NIS presenteert renovatieproject aan president

7
NIS presenteert renovatieproject aan president
NIS-directeur Joel Martinus toonde zich ingenomen met de reactie van president Santokhi.

Het is de bedoeling dat het Nationaal Indoor Stadion (NIS)/Anthony Nesty Sporthal van een non-profit organisatie overstapt naar een commerciële instelling om inkomsten te genereren. De plannen hiertoe zijn op donderdag 2 september 2021 door de Stichting Beheer en Exploitatie Nationaal Indoor Stadion/Anthony Nesty Sporthal aan president Chandrikapersad Santokhi gepresenteerd. Binnen deze plannen ligt ook het renoveren c.q. uitbreiden en moderniseren van de accommodatie om zodoende ruimschoots te voldoen aan haar doelstellingen.

Aangegeven is dat de Covid-19-pandemie ook impact heeft gehad voor de sporthal. Sinds deze situatie zich voordoet heeft het NIS geen activiteiten georganiseerd. Hierdoor zijn de inkomsten weggebleven doordat de vraag naar diensten zijn weggebleven, dit als gevolg van de maatregelen om COVID-19 tegen te gaan. Door het ontbreken van een gedegen onderhoudsplan alsook structureel en duurzaam onderhoud bevindt het NIS zich in een deplorabele staat. Civieltechnisch kan het gebouw als afgeschreven worden beschouwd en voldoet het niet als een veilige accommodatie voor sport en evenementen.

President Santokhi die het project toejuicht, erkent dat de sporthal heel wat aanpassingen behoeft. Hij benadrukt dat er ook beleid moet worden ontwikkeld voor ontdekken van lokaal talent. Verder zullen jongeren uit achterstandswijken moeten meeliften met het nieuwe project. Hij gaf de stichting mee op zoek te gaan naar meer inkomstenbronnen en stelde voor het plan ook in regeringsraad te presenteren.

NIS-directeur Joel Martinus toonde zich ingenomen met de reactie van het staatshoofd. Hij heeft sedert zijn aanstelling als directeur uit eigen middelen enkele ruimtes gerenoveerd. Echter benadrukt de directeur dat er nog veel plannen zijn. Binnen enkele jaren moet er iets moois en kostendekkend voor de gemeenschap zijn neergezet. Hij noemt onder meer een zwembad volgens internationale standaarden eb appartementen voor gasten.  

Het commercialiseren en renoveren van de accommodatie is tevens bedoeld voor het identificeren van talent, behoud van cultuur en organiseren van entertainment. Deze zaken zullen een continu proces moeten zijn en ertoe bijdragen dat sporters deelnemen aan nationale en internationale evenementen.

Het duurzaam beheer van het NIS is van eminent belang en de focus wordt gelegd op het genereren van inkomsten. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het innovatief en commercieel inzetten van ruimten. Renovatie van de accommodatie biedt voordelen zoals: creëren van een gezonde leefstijl, verbeteren van de kwaliteit van sport en een recreatieplek voor hangjongeren. Het project is gekoppeld aan de relevante duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Een van de doelstellingen is vooral het bieden van een duurzame multifunctionele accommodatie om atleten/jongeren de kans te geven hun vaardigheden c.q. talent verder te ontwikkelen.

7 REACTIES

 1. Wat krom en scheef achter gelaten is, wordt door deze regering in samenwerking met de gemeenschap, recht getrokken.
  Er is nog veel te doen, ik heb geduld.


  Maak melding

 2. We zijn lang blijven hangen op het niveau van onder de markt.Met de komst van de blauwkop naar de stad is het niveau in een vrije val geraakt.
  Ook als je geen scholing hebt genoten,maak je kans om minister te worden.Kan je ook zo met je pijl en boog het parlement binnen stappen terwijl er een kleding voorschrift voor de assemblee geldt.


  Maak melding

 3. Suriname zou op zaalvoetbalgebied internationaal hoge ogen kunnen gooien. Richt je daarom meer op zaalvoetbal dan op veldvoetbal. Het kost bovendien veel en veel minder geld en de zalen zijn er ook al. Zoals deze NIS.


  Maak melding

 4. Commercialisatie betekent …… hogere prijzen, dus het duurder worden van de levensonderhoud.
  In welk land is elke faciliteit gratis en runnen en onderhouden de burgers ook gratis deze faciliteiten?
  A. Cuba
  B. Suriname
  C. China
  D. de Hemel


  Maak melding

 5. Wat een lachetrje!! Dit is wat ze noemen een charme-offensief!. Bordo heeft Chan publiekelijk de grond in geboord en is recentelijk bedankt als directeur NIS! Zijn kritiek op het falend beleid van Chan en Co heeft duidelijk de gemoederen wakker geschud. Dus nu maar mooie sier en eigenlijk een politieke set om Bordo en te paaien en los te weken van de ABOP. A torie e tingi, dalijk wo sie a k’ka sang o lusu! Het wordt lachen met deze amateurs!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.