vrijdag, april 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLaunch nieuw kinderboek over Sikkelcelziekte in Suriname

Launch nieuw kinderboek over Sikkelcelziekte in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Op 1 september heeft Andressa Hunsel Ambrose de Nederlandstalige versie van het kinderboek ‘Een dagje naar het strand met Keemaya – Mijn leven met Sikkelcelziekte‘ in Suriname gelaunched. Een mooier moment dan de Sikkelcel awareness month, welke valt in de maand september, kon Andressa niet bedenken om dit te doen.

Vorig jaar juli maakte zij debuut met haar eerste kinderboek “Keemaya and the Beach – My journey living with Sickle Cell”. De vraag naar de Nederlandse vertaling werd steeds groter, dus besloot zij de hulp van haar nicht Chantal Cooper in te roepen. Chantal Cooper is CEO van Cooper Translations in Nederland en heeft zelf ook kinderboeken geschreven over Sikkelcelziekte.

Andressa was op zoek naar iemand die de Nederlandse vertaling op een zo makkelijk en kindvriendelijk mogelijke manier kon doen zodat de kinderen met en zonder Sikkelcelziekte het begrijpen. “Wanneer je een kinderboek schrijft, met als doel educatie op medisch gebied, moet je met een aantal zaken rekening houden. En daar was Chantal Cooper de beste match voor”, zegt ze.

Op 1 September heeft zij haar boek officieel gelanceerd in Suriname en zal zij samen met haar dream team middels verschillende activiteiten deze launch tot een onvergetelijk moment maken.

Alhoewel Andressa in New Jersey woont, heeft zij een dream team waarmee ze inmiddels al langer dan een jaar werkt aan verschillende projecten. Sandrina Hunsel Beverdijk die als Projectmanager het geheel managed in Suriname is de grote motor achter de projecten. Sandrina heeft nog veel in petto voor de Surinaamse kinderen met Sikkelcelziekte.

Daarnaast heeft zij een medisch team dat ook deel is van haar dreamteam, want zonder de medische kennis zou je moeilijk deze projecten kunnen opzetten. Dokter Kevin van ‘t Kruys (Kinderarts) is sinds het vorig jaar degene die haar kinderboeken medisch coordineert en ervoor zorgt dat alle content die wordt gedeeld met de kinderen medisch correct is.

Naast dokter van ‘t Kruys behoort ook dokter Nicole Oldenstam (Internist – Hematoloog) tot het dream team. Als specialist in verschillende bloedziektes is dokter Oldenstam degene die al het fijne weet over Sikkelcelziekte bij zowel kinderen als volwassenen. Met heel veel plezier heeft het team gedurende de afgelopen maanden gewerkt aan de voorbereiding van deze projecten.

Op 1 September heeft Sandrina Hunsel Beverdijk een mooi aantal Sickle cell awareness pakketjes aan het Academisch Ziekenhuis en het St. Vincentius ziekenhuis overhandigt. Op deze manier lanceren zij het kinderboek “Een dagje naar het strand met Keemaya – Mijn leven met Sikkelcelziekte”. Er is voor deze manier gekozen, omdat het dream team erin gelooft dat elk kind met Sikkelcelziekte over zo een pakketje moet beschikken.

Het is belangrijk dat elk kind op een leuke en educatieve manier kan lezen over hun aandoening. De bedoeling van de awareness pakketjes is dat wanneer een kind met Sikkelcelziekte naar het ziekenhuis gaat, de Kinderarts zo een pakketje aan het kind kan overhandigen. In de maand September zullen ook nog het Diakonessenziekenhuis en ‘Slands Hospitaal hun awareness pakketjes in ontvangst mogen nemen.

Wat zit er in zo een Sikkelcel awaneress pakketje?
De kinderen zullen worden verrast met een aantal assets die speciaal zijn ontworpen voor kinderen met Sikkelcelziekte: Het kinderboek, Een dagje naar het strand met Keemaya, pijnladder, poster met leefregels en een leeswijzer.

Wat gaat er allemaal gebeuren in de maand September?

29 Augustus tot en met 4 September

Hydration week. Om mee te doen aan de activiteiten van de hydrationweek is het belangrijk om te registreren via Whatsapp of Email.

