Desi Bouterse belegt vandaag persconferentie

63
NDP-voorzitter tevens ex-president van Suriname-Desi Bouterse

NDP-voorzitter tevens ex-president van Suriname, Desi Bouterse, belegt vandaag om 13.00 uur een persconferentie. Naar verluidt zal hij ingaan op de uitspraak van de krijgsraad gisteren, waarbij hij ook in verzet is veroordeeld tot 20 jaar celstraf. Bouterse was niet aanwezig op de zitting. Hij had zich ziek gemeld. 

De Surinaamse ex-president werd op 29 november 2019 bij verstek al veroordeeld tot 20 jaar celstraf. Na zijn verstekvonnis tekende zijn advocaat Irvin Kanhai verzet aan op 2 december.

Bouterse moest op 22 januari 2020 voor de eerste keer in zijn verzetzaak voor de krijgsraad verschijnen. Na die zitting, waar hij in legeruniform naartoe ging, sprak hij op het Onafhankelijkheidsplein zijn aanhangers toe.

De verzetzaak is enkele keren vanwege de coronapandemie uitgesteld. Op 30 juli 2021 is de zaak voorgegaan waarbij het Openbaar Ministerie en de advocaat over en weer het woord hebben gevoerd. Toen werd besloten dat er op 30 augustus een uitspraak gedaan zou worden.

Kanhai, die ook niet aanwezig was op de zitting, heeft aangegeven dat hij beroep zal aantekenen tegen het verzetvonnis. Volgens de wet moet dat binnen 14 dagen gebeuren. Bouterse riep gisteren na de veroordeling via zijn Facebookpagina op om het hoofd koel te houden.

63 REACTIES

 1. De dag van de uitspraak heeft hij zich ziek gemeld.Heeft hij zich vandaag beter gemeld? En bij wie? Deze man noemt zich militair maar in wezen is hij gewoon een mietje.De drie vrouwelijke rechters hebben meer ballen dan dit stuk stront.Gaat hij zijn domme aanhang weer opzwepen en in extase brengen tot ze met zijn allen een orgastisch hoogtepunt bereiken? Als hij zijn aanhang tot verzet tegen de staat oproept moeten ze hem stante pede oppakken.Wat een stom stuk vreten zeg!!!


  Maak melding

 2. Kanhai verwacht objectief onderzoek in hoger beroep
  Ik moet wel erkennen dat deze advocaat van de duivel wel durft met zulke uitspraken.
  Hoezo vragen velen zich af?
  Zijn dan 3 rechters, even het OM en Kanhai niet meegerekend, en al die getuigen an ja zelfs een getuige die aan de moordpartij is ontsnapt en een aanwezige die de waarheid heeft aangegeven dan niet genoeg om te spreken van een objectief onderzoek?
  Kanhai
  Wie wil je nog meezuigen in de draaikolk?
  Kanhai, wat je wel kunt bevestigen is dat de lafheid ervan uitstraalt dat Bouterse niet in de gevangenis zijn hoger beroep mag afwachten. De jaren dat hij daar dan doorbrengt zullen in mindering worden gebracht van de 20 jaar.
  Of zo je wilt Kanhai dat hij geen jaren zal zitten maar dagen omdat zijn verdediging niet meer zal meewerken aan vertraging van het hoger beroep.
  Nu alvast zitten betekent eerder eruit komen zodat er nog jaren / dagen in vrijheid kan worden doorgebracht


  Maak melding

 3. Bouterse was gisteren niet ziek maar veel te laf om te verschijnen voor het gerecht.
  Vandaag gaat hij het podium op om zijn aanhang toe te spreken alsof hij een held is en iedereen om zijn vingers windt.
  Bouterse is een man zonder eer en geweten. Zijn aanhang kent nog minder eer en geweten en zullen weer aan zijn broekspijpen hangen en ademloos naar de moordenaar luisteren. Bouterse en zijn aanhang zijn de vloek van Suriname.


  Maak melding

 4. Deze slappe zak en pathologische leugenaar was gisteren ziek en vandaag klaar om zijn hersenloze, werkloze, paranoïde stem en klapvee op te hitsen.

  20 JAAR BAJES uitzitten voor MASSAMOORD.

  Wennen jullie daar maar aan.


  Maak melding

 5. Het ene niet met het andere verwarren. Geen enkel weldenkend mens gaat vrijwillig de bak in. Het heeft niks te maken met laf. Het is een primair overlevingsinstinct. Of men schuldig is of niet, doet niet ter zake. Bouterse is gewoon een sluwe vos. Wel wordt het hoog tijd voor hem zich terug te trekken. Had hij al een jaar of drie geleden moeten doen. Maar ja ,hij is een echt werkpaard en weet niet van ophouden. We zullen zien wat de komende periode ons zal brengen. Er kunnen zeer woelige tijden aanbreken. Suriname heeft meer dan genoeg problemen aan zijn hoofd. Men zal heel goed moeten faseren en doseren. Het maatschappelijke belang staat altijd voorop.


  Maak melding

 6. Bouta heeft Suriname met vier miljard schuld achter gelaten. Het land is onderbroekloos achtergelaten door hem. En dan nog steunen ze hem. Terwijl ze geen brood hebben om hun kinderen mee te geven voor school. Ze geven bij protesten aan dat hun kinderen straks gaan hoereren om aan geld te komen. Ongelofelijk deze domme paarse Surinamers. 😿. Ik kan zo een paar hier noemen.


