Ministerie na berichten uit Japan: ‘Moderna-vaccins in Suriname veilig’

5
Covid-19 Vaccinatie in Suriname

In Japan is er voor de vierde keer in een week verontreiniging in de coronavaccins van Moderna aangetroffen. De Surinaamse overheid heeft naar aanleiding van de berichten hierover laten weten dat de moderna vaccins in Suriname veilig zijn.

Afgelopen donderdag meldde Japan dat 1,63 miljoen vaccindoses van de Amerikaanse farmaceut Moderna afgekeurd werden vanwege een niet nader beschreven verontreiniging in een deel van de vaccins. Afgelopen weekend doken opnieuw vervuilde vaccins op in het land. Dit keer ging het om zwartkleurig materiaal in enkele injectienaalden en in een vaccinflacon, en een roze substantie in een naald. Deze week was het opnieuw raak: er zweefden zwarte deeltjes in een Moderna-flacon, ontdekt tijdens een controle van geïmporteerde vaccins. 

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft Moderna vaccins ontvangen met badgenummer 3003604. Dit betreft een Europese bezending en niet de Japanse lading, waarover er veel ophef is ontstaan, zegt het ministerie. In de badges uit Japan met de nummers 3004667, 3004734 en 3004956 zijn er onregelmatigheden aangetroffen.

Zwangeren wordt gevraagd om informatie na te lezen via de beschikbare kanalen van het ministerie van Volksgezondheid, om voorzien te worden van de juiste informatie. Het beschermen van moeder en kind is in deze Covid-19 pandemie urgenter dan daarvoor. Zwangeren kunnen namelijk niet alleen worden blootgesteld aan het Covid-19 virus, maar ook hun kind als er niet preventief wordt opgetreden. Wereldwijd is men reeds gestart met het toedienen van vaccins aan zwangere vrouwen om hun gezondheid en dat van het kind te bevorderen. 

Ook voor de zwangeren gelden de MoHaNa protocollen, om de handen regelmatig te ontsmetten, drukke plekken te vermijden en onderling een minimale afstand van anderhalve meter aan te houden. Het ministerie van Volkgezondheid werkt ook in deze pandemie aan het ontwikkelen en implementeren van processen om de gezondheid van alle burgers te bevorderen.

5 REACTIES

 1. Wel raar dat je alleen maar van Japan hoort dat ze een paar onenigheden hebben gevonden in het moderna vaccin en in de injectiespuiten , dit hebben we nog niet van een ander land gehoord of ze dat ook gevonden hebben , dus wel bedenkingen , opzet in het spel??


  Maak melding

 2. De vaccins zijn echt waardeloos. Nu moeten mensen zelfs een derde of vierde shot gaan nemen. Wat er allemaal voor gif in hun lichaam ophoopt, daar staan ze niet bij stil.
  Een ieder die zich heeft laten vaccineren om op vakantie te kunnen gaan moet wel beseffen dat hij zich voortaan moet laten blijven prikken om op vakantie te kunnen. Want mis je een prik, weg vakantie…..


  Maak melding

 3. ronald neem jij altijd dat spuitje van bouta soms met die opgeloste witte poeder , aan jou reactie te zien wel
  nou je baasje bouta riep alle paarse ratten op om pikin saron te gebruiken bij uitstek een geneesmiddel tegen covid , nou beste mensen de eerste gevallen van mensen die covid krijgen ondanks dat ze dat pikin saron gebruikten , dus weer zo’n lul verhaal van jullie baasje , weten jullie nog dat hij in mei 2019 ook zo’n mooi ding had , cuba heeft artsen gestuurd en een medicijn die covid bestrijd , heeft dat nep medicijn geholpen dan , nou ook een lul verhaal van die lullenmeier


  Maak melding

 4. Wat,

  Welk relatie jij met Bouterse hebt, zul jij zelf heel goed weten, maar ik heb geen relatie met Bouterse. Heb ik ook niet nodig.

  Als jij je vol wil laten spuiten met die vaccins, dan doe je dat toch? Alleen later niet mekkeren wanneer de bijwerkingen gaan beginnen te werken.


  Maak melding

 5. ronald pas maar op hoor , covid wil jou als vriend hebben , en voor dat jij het weet is hij jou maatje , en dan niet aankloppen in het ziekenhuis he , blijven stoer doen , jou ding , maar als jij covid hebt opgelopen en jij besmet jou familie en vrienden , en sommigen sterven wat ga je dan zeggen, oh god ben ik een moordenaar?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.