TV: President Santokhi te gast in College Tour bij KRO-NCRV

35
TV: President Santokhi te gast in College Tour bij KRO-NCRV

Op dinsdag 14 september, is het TV programma College Tour om 20:35u te zien bij KRO-NCRV op NPO2. In die aflevering is niemand minder dan de Surinaamse president Chan Santokhi te gast. Dat heeft pesentator Twan Huys vanmiddag bekend gemaakt. Studenten die een vraag willen stellen aan een van de gasten kunnen zich vanaf nu aanmelden. 

Santokhi volgde ruim een jaar geleden Desi Bouterse op als President van Suriname. Zijn aanstelling werd met luid gejuich ontvangen na de jaren onder Bouterse. Maar wat Santokhi aantrof was een land aan de bedelstaf, vastgeroeste corruptie en miljarden aan staatsschuld. De coronacrisis verslechterde de economische situatie in Suriname nog verder. Aan Santokhi nu de zware taak om het land er weer bovenop te helpen. 

In de jaren ’80 studeerde de huidige Surinaamse president in Apeldoorn aan de politieacademie. Terug in eigen land groeit hij al snel uit tot dé crime fighter van Zuid-Amerika. Menig bolletjesslikker en drugsbaron eindigt bij hem achter de tralies. Als politiecommissaris en Minister van Justitie en Politie was Santokhi nauw betrokken bij het onderzoek naar de Decembermoorden, met als hoofdverdachte zijn voorganger Desi Bouterse. Van hem kreeg hij de illustere en inmiddels tot geuzennaam uitgegroeide bijnaam: ‘sheriff’

Uitzending: Dinsdag 14 september, om 20:35u bij KRO-NCRV op NPO2.

35 REACTIES

 1. Maar wat Santokhi aantrof was een land aan de bedelstaf, vastgeroeste corruptie en miljarden aan staatsschuld. De coronacrisis verslechterde de economische situatie in Suriname nog verder. Sranan sma de waka so voetoe. De har a dan so voetoe. Sranan Skeer.

  Alle goederen en kapitaal van ddb, ddb-gezin, ddb-kliek, oa hoge priester misikaba, jules wijdenbosch, abraham, alibux, jozefzoon, caldeira, jenny simons, abdoel, boeva, boerenveen, miskin, hooghart, enz.

  Zelf de kleding en schoenen en slipper, hun geplombeerde gebit, enz.


  Maak melding

 2. We hebben al een vraag aan president Santokhi : waarom krijgt een misdadiger die 20 jaar gevangenis heeft gekregen voor medeplegen van de 8 decembermoorden 1982 , nog steeds spreektijd op alle media’s in Suriname , weet U hier van, en ook dat hij nog vrij rondloopt.


  Maak melding

 3. Ik hoop dat ze hem vragen:

  – waarom hij Ronny heeft geaccepteerd als VP;
  – waarom Melissa zoveel functies kreeg de eerste dagen;
  – waarom DDB nog vrij rond loopt;
  – waarom DDB persconferenties mag beleggen.

  Chan las ing wreed, ws heeft DDB hem in de tang. Die heeft misschien gesprekken opgenomen, waar Chan uitlatingen doet. Waar de honden geen brood van lusten.

  Maar we zullen zien. Ik hoop hem het beste.


  Maak melding

 4. Kijken surineds kijken. Heb begrepen dat je als genodigde een vraag mag stellen, mijn vraag zou gaan over nepotisme.
  Meneer de president, u heeft eerder in de Surinaamse media gezegd dat u het nepotisme geen verfoeilijke vorm van staatsbestuur vindt, dus, dat u
  het zelf nodig vindt het toe te passen gezien de situatie waarin Suriname verkeert. Kunt u dat uitleggen. Het is verbazingwekkend, omdat nepotisme vertaalt wordt als een verfoeilijke vorm van Staatsbestuur, waar corruptie de overhand heeft en dit dan tegenstrijdig is met uw strijd tegen corruptie.
  Hoop dat een genodigde zo’n vraag gaat stellen, benne benieuwd naar het antwoord.


  Maak melding

 5. Nederlanders klagen over alles. Niets is goed genoeg. Zelf over het weer. Te warm of te koud veel of weinig regen enz. Zelfs klagen ze over omdat er te veel geklaagd wordt.
  De Hollanders zijn weg maar deze eigenschap hebben ze achtergelaten.


  Maak melding

 6. QQQ.

  Fantastisch He
  Ik Hoop Vanharte Dat Press Santokie Zich Goed Op Voorbereid.
  Hij Moet Niet Gaan Lopen Liegen. HIJ Moet Ook Geen Vertekend Beeld Gaan Lopen Schetsen. Wat Hij Santokie Absoluut Ook Niet Moet Wezen Doen,, (In Clichés Praten) .

  Het Nederlandse Journalistiek Is Een Klas Hoger Dan Van Ons Land Suriname.

  Eens Was Bouterse Ook Uitgenodigd Voor Dit Programma, It Zou Toen In Suriname Worden Opgenomen. Laatste Moment Had Bouterse Afgezeg.


  Maak melding

 7. Beste Rbrown,
  Neen, veel surinamers, willen met elk land samenwerken. Ik ben èèn van ze.
  Voor onze president, gaan veel deuren open.
  Hij, staat overal zijn mannetje.
  En geloof me, het zal niet met de vuisten op de tafel geslagen.
  Het zal met wederzijds respect gaan.


  Maak melding

 8. Beste Hendrik,
  U bent geboren om te klagen.
  En het ligt aan u om de achtergelaten eigenschappen te eigenen.
  Nederlanders, klagen niet, ze mopperen.
  Ook ik mopper regelmatig.
  Vraag niet op wie of aan wat.
  U heb ze allemaal in u.


  Maak melding

 9. Héél erg leuk!

  Studenten politiek en/of rechten krijgen waarschijnlijk voorkeur.
  Hopelijk wordt dit later ook uitgezonden in suri.
  Uiteraard wordt dit vooraf opgenomen en indien nodig geknipt en geplakt.

  Een gepassioneerde en welbespraakte president.


  Maak melding

 10. Tien jaar lang heb ik bij iedere programma waar de fascistische dictator in verscheen, de optie ondertiteling moeten inschakelen. Deze fascist was niet verstaanbaar en maakte zelden een intelligente indruk. Werd een vraag te lastig voor hem, omdat hij die niet begreep, schoot hij als een puffende juffrouw in de lach. Bovendien sprak de fascist geen vreemde talen. Hoe anders is het met deze politieke mastodont voor wie alle deuren wagenwijd opengaan. Elk land in de regio, van Brazilië tot aan Chili wenst hem graag te ontmoeten. Bovendien is deze president goed op de hoogte van wat in de wereld gaande is in tegenstelling tot de prehistorische urang utang.


  Maak melding

 11. ongeschoolde paarse rat browny , jij kunt nog niet eens de vraag die wij zouden stellen aan President Santokhi begrijpen , en droplul dit is geen propaganda , jou baasje begreep dat ook nooit ha ha ha , ja browny President Santokhi gaat in gesprek met de studenten daar en zal overal antwoorden opgeven , jou baasje heeft gisteren tijdens zijn zegje ( wat verboden had moeten worden , je gaat toch geen moordenaar met 20 jaar cel aan zijn broek een zegje laten doen , browny jij bent zeker 10 keer klaargekomen he) alleen maar onzin zitten uit te kramen en je zag dat zijn maatjes in slaap vielen ha ha ha , , einde tijdperk ndp


  Maak melding

 12. Ik weet het, hij kan er zelf ook niks aan doen, maar hij ziet er vaak als een bhaktjondhar uit. Ik hoop voor hem dat ze hem goed schmincken en een vals gebit in z’n mond stoppen.


  Maak melding

 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  TV: President Santokhi te gast in College Tour bij KRO-NCRV.
  Dat heeft pesentator Twan Huys vanmiddag bekend gemaakt.

  Studenten die een vraag willen stellen aan een van de gasten kunnen zich vanaf nu aanmelden.

  Maar ook (studenten) in de journalistiek en natuurlijk in andere studierichtingen zullen zich aanmelden.

  Gaat de afgestuurde (RobG) zich ook aanmelden om gerichte en heel korte vragen te stellen aan president Chandrika Santokhi?

  Wijlen Johnny zou zeggen: Ik Benne Benieuwd!


  Maak melding

 14. Een president van een land zou niet aan dit soort programma’s moeten meewerken, vooral niet van een buitenlandse zender.
  Ik weet niet wat de president hiermee wil bereiken…


  Maak melding

 15. Chan kan zijn borst wel flink nat maken, want hij zal kritische en logische vragen krijgen, waar goed over is nagedacht en ook duidelijke antwoorden op zullen moeten komen.

  Politieke antwoorden zullen het niet halen.

  Het gaat om de ratio.


  Maak melding

 16. je bedoelt zeker offline , ja het is donker daar in het riool van de bijlmer,
  en dikke smul varken je kunt je niet verplaatsen ,dus je kunt niet naar Den Haag , neem nog een bad in het riool van de bijlmer als je daar nog voor in staat bent
  het college-tour zal je niet missen hoor , ze missen jou als kiespijn ,dus begrijpt jij dat , zal wel niet


  Maak melding

 17. Poeh poeh, @ poepe jantje.
  Mastodont = uitgestorven mammoet!!
  Haha wat een vergelijking. Maar ja, als je zo graag veren in iemands r@#t wil steken. Moet je maar doen.


