President ontvangt Braziliaanse legertop delegatie

16
President ontvangt Braziliaanse legertop

Een Braziliaanse legertop delegatie onder leiding van generaal Augusto Heleno Ribeiro Pereira, die van 2 tot en met 3 september een bezoek bracht aan Suriname, heeft voor terugkeer een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. De delegatie is door het staatshoofd ontvangen op het presidentieel paleis.

Naast Heleno bestond deze toplegerdelegatie verder uit admiraal Flavio Augusto Viana Rocha, generaal Eduardo Antonio Fernandes, commandant Ricardo Ibsen Pennaforte de Campos en kolonel Abelardo Prisco de Souza Neto.

Met de delegatie is er van gedachte gewisseld over de samenwerking tussen beide landen op het gebied van defensie en veiligheid. Er is ook over andere aspecten van samenwerking gesproken die te maken hebben met de resultaten van politieke consultaties.

De recente regionale conflicten, zoals de interne conflicten in Venezuela, technische bijstand op specifieke gebieden, cyber security, de praktijken van de transnationale criminele organisaties en de illegale drugshandel zijn enkele onderwerpen die besproken zijn met de Braziliaanse top militaire vertegenwoordigers.

Brazilië heeft niet alleen interesse in een breed gedragen nationaal en regionaal strategisch veiligheidsbeleid, maar ook behoefte aan economische samenwerking tussen de landen in de regio. Het zuiderbuurland wil samenwerkingen aangaan op de gebieden olie en gas, industriële ontwikkeling, energie, milieu en infrastructuur.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) praat over verbreding van de samenwerking met Brazilië en het concretiseren daarvan door op technisch niveau verder afspraken te maken. Deze afspraken moeten resulteren in technische bijstand, veiligheidstrainingen, strategische analyse en informatieuitwisseling.

“We zijn druk bezig de samenwerking verder inhoud en vorm te geven. Het land heeft interesse voor een strategisch partnerschap met Suriname en Guyana. De bedoeling is dat de president van Brazilië in januari naar Suriname komt. Dan zal de nieuwe vorm van samenwerking tussen de drie presidenten geformaliseerd worden”, aldus de bewindsman.

16 REACTIES

 1. Jacobus
  4 september 2021 At 18:55
  Heeee,wat zullen de taliban denken van Mathoera die als belijdend moslima “bloot” tussen zoveel mannen staat?

  Blijkbaar heb jij er meer moeite mee dan de Taliban.


  Maak melding

 2. jacobus sluit je aan bij de taliban die zijn net zulke moordenaars als je baasje bouta , en kwibus jij hebt geen respect voor vrouwen he lamzak de taliban ook niet , dus je past goed bij hen in de club van homo’s


  Maak melding

 3. Opmerkelijk toch aangezien de Braziliaanse president niet zo dol is op zwarten….
  Maar gelukkig weet de Braziliaanse president dat er een wereld van verschil is tussen zwarten en bruinen.


  Maak melding

 4. Ook is voorgesteld om een muur op te trekken op de grens tussen Suriname en Brazilië om de tocht van illegale Braziliaanse goudzoekers een halt toe te roepen. Deze muur zal bestaan uit Jennifer Simons en Jennifer van Dijk Silos in de wetenschap dat daar toch niemand overheen gaat. Zelf niet die geile garimpeiros.


  Maak melding

 5. Surambtenaar
  4 september 2021 At 21:10
  Ook is voorgesteld om een muur op te trekken op de grens tussen Suriname en Brazilië om de tocht van illegale Braziliaanse goudzoekers een halt toe te roepen. Deze muur zal bestaan uit Jennifer Simons en Jennifer van Dijk Silos in de wetenschap dat daar toch niemand overheen gaat. Zelf niet die geile garimpeiros.

  Zou geen slecht plan zijn.


  Maak melding

 6. Opmerkelijk verdacht veel aandacht voor Suriname uit Brazilie. Ze hadden toch ook bouta direct en stilletjes aan NL kunnen uitleveren toen hij daar voor een maand vertoefde voor wk voetballen in 2014.


  Maak melding

 7. Alle militaire wapens die volgens ddb gestolen zijn uit zijn huizen en bij een “groep criminelen” in de onderwereld zijn die hij heel goed kent en contact met hem heeft moeten terug gevonden worden en terug gebracht worden in de opslagkamer van het leger.

  Deze groep criminelen die de gestolen militaire wapens uit de woningen van ddb bezitten moeten met traangas uit hun holen worden gejaagd, worden gearresteerd en de waoens terug worden gehaald voor het Nationaal Leger van Suriname waar ze thuis horen.

  Een ieder die informatie heeft van de holen waar
  deze militaire wapens zijn moeten door het OM, MP Nationale Veiligheid Dienst van Suriname, politie en justitie geven.

  Het gaat om uw veiligheid en van iedere Suriname en van Suriname. De militaire wapens zijn op dit moment in handen van een groep criminelen waar ddb contact mee heeft. Deze militaire wapens mogen niet in handen vd groep criminelen blijven waar ddb de man van wie eerst schiet contact med heeft. Als dat zo is zou Suriname weer een koe/ coup plaats vinden als als op 25 februari 1980. Wat dat betekent heeft u vanaf toen aan den lijven ondervonden. Het was eens maar nooit weer.

  Denkt u aan uw veiligheid en bij vermoeden waar de militaire wapens zijn geen actie zelf ondernemen. maar meldt u dit aan de overheids instanties die dat op de juiste wijze kunnen doen.


  Maak melding

 8. Jacobus aub sluit je aan bij jouw soort genoten in Afghanistan, heel veel succes met de achterlijke rotzooi en nooit vooruit komen de gedachte?een land runt niet op geloof, doch door hard werken ,aub sluit je aan,


  Maak melding

 9. Met deze regering wordt Suriname op de kaart gezet?santhoki brunswijk ding sranang mang heeft hoopt op jullie gevestigd,sommige mensen kan je niet kwalijk nemen, omdat zij vinden alles is duur, maar menselijke gezien klaag ik ook?
  Om het land gezond te maken, moet men eerst de schulden terug betalen, die ndp en consorten hebben gemaakt, een ware diefstal dus, 0mie abie ook toe famirie sang e klagen, ik leg ze uit, wat de oorzaak is, niet Suriname niet santhoki brunswijk, maar de boeven bende ndp is de schuldige, zij wel zowat een beetje, sommige dagoe snappen niet, dat deze regering na venetiaan de beste regering is, surinamers voor Suriname, help het land vooruit te komen, en geeft de ndp boeven bende nooit meer de kans, ndp zijn staatkas plunderaars, 10 jaar zijn surinamers zo vergeetachtig, ok no mik fout moro, anders wo kree wandee, na mie taking??


  Maak melding

 10. Popo Jantje @@ Weet jij het verschil dan tussen zwart en bruin? De racisme zit diep in jouw ziel. Heb je veel pak op je broek gehad van zwarten in jouw leven? Ik bedoel niet alleen de zwarte creolen. ook de zwarte Hindoestanen, want er zijn heel velen van. … Je zegt het maar..


  Maak melding

 11. pietje , een mooie optie zijn we meteen van die bouta en zijn boevenpartij af , maar dat idee hebben de brazilianen wel maar niet om geheel Suriname in te palmen , buiten de ndp om heeft Suriname een lief en aardig en werkend volk en daar komen ze niet aan , geen angst pietje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.