Vriendengroep Himmat/OHM doneert ziekenhuisbedden aan Volksgezondheid

14
Vriendengroep Himmat-OHM doneert ziekenhuisbedden aan Volksgezondheid

Op donderdag 2 september heeft de vriendengroep Himmat/OHM ten behoeve van de gezondheidszorg in Suriname een aantal ziekenhuisbedden en matrassen gedoneerd aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens de overhandiging zijn er toespraken geweest van de bewindsman, de directeur Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, en de hoofdcoördinator van de vriendengroep Himmat, Santi Perkash Gobinda.

Minister Ramadhin toonde zich ingenomen met de donatie en was vol lof over het voortreffelijke werk dat de vriendengroep al jaren doet voor Suriname. Verder gaf de bewindsman aan dat, gelet op de ontwikkelingen van het Covid-19-virus, de donatie op het juiste moment is gekomen. Uiteraard wil het ministerie de spullen niet alleen voor Covid-19-patiënten gebruiken. Echter kan hij niet ontkennen dat de situatie erger aan het worden is.

De bewindsman wil ook een regeling treffen om de organisaties die vanuit een sociaal oogpunt materiaal sturen naar Suriname, tegemoet te komen door de invoerrechten in te trekken. ”Als het gaat om nobele daden, ga je de minister daar zeker voor vinden, om donaties ten behoeve van onze gezondheidszorg en de zieke mens ook te ondersteunen”, aldus minister Ramadhin.

Hoofdcoördinator Gobinda zegt dat het gevoel van voldoening dat hij krijgt wanneer hij een bijdrage kan leveren om de noden van mensen te lenigen, hem en de vriendengroep inspireert om dit werk te blijven doen. Hij gaf aan dat de bereidwilligheid van de vriendengroep in Nederland en ook de stichting OHM die hun krachten hebben ingezet om dit project te bewerkstelligen, zeer te bewonderen was. De coördinator liet ook weten dat er dit jaar nog meer bedden en matrassen naar Suriname verscheept moeten worden.

Himmat bestaat al 36 jaar als een groep vrienden in Nederland die samen genoten van voetbal. Van daaruit kwamen er ideeën om meer te gaan betekenen voor de samenleving in Suriname. De bedden en matrassen zijn in de 22ste container aangekomen. De afgelopen jaren heeft Himmat vaker een bijdrage geleverd als het gaat om sociale hulp en steun in Suriname.

De ceremonie eindigde met een bezichtiging van de bedden en het overdragen van de bedden door de bewindsman aan de leiding van de verschillende ziekenhuizen die daar vertegenwoordigd waren waaronder het ‘s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, het Streekziekenhuis Atjoni en het St. Vincentius Ziekenhuis.

14 REACTIES

 1. Fantastisch, goed van deze vriendengroep, zo zijn er meer. Maar waarom moet de Minister na de 22ste levering/donatie op eens op de foto en breed in de media, waren de vorige ministers niet geïnteresseerd. Het kan ook zijn dat deze Minister politiek wil bedrijven met deze gift.
  Voor de Santokhi lovers weer voer voor heldenverering hahaha.


  Maak melding

 2. Wij zijn u Himmet dankbaar voor het gulle gebaar en weer laten jullie zien waar jullie hart ligt. Dit land heeft niets aan schreeuwende beesten maar mensen die het goed voor hebben met het volk.
  Ik hoop dat die zwarte racist van Culture tv ook hieraan aandacht schenkt. Maar deze racist kennende speelt hij liever met zijn Duitse helm dan dat hij dit in de publiciteit brengt.


  Maak melding

 3. De vriendengroep Himmat zijn een geweldige groep en hun hart liggen in Suriname , nu Suriname op zijn gat zit , (dankzij die paarse kliek ), steunt deze vriendengroep de Surinaamse gemeenschap dit keer met ziekenhuisbedden , we kunnen terecht zeggen bedankt voor deze donatie.

  hé paarse gulle gevers daar in Nederland waar blijven jullie containers met hulpgoederen , he robg , debby , franco11, alle luci’s , pony , en alle andere paarse die hun hand ophouden bij de gemeente , dus genoeg geld om goederen te sturen, doe het , doe het ( doe wet )


  Maak melding

 4. WAT
  3 september 2021 At 19:30

  Wat, zoals ik hierboven al schreef spelen die beesten liever met hun Duitse helm (ervan uitgaande dat ze besneden zijn).


  Maak melding

 5. WAT 3 september 2021 At 19:30
  (dankzij die paarse kliek )
  ————————————————————————————-
  @WAT…..Ik voel mij niet aangesproken maar moet jou even corrigeren. Ik heb genoegzaam mijn kondre mang’s door dik en dun gesteund en wens niet op de voorgrond te treden. A Gift is a gift en polpulair ben ik toch al..dus houd je commentaar voor jezelf.