  Maak melding

 7. Is de persconferentie in zijn bunker? Wellicht weer gezellig met Klunswijk en Bang? Anders gelijk oppakken. Alleen al wegens minachting van het hof. Bang houdt natuurlijk zijn mond anders moet hij nog een verdwenen lading drugs verklaren van zijn terrein en Klunswijk valt nog onder de afgeslankte amnestiewet dus vindt dit ook best.


  Maak melding

 8. Opper Surinamers

  Deze Bejaarde Man Ziet Zich Zelf Als Een Grote Leider.
  Deze Zogenaamde Leider Had Een Grote Arsenaal Aan Wapens Van De Staat Suriname Onder Zijn Beheer. Die Wapens Had Deze Grote Leider Verschanst In Een Kamer. 1 Sleutel Van De Wapenkamer Had Hij In Zijn Tas.. Die Ander Sleutel Was Bij Zijn (VROUW). EN Die 3de Sleutel Van De Grote Wapen Arsenaal Die Deze Zogenaamde Grote Leider In Zijn Bezit Had Lag Ergens In Een Kast Verstopt.

  Grote Leiders Als Poetin (RUSLAND)
  Erdogan (Turkije)
  Fidel Castro (Cuba)
  Aleksandr loekajenko (wit rusland)
  Nicolas Maduro (Venezuela)
  De Leider Van De Taliban enz enz

  Deze Boven Genoemde Leiders Waren Rollend Over De Grond Van Het Lachen Toen Ze Dit Hadden Gehoort. 1 Van De Sleutels Was Bij Zijn Vrouw. Zelf Mijn Kleinzoon Van 10 Jaar Zou Zo Iets Niet Doen.

  SARI TORI MAN


  Maak melding

 9. Hij durfde gisteren niet te verschijnen, maar geeft vandaag wel een persconferentie. Wat een lafaard! Ik voorspel dat hij de vertoning van gisteren zal bestempelen als een overwinning en zijn achterbakse domme aanhang zal voorhouden dat hij degene is die alles bepaald in Suriname. Ook zal hij de huidige slechte economische situatie waarin het land verkeerd en de penibele covid-pandemie situatie in de schoenen van de huidige regering schuiven en geen woord reppen aangaande de 4 miljard US $ die verdwenen is en zijn schoonzoon die op de vlucht is geslagen. Hopelijk zijn er journalisten met ballen die het durven om hem wat kritische vragen te stellen. Als niemand dat doet is het duidelijk dat mensen bang zijn om te worden geïntimideerd.


  Maak melding

 10. Ik heb nog een tip voor Lucien Kafowroe, Robles en RobG; Als jullie vanmiddag naar de persconferentie luisteren, doe een pamper aan voor het geval jullie spontaan klaarkomen.


  Maak melding

 11. Dank Zij Deze Man Is Ons Land Het Armste Land Van Heel Zuid Amerika En Caraibisch Gebied. DankZij Deze Man Leefd Het Surinaams Volk In Totale Armoede.. Dankzij Deze Man Is De Staatskast Van Ons land Voor De Zoveeste Keer Leeg Geroofd.

  NU Staat Hij Alleen Voor

  Vrienden En Kennissen Die Dankzij Deze Man Stinkend Rijk Zijn Geworden Laggen Hem Nu Uit.


  Maak melding

 12. Bouterse en Kanhai. Jullie zijn subjectief bezig door de rechtstaat Suriname belachelijk te maken en jullie zoeken objectiviteit,
  Beide grappenmakers oppakken en opsluiten. Een wegens moord en de ander wegens ten onrechte verlengen van de rechtsgang.


  Maak melding

 13. “Maar ja ,hij is een echt werkpaard en weet niet van ophouden. We zullen zien wat de komende periode ons zal brengen. Er kunnen zeer woelige tijden aanbreken”

  Aldus aanhanger Pakiratigri.

  Nou leeghoofd, deze lafbek heeft nooit hard gewerkt.
  En de dreigtaal die jullie uitslaan zal op niemand indruk maken. Holle vaten klinken het ………. Vul maar zelf in.


  Maak melding

 14. ZAL DE GESCHIEDENIS ZICH HERHALEN ? Neks no fout !
  Jim Jones (sekteleider)

  Jim Jones in 1977
  Titel “Chairman of the San Francisco Housing Authority Commission”
  Stroming Peoples Temple

  De van oorsprong christelijke kerk begon zich in te zetten voor sociale rechtvaardigheid, maar evolueerde naar een sekte, gekenmerkt door autoritair machtsmisbruik door Jones[bron?] en bizarre geloofsovertuigingen.[bron?] Naar aanleiding van een artikel dat Jones in een negatief daglicht zette, vertrok hij met bijna alle leden van de sekte in 1978 naar het oerwoud van Guyana, waar hij een landbouwcommune genaamd Jonestown vestigde. De sekte raakte totaal afgesloten van de buitenwereld.

