Minister Amoksi ontvangt familieleden neergeschoten onschuldige man

10
Minister Amoksi ontvangt familieleden neergeschoten onschuldige man

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname, heeft maandag de moeder en de levenspartner ontvangen van de onschuldige man, die afgelopen weekend te Paranam door de politie werd neergeschoten. Zij werden vergezeld door het DNA-lid Ramon Koedemoesoe en andere buurtbewoners.

Het Bureau Slachtofferzorg van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) zal zich ontfermen over deze persoon, genaamd Rodney Kwasiba, die tijdens een politieoptreden te Paranam onbedoeld door een politiekogel is geraakt. De politieactie was gericht tegen een verdachte die bij het zien van de politie op de vlucht was geslagen.

Moeder Apomba Kwasiba haalde aan dat haar zoon de kostwinnaar is in huis. Door het incident van zondag is het gezin dus voor een moeilijke uitdaging komen te staan. Daarnaast is de echtgenote van het slachtoffer ook onder medische behandeling, waarbij zij tweemaal per maand voor controle moet naar de specialist. Hierin wordt zij ondersteund door haar man, die nu voor medische behandeling in het ziekenhuis is opgenomen.

De dorpsbewoners kwamen in opstand nadat de man was neergeschoten.

Minister Amoksi heeft de familie aangegeven, dat vanuit het ministerie de zaak verder begeleid zal worden door de afdeling Slachtofferzorg. Deze afdeling zal erop toezien dat het slachtoffer de nodige medische voorzieningen in aanmerking komt. Het gezin van het slachtoffer zal ook de nodige financiële steun krijgen.

Intussen heeft de afdeling Slachtofferzorg contact gemaakt met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), dat de verzekeringskaart van Kwasiba in orde zal maken. Een team van maatschappelijk werkers en psychologen zal ingezet worden om psychosociale hulp aan de buurtbewoners in het bijzonder de kinderen die het gebeuren hebben meegemaakt te bieden. De bewindsman wil voorkomen dat het incident op lang termijn een negatief effect zal hebben op de bewoners.

VIDEO: Neergeschoten man onschuldig zeggen buurtbewoners
De MLK-weg werd gebarricadeerd.

Een vriend van het slachtoffer gaf aan zeer tevreden te zijn met de manier waarop de minister de zaak heeft aangepakt. Tot slot heeft de bewindsman belooft de verdere behandeling van Kwasiba op de voet te volgen. De laatstgenoemde heeft op zondag 29 augustus tijdens opsporingswerkzaamheden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) te Paranam in het district Para een schotverwonding opgelopen.

Buurtbewoners raakten daarna verhit en hebben de Martin Luther Kingweg ter hoogte van het dorp Jamaica gebarricadeerd (foto’s). De JusPol-minister is zich vervolgens gaan oriënteren en heeft daarbij de bewoners toe gesproken, waarna de barricades werden verwijderd:

10 REACTIES

 1. waarom debby , wil jij er een slaatje uitslaan en er van door gaan met dat bedrag , wat denk je 100 srd – 200 srd of misschien wel 10 000 srd , jij hebt paarse gedachten , jij hebt geen hart voor de slachtoffers , jij bent een uitwerpsel uit bouta’s kont he poeperd


  Maak melding

 2. De Biologische Zwakheid Van De Mens Is De Voorwaarde Van Zijn Cultuur.

  Geachte Lezers

  Ik Zou Een Ider Willen Verzoeken Om Nuchter Te Zijn Voordat U Zich Uitspreekt.
  Geen Drugs., Alcohol En Ook Nix Slikken.


  Maak melding

 3. Kennen jullie de snoep goe, cow bobi, kan debby lekker op een paar cow bobie sabelen, dat doet zij zins 1980 bij opa desi foefoermang, soort, soort zoek soort?


  Maak melding

 4. zolang de staat alle onkosten vergoed die de familie nu op hun brood krijgt
  zou dat gewoon genoeg moeten zijn.
  tevens wel even de desbetreffende schutter even op non-actief zetten voor het gericht schieten
  een verdachte hou je niet aan door hem gewoon neer te schieten
  nergens heb ik gelezen dat de echte verdachte vuurwapengevaarlijk was of uberhaupt een wapen had.
  dus deze hele actie is een gigantische blunder van de desbetreffende politieagent, die daar ook toepasselijk voor behoort gestraft te worden.


  Maak melding

 5. Dat de benadeelde familie en het slachtoffer hulp krijgen is oké, maar hoe zit het met de bewoners van de buurten of zelfs hele wijken die dag en nacht in angst en vrees moeten leven. Als deze gasten onder het mom van occuperen of bezetting neerdalen en alleen maar ellende veroorzaken met het gevolg dat mensen hun geliefde buurt waar men vaak ook nog geboren en getogen is gewoon ontvluchten . Roven, moorden ,inbreken ,terroriseren en noem maar op , gaat Amoksie die mensen ook alle hulp en bescherming aanbieden. Alles is tegenwoordig ghetto zoals , sonny point, nieuw weer , rangoe, menko, latour, flora, van dijck, en nog vele andere buurten die verziekt worden door deze mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.