Ondanks mogelijke vierde golf geen wijziging in COVID-19 maatregelen

6

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vandaag laten weten dat de autoriteiten in Suriname het nog niet nodig vinden om een wijziging te brengen in de COVID-19 maatregelen in het land. Dit ondanks het feit dat de COVID-19 situatie in Suriname nog steeds getypeerd kan worden als onaangenaam. Ramadhin sprak in het weekend nog over een vierde golf.

Tijdens een persconferentie zijn de epidemiologische ontwikkelingen en de inspanningen die er vanuit het ministerie van Volksgezondheid gepleegd worden om de vaccinatiebereidheid te bevorderen, breedvoerig onderstreept.

De bewindsman geeft aan dat de regering niemand verplicht om te vaccineren. “Het COVID-19 Clusterteam heeft besloten dat drie campagnes vanwege de huidige coronasituatie geïntensiveerd moeten worden. Het betreft de MoHaNa- en de vaccinatiecampagne met inzet van jeugdambassadeurs en de campagne van handhaving op alert handelen en beboeting,” aldus minister Ramadhin. Voor nu achten de autoriteiten het nog niet nodig om een wijziging te brengen in de COVID-19-maatregelen.

Waarnemend BOG-directeur tevens epidemioloog Radjesh Ori is breedvoerig ingegaan op de medisch-technische data en feitelijkheden. De verwachting is dat het dagelijkse aantal positieven verder kan oplopen. De functionaris vraagt namens de gezondheidsautoriteiten bijzondere aandacht voor deze zorgelijke ontwikkeling. Directeur Ori geeft aan dat er heel wat misinformatie is over vaccineren.

“Eenieder acht zich plotseling deskundig om over vaccinatie te praten. Wij moeten ervoor waken dat de samenleving wordt beïnvloed door heel wat pseudo anti-vaxxers, die achteraf wel hun prikje gaan halen.” Directeur Ori doet een oproep aan de samenleving om zich te laten testen in geval van symptomen. De positiviteitsratio is behoorlijk hoog en de epidemioloog legt er ook de nadruk op dat de COVID-19-varianten zich enorm snel verspreiden. 

Doelende op de vierde golf, liet minister Ramadhin optekenen dat de verantwoordelijkheid bij de samenleving ligt. “Wij zullen als samenleving bepalen welke richting het opgaat met de situatie. Wij doen alles wat we kunnen om de samenleving te beschermen. De overheid heeft de randvoorwaarden in place,” zegt de bewindsman. Volgens de Volksgezondheidminister is de situatie in de ziekenhuizen onder controle. Hij roept eenieder op om zich te houden aan de geldende maatregelen. Minister Ramadhin: “De bal is nu op de speelhelft van de samenleving.”

Aansluitend hierop gaf politiecommissaris Henry Seedorf, voorzitter van de Coördinatiecommissie COVID-19 van het Korps Politie Suriname (KPS) aan dat de handhaving versterkt zal worden.

6 REACTIES

 1. Laat Ramadhin ervoor zorgen dat de mensen die in ziekenhuis belanden beter worden.
  Laat hij ervoor zorgen dat de oudjes die hun geld van SZF moeten krijgen dat snel krijgen want ze pinaren, huilen want geen eten en wachten langer dan 1 mnd op hun lab geld. Laat hij k…… eten. Waardeloze gast is hij. Leugenaar.


  Maak melding

 2. Hou op met alle coronamaatregelen en geeft de mensen 1 maand lang vitamines en verse groenten en vruchten. Je zult dan zien wat een verschil dat uit gaat maken.


  Maak melding

 3. ronald ,onze buurman 52 jaar oud is overleden aan corona ,en hij nam veel groentes en fruit , maar corona houdt daar ook van , en wat vitamines betreft vele vitamines helpen niet jou afweersysteem en dat vind corona prima en dat merken dan de mensen , maar als jij er in gelooft dat is jou ding , maar als het dicht in je buurt of familie komt en er aan overlijden geef dan weer eens een commentaar


  Maak melding

 4. Regering blijf alert de vierde golf kan de doodsteek zijn , en dan is het uit , versoepelingen zullen de mensen de dood in jagen , dit doet U nu nog niet , maar velen van het volk willen nu van die corona regelingen af en dan gaat corona het overnemen , dus nogmaals wees alert.


  Maak melding

 5. Corona is een virus , je ruikt het niet , je ziet het niet , maar kan dodelijk zijn , vergelijk met
  elektrische stroom , je ruikt het niet , je ziet het niet , maar kan dodelijk zijn , stroom kun je isoleren en dat gebeurt ook , maar covid is ook te isoleren door je te laten vaccineren en door bepaalde maatregelingen na te leven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.