  Nadat familieleden van sekteleden hem op de hoogte stelden van de praktijken van Jones ging de Amerikaanse Democratische afgevaardigde Leo Ryan in 1978 met een groep journalisten poolshoogte nemen. Op de avond voor vertrek ontvingen de leden van de delegatie briefjes waarmee mensen hulp vroegen om te ontsnappen. Ze confronteerden Jones hiermee en Jones besloot Ryan te laten vermoorden.[bron?] Na een mislukte aanslag op Ryan in het kamp werd besloten te vertrekken. Ryan en zijn gevolg (journalisten, staf en sekteleden die wilden vertrekken) werden op 18 november op het asfalt van de luchthaven beschoten door sekteleden, waarbij Ryan en een aantal mensen uit zijn gevolg om het leven kwamen. Diezelfde dag voerde Jones 909 van zijn volgelingen mee de dood in bij een massale zelfdoding. Hij hield hen voor dat de Guyaanse strijdkrachten onderweg waren om hen te martelen en te doden, vanwege de moord op Leo Ryan. Jones stelde dat het tijd was om ‘waardig te sterven’ en leidde een naar eigen zeggen ‘massale zelfmoord voor de glorie van het socialisme’. Iedereen kreeg limonade met cyanide te drinken; wie niet wilde, werd gedwongen om te drinken, kreeg een inspuiting met cyanide of werd doodgeschoten door de tempelwachters. Jim Jones zelf eindigde met een kogel in zijn hoofd.


  Maak melding

 15. De inhoud van de persconferentie laat zich al raden. En weer krijgt Nederland en wellicht de CIA de schuld. Want deze landen stonden aan de poort van ons geliefde swietie Sranang. Beste Desi, niet het buitenland maar jij en je legermaatjes hebben de trekker overgehaald.
  Niemand heeft je gevraagd om een coup te plegen, wie houd wie voor de gek. Accepteer de feiten en meld je vandaag bij de justitiele diensten. Mans genoeg om de trekker over te halen dus mans genoeg om 20 jaar uit te zitten.


  Maak melding

 16. Gisteren, 30-08-2021, “ Krijgsbank ziek” en vandaag persconferentie.

  Nu er een vonnis is, schuldig en militairen en politie in verband met de veiligheid extra bezig zijn, kunnen ze hem op het adres van de persconferentie in fe boeien slaan en naar de gevsngenis in SB brengen in afwachting vh vonnis in hoger beroep.

  ddb is een moordenaar ( herhaal)

  Er is een vonnis vd rechtbank/ krijgsraad, Schuldig en verantwoordelijk voor de 8 december 1982 moorden en gewerkt met een ( voorop gezet ) plan.


  Maak melding

 17. Bouterse is geen sluwe vos. Het rechtssysteem in Sur deugt niet. Zoals het zorgstelsel in Sur zwak is, is ook het rechtssysteem zwak. En daar maakt Kanhai gebruik van. In Europa en USA zat zo’n misdadiger al lang achter slot en grendel. Als men bang is voor onrust in het land, dan deugt justitie ook niet. Het lijkt meer op een afgesproken zaak dat hij niet de cel in gaat.
  Bouterse een harde werker wordt er gezegd! Heeft iemand een paracetamol voor mij?
  Ik krijg buikpijn van het lachen. Hij kan niet eens een vergadering leiden, kan niet fatsoenlijk praten, praat als een straatjongen, aandacht vragen tijdens toespraken.
  Ik heb wel eens naar zijn toespraak geluisterd en me afgevraagd wat hij eigenlijk bedoeld heeft. Bij hem is het veel geschreeuw en weinig wol.
  Kijk maar naar de Staatsgrepen in Pakistaan, Afrika en Z-Amerika. Geen enkele man met een militaire opleiding heeft ooit voor bloei kunnen zorgen. Zijn manier van praten den denken wordt overgenomen door de jeugd en die slaat ook de zelfde weg in.
  Alle Bouterse aanhangers, ik wens jullie veel tra la la toe.


  Maak melding

 18. Moet niet gekker worden, een veroordeelde moordenaar die een persconferentie belegd.
  Nou, de media heeft ook een 24uurs geheugen als ze hieraan meewerken. Een berichtje is voldoende, want de veroordeelde moordenaar probeert chaos in het land te creëren.
  De grootste aanhang zit aan de Noordzee, als er rommel uitbreekt dan zijn het de suri’s die de gevolgen zullen dragen.

  Misschien moeten ze het een keer life meemaken, tok!


  Maak melding


 19. Een ieder die ooit NDP had gestemd moet nu wel beseffen dat:
  > de coup een misdrijf was
  > de coupplegers misdadigers zijn

  De geschiedenis bewijst verder dat Suriname telkens weer door een NDP regering werd leeggeroofd en met veel schade en schande werd overgedragen aan een volgende regering die dus telkens weer de paarse puinhopen moest opruimen !

  Een ieder die ooit NDP heeft gestemd moet nu wel inzien dat de NDP is opgericht door misdadigers met als doel zelfverrijking ten koste van land en volk !

  De NDP, de Nationale Dagu’s Partij, heeft het volk structureel bedonderd en heeft het land structureel vernietigd !

  Een ieder die ooit NDP heeft gestemd moet nu wel echt tot bezinning komen.
  Jij laat jouw land toch niet leiden door een groepje veroordeelde misdadigers ?