4 September: afsluiting hydration week en kunnen de kinderen middels spel (Virtual) meedoen aan verschillende spelletjes en zo leuke prijsjes winnen.

1 September: Launch Nederlandse versie Kinderboek “Een dagje naar het strand met Keemaya – Mijn leven met Sikkelcelziekte”.

Op deze dag worden 2 ziekenhuizen bezocht waarbij er verschillende pakketjes worden verdeeld voor de ziekenhuizen en hun patientjes met Sikkelcelziekte.

Midden September heeft het dreamteam nog een mooie verrassing voor Suriname en zal zij de media tegen die tijd voorzien van meer informatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Geweldig initiatief. De aandacht vestigen op een ziekte die ten onrechte in de taboesfeer wordt gehouden.
    Ook ik heb een overeenkomstig probleem gehad in mijn leven.
    Ik heb een groot deel van mijn leven geleden onder een onbekende huidziekte, waar ik uit anonimiteitsoverwegingen de naam niet zal noemen.Daar kwam nog bij dat in de medische geschriften ten onrechte stond dat gekleurde mensen deze huidziekte niet kregen.
    Ik heb ruim 25 jaar zwaar geleden onder deze kwaal waartegen geen medicijnen gevonden waren. Uiteindelijk kwam ik erachter aan welke ongeneselijke huidziekte ik leed. Aangezien er geen medicijnen hiertegen waren besloot ik de alternatieve weg te bewandelen en met succes.
    Neen, ik heb geen medicijn tegen mijn ziekte gevonden, maar een kruidenmiddel om het te onderdrukken en met succes onderdrukt te houden.
    Ik dacht dat de hele wereld mij met open armen zou ontvangen voor mijn 20 jaar durende experimenten en vinding en ook om dit middel massaal op de markt te brengen om miljoenen anderen lotgenoten op deze wereld te helpen. Integendeel. Ik kreeg het gevoel dat men mij zag mij als iemand die een misdaad tegen de mensheid had begaan.
    Uit arren moede heb ik mijn plannen voorlopig in de ijskast gedaan en leef met de hoop dat ik ooit een gigantisch bedrag in de loterij mag winnen om dit middel op de markt te brengen.
    Toch zie ik mij verplicht u niet met lege handen achter te laten en u hoopvol te stemmen met onderstaande anekdote.

    herhaling van een eerder geplaatste reactie
    john 29 augustus 2021 At 14:09
    Mijn motto: En als het middel hiertegen nog niet gevonden is dan zoeken we het gewoon, desnoods alternatief.
    Ik was druk bezig met het zoeken van een kruidenmiddel tegen mijn ongeneeslijke huidkwaal, waartegen nog steeds geen medicijnen bestaan en kwam een oude vriend Baltus B. tegen. Hij leed aan de sikkelcelziekte en vanwege mijn succes tegen mijn huidkwaal verzocht hij mij iets voor hem te zoeken omdat er geen geneesmiddelen tegen zijn ziekte bestaan.
    Ik ben gaan zoeken, maar was te laat. Mijn vriend overleed aan de gevolgen van deze ziekte. Jaren later, na veel speurwerk kwam ik bij toeval een plant genaamd SUMA tegen, die tegen deze ziekte wordt gebruikt.
    Ik heb gezocht en ben tot de ontdekking gekomen dat deze plant niet in Suriname voorkomt (misschien heb ik niet goed genoeg gezocht).
    Als eerbetoon aan mijn vriend Baltus, die ik met mijn kennis van nu niet meer kan terughalen, heb ik besloten dit geheim openbaar te maken.
    Baltus, voor jou is het te laat, maar misschien kunnen we met deze kennis andere levens redden. Ik beloof je dat ik mijn kennis over deze plant zal vergroten. Rust zacht, goede vriend.
    Jammer dat ik te laat was want zeker weten dat jij een goed proefpersoon zou zijn.Mag ik uit naam van Baltus de hoop uitspreken dat dit kruidenmiddel op grote schaal zal worden onderzocht.


    Maak melding
  2. Kijk Suriname wordt niet over geslagen , en dit project is echt op kinderen die sikkelcelziekte hebben gesteld , een doordacht gegeven , de kinderen zullen begrijpen en weten hoe ze ermee om moeten gaan , dit nieuwe kinderboek moet toch zeker helpen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES