Afschaffen visumplicht op de agenda bij bezoek Santokhi aan Nederland

33
Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname
Archieffoto: naar Suriname vertrekkende passagiers op Schiphol.

President Santokhi heeft zondag bij zijn vertrek opgemerkt dat de relatie tussen de regeringen van Suriname en Nederland in de afgelopen tien jaar vrijwel stil is geweest. Daarentegen is de relatie tussen de twee gemeenschappen wel doorgegaan.

“Dat is de kracht van de samenwerking tussen Suriname en Nederland: daar waar op politiek niveau zaken traag gaan of stilliggen dan pakken de gemeenschappen dat op”, aldus de Surinaamse president. Het is thans de bedoeling om deze samenwerking te intensiveren naar onder meer het niveau van bedrijfsleven en meer halen uit investeringen.

Verder zal ook de toeristenstroom beter gestructureerd moeten worden, samenwerking tussen SLM en andere vliegmaatschappijen van de grond moeten komen en het reisverkeer versoepeld moeten worden. Tegen deze achtergrond staat ook het afschaffen van de visumplicht op de agenda van beide landen.

Het Surinaamse staatshoofd zit ook een belangrijke rol weggelegd voor de Surinaamse diasporagemeenschap. Zij zal als ambassadeur moeten fungeren om poorten naar andere landen van Europa te openen. 

33 REACTIES

 1. Ik ben geen voorstaander van visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland v.v.
  Een visum naar Suriname zal toch wel wat extra valuta genereren voor SU, als dit tenminste goed besteed kan worden.


  Maak melding

 2. Hopelijk krijgen ze de dieven, oplichters, verkrachters, doodrijders, zinloos geweldsmisdrijven en illegale wapen bezitters onder controle, voordat ze geld vragen om daar te komen.


  Maak melding

 3. Pieter tôg, je vraagt veel van deze man hôr!!!
  Laat hij eerst maar tonen wat voor concreet beleid, beleid op verhogen van de productiviteit en overheidsinkomsten, hij de afgelopen 12 maanden heeft gerealiseerd, behalve dan met het schuiven van de uitgavenposten en uitstellen van aflossingen van de crediteuren. Schulden veroorzaakt door de vorige regering.


  Maak melding

 4. Afschaffen visumplicht naar beide landen?
  Zoals de grote Johan Cruyff eens, met onvervalst Amsterdams accent, zei; alles heb zijn voor- en nadeel. Men moet de voor- en nadelen goed tegen elkaar afwegen. Als b.v. door de afschaffing duizenden Surinamers in Nederland gaan onderduiken, moeten we er niet aan denken laatstaan beginnen.


  Maak melding

 5. @Henkes
  Je kan er donder op zeggen dat dat zeker zal gebeuren.Er zijn in Amsterdam heel wat Surinamers die na een vakantie niet meer terug gegaan zijn.


  Maak melding

 6. President U gaat toch niet de slm daar promoten , en iemand zei hier al dat visumplicht is opgezet voor alle Schengenlanden en Nederland kan niet beslissen om die visumplicht voor Suriname afteschaffen , en uberhout visumplicht moet gehandhaafd blijven voor Surinamers alleen al om de paarse criminelen daar te houden , ze hebben al genoeg paarse criminelen daar in de bijlmer


  Maak melding

 7. Nee, hij zei” elk nadeel heeft zijn voordeel “, dit is zijn zegswijze”.
  Ook, zei hij ” ik heb een zakvol geld, nooit een doelpunt zien maken “.

  Ook, als zijne excellentie met een zak vol geld terug komt, zal dat geen eten geven, mits het wordt uitgegeven aan goede zorg voor land en volk.


  Maak melding

 8. Redskin 6 september 2021 At 14:23
  Pony,men is bezig 10 jaar jou ndp ellende recht te trekken. Makkelijk vanuit luie reet
  schreeuwen dat deze regering niks doet. Weet jij wel hoeveel papieren en computer bestanden zijn verdwenen?dus lul niet zo dom uit je nek@@

  Natuurlijk zal het lang duren, 10 jaar rotzooi opruimen.
  Maar, Redskin, wie zei, we ruimen de 10 jaren shit van Bouterse op, binnen no-time, en wi o set ing, binnen no-time zijn we uit de rotzooi, er staan 180 deskundigen gereed om het werk te doen, investeerders staan in de rij, er liggen vele plannen gereed om uit te voeren, het is een kwestie van overname, wie kwam met blablablabla tijdens de verkiezing. Wij zij gewoon misleidt, mensen hebben het geloofd, de regering hun vertrouwen gegeven. Mag ik dan niks zeggen, want dan l#l ik volgens jou uit mijn nek.
  Kom bij mij niet met jouw shit argument, en leer eerst eens goed lezen.
  Laten ze gewoon zeggen, ze hebben het onderschat, de rotzooi, dan is er niks aan de hand, maar dat hoor je ze niet zeggen, het enige wat je hoort is de regering NDP dit en dat en verder doet men alles verkeerd, doe jij ook, allemaal slap gelul, moesje zit al in Parijs weet je dat, dit brengt ons nergens.
  De mensen pinaren niet in het “verleden”, maar in het nu, vandaag, morgen, overmorgen, niet in het verleden. Ga maar lullen tegen iemand anders.

