Bouterse ook in verzetzaak veroordeeld tot 20 jaar cel; geen gevangenneming

85
archieffoto

De Surinaamse oud-legerleider Desi Bouterse is vanmorgen ook in de verzetzaak veroordeeld tot 20 jaar celstraf, voor zijn aandeel in de decembermoorden in Suriname. Er is geen sprake van gevangenneming. Bouterse en zijn raadsman waren niet aanwezig op de zitting.

Dat is zojuist duidelijk geworden tijdens een zitting van de krijgsraad in Paramaribo.

De Surinaamse ex-president werd op 29 november 2019 bij verstek al veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Na zijn verstekvonnis tekende zijn advocaat Kanhai verzet aan op 2 december.

Bouterse moest op 22 januari 2020 voor de eerste keer in zijn verzetzaak voor de krijgsraad verschijnen. Na die zitting, waar hij in legeruniform naartoe ging, sprak hij op het onafhankelijkheidsplein zijn aanhangers toe.

De verzetzaak is enkele keren vanwege de pandemie uitgesteld. Op 30 juli 2021 is de zaak voorgegaan waarbij het Openbaar Ministerie en de advocaat over en weer het woord hebben gevoerd.

Verwacht wordt dat de advocaat van Bouterse Irvin Kanhai, beroep gaat aantekenen tegen dit vonnis.

De advocaat van de nabestaanden verlaat het gerechtsgebouw.
NDP aanhangers hadden zich verzameld om hun voorzitter, die zelf niet aanwezig was, te ondersteunen.
De omgeving in de buurt was hermetisch afgesloten.

85 REACTIES

 1. Bouterse Gaat Nu In Hoger Beroep En Dit Gaat Zeker 7 Jaar Duren.. Daarna Gaat Hij In Cassatie.. Gaat Zeker 9 Jaar In Beslag Nemen

  Bouterse Die Wordt 76 Jaar Dit Jaar
  76+ 16= 90 Jaar

  We Zijn Nu In 2021
  In Het Jaar 2037 Gaat Bouterse Pas Veroordeeld Worden


  Maak melding

 2. Kan haai is nu ook een dead man walking. Bhai even onderhandelen met hamdard voor de walk in discount. Natuurlijk bouta ook ophalen in club santo voor hij de schuld aan wallie gaat geven.


  Maak melding

 3. Nu de rechter vd krijgsraad/rechtbank in het verzet het vonnis van 20 jaar bekrachtigd heeft kan de klopjacht op ddb nu worden geopend.

  Een ieder die weer waar ddb is, zich schuil houdt, ondergedoken is moet dit melden bij het OM, justitie en politie, het leger, MP, die de klopjacht op hem kan/kunnen openen.

  Onderneemt u zelf geen actie, maar meldt dit aan.


  Maak melding

 4. Wat een stelletje slappelingen die rechters , wat is dit voor rotzooi , zij vertragen alles , durven ze geen bevel te geven om deze massamoordenaar gevangen te nemen en laat hij daar in de cel zijn hoger beroep maar afwachten , nu U geen gevangenneming toepast , gaat deze massamoordenaar gewoon verder om het volk te misleiden , nogmaals een stelletje slappelingen die rechters.


  Maak melding

 5. De pikin ingi boi heeft verzet niet begrepen.

  Sang psa? yu lesi straffu gi mi?

  Nu wil ik dat jullie de zaak behandelen in mijn bijzijn.Durf dan mij weer te veroordelen!Durf.Durf..Ik ga bij elke zitting aanwezig zijn.

  Vandaag liep het hem dun langs de benen.


  Maak melding

 6. Wat een ellende ..in een land met minder inwoners dan Rotterdam.
  Komt niet meer goed.
  Ze pakken poepe Jantje echt niet op om te gaan zitten.
  Laffe troep.


  Maak melding

 7. Reeds kort na de 8 december 1982 stond onomstotelijk vast dat ddb de hoofdschuldige was en verantwoordelijk was voor de moorden op de 15 kritische mannen die hij had opgepakt en opgesloten waren.

  Hij had al een vonnis van 20 jaar gehad vd Krijgsraad en heden 30 augustus 2021 is het vonnis bekrachtigd vh verzet.

  Met dit vonnis vd krijgsraad op 15 mannen op 8 december 1982 is hij dus schuldig bevonden voor deze moorden en hoort daarom in de gevangenis SB te worden opgesloten.

  Zijn hoger beroep kan hij in SB afwachten.

  ddb is schuldig aan moord en hoort opgesloten te worden.