  Maak melding

 6. Ik denk dat de vriendengroep Himmat/Ohm het niet verwacht en gewild heeft, dat naar aanleiding van hun donatie aan Volksgezondheid, mensen die zichzelf Surinamers noemen of voelen, elkaar de huid racistisch gaan uitschelden en elkaar verwijten gaan maken. Kunnen we niet, op z’n minst één keer, gewoon met z’n allen blij zijn dat mensen met Surinaamse roots, aan ons land in nood gedacht hebben?


  Maak melding

 7. Dankjewel dankjewel himmet voor deze gebaar,god zegen jullie allemaal?
  Ik zeg altijd te ding hindostani no bin de ,dang soso Haïti toestand in Suriname, gelukkig met zijn allen maken wij een mooie Suriname?trots op surinamers die Suriname in hun hart dragen, wat en popo jantje en alle anderen geen racisme aub?


  Maak melding

 8. Roman, je bent van goede wil, maar je uitspraak dat zonder Hindoestanen Suriname net als Haiti zou zijn, is in wezen een racistische uitspraak. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat er ook.Hindoestanen in Suriname wonen, net zo.blij.als ik.met de andere bevolkingsgroepen.ben, omdat die diversiteit Suriname, in mijn ogen, tot zo’n mooi.land maakt. Dat Haitie er zo.slecht voor staat, kan niet alleen verklaren met naar de bevolkingssamenstelling van dat land te kijken. Het zou te lang duren om hier op WKN alle oorzaken te bespreken. Ik wil je daarom adviseren om de geschiedenis van Haiti eens te bestuderen, dat kan tegenwoordig makkelijk door te Googlen of Youtube te raadplegen.


  Maak melding

 9. @Wat en nog een jou vrienden jullie hebben alleen hulp nodig ga groente planten en fruit . Mijn dierbaren liggen op sterven ik ben bezig met rouwproces ik voel me vreemd ja . Ga groenten planten en niet zeuren mijn familie woont ook in suriname maar hun planten groenten fruit enz. Of ben jij soms een luie antilliaan die slapen en vreten tot ze brandwonden in hun lichaam mond krijgen in nederland hun slapen tot 2 uur in de middag. Ik ken hun manieren. Himmat krijgt flink geld van sponsoren dus dat geven ze ook lekker uit in suriname deze mensen hebben het goed in nl dus daarom helpen ook suriname. O.k.


  Maak melding

 10. Roman, leer eerst maar eens de Surinaamse geschiedenis en wel dat deel dat gaat over Hindoestanen voordat je je uitleeft in nietszeggende vooroordelen die alleen door debielachtigen wordt gebezigd. Dit geldt ook voor de mensen die andere volkeren racistisch bejegenen, vooral degenen die kenmerkende typeringen gebruiken om zich zogenaamd te verdedigen tegen racistische uitspraken.
  In SU wonen mensen die hun oorsprong hebben uit alle delen van de wereld. Mensen verrijkt met alle soorten samengestelde genen enz., het is een bijzonder gebeuren op deze aardbol, mensen met verschillende culturen meegenomen door hun voorouders, verrijkt met lokale gewoonten en door de tijd heen aangepast. Ook hun zogenaamde lelijke kanten hebben zij geërfd, ook de goede kanten, dus je ziet, de Surinaamse mens heeft goede en slechte kanten, maar wij haten elkaar niet wij vormen één Suriname. We schelden op elkaar, maken elkaar zwart en wit, zijn jaloers op elkaars geluk, vinden de één beter of slechter dan de ander, sommigen denken dat zij zonder de ander beter af zijn, allemaal jaroesoe. Máááäár er is niks aan de hand, hoort bij sociale rivaliteit onderling. Niemand is superieur aan de ander. Respect voor ieders cultureel gedrag. Als men maar niet predikt tot fascisme, sociale uitsluiting. Jip & Janneke.

  Alleen de politieke opportunisten gebruiken de verschillen voor hun eigen gewin, ook normale mensen die even hun verstand kwijt zijn.
  Wil jij ook zo iemand zijn, Roman.

  Dus, de mensen die alleen de ander willen kwetsen kunnen liever hun dagen gaan slijten op WC en als ze het niet kunnen opbrengen samen met de ander te leven dan trek je jezelf maar lekker door.🤮🤮


  Maak melding

 11. Pony, goed geschreven.
  Een feit waar iedereen ook aan voorbij gaat is dat het gedrag op WTK gewoon wordt toegelaten.

  Daarom dat je heel veel oude commenters niet meer ziet reageren.
  Het is nu gezakt naar het niveau van een mamjo site met een vaste trollen commissie…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.