  En zou je mij vragen wat ik dan wil, wel, laten zij nieuwe verkiezing uitschrijven dan kan ik op een van de nieuwe partijen stemmen, de oude partijen mogen de boom in, deugen niet, hebben niet gedeugd en zullen ook nooit deugen, de belangen zijn te groot.


  Maak melding

 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Afschaffen visumplicht op de agenda bij bezoek Santokhi aan Nederland.

  Schengenvisa zal helemaal niet gewijzigd worden voor Suriname.

  Raadpleeg de lijst voor de visumplichtige landen voor het Schengengebied.

  En niet te vergeten: Ook een voormalige gekoloniseerde land door Nederland is visumplichtig.
  Dan heb ik het over Indonesië.

  Dit zijn visumplichtige landen voor het Schengengebied.
  Of je visumplichtig bent voor een bezoek aan Nederland hangt af van je nationaliteit.
  Heb je meer dan 1 nationaliteit? Dan bepaalt het paspoort waarmee je reist of je een Schengenvisum nodig hebt.

  En raadpleeg vervolgens de lijst met de niet visumplichtige landen.
  Lijst met niet-visumplichtige nationaliteiten.

  Visumvrij reizen voor 62 nationaliteiten
  Zonder visum de Schengenlanden bezoeken is toegestaan voor de onderstaande 62 nationaliteiten.


  Maak melding

 10. Wo set’ eng. Visum vrij reizen naar Nederland?
  Wel zelfs Koning Willem Alexander kan hier niks aan veranderen.

  Al zou het door een wonder kunnen, dan gaat de douane en immigratie bij aankomst gewoon zwaarder screenen. Wie ze dan niet vertrouwen, gaat weer retour met de volgende vlucht. Dat doen zoveel landen.


  Maak melding

 11. Verder zal ook de toeristenstroom beter gestructureerd moeten worden, samenwerking tussen SLM en andere vliegmaatschappijen van de grond moeten komen en het reisverkeer versoepeld moeten worden. Tegen deze achtergrond staat ook het afschaffen van de visumplicht op de agenda van beide landen

  Ik gun Suriname al het goede van de wereld. Maar willen ze de wens van “toerisme”willen realiseren dan dienen ze keihard te werken noh ka. Ik denk het niet mee te zullen maken met mijn 74 jaar.
  – Waar haar je de lef / drf vandaan om de criminaiteit de nek om te draaien
  – Wat bezielt jullie in Suriname om te denken dat de overvallers boeven inbrekers moordenaars etc vanzelf zullen verdwijnen als jullie tot op heden dit gespuis niet kunnen tegenhouden.
  – Wanneer zullen jullie een aanvang maken met een schoon milieu en een goed infrastructuur
  – Wanneer zullen jullie eens betere prijzen hanteren om het torisme te stimuleren
  – Wanneer maken jullie een aanvang om de omkoopcultuur uit te bannen
  – Wanneer maken jullie een start om vriendelijkheid en geen arrogantie uit te stralen
  dit is een opsomming van 100 tal manco’s die moeten worden aangepakt.
  Ja wanneer wordt hier eindelijk aan gewerkt.
  Ik zie het wel gebeuren (misschien) maar dan wel 4 generaties verder maar vrees dat de genen van ikke is beter dan stikke


  Maak melding

 12. Redskin 6 september 2021 At 14:23
  Pony,men is bezig 10 jaar jou ndp ellende recht te trekken. Makkelijk vanuit luie reet
  schreeuwen dat deze regering niks doet. Weet jij wel hoeveel papieren en computer bestanden zijn verdwenen?dus lul niet zo dom uit je nek
  ======================================

  Hahaha, en dom lullen uit z’n nek, dat kan ie zeker….


  Maak melding

 13. Als men deze inkomsten bronnen aanboordt worden ze nooit meer ontheven,makkelyk geldt in het ladje toch, overgens dacht ik dat het Suriname was die de visum plicht invoerde, waarschynlyk om de staatskas tespekken.


  Maak melding

 14. Dat sommige mensen nog steeds paars georiënteerd zijn geeft aan dat ze totaal gedesoriënteerd zijn. Rotzooi van 40 jaar DiDiBri ka kun je niet in een paar jaar oplossen. En nee, dat die paarse rat het zo erg had achter gelaten had geen mens verwacht. Deze regering is op de goede weg en zal SU weer positief op de kaart zetten en opbouwen. Santokhi, you are te master and the best.


  Maak melding

 15. President Santokhi komt met een Belgisch vliegtuig naar Nederland en dan gaat hij daar de slm promoten , de slm heeft geen vliegtuig , alleen een paar gevouwen papieren vliegtuigjes gemaakt door robg.
  President Santokhi het eerste minpuntje van U.


  Maak melding

 16. Dan kan Surname hun overschot aan criminelen naar NL exporteren. De NL zitten echt op ze te wachten om de mocros concurentie te geven. Mijnheer Santhoki kan NL mededelen dat de suri burgerschap van dino gaan intrekken dus als hij weer vrijkomt gaat hij netjes naar NL waar hij was geboren.


