering bent op de regel.


  Maak melding

 13. Redskin 6 september 2021 At 07:17
  Heerlijk hoe dom Debby uit de hoek komt. Wat een dom wijf.
  ====================================

  Nog steeds komen voor Suriname lijken uit de kast vallen.
  En die Henkes doet er lekker aan mee. Samen met andere paarse rioolratten gaan zichzelf vergelijken met de functie Ambassadeur. Alsof die voor Suriname niet representatief voor de dag hoeft te komen. Toen er door hun vrienden alles wat los en vast was gestolen werd, hoorde je ze niet.


  Maak melding

 14. Dank u voor de uitleg en er is geen twijfel aan de integriteit van de huidige Surinaamse machthebbers. Het is een goed stel hoor.Alleen zij die tot de kleine kring van de fascistische beweging ndp behoort, zullen in domheid en wantrouwen uitblinken.


  Maak melding

 15. De Orangisten hier mogen goed praten wat krom is, het blijft gemeenschapsgeld (belastinggeld). Hier dient voorzichtig mee worden om te gaan.
  Het blijf een ondoordachte dure uitgave voor een ambassade van een klein land, waarbij gezegd moet worden dat met alle moderne communicatie middelen een ambassade niet meer noodzakelijk is. Een ambassade aanhouden is niet meer van deze tijd. Contacten hoeven niet meer via ambassades te gaan, die kunnen rechtstreeks plaats vinden.
  Is dit nu de veel geprezen prudent beleid!!!!
  De vorige regering deed het niet, daarom zitten wij met z’n allen in de shit, deze regering mag van jullie aan van alles uitgeven, daarom zitten wij met z’n allen nog in de shit. Als het zo blijft, zitten wij met z’n allen eeuwig in de shit.
  Als zij het weinige wat nog over is zo lukraak uitgeven, hoe zal het dan zijn als straks de olie dollars gaan binnen stromen. Het wordt één grote Kapitalen orgie net als onder de vorige regering, toen ging het ook fout met de vele leningen.
  Parra Express, dit is het werk van slim Suriname. Is ons eigen schuld hadden we maar niet zo “slim” moeten zijn.béééé.

  Popo Jantje, ik moet je gelijk geven, jij wijst vaak naar de toestanden in Afrika als je de blakasma weer wilt framing. Suriname begint steeds meer op de landen in Afrika te lijken, met deze regering wordt het niet Dubai maar eerder Zimbabwe. Door de vorige regering vervielen wij tot een bananenrepubliek.

  Overigens is het nog heerlijk toeven in Su.


  Maak melding

 16. @ Pony

  Popo Jantje, ik moet je gelijk geven, jij wijst vaak naar de toestanden in Afrika als je de blakasma weer wilt framing. Suriname begint steeds meer op de landen in Afrika te lijken, met deze regering wordt het niet Dubai maar eerder Zimbabwe. Door de vorige regering vervielen wij tot een bananenrepubliek.

  Overigens is het nog heerlijk toeven in Su.

  Laatste zin… vertel mij wat. Kan overal mijn hengel uitwerpen zonder vast te zitten aan een vergunning. Loop rond in mijn jogjit en opo borsoe zonder beschuldigd te worden van schennis van de openbare orde. Kan gerust scotoe bigi botoe roepen zonder beboet te zijn.


  Maak melding

 17. “De Orangisten hier mogen goed praten wat krom is, het blijft gemeenschapsgeld (belastinggeld). Hier dient voorzichtig mee worden om te gaan”

  @Pony,

  Je heb groot gelijk, ik kan je geen ongelijk geven.
  Alleen wil ik je wel vertellen als Didibbri &Co N.V dat ook hadden gedaan was Suriname vandaag geen bedel staat geworden toch??


  Maak melding

 18. pony die franco 11 wil een trapautootje van jou hebben dus geef hem dat trekken en zet hem dan op de straat dan kan hij de ambassadeur een lift geven , nou dan is er geen overheidsuitgave meer nodig voor een auto , eindelijk gaat die franco 11 aan het werk , hij zal de eerste paarse rat zijn die gaat werken daar in Nederland


  Maak melding

 19. Een Auto Leasen Van 1100 Euro Per Maand Is Een Masarati. Lamborginni Of Een Bugatti
  Voor 500 Euro Per Maand Kan Je Al Een Dure Benz Leasen En Geen 1100 Euro

  Na Frommu Torie


  Maak melding

 20. @IVANOF LIMBURG
  6 september 2021 At 16:46

  Als jij voor €500,- een dure Mercedes-Benz kan leasen inclusief onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen, wil ik deze voor je betalen.

  Laat me jou dit vertellen, voor ongeveer €500,- kan je een Toyota Yaris leasen. Bij een Bugatti, Masarati enz kan je echt niet voor €500,- leasen. Deze kosten meer dan dat jij per maand aan je totale lasten betaald.


  Maak melding

 21. De premier (Rutte) behoort wel tot de groep mensen (‘lijst A’, onder wie leden van koninklijk huis, ministers en sommige kamerleden) die door de overheid beveiligd worden. Dat we premier Rutte alleen op zijn fiets zien rijden, wil dus niet zeggen dat hij ook echt alleen fietst.


  Maak melding

 22. heeft franco 11 al zijn eerste ritje gedaan in het trapautootje van jou pony , de ambassadeur moet wel op tijd bij zijn afspraken zijn , dus geef gas franco 11


  Maak melding

 23. Deze Ambassade snel verkopen en een kantoortje huren samen met wat andere kleine landen. Onderhoud en verwarmen en de tuin en gedorven rente kosten een vermogen.

  Wanneer wordt de ambassade in Parijs eens afgestoten of was die al verkocht,


  Maak melding

 24. Top 5 leaseauto’s voor € 1.000 per maand
  Volvo XC90 lease.
  Financial lease Audi Q7.
  Lease BMW 5 Serie.
  Mercedes Benz E Klasse financial lease.
  Jaguar F Pace leasing.
  Leaseauto met een budget van € 1.000 per maand.


  Maak melding

 25. Waarom moet het CDS ingaan op elk soc media bericht.
  Wie heeft de verkiezingen gewonnen. Het ziet ernaar uit dat jullie alleen maar acteren op fakenews van anti-regering stemmers.
  Deze mensen willen dat de regering zich verplaatst in een boerikie wagie en alle gold en glitter voor ze regelt.

  Rutte woont in een ontiegelijk groot penthouse, dicht bij zijn werk. Wie zo achterlijk is om te geloven dat er geen volgauto’s zijn, en dat hij alleen maar op de fiets, van zijn penthouse naar de hofvijver gaat, spoort niet.


  Maak melding

 26. Wat Rutte betreft hebben jullie gelijk, hij wordt natuurlijk beveiligt op weg naar zijn werk v v op de fiets, maar het is geen karavaan van meerdere auto en motorfietsen en het verkeer wordt niet stil gelegd. In Su zijn de presidenten en voorzitters baasjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.