Gorré reageert voor het eerst op Nederlandse TV op ontslag als bondscoach

16
Dean

Voormalig bondscoach van Suriname Dean Gorré heeft vandaag in het voetbalprogramma van ESPN Goedemorgen Oranje voor het eerst na zijn persconferentie in Suriname, op de Nederlandse televisie gereageerd op zijn ontslag als bondscoach.

Voordat hij aan zijn verhaal begon, wilde Gorré nog eerst duidelijk maken dat hij officieel nog in dienst is van de bond. Hij is op non-actief gesteld en vanaf 31 oktober aanstaande officieel bondscoach af. Tot op heden is voor hem nog steeds niet duidelijk wat de reden van zijn ontslag is. “Het waarom is nog onduidelijk. De bond wilt een break nemen voor een jaar. Zo gaat dat in Suriname”, aldus de voormalig speler van onder andere Ajax & Feyenoord.

In juli 2018 startte hij aan zijn missie om van Suriname een voetbalnatie te maken. Hij startte met een snelcursus profvoetbal, waarbij geholpen werd met de invoering van het zogenoemde sportpaspoort. Dit document gaf voetballers uit de diaspora de mogelijkheid om voor ‘Natio’ uit te komen zonder hun eigen identiteit – veel spelers beschikken over de Nederlandse nationaliteit – te verliezen. Dit resulteerde in een team waarmee Suriname voor het eerst in de geschiedenis een eindtoernooi haalde. Een droom die uitkwam!

Het ontslag van de bondscoach lag in de ogen van de SVB aan Dean Gorré zelf. Volgens bestuurslid Samuels wilde de bondscoach boven iedereen staan, terwijl in de ogen van de bond niemand belangrijker is. Er is zelfs bijgehouden hoelang Gorré tijdens zijn bondscoachschap in Suriname zou zijn geweest: 355 dagen geteld vanaf augustus 2020 was hij meer in het buitenland dan in Suriname.

Als reactie countert Gorré dat men bij de bond geen verstand heeft van voetbal. “Zelfs bij de amateurs ga je niet zo met elkaar om”, sneert de bondscoach. Hij gaf aan ten alle tijden in Suriname te zijn geweest, behalve in de Covid-periode.

Dat er voor Gorré voldoende draagvlak is bij de spelers bevestigt voormalig middenvelder van Almere City Ryan Koolwijk: “Het ontslag is teleurstellend voor de gehele groep. De trainer betekent veel voor ons spelers en heeft veel betekend voor het land. Zelf hebben wij nog geen terugkoppeling gehad op ontslag. Het contact tussen de spelersgroep en bond verloopt moeizaam.”

Koolwijk ging ook nog dieper in op een brief van waarin de spelersgroep tal van argumenten aangaf hoe de SVB tekort schoot in de voorbereidingen op wedstrijden. “Voor de wedstrijd tegen Canada was er geen trainingsveld geregeld, toen heeft de trainer snel wat kunnen regelen. En als je tijdens het eindtoernooi op gras speelt, maar je moet voorbereiden op kunstgras werkt dat ook niet mee”, aldus Koolwijk.

Zowel Gorré als Koolwijk bevestigde ook een incident dat voor de wedstrijd tegen Costa Rica tijdens de Gold Cup plaatsvond. Reservekeeper en tevens aanvoerder van Suriname Claidel Kohinor testte in aanloop naar het toernooi positief, maar bleek op tijd hersteld te zijn en zou voldoen aan alle protocollen om te kunnen afreizen. Gorré en de selectie wilde hem erbij hebben, maar de bond zou zonder opgaaf van redenen dit geweigerd hebben. Nadat Gorré voorzitter Krishnadath had laten weten op te stappen en de selectie weigerde te spelen, werd dit besluit teruggedraaid.

Hoe nu verder blijft nog onbekend.

Ravish Sitaldin

Lees ook: Hulde aan Dean Gorré tijdens show Roué Verveer in Ziggo Dome

16 REACTIES

 1. Niet presteren en meer verliezen dan winnen, dan vlieg je eruit wegens wanprestaties, ook Gorre. Zo eenvoudig werkt dat. En nu, Surinam style, overal klagen, jammeren, janken, zielig doen. Typeert de amateuristische instelling van dit mannetje.


  Maak melding

 2. @Flyer Watch this Flyer.
  Wedstrijd zal worden gespeeld op natuurgras.
  Het slimme SVB organiseert regelt de voorbereidingstrainingen op n kunstgrasveld. Op n koeienveld in de wei was zelf slimmer.
  Loop toch n hoge brug op. Idioter kan t nauwelijks.


  Maak melding

 3. @Cornelis…….niks SVB, NIET JANKEN OM KUNSTGRAS. Helemaal NIKS gepresteerd als coach. Spullen pakken en wegwezen. En kappen met dat ziekelijke Surinaamse gejank en gemekker, ALTIJD een ander de schuld geven. Doeiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. SVB is een en al een mislukking het geheel bestuur voldoet niet . vooral niet op professioneel gebied in een hoger segment. Op lager niveau kunnen ze beter presteren. Ook de mogelijkheid die Gorre geopend heeft om gebruik te kunnen maken van de diaspora is voor hen een brug te ver.


  Maak melding

 5. == Gorré, ik vind jou heel erg LAF dat je WEL in Nederland je mond kan opendoen, maar NIET in Suriname.
  Via de media is alles naar buiten gekomen wat er precies gaande was bij de SVB. Jij heb aan de enen kant ook een zooitje van gemaakt. Alles staat vermeld, en als je vond/vind dat het NIET juist is/was dan had jij je mond allang open moeten doen.

  Mensen als jou zou ik NOOIT meer vragen voor ondersteuning.


  Maak melding

 6. @IRA, communiceren via de media doen lafaards. SVB had rechtstreeks, man to man moeten communiceren. Maar dat is teveel gevraagd v dit zooitje ongeregelde dilettanten. Denken alleen de FIFA$$. GAAN ZE OOK NOOIT SNAPPEN.


  Maak melding

 7. Stap toch zelf op man, per 1 oktober. Je bent daar niet meer gewenst.
  De spelersgroep (semi- tot full profs) moet eens nagaan waarom ze KANSLOOS verloor tegen Costa Rica.


  Maak melding

 8. @Ira. Zo n mededeling doe je niet op n persco. Je zegt dat tete a tete. Persoonlijk. Fat zijn fatsoensnormen. Maar dat is te hoog gegrepen voor onderontwikkelden. Randdistrikten. Onpaar kowsoe voetballers.


  Maak melding

 9. Amateurs van de SVB zijn veels te laf om ook te vertellen dat Dean met kunst en vliegwerk simpele zaken zoals voeding etc heeft moeten regelen en vaak zelfs uit eigen zak moest betalen alleen omdat a mang lob sranang. Niks was goed geregeld.
  Dean, je hebt een grote fout gemaakt door niet als een witmang zakelijk op te stellen.


  Maak melding

 10. Waar de schoen wringt? Het gelijk zal altijd in het midden liggen.

  “Het ontslag van de bondscoach lag in de ogen van de SVB aan Dean Gorré zelf. Volgens bestuurslid Samuels wilde de bondscoach boven iedereen staan, terwijl in de ogen van de bond niemand belangrijker is.”

  “Als reactie countert Gorré dat men bij de bond geen verstand heeft van voetbal.”


  Maak melding

 11. Amateur voorzitter Krishnadath doe ons allen een groot plezier en stap liever gisteren dan vandaag op! Kom aub daarna nooit maar dan ook nooit meer terug bij de SVB.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.