Hooghart: “Geen misbruik gemaakt van medische uitzending naar Colombia”

29
Ronald Hooghart 2018 - screenshot uit ATV video

Vakbondsleider Ronald Hooghart bestrijdt dat hij ten onrechte gebruik heeft gemaakt van een regeling met betrekking tot medische uitzending naar het buitenland. Dit naar aanleiding van stukken die afgelopen week via social media werden verspreid.

Hooghart vertoefde in september 2018 enkele weken in Colombia waar hij een zware operatie onderging voor een verstopping in zijn grote lichaamsslagader en enkele verstoppingen in zijn benen. De medische kosten werden door de staat gedekt.

Het gaat om de Afbouw Regeling Medische Uitzending/Lokale Opbouw Voorziening (Armulov-overeenkomst). Die maakt het mogelijk dat patiënten die de noodzakelijke medische hulp niet in Suriname kunnen vinden, naar Colombia kunnen uitwijken.

In een gesprek met ABC Online nieuws bestrijdt Hooghart dat hij, door alle procedures over te slaan, ten onrechte gebruik van deze regeling heeft gemaakt. De uitvoering ligt in handen van het Staats Zieken Fonds (SZF).

“Men heeft me gezegd, ga naar Colombia. Ik heb niet gevraagd”, aldus Hooghart tegen ABC:

29 REACTIES

 1. Je bent een vulgaire leugenaar en notoire boef. Vraag het aan de huurders die nog steeds wachten op hun woningen. Je bent zo zwart als teer maar ook jouw hart is net zo zwart. En toch blijf je liegen.


  Maak melding

 2. Deze ndp schurk probeert alles goed te praten.Hij is een van de vele schurken van ndp.
  Het lijst begint bij tralalaa ,boefdraad, alloe baba en eindigt bij 5000.


  Maak melding

 3. waarom is de staat verantwoordelijk daarvoor?
  is de staat niet verantwoordelijk dat hier goede zorg geleverd wordt?
  ow ja….. monie no de natuurlijk
  maar wel geld genoeg om zo’n opvreter in het buitenland te helpen
  geen geld voor medicijnen of andere materialen maar wel zo’n engnek laten helpen in het veel duurdere buitenland.


  Maak melding

 4. Het is natuurijk je reinste onzin wat deze man verkondigd. De man was in de periode 18 jan 2020 t/m 29 jan 2020 met zijn zonen in Colombia. De medische kosten heeft hij voorgeschoten welk hij later heeft gedeclareerd bij via zijn vrienden bij de SZF heeft gedeclareerd. Het ging om een MRI, 2x orthopedisch consult en medicamenten. Deze behandelingen waren in Suriname ook mogelijk. Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht.


  Maak melding

 5. Meneer Hooghart moet zich niets aantrekken van het tuig van de coalitie. Op laaghartige wijze proberen ze hem de mond te snoeren omdat hij kritiek heeft op het vernietigend beleid van de regering Santokhi. Ze schromen er niet voor om die man zijn medisch dossier op straat te gooien om hem in diskrediet te brengen. Dit gaat tegen alle medische regels in. Maar het volk heeft genoeg van deze regering. Ze komen na de volgende verkiezingen niet meer terug in het landsbestuur.


  Maak melding

 6. Hooghart: je bent boos op minister Ramdien van volksgezondheid omdat hij deze gegevens heeft opgevraagd en ook gepubliceerd. Je hebt hem zelf beschuldigd van een slechte inborst. En uit wanhoop ga jij jezelf vergelijken met Jezus.
  Hooghart: ik sta geheel achter de acties van deze minister. hij is nog lief voor jou omdat hij gekozen heeft voor het schandpaaleffect in plaats van gevangenis en kennelijk met succes gezien jouw reactie, Surinamers zijn gevoeliger voor schande en minder gevoelig voor gevangenisstraf.


  Maak melding

 7. Het gaat over een enorm bedrag. Alle details moeten doorgelicht worden. De medische noodzaak, of het niet mogelijk was om de behandeling in Suriname te doen, bv door poliklinisch enkele stents te plaatsen. Welke niet medische kosten er gemaakt zijn en de hoogte en noodzaak daarvan. En in hoeverre dergelijke niet medische kosten gebruikelijk en noodzakelijk waren. Om te vertalen kun je bv lokale mensen inhuren.


