Meisje (12) verwondt nicht (14) om opmaken beltegoed

16
mobiele-telefoon

Een 12-jarig meisje heeft haar 14-jarige nicht vrijdag uit boosheid met een keukenmes en een kapotte fles verwond in Wanica.

De verdachte bekende bij de politie de daad te hebben gepleegd. Als reden gaf zij op dat de nicht zonder te vragen met haar telefoon heeft gebeld en het beltegoed heeft opgemaakt.

De 12-jarige nam het keukenmes en de fles om haar nicht te verwonden in haar linkerarm. Het slachtoffer deed de volgende dag aangifte bij de politie.

De verdachte heeft zich zondag samen met haar moeder gemeld bij de politie. Zij werd aangehouden en is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

16 REACTIES

 1. De jeugd neemt over wat volwassenen doen.
  Het is niet de eerste keer dat ik lees dat een jeugdige een andere in elkaar slaat of verwondt. Volwassenen beseffen niet dat zij tot voorbeeld dienen te zijn voor de opgroeiende jeugd.
  Hetzelfde gebeurt ook in Nederland.


  Maak melding

 2. In mijn jeugdjaren hadden wij deze luxe of hebzucht-problemen niet omdat wij ons geen luxe konden permitteren. We maakten ons eigen speelgoed, speelden buiten joel, Elle, etc.
  nu koestert men de luxe, die men zich niet kan veroorloven en dit zal zeker leiden tot financiële problemen, misdaad of prostitutie.


  Maak melding

 3. Een kind van 12 jaar oud die een mes moet gebruiken om haar misnoegen kenbaar te maken heeft een groot probleem. Dit kind heeft echt hulp nodig. Door de corona crisis en de zeer slechte economische situatie waarin het land door Santokhi in is gemanoeuvreerd is het aantal psychische problemen onder jongeren flink toegenomen. Voorheen kwamen dit soort excessen niet voor in het land. Ook het aantal tieners dat aan prostitutie doet is schrikbarend toegenomen. De regering Santokhi is mijn inziens daarom niet geschikt om het land te besturen. Er moeten vervroegde verkiezingen in het land komen zodat het volk een betere keuze kan maken.


  Maak melding

 4. Regel één blijf van andermans spullen af
  Regel twee heb respect voor andersmans spullen
  Regel drie eerst vragen of je er gebruik van mag maken anders zijn de gevolgen niet te overzien zowel voor de dader als de Eigenaar


  Maak melding

 5. @RobG, je schrijft dit……Dit kind heeft echt hulp nodig. Door de corona crisis en de zeer slechte economische situatie waarin het land door Santokhi in is gemanoeuvreerd is het aantal psychische problemen onder jongeren flink toegenomen.

  Als dat meisje het echt zo moeilijk heeft dan neemt ze dat geld om eten te kopen en GEEN beltegoed. Ze is 12 jaar oud, hoe komt zij aan die telefoon???

  Er is al voorspeld dat die nieuwe virus erger zal zijn dan die Covid19, dus is te hopen dat een ieder klaar voor is.
  Hopende krijgt geen enkele president meer de schuld. Eigen verantwoordelijkheid om je toekomst in eigen handen te nemen.


  Maak melding

 6. Wtk.net, dankuwel.
  Door het niet vermelden van de voornaam van de dader in het bericht, zijn wij gelukkig bespaard gebleven van alle etnisch geleuter hier op deze site.


  Maak melding

 7. @RobG @RobG @RobG…LEES : Dat de criminaliteit zou toenemen was volgens VHP-voorzitter Chan Santokhi, die ook minister van Justitie en Politie is geweest (2005-2010), voorspelbaar. Volgens hem is het logisch dat de criminaliteit is gestegen, aangezien er vanaf Bouterse I gewerkt is aan het verzwakken van het politieapparaat. Santokhi is van mening dat Bouterse bij zijn aantreden met een beleid is begonnen om zeer gespecialiseerde diensten bij de politie te ontmantelen, daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat diensten en personen die belast waren met de aanpak van criminaliteit, werden gehinderd. Santokhi wijst er verder op dat de regering Bouterse de samenwerkingsverbanden met het buitenland, waaronder Amerika, ook heeft verstoord. Voorts wijst hij erop dat het beleid dat de regering voert, mensen drijft tot criminele handelingen. “Door de maatregelen die steeds worden doorgevoerd, vindt er een verdere verarming van het volk plaats, de mensen komen niet uit”, benadrukt de VHP-voorzitter. Door de crisis neemt volgens hem ook het drugsgebruik onder jongeren toe en vaak genoeg resulteert dat in harde vormen van criminaliteit. Ook geeft hij aan dat de jeugdprostitutie steeds verder toeneemt.

  Verder haalt Santokhi het belang van rolmodellen aan. Goede rolmodellen kunnen inspirerend werken en een goed voorbeeld zijn voor de samenleving. Verkeerde rolmodellen hebben een negatief effect: “We zien dat mensen met een criminele achtergrond benoemd worden in belangrijke functies en dat heeft ook invloed op de Surinamers, voornamelijk de jongeren. We zien dat men niet ver gestudeerd hoeft te zijn om een belangrijke functie te bekleden, dit is een ontmoediging voor veel jongeren”, aldus Santokhi. Ook de werkloosheid die hiermee gepaard gaat, zorgt volgens hem voor criminaliteit.