  There is no God higher than truth !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !  Maak melding

 20. Waarom hij nog niet zit stond gisteren in een hoofdartikel in het parool. Lees vooral het commentaar van mr Spong.
  Verder staan er artikelen in DBsuri, uitleg over meerdere rechtszaken die aan zitten te komen, door mr. Spong. De advocaat van de vermoorde slachtoffers is aan het woord in de West.
  Ik zie dat zelfs ramcha voorzichtig terugkrabbelt in starnieuws.
  Dus…. effe geduld.


  Maak melding

 21. Wanneer krijg suriname rust dit duurt veels te lang een normaal mens raakt uitgeput.
  Mensen niet generaliseren ;
  Wat deze zieke geest heeft aangericht wordt veroordeeld door 90 % van de afro surinamers .
  De rest is schaamteloos en geestelijk ziek.


  Maak melding

 22. journalisten vraagt u hem ook, hoe het voelt dat de krijgsraad na het vonnis van 20 jaar en, onmiddellijk in hechtenis nemen en naar en in de gevangenis van SB.

  Verder:-

  Nu bewezen is dat hij schuldig is voor de moord op 15 de opgepakte kritische en anders denkenden van 8 december 1982 en hiervoor veroordeeld is door de krijgsraad op 30 augustus 2021, is hij bereid na zijn persconferentie naar de gevangenis van SB te gaan om zijn gevangenisstraf van 20 jaar te gaan uitzitten en vandaar uit zijn hoger beroep te laten plaats vinden? Want Suriname is een democratische rechtsstaat en als je verdacht bent of schuldig bent voor een strafbaar zaak/misdaad en zelf voor veroordeeld ben dan hoor je opgesloten te worden/zijn in de gevangenis. ja toch?

  Hoe voelt het ondanks hij veroordeeld is niet in de gevangenis zit? Voelt hij zich opgelucht nu iedereen weet dat hij een plan had en verantwoordelijk voor de moorden van 8 december 1982?

  boefdraad is gevlucht en men denkt dat hij in Cuba is, gaat hij ook vluchten naar Venezuela, Cuba of Equatoriaal Guinee, heeft hij de sleutel nog van de stad Bata?

  Gaat hij zijn excuses nu aanbieden aan de nabestaanden, de Surinamers voor wat hij ze vanaf 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana86moorden, en vele andere moorden en de slechte economie, armoede en ellende, slechte naam die hij ons heeft bezorgd?

  Gaat hij ook schade – en leedschade aan de nabestaanden, de Surinamers betalen?


  Maak melding

 23. “Middels dit bericht wil ik een ieder bedanken voor de gebeden, adviezen en steun in de afgelopen 20 jaren.
  Laten wij ons hoofd koel houden.”

  Ik wil nogmaals een ieder op het hart drukken dat ik jullie gebeden de komende 20 jaar, achter de tralies van Santo Boma, nog harder nodig ga hebben.

  Gado Na Wi Fesiman!


  Maak melding

 24. journalisten vraagt u hem ook, hoe het voelt dat de krijgsraad na het vonnis van 20 jaar en, onmiddellijk in hechtenis nemen en naar en in de gevangenis van SB, niet heeft gedaan.

  Wat voor ziekte had hij, dat hij gisteren niet op de zitten kon verschijnen en nu zo fris als een hoentje hier zit? Was het niet krijgsbank ziek zijn? Dus ook de ziekte was een leugen om best wil?


  Maak melding

 25. Nu nog de meningen van na dit vonnis van de Krijgsraad van 8 december 1982:

  Derrick Ferrier, Augus Boldewijn, Henry Ori, Martin Schalkwijk, Gegory Rusland, Chan Santohki, geestelijken, psychologen, Ronald Venitiaan, ea

  Ook juristen/advocaten, Gerard Spong, Hogo Essed, Kanhai,

  – Nabestaanden,

  – Enz.


  Maak melding

 26. Zie hier comment van advocaat Essed:

  Het hoger beroep kan snel afgewikkeld worden, stelt Essed. “Je kunt er van uitgaan dat als Bouterse tijdens het verzet zich op zijn zwijgrecht heeft beroepen, hij zich in het hoger beroep ook op het zwijgrecht zal beroepen,” merkt de raadsman op. “Ik zie geen reden om aan te nemen dat hij dan wel ineens verklaringen gaat afleggen. Ik verwacht dat het hoger beroep bijzonder snel zal zijn afgewikkeld.”

  “Er is geen gevangenneming gelast,” benadrukt Essed. “Je kunt zeggen ‘nog niet’ want u mag verwachten dat dat uiteindelijk wel gebeurt. Mogelijk na hoger beroep, mogelijk eerder.

  =====================================================

  De heer Essed slaat de spijker op z’n kop.Dit hoeft geen jaar te duren. Bouterse blijft zwijgen in hogerberoep. Waarom Bouterse een persconferentie gaat geven is mij een raadsel. Nieuwe feiten zullen niet aan het licht komen, immers dit had hij tijdens zijn verzetzaak kunnen doen. Vrees dat het een one men show gaat worden. Een 30 min durende monoloog om Nederland en de rechters te bashen. Uitkomst laat zich al raden.