  Maak melding

 8. De krijgsraad heeft geen gevangenneming van Bouterse bevolen hetgeen betekent dat de krijgsraad nog steeds onder angst gebukt gaat. In ieder ander land zou Bouterse direct in hechtenis worden genomen infwachting van verder beroep. Naar mijn inziens functioneert de rechtstaat nog steeds niet.


  Maak melding

 9. Laat ddb komen met bewijsmateriaal komen dat hij ziek is en als men er niet van overtuigd is, dan een contra onderzoek instellen dat hij ziek is.

  ddb is schoolziek.


  Maak melding

 10. @Koos

  Er komt een signalerings bevel op zijn kop.Is een goede zet geweest om gevangen neming niet te gelasten.De NDP verwachtte dat en zaten op de loer met hun AK EN RPG.Zo kan hij elke nacht opgehaald worden…


  Maak melding

 11. Jacobus 30 augustus 2021 At 15:24
  @Koos

  Er komt een signalerings bevel op zijn kop.Is een goede zet geweest om gevangen neming niet te gelasten.De NDP verwachtte dat en zaten op de loer met hun AK EN RPG.Zo kan hij elke nacht opgehaald worden…

  =============================================

  Laten we hopen dat het recht zal zegevieren, in de eerste plaats voor de nabestaanden en op de tweede plaats voor Suriname en haar inwoners. Tot op de dag van vandaag regeert angst. Hopelijk heeft de aanklager en veiligheidsdiensten de mogeijkheid om Bouterse aan te houden. Er ligt een vonnis van de rechter.


  Maak melding

 12. Is Bouterse daadwerkelijk ziek? Wie gaat dat controleren?
  Waar is hij op dit moment? Is hij nog in het land aanwezig?
  Ik hoop niet dat de uitspraak van vandaag gaat leiden tot onrust in het land en dat daarbij weer zal worden geschoten en mensen worden vermoord.


  Maak melding

 13. Voor de bouta moordenaar sympatisanten…
  Schande..jullie baasje is een veroordeelde crimineel gevonnist door het hoogste orgaan van het land.Hij is een veroordeelde crimineel op vrije voeten.
  Guilty…guilty…..


  Maak melding

 14. ZAAK SCHADEVERGOEDING

  Nabestaanden ea die schade hebben geleden kunnen nu een zaak maken voor schadevergoeding voor leed, geestelijk, lichamelijk, enz.

  Zijn paspoorten moeten men intrekken, waardoor hij niet naar Venezuela vlucht en daarna spoorloos wordt, net als hoefdraad


  Maak melding

 15. De laatste hersenloze, laaggeschoolde, werkloze klaprunderen staan tevergeefs te wachten op hun veroordeelde massamoordenaar. De arrogante multi-misdadiger is nu zelfs te schijterig om zijn criminele kop nog te vertonen onder dit geindoctrineerde kliekje stommelingen. Ook deze minachting laten ze slaafs over zich heen komen. Hoe treurig ben je dan. Maar goed…..het VONNIS VAN 20 JAAR BAJES is BEKRACHTIGD. Nu zal de laffe schurfthond wel stiekem, als hij is, op de vlucht slaan.


  Maak melding

 16. Trouwens bouta is de enige veroordeelde crimineel op vrij voeten en inderdaad een bewijs dat deze enige couppleger in de geschiedenis van Suriname nog steeds zeer gevreesd wordt..
  Hij is niet gevangen genomen aangezien een 2de bloedbad echt niet hoeft te gebeuren.
  Alleen zijn schoothondjes hopen op een bloedbad dat moet leiden tot overname van Suriname door hun veroordeelde baasje.


  Maak melding

 17. De Surinaamse rechtsstaat schijt nu in zijn broek. Gelukkig heeft ze pampers aan.

  Over 50 jaar zal dit poppenkast spelletje mogelijk nog doorgaan tenzij dhr. B dement wordt verklaard, dan heeft hij recht op vrijstelling.


  Maak melding

 18. ziek zijn kan je overal
  dus ondanks dat hij “ziek” is kan hij gewoon opgesloten worden
  met eventuele behandeling daar.

  dat bouta ziek is, is sinds 1980 al bekend
  die man is zwaar ziek in zijn kronto ede


  Maak melding

 19. Liefe mensen accepteer nou eens een x dat D.b nooit gaat zitten in de gevangenis. Waarom zijn jullie allemaal zo vasthoudend en naiéf. Het gaat nooit en never gebeuren dat hij in het gevang komt !


