Politie: ‘Te Paranam neergeschoten man geen verdachte’

13
De dorpsbewoners kwamen in opstand nadat de man as neergeschoten.

De man die gisteren te Paranam door de politie werd neergeschoten tijdens opsporingswerkzaamheden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), is geen verdachte. Dat heeft het Korps Politie Suriname zojuist bekend gemaakt. Eerder hadden buurtbewoners al aangegeven dat hij onschuldig is.

De 35-jarige Rodney K. liep daarbij een schotverwonding op. Het onschuldige slachtoffer vertoefde in gezelschap van de voortvluchtige verdachte Sanches T. alias ‘Legalize’ en of ‘Aliga’. Bij het zien van de politie sloegen beide manspersonen op de vlucht. Zij werden gesommeerd te stoppen, maar gaven hieraan geen gevolg.

De wetsdienaren waren genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden. Aan de hand van de verkregen signalementen en de kleding van de voortvluchtige verdachte werd per ongeluk Rodney instede van de voortvluchtige Sanches door een politiekogel geraakt.

De dorpsbewoners kwamen hierdoor in opstand, waardoor het slachtoffer met het dienstvoertuig werd overgebracht naar het politiebureau Houttuin. Vandaar uit werd hij per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting en verkeert buiten levensgevaar. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Rodney, niet als verdachte aangemerkt, dus ook niet in verzekering gesteld.

Zijn vriend Sanches die kans zag uit handen van de politie te blijven, wordt ervan verdacht samen met twee kompanen in de maand juni 2021 goederen uit een woning aan de Afobakkaweg te hebben weggenomen. Bij het verlaten van de woning werden de drie verdachten herkend door de benadeelde.

Na uitgewerkte informatie werden zijn twee kompanen Jules V. (32) en Gerson A. (22) respectievelijk op dinsdag 13 en woensdag 14 juli aangehouden. Sanches die samen met zijn kompaan Gerson was, zag die dag eveneens kans te vluchten.

Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt. De recherche van regio Midden is belast met het onderzoek in deze zaak.

13 REACTIES

 1. Waarom vluchten als je skotoe ziet. Heb je iets op je geweten? De politie is onschuldig, net als iedereen die anderen vermoord in Suriname
  wat een afgang voor het land, wat een afgang voor Chan. Hie zal hij zich gedragen als hij in het buitenland word gevraagd hoe het zit met de zak bouterse


  Maak melding

 2. ze zijn op zoek naar een verdachte?
  personen rennen weg?
  en dan vind de politie het genoodzaakt om te schieten? gericht?
  de man is een verdachte? niet een al veroordeelde.
  wat als nu blijkt dat die andere die weggekomen is helemaal niets met de zaak te maken heeft?
  dan sta je toch zwaar voor lul, nog erger dan ze nu al staan door lukraak maar iemand neer te schieten.
  want dat zeggen ze zelf al in hun verhaaltje…. iemand op de vlucht neerschieten
  waar is die noodzaak dan???
  dus voor diefstal wordt je al neergeschoten? is dat wat ze wilden laten zien?
  maar als je 15 man executeerd mag je gewoon vrij buiten blijven lopen?
  k dan
  FAILED STATE FOR LIFE


  Maak melding

 3. Wim het buitenland zal dat president Chantokhi niet vragen , maar in het buitenland zullen ze wel met andere ogen kijken dat het gerechtige apparaa dat hier in Suriname faalt , en dat kan wel gevolgen hebben voor steun aan Suriname , zolang de nu twee keer veroordeelde Bouterse zijn straf ontloopt en niet achter slot en grendel zit zullen vele landen terughoudend zijn met hulp .
  Persident Santokhi moet zich wel eens achter de oren krabben waarom Bouterse nog vrij rond loopt.


  Maak melding

 4. de rechterlijke macht heeft al een vonnis uitgesproken
  nu is het aan de uitvoerende macht om dat vonnis te voltooien met opsluiting van bouta

  en aangezien de uitvoerende macht onder leiding staat van de regering?
  is santokhi wel degene die het behoort te regelen

  oftewel? je snapt geen reet van de trias politica


  Maak melding

 5. Warom word de aanhouding van Bouterse niet gelast dan door de rechter . De peper dief wel de gevangenis in maar de man die verantwoordelijk is voor misdaden tegen de menselijkheid niet . Heel de wereld lacht ons uit , ik schaam me diep


  Maak melding

 6. De man was wel.een verdachte. Hij was in gezelschap van iemand die gezocht werd door de politie, dat maakte van hem nog geen verdachte, maar toen ze bij het zien van de politie beiden.op.de vlucht sloegen, maakte hij van zichzelf een verdachte, die onschuldig was achteraf bekeken, masr hij had niet zo stom moeten zijn om ook te vluchten. Hij mag van geluk spreken dat onze politieagenten niet goed kunnen richten en hij niet dood is.


  Maak melding

 7. Ze hebben nooit iets crmineels gedaan totdat het tegendeel bewezen is. Tja daar is geen naald tussen te krijgen.
  Om toch te bewijzen dat de crimineel niet de verdachte maar de dader te zijn dien je deze crimineel ter plekke neer te leggen zodat justitie kan zien dat hij / zij de dader is.


  Maak melding

 8. De rechters worden benoemd door de president, maar niet de president behandelt de strafzaken. Dat doen de rechters: rechterlijke macht.
  De uitvoerende macht moet de rechterlijke uitspraken uitvoeren, dus deze macht moet Bouterse arresteren. Waarom wordt dat niet gedaan? Heeft de rechterlijke macht bevolen om tot arrestatie van de veroordeelde Bouterse over te gaan?
  Beide machten vallen onder de president, maar het is niet aan de president om strafzaken en aanhoudingen te doen. Dat ligt aan beide machten die onder de president vallen.


  Maak melding

 9. Je moet toch wel een bekrompen kop hebben om in dit verhaal Santokhi in relatie tot Bouterse, die voor 20 jaar is veroordeeld, te betrekken. Hoe stom kan een mens zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.