VIDEO: President ontvangt eerste exemplaar boek ‘100 jaar Transvaal’

5

President Santokhi heeft deze week het eerste exemplaar van het boekwerk ‘100 jaar Transvaal’ in ontvangst genomen. De Surinaamse voetbalclub herdacht in januari dit jaar het feit dat zij een eeuw geleden werd opgericht. Een van de hoogtepunten, opgenomen in het boekwerk, is het Concacaf-kampioenschap van 1970. Transvaal-voorzitter Anand Pherai noemt het een geweldige eer dat de vereniging het eerste exemplaar aan het staatshoofd mocht overhandigen.

Vandaag is namelijk het startsein gegeven om exemplaren van het boek naar andere organisaties toe te distribueren. “We vonden het geweldig dat de president ondanks zo een drukke tijd ons de gelegenheid heeft gegeven om bij hem langs te komen en we appreciëren dat,” aldus de clubvoorzitter. Hij zegt dat in het boekwerk “100 jaar Transvaal” alle hoogtepunten in de afgelopen 100 jaar van de club zijn vastgelegd.

Enkele van de hoogtepunten zijn de drie Concacaf-kampioenschappen, het bezoek van de Braziliaanse voetbalclub Santos die in 1973 een wedstrijd tegen Transvaal speelde en welke de 1000ste wedstrijd van de legendarische Pele is geweest. De club heeft in de afgelopen jaren talentvolle voetballers geleverd in en buiten Suriname. Volgens Pherai is het een ongoing proces en is Transvaal een sterk team.

Deze zaken zijn ook voorgehouden aan president Santokhi alsook hetgeen de club verder van plan is. Er zijn volgens de voorzitter ook afspraken met het staatshoofd gemaakt. Er is onder meer een oplossing gevraagd voor het feit dat de voetbalcompetitie stilligt in Suriname vanwege de Covid-19-pandemie. Slechts 30% van de voetballers zou zijn gevaccineerd. De president heeft beloofd dat een managementteam uit het buitenland eraan zal werken de voetballers te stimuleren zich te laten inenten.

Tijdens het onderhoud met het staatshoofd is ook de kwestie betreffende het Streepy Stadion aan de orde gekomen. De club heeft ook aangegeven veel in de jeugd te willen investeren. “Transvaal is ready voor profvoetbal en we hebben de president ook gevraagd ons daarmee te helpen”, aldus de Transvaal-voorzitter.

5 REACTIES

 1. Wie in Suriname weet dat Transvaal een gebied in Zuid Afrika is? De Vaal is een rivier, trans betekent over ( Transvaal = over de Vaal). De Zuid Afrikaanse Burus trokken over de Vaal omdat ze niet onder Engels bestuur wilden leven. Hoe men in Suriname een voetbalvereniging Transvaal kon noemen, mag de duivel weten (waarschijnlijk door een Bakra die veel bewondering had voor wat zijn landgenoten deden in Zuid Afrika), maar is het na 100 jaar geen tijd om de naam Transvaal te veranderen in b.v. Sipaliwini of Kwamala?


  Maak melding

 2. Weer een voorbeeld hoe het niet moet. In gesloten airco ruimte zonder mondkap. En kletsen over 1 persoon die in de avond naar huis rijdt?? Fuck chan en ramadhin. De avondklok is , voor hun angst


  Maak melding

 3. debby , heb jij last van de warmte of zo daar in het riool in de bijlmer , wat een stront ben jij toch , ze moeten daar in de bijlmer eens goed tekeer gaan met een hoge drukspuit in het riool , nou debby dan zal jij blank worden of wit


  Maak melding

 4. Transvaal moet de Braziliaanse voetbalbond verzoeken om een jaar lang in een competitie te mogen meedoen van een van de Braziliaanse deelstaten…op kosten van de FIFA (potje ontwikkeling voetbal in Suriname).
  Vijf jaar lang elk jaar een club uit Suriname in Brazilië laten spelen.
  Het voetbal in Suriname zal dan snel vooruitgaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.