  Maak melding

 20. NDP roept alle 3 de overgebleven leden op, om vandaag alle rust en koelheid te bewaren.
  T.w. Rendell Feller, RobG en Kanhai.
  En om vanaf morgen zich nooit meer te laten zien en/of horen.
  De rest van de “leden” hebben , als ratten, het zinkende schip reeds verlaten.
  Moge hopen dat ze daarbij allemaal verzopen zijn.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 21. @Jojo: ‘Bouterse gaat nu verdwijnen naar het binnenland’
  Dat denk ik ook. Hij heeft zich een groot gebied in Coesewijne toegeeingend, die 24 uur wordt bewaakt.Je kunt er alleen per boot komen en niet onopgemerkt. Wie weet zit Boefdraad al die tijd daar.


  Maak melding

 22. JoJo 30 augustus 2021 At 14:38
  Zodra het vonnis betekend is zal de regering moeten handelen lijkt mij.
  =========================

  Gaat niet gebeuren. Accepteer dat gewoon. Ze gaan het net zolang rekken tot de man er niet meer is.


  Maak melding

 23. Nog steeds Twintig jaar voor de veroordeelde moordenaar en terecht!

  Maar wat voor ziekte heeft de veroordeelde moordenaar? Als het besmettelijk is dan is het logisch dat hij een gevaar vormt voor de penitentiaire ambtenaren en mede celgenoten. Ik vermoed dat hij diarree heeft, ienke heeft gisteren nog een baal pampers besteld.

  Goed, de advocaat van de veroordeelde moordenaar heeft 14 dagen de tijd om in beroep te gaan. Nog 14 dagen ellende voor Suriname.

  Zolang de veroordeelde moordenaar niet gevangen zit, stelt de rechtsstaat niets voor.
  Een goed werkende rechtstaat is een vereiste voor de verdere opbouw, het is erop of eronder.

  En wat was het excuus van die advocaat. Kun je iemand die minachting toont voor de krijgsraad, en die niet verschijnt, nog serieus nemen.


  Maak melding

 24. We wisten al jaar en dag dat het een poppenkast was. Als je een rechtzaak tegen iemand hebt die al jaren loopt ga je als President en VP bij hem op de koffie??
  Essed je verliest een geldbron.
  Nu hft Chan iets om over te praten in Nl. Die daar denken houd ons niet vr de gek. Die figuren van de rechtelijke macht verdienen geen respect.


  Maak melding

 25. Op zijn minst zou hij nu huisarrest opgelegd moeten krijgen, zoals in elk zichzelf respecterend land. Dit is zo ongeloofwaardig, het toneelstukje wat elke paar maanden wordt opgevoerd is gewoon lachwekkend. Hij is een deliquent en moet als zodaning behandeld worden punt uit.


  Maak melding

 26. Esmerald
  30 augustus 2021 At 16:23
  Om te voorkomen dat de veroordeelde moordenaar op de vlucht slaat, moet zijn huis bewaakt worden.

  Alert!

  Misschien is het beter om zijn huis in de fik te steken.
  Debby
  Het is de taak van de minister van Justitie om de fascistische dictator Bouterse op te pakken niet van Santokhi of Brunswijk en ook niet van de Nederlanders. Dus Amoksi … toon aan dat je ballen hebt of zijn die net als doperwtjes opgedroogd?


  Maak melding

 27. Na hoger beroep en tijdens de behandeling verschijnt hij dus wederom niet.
  Dus zal hij weer verzet aantekenen indien dit mogelijk is.
  Hierna zal hij Kanhai het leven benemen zodat de nieuwe advocaat zich moet inlezen in al die tienduizenden a4tjes.
  Na het verzet tekent Bouterse cassatie aan en dan is hij hoogstwaarschijnlijk in zijn demente stoel en zal hij dus niet worden opgesloten.
  Prettig vooruitzicht voor Bouterse dat hij een straf heeft gekregen maar nooit zal uizitten en blijven genieten van zijn black laber / bleu label / Platinum label en witte poeder suiker.

  Dus Bouterse is npog steeds degene die in deze rechtszaak bepaald dat de straf niet zal worden uitgevoerd.

  Stelletje slappelingen van Justitie en Politie. Een zelf respecterend justitieel apparaat laat niet met zich sollen.


  Maak melding

 28. Bouterse is ieder jaar op 13 oktober weer jarig en hij viert ieder jaar zijn verjaardag tot dat hij dood gaat. In Suriname bestaat er geen gerechtigheid net als in Afghanistan en dat soort landen. Het is een corrupte boeven bende en dat blijft zo totdat God zal ingrijpen.


  Maak melding

 29. Dit spelletje, pak me dan als je kan, zal nog een aantal jaren voortduren.
  Hoop toch op een positieve wending die recht doet aan het rechtsgevoel van de nabestaanden.


