Bromfietser die werd aangereden na uitwijken voor kuilen overleden in AZP

7
Spoedeisende Hulp AZ dicht voor grondige schoonmaak om coronavirus

De 55-jarige bromfietser Clifton Blijd, die vorige maand kwam te vallen op de weg en daarna werd aangereden door een inhalende automobilist, is afgelopen woensdag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De man viel met zijn brom, nadat hij moest uitwijken voor kuilen op het wegdek, meldt het Korps Politie Suriname.

Clifton kwam op donderdag 19 augustus aan de Marowijnestraat ter hoogte van de Ramboetangstraat met zijn bromfiets op het wegdek te vallen en werd hierna door de 38-jarige autobestuurder Earl K. aangereden. Na de melding van het Command Center begaf de politie van het bureau Flora zich voor onderzoek naar de locatie.

Aldaar troffen de wetsdienaren de bromfietser die niet aanspreekbaar was op het wegdek aan. Met de ambulance werd het verkeersslachtoffer naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) afgevoerd. Clifton werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care Unit (ICU) opgenomen.

Het politioneel onderzoek wees uit dat de 38-jarige autobestuurder Earl K. over de Marowijnestraat reed, gaande in de richting van de Mattonshooplaan. De 55-jarige bromfietser reed in de tegenover gestelde richting. Volgens verklaringen van getuigen week Clifton ter hoogte van de Ramboetang- en de Marowijnestraat uit voor enkele kuilen op het wegdek.

Bij die gelegenheid viel hij met zijn bromfiets en kwam op de rechter rijhelft van het wegdek terecht. De autobestuurder Earl haalde op dat moment een ander voertuig in en reed de bromfietser, die op de weg lag, aan.

Het rijbewijs van de autobestuurder die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van Clifton is in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het onderzoek naar deze aanrijding, aldus KPS.

7 REACTIES

 1. De man viel met zijn brom, nadat hij moest uitwijken voor kuilen op het wegdek, meldt het …..
  ————————————————————————————————
  Wanneer gaat men de wegen van een behoorlijke asfalt laag voorzien, zodat mensen normaal gebruik kunnen maken van de openbare weg zoals dat hoort ???
  Is dit weer eens de straf van de MINI-ster van OW…??


  Maak melding

 2. @ Franco 11: Stel jezelf ook de vraag wanneer autobestuurders beter gaan uitkijken hoe ze zich gedragen? In dit geval week de overleden uit voor kuilen en kwam te vallen. De autobestuurder haalde op dezelfde weg in tegenovergestelde richting een andere in en zorgde ervoor dat de bromfietser die licht gewond was door zijn onverantwoorde inhaalmanouvre zo danig gewond raakte en nu is overleden.
  Dus als je wilt bashen dan bij deze nog een onderwerp.


  Maak melding

 3. Sammy the Queen, nergens wijs je met de beschuldigende vinger naar de personen die de wegen in Suriname zouden moeten onderhouden. En wil je beweren dat je als normaal rijdende bestuurder, andere voertuigen niet meer mag inhalen omdat een tegenligger onverwacht kan uitwijken voor kuilen op de weg en kan komen te vallen voor je auto? Waarom pleit je er niet meteen voor dat iedereen, die zich op straat wil begeven, eerst een helderziende moet raadplegen?


  Maak melding

 4. henkes , die franco geeft de schuld aan de minister van OW , en weet je dat 80% van al de gaten in de weg er al zijn van af 2015 , dus jou baasje bouta had die gaten moeten dichten , franco geef de schuld ook maar aan jou afgod bouta , maar dat durf jij niet he lafbek


  Maak melding

 5. @ Henkes:
  Ik bekijk het geval als overige weggebruiker. Als je inhaalt moet je een goed overzicht hebben.
  Als hij niet gauw gauw wilde inhalen en dus goed overzicht had over de situatie dan had hij het gevallen slachtoffer niet alsnog aangereden. Op de wegen in Suriname rijden de autobestuurders te stoer. Voor hetzelfde geval was het geen bromfietser die gevallen was maar een kind of seniore burger die gestruikeld was. Had de bestuurder ook dan het recht om in een onoverzichtelijke situatie een inhaalmanouvere toe te passen? De gennoemde weg is geen racebaan noch welke andere straat in Suriname die door achterstallig onderhoud gepaste rijstijl vereisen.


  Maak melding

 6. @ Sammy the Queen, waar haalde je uit dat het onoverzichtelijk was en de autobedtuurder onveranteoordelijk inhaalde? Hij haalde een andere auto in, als de bromfietser, als tegenligger, gewoon normaal was doorgereden, zonder uit te hoeven wijken voor kuilen in de weg, was er niets aan de hand geweest. Niemand wil een gevallen bromfietser, seniore burger of kind aanrijden, maar als die plotseling voor je auto terechtkomt, terwijl je dat niet verwachten, kan het wel eens gebeuren dat er een aanrijding volgt.
  Ik had net een andere auto met ABS gekocht, ik reed op de rechter baan op de Keizerstraat toen een op de linkerbaan rijdende dame, een stilstaande bus wilde passeren en zonder rekening met mij te houden, op mijn baan kwam, ik maakte een noodstop en was verbaasd dat ik haar niet aanreed. In mijn vorige auto, zonder ABS systeem, had ik dit voorval waarschijnlijk niet overleefd, terwijl ik niet anders reed dan ik gewend was te doen.


  Maak melding

 7. WAT 5 september 2021 At 15:34
  henkes , die franco geeft de schuld aan de minister van OW , en weet je dat 80% van al de gaten in de weg er al zijn van af 2015 , dus jou baasje bouta had die gaten moeten dichten , franco geef de schuld ook maar aan jou afgod bouta , maar dat durf jij niet he lafbek
  ———————————————————————————————–
  @WAT….Ik heb gemerkt dat jij nog in de tijd bent blijven steken. Wij leven echter nu al in 2021. Misschien dat COVID -19 jou parten speelt, maar ik LEEF NU en dat is het verschil.
  Deze regering is NU aan zet en dient alle beloften die zij gemaakt hebben NU waar te maken en niet in jou vergane glorie tijd. Ik heb geen achteruitkijk spiegel dus ben niet in TIJD en ruimte blijven steken, daarnaast ben ik vergevings gezind met een frisse VISIE op de toekomst. Jammer dat jij het niet hebt…HELAAS…Jij hebt een RACISTISCHE ZIEKELIJKE GEEST en schijnt DOMHEID te hebben uitgevonden met vrees voor vooruitgang.
  Ik heb het vaker gezegd en herhaal…DEZE MINI-ster deugt van geen kanten en stelt zich nog steeds RANCUNEUS op jegens het VOLK die hij wil STRAFFEN…maar uiteindelijk straft hij zich zelf..want binnenkort moet hij het RUIME SOP kiezen. VHP never nooit meer…!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.