  Maak melding

 27. Waarom geeft de surinaamse media zoveel tijd en aandacht aan een veroordeelde moordenaar,couppleger en crimineel van het ergste soort?
  Dat de journalisten in Suriname waardeloos zijn alsmede hun berichtgevingen weet een ieder .Ze hoeven het niet tentoon te stellen.De moordenaar verdiend geen aandacht.Hij verdiend straf.
  Boycot de stations die de persconferentie van deze moordenaar gaan uitzenden.Gewoon de tv op ander kanaal hebben en dan hoef je niet naar de leugens van deze crimineel te luisteren en zijn duivelse gezicht te zien.Het is niet geeindigd zoals we het liever gewild hadden namenlijk de gevangenneming van deze crimineel,maar goed hij is een veroordeelde crimineel voor de rest van zijn leven!
  Zo ndp sympathisanten ..wen aan het idee.Jullie baasje is officieel een crimineel verklaard.Jullie zelfmedelijden hier is belachelijk.
  Jullie baasje heeft van Suriname een ruine gemaakt.Hij is verantwoordelijk ervoor en niemand anders.


  Maak melding

 28. @Kafowroe; die schoen past je precies noh??
  Aan jou reactie te zien, merk ik dat mij comments goed aankomen. Dat is waarom ik het doe.
  Ik jou na-apen?? Man, hou toch op! Ik doe niks anders wat ik altijd al deed.
  Voor mij ben je nog altijd kafowroe (kawfowroe staat je eigenlijk beter, bedenk ik me net)
  En aangezien verder geen boodschap voor je heb (want je bent niet tegen me opgewassen) zeg ik, ingie-boi,.. ga je kasiri met je opa d. drinken en vergeet niet om af en toe een beetje van die witte poeder van hem te snuiven, want hij heeft meer dan genoeg. Hij zit op broko-baka en jij aan de overkant op matta, dus jullie zijn buren.


  Maak melding

 29. ik snap nog steeds niet dat de verschillende media er weer steeds intrappen om deze paarse rat tijd op hun medium te geven?
  want het is allang bekend dat je alleen maar leugens en ophitsing te horen gaat krijgen
  iets anders kan die rat niet eens.

  gevangenneming is nog niet gelast?
  waarom dan niet?
  er is bewijs geleverd, veroordeeld….de enige logische actie is onmiddelijke gevangenneming totdat het hoger beroep start
  de straf is 20 jaar…. normale mensen worden voor veel minder al opgesloten
  dus discriminatie viert hoogtij weer.
  deze man op vrije voeten houden gaat nog meer problemen opleveren
  bij gevangenneming zal hij toch met info over de balk moeten komen voor vrijlating
  gewoon chanteren zoals hij altijd doet…. of de bak in….of info geven


  Maak melding

 30. k probeer even samen te vatten.
  Buiten beschouwing latend of de man ja dan neen schuldig is aan moord; enkele zaken staan vast als een paal boven water.
  De oordelende macht, Justitie in de vorm van de krijgsraad heeft eerst gewacht op een gunstig moment om tot een veroordeling te komen en wacht nu op een “gunstig” moment om tot gevangen neming over te gaan. Een rechtbank die zijn uitspraken of oordeel laat afhangen van de openbare opinie is politiek bezig. Dat degradeert dit proces tot een politiek proces of niet?
  Alle reageerders die hier uitkramen dat Bouterse een lafaard is; laat de eerste Surinamer die zichzelf géén lafaard vindt opstaan en Bouterse gaan arresteren en hem naar de gevangenis brengen!
  Het overgrote gedeelte van de bevolking liep achter Bouterse aan toen hij zijn glorie tijd had. Iedereen wilde met hem op de foto, in zijn nabijheid zijn of gezien worden. Vrouwen wilden nog iets meer . . . . en stonden daarvoor in de rij. Waar zijn al die “fans” vandaag gebleven? Zij die nu hun kelen schor schreeuwen en hun pennen droog schrijven om maar te verkondigen wat een duivel er in Bouterse leeft. De aanbidders van het eerste uur. Ze hebben niet kunnen profiteren van zijn misdadigheid of corruptie en schreeuwen nu om hem dan maar te kruisigen. Jullie zijn net zo slecht als de man zelf, alleen maar zwaar teleurgesteld dat jullie achter het net gevist hebben. Over een jaar of acht zullen jullie net zo hard roepen om de huidige President of VP maar op de brandstapel te gooien. Om dezelfde reden. Jullie hebben niet kunnen profiteren van hun nepotisme omdat jullie niet behoorden tot friends of family van hun.
  Holle vaten noem ik jullie, en hard klinken jullie zeker. Maar één ding staat als een paal boven water. Suriname komt met jullie geen centimeter vooruit. Vraag jezelf af wat je gedaan hebt, of wat je doet om voor jezelf of je buurman te zorgen dat het vandaag ietsje beter met je gaat dan gisteren. Ga daarna pas roepen om een ander maar af te straffen voor iets waar je zelf geen weet van hebt.


  Maak melding

 31. Linco 31 augustus 2021 At 14:05
  Je bent geen haar beter dan alle andere ndp-ratten hier op wtk en spreek alsjeblieft voor jezelf, wil je?? Je kunt jezelf ook even de vraag stellen hoever Suriname is gekomen met bouterse als president. Alle feiten wijzen in dezelfde richting en dat is 20 jaar terug in de tijd.
  We hebben allemaal het recht om onze mening te geven op de rechtsgang in Suriname, ondanks dat we in Nederland wonen en werken blijft het ons geboorteland.
  Je zult ook daar een mening over hebben maar mag het voor part daar stoppen waar de zon niet schijnt.