  Maak melding

 17. Nederland en de overige Schengenlanden gaan Surinamers pas visumvrij binnenlaten wanneer Suriname zo welvarend is dat geen enkele Surinamer er nog over piekert in Europa te willen blijven als ze daar op vakantie of om andere reden naartoe gaan. Zolang ze in Europa denken dat de meeste Surinamers armoedzaaiers zijn, kun je visumvrij daar naartoe reizen vergeten.


  Maak melding

 18. Surinamer kunnen hun eigen grenzen niet eens bewaken en vragen hetzelfde van NL. Hou toch op grapjurken. Wat denken jullie ze gaan al die haitianen, brassion, columbavianen, cubanas, venozolas zonder visa binnen laten??? Hoe dom om dat zelfs te vragen.


  Maak melding

 19. WAT, niet zo negatief over onze president, jij gaat toch ook met een taxi, auto merk Subaru, naar je buitenvrouw, terwijl je zelf een auto, merk Suzuki, hebt hahaha.


  Maak melding

 20. Ik ga ervan uit dat de rotzooi van Santokhi geen lang leven is beschoren. Zijn kretologie over visumvrij reizen tussen Nederland en Suriname is maar van korte duur. Kunnen we categoriseren onder een van zijn vele hersenspinsels. De man realiseert zich niet welke worst hij de mensen is aan het voorhouden. Santokhi kan zijn waanideeën niet waarmaken. Nederland heeft immers geen belang bij een leegloop van Suriname. Surinamers met poen zullen altijd welkom zijn. Daarnaast wil men in NL niet ondergesneeuwd raken door sneeuwval uit Suriname. Er valt immers een hindernis weg voor Surinamers waardoor meer foute mensen sneeuwwitje naar Nederland kunnen brengen.


  Maak melding

 21. Aha, egoïst sopi sjorrie gunt surinamers géén deelname aan de rijkdommen van Nederland? En je discrimineert naar arme mensen. Zegt al genoeg over je slechte paarse inborst. Bah, blijf in je perfect land ptata en trap je poten nooit in Suriname, nep buitenlander. Ga in het vervolg je gal spuwen op jouw politieke lijders aldaar, jo sebrefata. Want alleen maar rommel komt uit je smoelwerk.


  Maak melding

 22. Wahahaha! Die buriki is inderdaad los van de realiteit! Of eigenlijk is hij gewoon te dom en te achterlijk om te snappen dat zaken niet zo gaan als hij denkt. Nederland kan Suriname geen vrije personentoegang verschaffen in de EU!! Dat jullie hier weer massaal klaarkomen op nog weer eens zo een stommiteit had ik overigens wel verwacht, stelletje buriki’s!!


  Maak melding

 23. Ze hebben mijn bijdrage verwijderd. Hoewel enkelen erop hebben gereageerd, waarvoor mijn dank, moet ik concluderen dat het kennelijk niet past in het straatje van die slijmjurken. Maar ik blijf het zeggen dat het voorstel om de visumplicht af te schaffen getuigt van politieke onnozelheid. Nederland is onderdeel van de Schengengemeenschap en kan dus niet in haar eentje een dergelijk besluit nemen. Ook van Surinaamse zijde is dit onverstandig, want de visumgelden worden in de meeste gevallen gebruikt om de slarissen van het personeel dat niets doet te betalen. Denk maar aan het personeel van de ambassade. Je denkt toch niet dat ik mijn zuiver verdiende diaspora spaargeld zal toevertrouwen aan een regering die de richting is kwijtgeraakt. Daaaaaag Santhoki en de twaalf rovers


  Maak melding

 24. Visumvrij reizen wil niet zeggen dat je elk moment het land binnen kan. Er zijn voorwaarden aan verbonden.

  =================
  ​Hoewel je geen visum nodig hebt, kan je op Schiphol (Koninklijke Marechaussee), aan de grens of bij de vreemdelingenpolitie (AVIM), gecontroleerd worden of je aan de voorwaarden voldoet voor binnenkomst en verblijf in Nederland.

  Indien je niet voldoet aan de voorwaarden of niet de vereiste documenten kan overleggen, bijvoorbeeld de polis van een medische reisverzekering, dan kan de toegang tot Nederland en andere Schengenlanden worden geweigerd.

  ETIAS reisautorisatie
  Reizigers die zonder visum naar het Schengengebied mogen reizen, moeten vanaf eind 2021 vooraf toestemming vragen om deze Schengenlanden te bezoeken. Deze zogenaamde reis-autorisatie is geen visum. Je vraagt de reis-autorisatie aan via het Europese Reisinformatie en Autorisatiesysteem (ETIAS). De aanvraag kan alleen online gedaan worden. Wanneer de wijziging precies ingaat, is nog niet bekend.


  Maak melding

 25. Visumplicht niet afschaffen, wel het bedrag dat men voor de visum moet betalen afschaffen. Vooral Surinamers moeten erg veel betalen aan het toch al rijke Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.