  Maak melding

 30. 🙄Hij heeft een besmettelijke dodelijke ziekte , en is bang anderen ermee te besmetten🤔. Hij had er al eerder last van, en toen zijn er doden gevallen.😉

  Helaas breekt de pleuris uit onder zijn volgelingen als ze hem gaan opsluiten. Dat wil men ook niet hebben. Ze kunnen hem permanent voor de rest van zijn leven huisarrest geven. Geen bezoek binnen en buiten de poort.


  Maak melding

 31. @Robles

  “Gaat niet gebeuren. Accepteer dat gewoon. Ze gaan het net zolang rekken tot de man er niet meer is.”

  Beste Robles ik niet iets te accepteren. Ik zie het spel zich wel ontrollen en wat ik ervaar is wel traag maar nog steeds in de lijn die al sinds 2012 verwachte. Het gaat langzaam, het OM en de krijgsraad houden altijd opties open om onrust en ellende te voorkomen.

  Zodra de verbeteringen in beeld komen en dat gebeurd nu: Afspraken met de lokale banken, extra SDR’s, Herschikken schulden aannemers, Schulden sanering buiten land, daarna IMF en dan IDB geeft een big bazooka voor de economie en het vrijvallen van de verpande inkomsten.

  Bouterse mag nu zweten. Ik denk niet dat het Santa Boma wordt maar een bijzonder vorm van huisarrest op Broka Bakka onder toezicht en zonder al zijn vrienden.
  Daarna fraude onderzoeken op fraude onderzoeken met ontnemingsprocedures.

  Santohki moet dit wel uitvoeren zodra het vonnis betekend is. Hij mag dan het moment kiezen.

  Een ander scenario is natuurlijk dat Bouterse net als Boefdraad vertrokken is naar Venezuela of Cuba.
  Als hij dat doet is de NDP geen factor meer want dan gaan de oude mannen en de jongelingen oorlog voeren over wie nu de woorden van de baas mag overbrengen.


  Maak melding

 32. Nee hoor popo jantje, alles gaat volgens de regels, er is geen speld tussen te krijgen.

  De veroordeelde moordenaar moet van de militaire krijgsraad twintig jaar in de bak. Dit staat los van Justitie.

  De advocaat van de veroordeelde moordenaar en de auditeur-militair hebben 14 dgn de tijd om in beroep te gaan. Dit heeft weinig kans na 2 keer twintig jaar eis voor de veroordeelde moordenaar. Het verzet is al geweest, ook daar nul op het rekest.

  Moeilijk te bevatten voor de aanhangers van de veroordeelde moordenaar. Iets met kennisniveau.


  Maak melding

 33. Koos,

  ————————————————————————–
  Hopelijk heeft de aanklager en veiligheidsdiensten de mogeijkheid om Bouterse aan te houden. Er ligt een vonnis van de rechter.
  ‐———————————————————————–

  De rechter heeft geen vonnis tot aanhouding uitgesproken. Na al die jaren kan dat alleen in bananen republiek Suriname.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 34. @ Robles

  wat woorden vergeten:

  Beste Robles ik (HEB) niet iets te accepteren. Ik zie het spel zich wel ontrollen en wat ik (NU) ervaar is (DAT HET) wel traag (IS) maar nog steeds in de lijn die (IK) al sinds 2012 verwachte. Het gaat langzaam, het OM en de krijgsraad houden altijd opties open om onrust en ellende te voorkomen.


  Maak melding

 35. @Passant: Vermoei ons niet met je natte dromen! Dat geldt voor velen van jullie hier. O. o. wat een verdriet en teleurstelling hier op het forum. O,ooow wat een dom gezwets allemaal. Maar ja, van de leeghoofden die hier op dit forum hun lege en totaal zinloze leven wat betekenis proberen te geven moet je niet anders verwachten de ene na de andere natte droom wordt hier weer uitgebreid aan ons voorgeschoteld. Wat een armoe, wat een zielige stumperds, wat een troep van leeghoofdige varkens!


  Maak melding

 36. Beste Djamoe en anderen, de rechtstaat beidt mogelijkheden en kanhai, kent de hiaten van de wet.
  Nu kan bouterse, schaapjes gaan tellen sorry, schildpadjes, die gaan langzaam.