  Maak melding

 32. Bouterse wijst jullie keer op keer dat jullie stelletje labiele, schoothondje zijn. Al de gasten met grote bek, haal hem vandaag en sluit hem op. Gerechtelijke macht is zootje.


  Maak melding

 33. De eerste 3 regels zijn al lachwekkend linco.

  Twintig jr cel voor de veroordeelde moordenaar staat vast.
  In een democratie heeft ook een veroordeelde moordenaar rechten, in dit geval het recht om in beroep te gaan.
  Of dit veel uit zal maken, weinig kans.

  Quote
  laat de eerste Surinamer die zichzelf géén lafaard vindt opstaan en Bouterse gaan arresteren en hem naar de gevangenis brengen! Unquote
  Jullie leven nog steeds in de revotijd. Waarom moet een burger hem ophalen? Dat is de taak van militairen. Weet je nog, krijgsraad.

  Velen hebben de trauma vd afgelopen 40 jaren nog steeds niet verwerkt. Achter elke boom zien ze een bosgeest of bakroe.

  Hé, hé, dus je geeft toe; “waar zijn al die fans gebleven”. Proest, ben ik met je eens hoor, waar zijn ze?

  This is 2021, we will, ahum sorry, they will hunt him down.


  Maak melding

 34. “laat de eerste Surinamer die zichzelf géén lafaard vindt opstaan en Bouterse gaan arresteren en hem naar de gevangenis brengen!”

  werkt iedereen opeens voor de politie? en hebben ze die mogelijkheid om hem op te pakken dan?
  opmerking van lik me reet weer van een paarse rioolrat
  het is de uitvoerende macht met santokhi als regeringshoofd die verantwoordelijk is dat deze man opgepakt dient te worden.
  hij wilde zelf president worden, dus moet hij gewoon zijn werk doen of anders opdonderen

  en voor de rest is je hele domme verhaaltje goed van toepassing op je eigen
  veel gegil en weinig wol

  Debby 31 augustus 2021 At 14:31
  Bouterse wijst jullie keer op keer dat jullie stelletje labiele, schoothondje zijn. Al de gasten met grote bek, haal hem vandaag en sluit hem op. Gerechtelijke macht is zootje.

  de volgende domme koe die niet weet hoe de trias politica werkt
  de gerechtelijke macht heeft hem veroordeeld tot 20 jaar
  het is de uitvoerende macht met santokhi aan het hoofd die hoort te zorgen dat hij achter slot en grendel gaat.
  gaat bouta niet de bak in? dan weet je gelijk wat je aan santokhi hebt.


  Maak melding

 35. Boesskowtoe

  Ongeacht je persoonlijke situatie, je “komaf”, woonplaats of opleiding of leeftijd. Er van uitgaand dat iedereen gelijk is, weet je misschien ook dat niet voor iedereen de horizon even ver is. Dat is afhankelijk van waar je staat; op welke hoogte. Jouw reacties laten duidelijk blijken dat jouw kim een stuk dichterbij is dan van menig ander.


  Maak melding

 36. Linco 31 augustus 2021 At 14:05
  k probeer even samen te vatten.
  ==============================

  Je samenvatting klopt van geen kant en riekt naar hoogverraad.
  Het feit alleen maar dat je betoog begint met “Buiten beschouwing latend of de man ja dan neen schuldig is aan moord; enkele zaken staan vast als een paal boven water.”, geeft al aan dat je er geen ene moer van begrepen hebt. Wie de f@ck denk jij dan wel wie je bent om hier jan en alleman de maat te moeten nemen. Waarschijnlijk ben je net zo een smerige vieze vuile paarse rioolrat die niet tegen z’n verlies kan. De man in jou samenvatting is schuldig bevonden aan het medeplegen van moord en heeft er samen met zijn kornuiten eigenhandig voor gezorgd dat het land nu in chaos en ellende zit. Hij is met een lijfelijk dossier in de hand schuldig bevonden door de rechters en daar is inmiddels geen twijfel aan mogelijk.
  En dan kan jij proberen te provoceren dat de eerste Surinamer die zich geen lafaard vindt, op moet staan om Bouterse te arresteren en naar de gevangenis moet brengen, maar je weet zelf dat dat niet gaat gebeuren, het is namelijk niet de taak van de burger. Wel zal hij (in your f@cking face) door de bevoegde instanties opgehaald worden en achter de tralies verdwijnen.
  De man is en blijft een lafaard die zich alleen sterk voelt als hij de wapens met zich mee heeft en zich kan omringen met een regiment beveiligers. Zodra hij iemand tegenkomt die ook wapens heeft duikt hij onder. Je hoeft het daar niet mee eens te zijn, maar zal het uiteindelijk toch maar tot op je bot moeten accepteren.
  Generaliseren ligt in jullie DNA.
  Er zijn voldoende mensen voor en tijdens die smerige coup uit Suriname vertrokken dus probeer niet hier een ieder over één kam te scheren. In plaats dat jij je tijd neemt om te proberen mensen hier de maat te nemen, zou ik je adviseren om eens een keer objectief te kijken naar 40 jaar revolutie en wat dat allemaal voor het land heeft betekend. Je kan anderen wel holle vaten roepen en je afvragen wat anderen voor het land hebben gedaan. In ieder geval zijn die anderen waarschijnlijk niet de vernietigers geweest van Suriname. Je kan jezelf ook in de spiegel gaan kijken en je afvragen wat jij nu eigenlijk hebt gedaan voor het land en waarom Suriname nu ondanks jou inspanning zo in chaos en ellende verkeert.
  Probeer op z’n minst deze ene vraag van jezelf te beantwoorden: “Het overgrote gedeelte van de bevolking liep achter Bouterse aan…………..Waar zijn al die “fans” vandaag gebleven?”. Pas als je die voor jezelf hebt kunnen beantwoorden mag je heel misschien mee lullen.
  En één ding heb je gelijk, als de huidige President zich schuldig maakt aan moorden, zal het hele volk op termijn heel hard roepen om hem op de brandstapel te gooien. Dat is “ALS” hij zich schuldig maakt aan moorden. Zolang hij verder het werk doet voor zijn land is er niets aan de hand.
  Maar omdat het laatste te hoog gegrepen is voor je om het te begrijpen zullen wij jou rustig de tijd geven om dit te laten bezinken.
  Kortom, alvorens je gore muil hier open te trekken om anderen de maat te nemen, zou ik je adviseren eerst maar goed in die spiegel te kijken.


