Openbare Werken start trainingen voor personeelsleden

9
Openbare Werken start trainingen voor personeelsleden

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft het organogram inmiddels aangepast waarbij Onderzoek en Dienstverlening (O&D) als een vierde directoraat erbij is gekomen. In dit kader zijn onlangs informatiesessies gehouden voor ambtenaren die voornamelijk te werk zijn gesteld bij het nieuwe directoraat, alsook voor hen die invulling geven aan de nieuwe structuren binnen het aangepaste organogram. De eerste infosessie betrof “taken en bevoegdheden van nieuwe stafleden” en de tweede ging over het “aanbestedingsproces op het ministerie”. 

Volgens directeur Santosh Soman van Civieltechnische Werken (CTW) is middels deze infosessie het startsein gegeven aan het trainingsprogramma binnen Openbare Werken. Echter volgen er nog meer van deze trainingen, lezingen, workshops en bijeenkomsten. Tijdens de infosessie is onder andere voldoende aandacht besteed aan de doelen en taken van een directeur, onderdirecteur en hoofd. Hoe zien de taakstellingen van onder meer de afdelingen Personeelszaken, Documentaire Informatie Voorziening (DIV), Secretariaten, Juridische Zaken en Controle eruit. Tijdens de presentaties is uitgebreid ingegaan op hoe de verschillende afdelingen binnen de directoraten functioneren en aan welke regels men zich dient te houden.

Minister Riad Nurmohamed gaf gedurende zijn presentatie aan welke afdelingen volgens het nieuwe organogram rechtstreeks onder de minister vallen en hoe deze van dienst kunnen zijn voor de vier directoraten van Openbare Werken. De bewindsman gaf verder te kennen dat het nodig is trainingssessies te houden binnen het ministerie, zodat de mensen die op dit ministerie werkzaam zijn up-to-date blijven in hetgeen waarmee zij belast zijn en zo hun werk steeds efficiënter kunnen uitvoeren.

De tweede sessie was gericht op het aanbestedingsproces, waaronder het lezen van bestekken, aanbestedingsreglementen, uitvoeringsvoorwaarden en de procedure van het verloop van het aanbestedings- en gunningsproces tot de contractondertekening. 

9 REACTIES

 1. Beste Ram Singh,
  In 1980, had iemand beloofd het land op orde te brengen.
  Het parlement en nevenorganen, werden tot slaaf gemaakt.

  Er werd geen putjes gegraven.
  De leiding, verloor haar greep op regering en dook de kwade in.

  Nu worden, putjes gegraven, onder leiding van een regering, welke een nieuw begin heeft gemaakt.
  Dat houd in ” mensen opleiden/heropleiden en bewust maken dat nu echt de tijd is om het land te ordenen”.
  Zodat, u en ik, geen spijt krijgen.
  En de kleinkinderen, niet op de hoofden hoeven te slaan ” van wat hebben mijn ouders een puinhoop voor mij achtergelaten “.
  Hoe denkt u erover?


  Maak melding

 2. Ga die wegen onderhouden dan doe je iets goed MINI-ster van OW, want er vallen elke dag weer doden door kuilen in de weg. In plaats van die stomme cursus moeten die luilakken de handen uit de mouwen steken EZEL.


  Maak melding

 3. franco 11 , weet dat jij de grootste EZEL bent , alleen deze heeft een klein smal paars rattenkopje op zijn romp , dus geen gezicht , nou wanneer begin jij met gaten dichtmaken luiwammes , nietsnutter , je zal het pas doen als je afgod bouta je opdracht geeft he , toen je baasje regeerde zei je niets over de slechte wegen he , je piste al in je broek om ook maar iets te zeggen he bangerik schijterd


  Maak melding

 4. Minister heeft U die overtollige paarse ambtenaren en die paarse spookambtenaren er al uit geflikkerd , dan is het misschien te overzien met die trainingen.


  Maak melding

 5. In Starnieuws is een ingezonden stuk geplaatst geschreven door Dr. Ashwin Ramcharan RO met als titel: De 4 focuspunten van de regering Santokhi, now or never!

  Hij draagt suggesties aan hoe het probleem van spookambtenaren op te lossen.
  Die suggesties spreken mij wel aan. Of de regering er oren naar zal hebben, zal blijken.


  Maak melding

 6. Hahahaaaa ai baja die domme onderontwikkelde boerikie’s die geplaats zij daar door vieze vuile politiek nog willen opleiden en snoepreisjes geven nr india china n andere landen???
  Die vn LVV gn jaren nr china vr een training mr komn mt een lege bagage terug.en bouwen hun huis af mt de daggelden die ze ontvangen.soso stront.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.