  Om een oplossing voor de toenemende en verruwende criminaliteit te vinden, moeten verschillende organisaties met elkaar gaan samen werken. Santokhi wijst erop dat de buurveiligheid weer opgepakt moet worden met buurtmanagers. Verder moet er gewerkt worden aan gezinscoaching en er moet meer sociale controle zijn en meer voorlichting naar de samenleving toe voor wat betreft de veiligheid. Verder moet de regering ook werken aan het versterken van de veiligheidsinstituten en ze moet werkgelegenheid creëren, want op die manier zal de criminaliteit volgens Santokhi ook afnemen. Verder moet de staat zich ook richten op beroepstrainingen zodat drop-outs geen criminelen worden. Ook op internationaal gebied moet de regering volgens hem haar beleid gaan versterken. Hij zegt dat de regering ervoor moet gaan zorgen dat Suriname geen land wordt dat voor wat betreft criminaliteit, gaat lijken op Trinidad & Tobago of Guyana. “Ze moeten ervoor zorgen dat er voldoende geld geïnvesteerd wordt in de veiligheid”, aldus Santokhi.


  Maak melding

 8. @Ira, eigen verantwoordelijkheid is voor sommige mensen gesneden koek. Maar niet iedereen is hetzelfde. Er zijn altijd verschillen tussen mensen. Voor veel mensen kan het dragen van eigen verantwoordelijkheid een behoorlijke uitdaging zijn. Tal van mensen zijn thuis en op school opgevoed met het idee dat zij voor een dubbeltje zijn geboren en dat zij nooit een kwartje zullen worden. De kiem om eigen verantwoordelijkheid te dragen heeft men in deze mensen vernietigd. Dit soort mensen hebben een lage dunk van zichzelf gekregen, voelen zich als een klein radertje in het geheel en rijmen hun rol of de taken die ze vervullen niet met de zwaarte van het begrip eigen verantwoordelijkheid. Men kan van deze mensen niet van de ene of de andere dag verlangen dat zij direct alle eigen verantwoordelijkheid moeten dragen. In sommige gevallen is dat wel mogelijk.

  @DiDiBri,
  Je slaat de plank helemaal mis door te beweren dat de criminaliteit is toegenomen door het verzwakken verzwakken van het politie-apparaat vanaf Bouterse 1. Santokhi denkt zijn onvermogen te verbloemen door continu de schuld te geven aan de vorige regering. De criminaliteit was mijn inziens en ook volgens de statistieken vele malen erger onder de regeringen waarin Santokhi minister van Justitie was. Het was totaal uit de hand gelopen. Ik kan me nog herinneren dat er vanuit de coalitiepartijen de meest radicale voorstellen kwamen. Er werd toen door politici het idee geopperd om burgers het recht te geven wapens te dragen om zichzelf te beschermen. Ook om invoering van de doodstraf werd door politici werd luid verkondigd.

  Het is aantoonbaar bewezen dat in tijden van economische recessie de criminaliteit met al haar randverschijnselen in landen toeneemt die hard worden getroffen door de economische teruggang. Ook het verwateren van de samenwerking met Amerika onder Bouterse kan ik echt niet als oorzaak van de toenemende criminaliteit noemen. Amerika is het slechte voorbeeld als het gaat om criminaliteitsbestrijding. Het repressief optreden van de politie in Amerika veroorzaakt alleen maar ergere problemen. De methode die Santokhi toepast om de problemen in het land op te lossen zal meer ellende tot gevolg hebben. Mensen zien ook dat er verkeerd beleid wordt gevoerd. Dat het allemaal om eigen belang draait. Dit is niet het toonbeeld om een goede voorbeeld te geven aan de samenleving. Het creëren van werkgelegenheid is zeker een goed idee. Maar ik sta er wel versteld van dat men aan 150 Guyanese vissers een vergunning verstrekt om te vissen in de Surinaamse wateren terwijl tientallen Surinamers zitten te springen om en vergunning.


  Maak melding

 9. 40 jaar “revo” heeft heel veel kapot gemaakt in het land.
  Laten wij met z’n allen hopen dat na de veroordeling vandaag van de moordenaar het nu echt afgelopen is met de chaos en ellende in het land en dat wij als één volk kunnen gaan bouwen aan de toekomst van het Suriname.


  Maak melding

 10. 🙄Hoezo ga je een twaalfjarige in verzekering stellen, geef haar mee met haar moeder, die gaat haar al gegarandeerd een flink pakslaag geven. En pak voor straf die telefoon af, het is nergens voor nodig, dat ding te hebben als je het al niet kan betalen, komt alleen maar ellende van.


  Maak melding

 11. Al die politiek bullshit hier.!! Opvoeding is het probleem. Kinderen maken zonder tijd aan te besteden is het probleem. Soms zijn de ouders ook asocial als ik weet niet wat. Wie geen kinderen kunnen opvoeden moeten geen kinderen nemen Wat denken jullie van al mannen en vrouwen met hun buitenvrouwen en buitenmannen. .Heb je kinderen om op te voeden dan heb je geen tijd voor deze tijdverspilling. Fijne dag.


  Maak melding

 12. Ze moet een stevige kotie go. 12 jaar krijg je mobiel maar alles erop moet ik zien. 16 jr heb je iets meer vrijheid. Ik betaal en ik bepaal.
  Nicht mocht hr mobiel niet nemen maar misschien doen ze het vaker. Mn kinderen gaan niet vechten onderling. Ben je betuttert???


  Maak melding

 13. Niemand schijnt te beseffen dat er meer achter zit. Dit meisje is blijkbaar heel vaak beroofd door dat andere meisje. Dit was blijkbaar de druppel die de emmer deed overlopen.
  Zelfs dit meisje kent haar grenzen. Maar de rechters van Suriname niet. Want zij veroordelen een man voor 20 jaar, maar weigeren hem de gevangenis in te gooien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.