  Maak melding

 18. Wat een eer om in dit hoogstaand programma te gast te zijn als Surinaamse President! Zet em op Pres!
  De vorige Surinaamse president zou hooguit Waldolala gehaald hebben. REEDS!
  Of bij Paradijsvogels met zijn nog imme wulpse Inke W want die andere Inke f had mee in zich


  Maak melding

 19. De belangrijkste vraag moet zijn… President, wat vind u van de armoede die door uw bedenkelijke keuzes is ontstaan in Suriname! U bent President van het 17de rijkste land ter wereld, zijn er misschien andere wegen te bewandelen, behalve het meedogenloze programma van het IMF!? Kunt u zonder de vorige regering te benoemen, aangeven wat u gaat doen aan de nu heersende situatie in het land? President vind u het normaal om covid te gebruiken, om al anderhalf jaar een avondklok te handhaven!? Bekommerd u zich om het algemeen recht van de mens zijn vrijheid. President vind u het normaal dat een volle tank brandstof ruim een kwart van het gemiddelde maandsalaris bedraagt?

  En zo zijn er nog een heleboel vragen die ik graag gesteld wil hebben. In Suriname heeft hij nauwelijks tegenspraak, maar in Nederland zal dat zeker anders zijn. Men heeft daar een intelligente bevolking,.. en niet zoals hier in Suriname een Volk dat grotendeels laag opgeleid is. Ik ben benieuwd..


  Maak melding

 20. Regelmatig lees ik denigrerende opmerkingen over de Bijlmermeer en haar bewoners. Vaak ook van mensen in Suriname. Feit is dat de Bijlmermeer niet meer is als 30 jaar geleden. Dit deel van Amsterdam maakt al enkele jaren een proces van gentrificatie door, waarbij vooral hoogopgeleide Hollanders woningen opkopen om zich daar te vestigen of te verhuren. Ook grote bedrijven vestigen zich in deze wijk. Het gevolg hiervan is dat er bijna geen aanbod is van woningen onder een kwart miljoen euro. Als een woning in deze wijk op de markt komt wordt er minimaal 10 % overboden. De meeste Surinamers die in de Bijlmermeer wonen, zitten in huurappartementen, maar als deze weggaan, komen deze appartementen in de verkoop en worden door Hollanders opgekocht. Hierdoor verandert de samenstelling van de bevolking in rap tempo.


  Maak melding

 21. 1; Wanneer wordt na implementatie van het IMF programma er een daadwerkelijk begin gemaakt met het geheel oprollen en vervolgen van de vele drugsorganisaties/lijnen waar Suriname nu bekend om staat?

  2; Wanneer zal de VHP een Surinaamse partij worden ipv een huidige etnische club?

  3; Wanneer wordt een aanvang gemaakt met grote politieke hervormingen van een compleet failliet politiek bestel?


  Maak melding

 22. @patriot,

  Zodra jij verstand krijgt. Want dan ga je de dingen zien zoals ze zijn en niet zoals jij wilt dat ze zijn.
  Dus …. werk intussen aan het verkrijgen van verstand!


  Maak melding

 23. Het is duidelijk dat weinig hier ooit het programma hebben gezien.

  Geen enkele student zal het in zijn/haar hoofd halen om iets te vragen over gesubsidieerde benzine, elektra, ziekenkosten etc etc. Dit soort zaken worden hier niet gesubsidieerd. Absoluut niets over een wereldwijde avondklok, pffff. Ook niets over het IMF, zeker als vele landen dankbaar zijn met de onlangs ontvangen gift.

  In college tour gaat het over de levensloop van de gast. Waarom bepaalde keuzes, passies, dromen en hoe (toekomstige) uitdagingen opgelost.
  Twan zal wel wat pittige vragen stellen, maar ik ga er vanuit dat president Santhoki een zo goed mogelijk antwoord geeft.

  Als er veel animo is voor volwassenen om vragen te stellen, dan zijn daar andere momenten voor. Of je vraagt dit expliciet aan. Ik denk wel dat hij daar open voor staat.


  Maak melding

 24. In één woord geweldig !

  Suriname wordt nu eindelijk representatief vertegenwoordigd !
  Nederland zal kennis maken met
  “Nieuw Suriname”.

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 25. Arlet
  2 september 2021 At 23:23
  Poeh poeh, @ poepe jantje.
  Mastodont = uitgestorven mammoet!!
  Haha wat een vergelijking. Maar ja, als je zo graag veren in iemands r@#t wil steken. Moet je maar doen.

  Precies zwartje vrijheid met je dikdoenerij dat je werkzaam bij de pi bent. Ja niet als opzichter maar als boeler daarom ben je zo anaal gericht.


  Maak melding

 26. Para Express , heel goed gezegd , eindelijk een echte Surinamer( en wel onze president Santokhi) die in Nederland in discussie gaat met Nederlandse studenten , de studenten zullen hem het vuur aan de schenen leggen , maar hij zal goede antwoorden geven en Suriname uitstralen na 10 jaar ellende van bouterse , de studenten zullen begrijpen dat het een hele klus is om Suriname weer uit de put te halen


  Maak melding

 27. Ik heb de president, de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van justitie en de minister van financiën een brief geschreven. Tot op heden heb ik geen reactie mogen ontvangen. Is het normaal in Suriname dat wij geen antwoord krijgen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.