  Maak melding

 37. Fascist Bouterse is een laffe hond die vol met zelfmedelijden zit. Man man wat is deze man toch ziek alleen jammer dat hij nog steeds niet dood gaat.


  Maak melding

 38. Sabaku 31 augustus 2021 At 15:19

  Wat een reactie als van een geprikte kapel!
  Gevoelig voor de waarheid? De kern van mijn betoog is:
  Quote
  Een rechtbank die zijn uitspraken of oordeel laat afhangen van de openbare opinie is politiek bezig. Dat degradeert dit proces tot een politiek proces of niet?
  Unquote.
  Verder,
  Alle reageerders die hier uitkramen dat Bouterse een lafaard is; laat de eerste Surinamer die zichzelf géén lafaard vindt opstaan en Bouterse gaan arresteren en hem naar de gevangenis brengen!
  Dus:
  Alle reageerders, geuniformeerd of niet, politie of leger, in opdracht van wie dan ook, en jij incluis.
  In de afgelopen 40 jaar zijn die nog niet opgestaan en dat zullen ze ook in de toekomst niet!
  En dat is niet de schuld van Bouterse. En de huidige president hoeft niet nog een moord te plegen. Boyke Bikharie heeft die prijs al betaald! Over 8 jaar of eerder zullen zij die de boot nu missen schreeuwen om zijn hoofd. Let daar maar op! Ik spreek je nog wel op een of ander forum tegen die tijd.


  Maak melding

 39. wat zeiden we gisteren , U rechters hebben niet het bevel gegeven om bouta in het gevang te stoppen , en we zeiden ook dat bouta opnieuw het volk zal misleiden door U falen, let op deze duivel zal gal spuwen over U , deze regering , Nederland en de niet paarse gezinten , gisteren had hij zich ziek afgemeld , ja natuurlijk buikpijn en faalangst en zeker ook om het vonnis aan te horen dat de rechters zullen uitspreken , we zeiden het al eens vaker , hij militair nou zeg maar gewoon de grootste slappeling zonder woorden , waardeloze vent die ons Suriname naar de kloten heeft gebracht , en iemand zei hier al waarom geven de media hem de kans nog om een persconferentie te beleggen , nou al die media die dit doen zijn dol op hem , of bang voor hem als ze die persconferentie niet geven, ook waardeloze gasten


  Maak melding

 40. Allen,

  1-Djamoe, goed gezegd, alleen snap ik niet dat de gemiddelde Surinamer nog steeds de schuld geeft aan de huidige regering ?
  2- de veroordeling van DDB is een poppenkast geworden, hoevaak mag je in beroep gaan, mag een gewone burger dat ook als hij of zij een moord heeft gepleegd en in afwachting op een proces in vrijheid mag leven ?

  SUCCES


  Maak melding

 41. Bij Linco zitten de hersenen in de kont, hij heeft nu een grote bek maar zal anders piepen als zijn grote, lees,.. LIJDER, wordt opgepakt en 20 jaar achter slot en grendel verdwijnt.
  Met Lulhannesen als hij is het slecht communiceren, want ze begrijpen niet wat je schrijft en hebben veel denktijd nodig, want die grijze massa zit zoals gezegd onderin….


