donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister hoort issues en problemen Surinaamse studenten TU Delft aan

Minister hoort issues en problemen Surinaamse studenten TU Delft aan

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft deze week een bezoek gebracht aan de Technische Universiteit (TU) Delft ter kennismaking met studentenverenigingen. Daar heeft hij geluisterd naar de issues van de Surinaamse studenten.

Deze studerende jongeren hebben twee presentaties gehouden voor de OW-minister, waarna de bewindsman kennis mocht maken met het bestuur van TU Delft. Vervolgens presenteerde de OW-topman het beleid van de regering-Santokhi/Brunswijk en het beleid van het ministerie van Openbare Werken in Suriname.

De studenten hielden bij dit bijzondere moment hun vragen en issues voor aan de minister, die op zijn beurt onmiddellijk aangaf werk hiervan te maken door spoedig actie te ondernemen.

Hij gaf aan niet alleen contact te zullen opnemen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), maar ook andere ministers in Suriname om de problemen van de Surinaamse studenten in Nederland op te pakken. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Welk beleid??? Er is totaal geen beleid….hij kan niet eens de gaten in de weg naar Nickerie onder controle krijgen..maar gaat Nederlanders leren om wegen te bouwen…Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…Wat een MOP.


    Maak melding
  2. ” De studenten hielden bij dit bijzondere moment hun vragen en issues voor aan de minister, die op zijn beurt onmiddellijk aangaf werk hiervan te maken door spoedig actie te ondernemen.”
    Inderdaad, vraag maar aan de Coronianen en Nickerianen….die rijden nu op een prachtig stukje Oost West verbinding….toch?


    Maak melding
  3. Franco11
    Zoals de vorige keer sla je nu weer de plank mis. Ik lees ook nergens dat Nurmohamed Nederlanders wil leren wegen te bouwen. Je schreef dat je een 10 had voorlezen.
    Had je de 10 van een oom of tante gekregen of van een familie van Aboi konnie. Het gaat hier om begrijpend lezen en niet om lezen als een kip zonder kop en dan de feiten verdraaien. Ik krijg nu sterk het vermoeden dat het in jou geval ging om lezen in het Surinaams. Probeer ook de Nederlandse taal. Schrijf je in voor een opleiding en ga ook andere vakken leren bv handel/economie, dan ga je dingen misschien beter begrijpen en wat verstandiger reageren. Succes en veel tra la la.


    Maak melding
  4. FRANCO 11 7 september 2021 At 00:02
    Welk beleid??? Er is totaal geen beleid….hij kan niet eens de gaten in de weg naar Nickerie onder controle krijgen..maar gaat Nederlanders leren om wegen te bouwen…Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…Wat een MOP.
    ======================================

    Ik had het al eerder aangegeven, het proces van het verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen van zintuiglijke informatie is aan die FRANCO 11, niet besteed.
    Je kunt je dan gevoeglijk afvragen wie hier nu in de lach moet schieten….


    Maak melding
  5. De scholen in Su liggen op hun gat en je gaat wat doen in nederland???
    Als ik hoorde dat ze een financiering voor 50.000 tablets zochten t.b.v de studenten in Su kon ik zeggen.
    Ik walg al van deze man. Gaat nu wat show projekten doen. Kijk naar ons land. Straten inbegaanbaar, bermen onder wied.
    Deze is echt een gatlikker van nederlanders.
    Mensen in Su kampen nog steeds met problemen van wateroverlast. Ga je mooi wezen spelen??


    Maak melding
  6. wat voor problemen hebben die studenten daar in Delft dan , hebben ze last van al die paarse ratten daar in Nederland zoals die debby en franco 11 en noem al die teringlijers maar op , ja dan wordt het hoge tijd dat de Minister ingrijpt , want met die gasten kun je niet leren

    want er zijn toch geen Surinaamse studenten die afkomstig zijn van die paarse boeven partij ndp , bouta zal ze vermoorden


    Maak melding
  7. De Surinaamse studenten ervaren problemen bij hun studie op de uni van Delft.
    Die problemen hebben de studenten aangekaart bij minister Nurmohamed, waarbij hij de studenten heeft aangezegd onmiddellijk de problemen aan te kaarten bij minister Ramdin en terug in Suriname ook bij andere ministers.
    Daar gaat het in grote lijnen over in het bericht en helemaal niet over wegen bouwen of repareren laatstaan om Nederlanders te leren hoe zij wegen moeten aanleggen.

    Inmiddels weet ik dat veel Surinamers slecht zijn in begrijpend lezen.


    Maak melding
  8. Halloo in ben jackie Rangiwa , ik woon in suriname .
    Ik ben op zoek naar een studenten woning .
    ik Rond van het jaar Natin-Mbo af en zou graag een ElektroTechniek HBO opleiding in Nederland Tu Delf willen volgen .
    van wegens visum vertraging en wilde al mijn cijfers hebben om zeker van mijn zaak te zijn ,kon ik niet vroegtijdig aanmelden
    ik vraag als ik nu nog kan Registreren voor een opleiding en ook voor een februari instroom kan gaan .
    graag u reactie’s vriendelijk groet.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES