Verstrekken van Chinese studiebeurzen aan Suriname wordt gecontinueerd

15
Verstrekken van Chinese studiebeurzen aan Suriname wordt gecontinueerd
Minister Levens en ambassadeur Han Jin.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en de nieuwe ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, Han Jin, hebben de voordelen voor beide landen op het gebied van onderwijs met elkaar besproken. De diplomaat heeft afgeloen week een bezoek gebracht aan de bewindsvrouw.

Tijdens de bespreking zijn de beurzen die China jaarlijks aan Suriname aanbiedt ook aan de orde gekomen. De bedoeling is dat het verstrekken van deze beurzen wordt gecontinueerd.

Het Confucius Instituut, dat door China geschonken is aan Suriname, zal ingezet worden om meer bekendheid te geven aan de diversiteit van de Chinese cultuur middels tentoonstellingen. Het huidige Huawei-project zal versterkt worden en het streven is om zakelijk onderwijs te introduceren op de scholen.

In de samenwerking zal ook aandacht worden besteed aan het opleiden van meer onderzoekers. Er wordt daarbij gekeken naar de universiteiten van China en de Anton de Kom Universiteit van Suriname om meer wetenschappelijk onderzoek te doen.

Zowel de minister als de ambassadeur kijkt uit naar een goede samenwerking.

15 REACTIES

 1. Kan iemand die jinger is en verse hersenen niet gezet worden bij onderwijs?? Deze vrouw hft haar tijd gehad. Ze kan het ministerie niet runnen. Waardeloos net als Ramadhin.
  Nu de middelen van de vorige regering op zijn zitten we met de ellende.
  Er komt niets en ook niets van deze gasten uit. Over Nurmohamed praat ik niet. Die deugd ook niet


  Maak melding

 2. debby ga naar die chinese ambassade die ambasadeur wil wat van jou wang snee wang , daarna kan je vloeiend chinees schijten

  debby was die grijze postduif die moeder van van trick de vorige minister van onderwijs van je paarse regering dan niet oud , volgens ons ben jij zwart en moddervet en ook oud , dus je bent te oud voor dit medium dus oprotten papzak


  Maak melding

 3. regering trap niet in de aanbiedingen van die chinezen , als U toehapt verkoopt U Suriname voor een appel en een ei.
  de chinezen bemoeien zich met landen die financieel aan de grond staan , een makkelijke prooi voor hen , mooie beloftes en een tas vol geld geven die chinezen , en voordat je het weet zijn al jou grondstoffen in hun handen.
  de chinezen paaien ook al de taliban in afghanistan , daar zitten zeldzame edelmetalen in de grond en de taliban krijgen ook een tas vol geld , en weg zijn die metalen.
  china is een schurkenstaat.


  Maak melding

 4. Beste Debby, u bent zo komische, dat ik uw fabeltjes altijd lees.
  En het geeft, meteen aan ” hoe u bent opgevoed “.
  Alleen, weet ik niet of u ook borstvoeding hebt gehad.
  Maar goed.
  Voor u een weet, voor mij een vraag!


  Maak melding

 5. Debby, mevr. M. Levens is o.a 10 jaar lang hoofd van the Department of Human Development van de OAS geweest (lees haar biography in wikipedia). Wie ben jij, als halve analfabeet, die schrijft dat Nurmohamed niet deugd i.p.v. deugt, om te zeggen dat Levens het ministerie van onderwijs niet kan leiden? Moeten we Deppy met haar splinternieuwe, nog nooit gebruikte jonge hersens als minister aanstellen i.p.v. Levens met haar oude hersens en levensgrote ervaring?


  Maak melding

 6. Kijk uit voor Chinezen. Ze proberen overal in de wereld hun macht uit te breiden.
  Kijk ook uit voor hun gemene lach. Chinezen geven met de linker hand en met de rechterhand nemen ze terug. Hun goederen hebben een inferieurere kwaliteit. Deugt van geen kant. Koop Amerikaanse of West-Europese goederen, die gaan langer mee.
  Ze hebben een besloten gemeenschap (andere culturen zijn niet welkom) Ze leren je niets. Ze willen wel recepten van je gerechten.


  Maak melding

 7. ================
  Hun goederen hebben een inferieurere kwaliteit. Deugt van geen kant. Koop Amerikaanse of West-Europese goederen, die gaan langer mee.
  =================

  Heel veel Hi-tech bedrijven hebben juist hun research en development verhuisd naar CHINA. Omdat je daar sneller en goedkoper nieuwe producten kunt ontwikkelen, testen en brengen op de markt. Ooit gehoord van Shenzen? Dat is de Chinese Silicon valley…


  Maak melding

 8. hkf , weet je dat china alleen groot geworden is door bedrijfsspionage en studenten sturen naar hightech landen om zelfs daar te spioneren , voorbeelden genoeg , vele chineese studenten zijn al opgesloten , maar china stuurt gewoon weer nieuwe studenten , en ook dat de westerse wereld producten aan china transporteerde , die hebben ze gewoon copy van gemaakt en toen konden ze niets meer leveren aan china , dus hkf ben jij een chinees of een anti chinees uit Hong Kong , of ben je een product van schurkenstaat china


  Maak melding

 9. Your, ik trek geen partij voor China, maar als Chinese producten nu inferieur zijn t.o.v. Europese en Amerkaanse, wil dat niet zeggen dat dat eeuwig zo zal blijven. In mijn Jeugd hadden Japanse producten de reputatie inferieur te zijn, maar nu zal niemand dat nog beweren.. En op dit moment kunnen Europese hogesnelheidstreinen niet tippen aan de Chinese en Amerika, daar praten we niet eens over, omdat nergens in Amerika één hogesnelheidstrein te vinden is. Zonder meer beweren dat Chinese producten onderdoen voor westerse is dus niet (altijd) correct.


  Maak melding

 10. WAT, denk je dat het Westen geen ideeen of technieken overneemt of steelt van anderen als ze daartoe de kans krijgen, denk je het Westen alles dat ze gebruiken zelf ontwikkeld hebben? Het Westen is o.a. groot geworden door buskruit, het kompas, raketten, boekdrukkunst, pasta (spaghetti) voorloper van de computer enz. van China te stelen. Wat ze verder aan ideeen en technieken gestolen/overgenomen hebben uit Afrika, India, Midden – Noord- en Zuid Amerka, de Arabische landen en de rest van de wereld, is onvoorstelbaar. Waarom zou China het braafste jongetje uit de klas moeten zijn, terwijl de rest van de wereld ook spioneert en steelt bij het leven.


  Maak melding

 11. henkes weet je waarom china nu zo groot is in alles , omdat ze gebruik maken van slaven ( oegoeren) en dat ze alle grondstoffen uit landen jatten die financieel aan de grond zitten
  en nog wat henkes producten uit Japan zijn voor 80% te vertrouwen , uit Europa uit Amerika uit Taiwan uit Zuid Korea en vele andere landen die zijn ook 80% te vertrouwen , maar de landen rusland , en china en al die andere schurkenstaten kun je de producten nog geen 20% vertrouwen , voorbeelden genoeg hier toch , voorbeeld koop een doucheslang bij een chinees of een bedrijf die het uit Europa haalt , die van de chinees kost 100 srd en bij dat bedrijf die dingen uit Europa haalt kost die slang 300 srd , de chineese slang is al na een half jaar stuk en die Europese doet het na 5 jaar nog , tel uit je winst , voor velen hier in Suriname geen chinees fabricaat , rotzooi en een milieu vervuiler


  Maak melding

 12. China wil juist zelf kwalitatief hoogwaardige goederen gaan produceren en de lage kwaliteit in andere landen produceren. Daarom zijn ze ook de Belt and Road Initiative (BRI) gestart.
  Met de betere kwaliteit willen ze de rijke landen bedienen en met de lagere kwaliteit mikken ze op de arme landen.


  Maak melding

 13. Verstrekken van Chinese studiebeurzen aan Suriname wordt gecontinueerd.

  Maar de nieuwe Chinese ambassadeur is wel op de hoogte van de praktijken van zijn landgenoten in Suriname.

  Jammer genoeg, dat de Surinaamse overheid nimmer een strenge controle door LBB in het binnenland hebben laten uitvoeren.
  Ook niet via de douane op de haven.

  Een recent voorbeeld heeft Marinus Bee van (ABOP) ook gezegd via (ABC) op 04 april 2019
  BRON: ABC van 04 april 2019
  50.000 ha – China Zhong Heng Tai niet bezig met palmolie maar met houtkap.

  Dus wederom geen INKOMSTEN voor de Suriname.

  In 2004 heeft Suriname 50.000 hectare beschikbaar gesteld aan het Chinees bedrijf China Zhong Heng Tai om aan palmolie te doen in het Patamaccagebied.

  Vijftien jaar verder is er daarvan nog geen sprake, zei ABOP parlementariër Ronny Brunswijk in De Nationale Assemblee.
  Hierdoor loopt ons land grote inkomsten mis.
  Het bedrijf doet zaken buiten de afspraken die zijn opgenomen in het contract.

  Volgens ABOP parlementariër Marinus Bee heeft het bedrijf jaren lang aan houtkap gedaan, zonder dat Suriname inkomsten hieraan heeft verdiend.

  De regering is op de hoogte over bepaalde zaken in deze kwestie, maar wil deze zaak zo voorzichtig mogelijk aanpakken zegt Bee, vanwege de band met China.

  Zijn ze in Suriname soms bang voor de CHINEZEN?
  Luisteren jullie zelf naar het (interview ) met Marinus Bee met ABC.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.