  Maak melding

 42. Linco 31 augustus 2021 At 15:50
  Sabaku 31 augustus 2021 At 15:19

  Wat een reactie als van een geprikte kapel!
  Gevoelig voor de waarheid? De kern van mijn betoog is:
  ========================================

  Linco, smerige vieze vuile rioolrat, je hebt mij in ieder geval goed begrepen. Alleen durf je er nog niet helemaal voor uit te komen. Dat je nog steeds persisteert dat het een politiek proces is komt voort uit het feit dat jullie soort niet tegen echte waarheden kunnen. Eveneens niet met het verlies kunnen omgaan. Je kan de kern van je betoog blijven herhalen, maar dat maakt nog steeds geen waarheid. Jou waarheid bestaat net zoals die van je afgod uit halve waarheden en hele leugens. Weet je nog, op de vlucht doodgeschoten.
  De hele wereld heeft het fout alleen jullie hebben het gelijk aan je kant, tenminste volgens je eigen filosofie.
  Feit is dat je afgod verantwoordelijk is en zelf ook aanwezig was bij de moorden die zijn gepleegd op onschuldige burgers. Zonder enige vorm van proces heeft hij mede geschoten op onschuldige ongewapende burgers van Suriname. Burgers die ver boven zijn eigen standaard zaten en een veel en veel grotere bijdrage hadden kunnen leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Het enige wat jou afgod heeft kunnen brengen voor Suriname is heel veel macho taal, verdriet en verderf. Chaos en ellende!
  En om nu anderen voor lafaard uit te maken omdat zij zelf niet in staat zijn om velerlei redenen de grootste verrader en lafaard van Suriname persoonlijk op te pakken is gewoon een gotspe. Wat de bevoegde instanties betreft, zoals leger en politie, die zijn gehouden aan recht en regelgeving. Maar ook nu betrap ik mezelf weer op dat jij te licht bevonden bent om dit allemaal te begrijpen en in vrijheid allerlei dommigheid hier mag roepen.

  Dat jij dat samen met een handje vol rioolratten nog steeds ontkennen dat de revolutie achteraf niets anders was dan een vrijbrief om te roven en te moorden, geeft heel veel te denken over. En voor nu zullen wij nog toestaan dat je een grote muil opzet, maar ook dat zal niet lang meer duren.


  Maak melding

 43. Heeft Bouterse zig laten inenten tegen corona met de gratis vaccinatie van Nederland? Want hij was er als eerst bij ? Deze man moet opgesloten worden voor misdaden tegen de menselijkheid en een ieder die zig hier aan schuldig heeft gemaakt. If wang pieren foermang kan sroto dan yoe mos sroto toe !


  Maak melding

 44. Het merendeel van de Surinaamse bevolking wil gerechtigheid maar bovenal dat niemand boven de wet staat . Meneer Bouterse zal zijn straf moeten ondergaan, hij is een moordenaar , intimideert en heeft Suriname volledig failliet achter gelaten . Praat daarom niet in meervoud meneer Bouterse praat voor uzelf , want Suriname is een beter land met u achter de tralies.


  Maak melding

 45. Het gaat niet om lafheid om Bullshit Bouta niet te arresteren !

  Het punt is wat is gezien de omstandigheden en de reputatie van deze misdadiger tactisch en wat laten wet en recht toe !

  Bullshit Bouta is niet zomaar een moordenaar en zomaar een (drugs-) crimineel hij was ook meerdere malen door Dom-Suriname verkozen tot president al was het door corruptie en omkoping !

  Gezien de omstandigheden lijkt het tactischer om deze paarse profiteur zijn spel uit te laten spelen. Zodra hij geen kant meer op kan blijft alleen nog maar de weg naar Limesgracht 90 te Paramaribo over.

  Beter zou zijn dat de regering Santo. / B. uitleververdragen tekent en Bullshit Bouta uitlevert.

  Wat wel heel triest is is dat de hersenloze Boutisten tot alles in staat zijn, zij zijn zelfs bereid om eigen land en volk en zichzelf op te offeren voor nogwel een moordenaar en drugscrimineel ! Hoe dom ben je dan ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 46. Hij zal wel weer Nederland en de Verenigde staten de schuld van alles geven.
  En alle andere zogenaamde buitenlandse inmenging.
  Net als witmang hooghart.
  Niets nieuws onder de zon.


  Maak melding

 47. Gisteren was de MOORDENAAR niet ziek, hij moest de dag ervoor met zijn groupie (de verwarde schrijfster) poseren voor zijn standbeeld. De pose (de daad die zij zo graag met hem wil bedrijven) was zeer inspannend voor de MOORDENAAR, hij moest zich wel ziekmelden. Vraag, konden de slachtoffers zich ook ziekmelden op 7 december 1982? Of is het, het voorrecht van ndp lafaards?

  Overigens blijven deze debielen ons bedreigen maar Suriname kan niet anders. De internationale gemeenschap eist handhaving van het recht.


  Maak melding

 48. W.Whome , jij verwoordt het goed de ndp met een afgod aan het hoofd en al die paarse volgelingen zijn allemaal debiel , opruimen die debielen ze hebben ons land Suriname totaal vernietigd
  W.Whome bedoel jij die grijze postduif die nog iets ziet zitten in die debiele ddb


  Maak melding

 49. “laat de eerste Surinamer die zichzelf géén lafaard vindt opstaan en Bouterse gaan arresteren en hem naar de gevangenis brengen!”

  @Linco

  De niet laffe Surinamer heeft het recht niet om Bouterse te arresteren. De arrestatie gebeurt door de uitvoerende macht mits die de opdracht heeft gekregen van de rechterlijke macht.
  Dus zou een geen laffe burger dat wel doen en levert hij Bouterse af, dan zal hij onmiddellijk worden vrijgelaten, omdat de arrestatie niet volgens de wet is gebeurd.
  Dan heeft de moedige burger zich nodeloos ingespannen om de moordenaar Bouterse af te leveren.

  Met je inhoudsloze zin probeer jij je comment inhoud te geven. Die poging is helaas mislukt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.