  Maak melding

 8. @RobG
  Hou je snuit dicht,ellendeling!
  De hele ex-ndp criminele regering heeft bestaan uit corruptelingen,criminelen en fraudeurs.
  Hooghart is ook van ze geweest.Hij is heus geen lieveling!Blij overigens dat de corruptie praktijken van de ex-criminele ndp regeerders bloot gelegd worden.Nu hopen dat ze stuk voor stuk gevangen gezet worden.
  Je hoofd zou ontploft hebben als niet de naam hooghart maar Santokhi gestaan zou hebben.Hypocriet!!
  Je baasje bouta is een veroordeelde crimineel op vrije voeten.Wees daarom niet trots.De rest van de ndp gangsters volgen nog.


  Maak melding

 9. Mensen die robg houdt alleen maar van moordenaars , oplichters , bedriegers en stelers , en verkrachters van de ndp , nou mensen nu kun je zien dat die robg ook zo’n soort is , robg ben jij zwart of licht zwart , o nee jij bent paars van kleur , en daarom durft jij niet naar Suriname te komen.


  Maak melding

 10. Achja….Hooghart. Het fossiele NDP piepkuiken heeft nooit iets anders uitgebraakt dan paars tralala-geleuter. Die hele paarse maffia-kliek bestaat uitsluitend uit pathologische leugenaars. Alleen hersenloze, laaggeschoolde, maatschappelijk kansloze randdebielen en dorpsidioten slenteren nog slaafs achter deze criminele organisatie aan.


  Maak melding

 11. Ik heb dit artikel niet gelezen (ik mag Hooghart niet) maar ik.zag Hooghart hierover praten op de TV, ik heb dus een beetje een idee waar het over gaat. Welke politieke figuur in Suriname, die medische zorg nodig heeft, welke niet of minder goed in Suriname aangeboden kan worden, zou niet hetzelfde gedaan hebben als Hooghart? De politieke figuur die zijn invloed niet zal aanwenden om naar het buitenland te gaan voor medische behandeling, bestaat in Suriname niet en in de komende 100 jaar zal hij/zij ook.niet in dit land geboren worden. Voor het kleine vijfjarige ventje dat naar Nederland moest voor en levensreddende behandeling, had SZF geen geld, maar het zal geen enkel.probleem zijn als een lid van de huidige of toekomstige regering naar Columbia wil gaan voor het trekken van een kies.


  Maak melding

 12. robg , jou paarse lovers party heeft maar een ding en dat is , alles wat de staat toebehoort is van ons en wij doen ermee wat wij willen , jij bent ook zo’n figuur he robje g , het wordt tijd dat ze al die gasten en jullie paarse ratten verwijderen van deze aardbol , zoek almaar op hoe ze dat doen , hint we hebben jou al vaker gezegd die witte ongebluste kalk is gelijk de brandstof voor die kalkraket , en die is snel


  Maak melding

 13. Nog een ndplee boef ontmakert. De vakbonden die deze ongeloofwaardige boeven voorzitterschap bieden zijn net zo waardeloos. Ik zou alle vakbondsleden aanraden elk jaar een accounting rapport van inkomsten en uitgaven te vragen van een onafhankelijke accounting buro want bestuurders zijn altijd druk met afromen.


  Maak melding

 14. @Henkes 31 augustus 2021 At 18:04
  …. Welke politieke figuur in Suriname, …., zou niet hetzelfde gedaan hebben als Hooghart?

  Hiermee praat je machtsmisbruik goed en toon je slechts je eigen slechte karakter en gebrek aan beschaving & inzicht


  Maak melding

 15. ===Deze asociale snert moet zijn grote snoet dicht houden. Wanneer men over de streep gaat kunnen ze wel als vakbondsmannen de straat op komen, omdat men de procedures NIET heeft gevolgd.
  Maar…..nu zegt hooghart “Men heeft me gezegd, ga naar Colombia. Ik heb niet gevraagd”, aldus Hooghart tegen te media.

  Wanneer het om eigen belang gaat worden alle regels vertrapt. Smijt hem in de gevangenis.


  Maak melding

 16. Las ten deze man, het wordt tijd voor hoogopgeleide energieke jonge mensen die de vakbonden kunnen aansturen om Suriname te helpen opbouwen i.p.v afbreken.

  Er zitten nu nog alleen maar van die oude lullen daar die maar niet met pensioen willen gaan omdat ze tot hun laatste adem in die nyan patu willen graaien.


  Maak melding

 17. die paarse rat hooghart is toch al uitgespeeld bij de bond , hij die schreeuwbek is eruit geschopt , maar hoeveel geld heeft die boutalover niet gestolen van de bond , deze klojo met zijn familie moeten vriendjes worden met corona , en jammer dat er geen medische zorg meer voor jullie geldt , dat geld wat jullie gestolen hebben is bloedgeld en geen waarde
  corona ga je uitleven en feestvieren maar jij wilt ook geen bloedgeld alleen maar paarse zuurstof


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.