  Maak melding

 37. Whaha check die paarse loosers zoals Karsien drap met een grote smoel die dachten(en denken nog steeds) over rug van het land en eigen broeders ( december slachtoffers ) zich rijk te rekenen ( gratis ‘ doe Baai ‘ )…voor jou en je “paarsgenoten” en vooral die op straat rondlopen ipv te werken , begrijpen nu pas dat ze ge-PIMPED/gepooierd zijn 40 jaar… nog erger dan n motjo… Grote Pimp is of gevlogen of kan nergens in ” eigen land ” rondlopen. Nu mogen vooral de luie gedeelte v d paarsen die van gratis vlaggetje en portie hielden ( helaas ook de rest v volk, met dank aan team Paars ) 20 jaar gaan terug betalen en pinaren …Al is de huidige pres niet perfect, hij durft te proberen fu set a kondre op INTERNATIONAAL niveau… dat die SRD geen moer waard is , is omdat 40 jaar en vooral laatste 10 jaar staatskas en rijkdom leeg is geroofd… dommie ga naar school of ga werken als je gezondheid toelaat , anders wordt het waterkant of in NL dam hahaha … hadden ze maar niet naar hun paarse fam en vrienden geluisterd… maar je wil meedoen met de groep..whaahaah Holland is grootste vijand bla bla , ze gaan ons komen roven tralala.. en zelfs al zou hij voortvluchtig zijn dan moet hij zo leven… paar familie en en werknemers, stiekem, einde komt eraan, geweten speekt, geen vrijheid.. dat is al een straf.. dat bidden paarsen ZO IEMAND aan als guru, maar ja broeders EN land om zeep helpen zegt hun ook niks… wat een iq , nooit vooruitgang ook voor hun nakomelingen … zielig


  Maak melding

 38. Leek,

  Suriname heeft nog steeds wetten uit de achtiende eeuw en ouder.
  Chan stel een paar werkgroepen samen om het Surinaams rechtsysteem om te vormen en te moderniseren .

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 39. WAT 30 augustus 2021 At 14:59
  Wat een stelletje slappelingen die rechters , wat is dit voor rotzooi , zij vertragen alles , durven ze geen bevel te geven om deze massamoordenaar gevangen te nemen en laat hij…
  ———————————————————————————————-
  De enige slappeling ben jij Daru bhai….en niet te vergeten popo jantje…gaan jullie lekker wandelen stelletje EZELS.


  Maak melding

 40. luci-en k….. , en dat oliespuitje , voelen jullie je nu groot , jullie zijn net zulke lafbekken als bouta en kan-haai , en jullie slaan de nabestaanden van de decembermoorden van 1982 weer in het gezicht , jullie zijn een stelletje kontenlikkers van de ndp en jullie denken helden te zijn , maar wat zijn jullie gewoon een hoop stront 💩💩 en dat hoort thuis in het riool


  Maak melding

 41. JoJo 30 augustus 2021 At 17:23
  @ Robles

  wat woorden vergeten:

  Beste Robles ik (HEB) niet iets te accepteren.
  =============

  Van mij hoef je niks te accepteren. Maar DDB gaat de bak niet in. Dat kan ik je wel voorspellen. Niemand heeft zin in onrust dus beginnen ze er niet aan. Dat heeft weinig te maken met politieke voorkeur. Meer met pragmatisme. Het land kampt met grotere problemen dan het opsluiten van 1 persoon die inmiddels bejaard is. Denk aan de economie en Covid.


  Maak melding

 42. Tja … Als je mensen vermoorden moet je voor boeten. Je heb andere mensen geen leven geven. en wie geef je het recht om hun leven te ontnemen. Hij moet boete voor zijn daden. Punt uit.


  Maak melding

 43. Glenn ik ben het VOLKOMEN met je eens
  Een moordenaar moet brommen

  Chan kan kiezen of hij wordt president voor het leven met standbeeld!!!! (hopelijk met een grote lxl dan kan de idioot roemer iedere dag gaan zuigen, haar dochter mag bille komen likke of
  hij word voor eeuwig op een lijn gezet met bobo sedney, de geschiedenis ingaan als de man die beloofde, maar uiteindelijk slechts een loser was, een mislukking
  Het spreekwoord zal dan luiden doe niet als chan hor Hij word een Averell
  bouetse moet wat het ook kost en wat de gevolgen ook mogen zijn worden opgesloten, doet chan dit niet dan zegt het volk over 4 jaar opzouten en dan heb je netjes de boel opgeruimd zodat anderen kunnen komen huishouden


  Maak melding

 44. Wederom veroordeeld !

  Geen gevangenneming was te verwachten, waarschijnlijk omdat de veroordeelde nog een laatste mogelijkheid heeft. In cassatie gaan is volgens mij niet mogelijk en ook al zou het mogelijk zijn is het slechts een formeel recht.

  Te verwachten is dat Kanhai op het allerlaatste moment Hoger beroep aantekent. Hierna zal het weer enkele maanden duren eer er uitspraak komt in deze case.

  Aan de andere kant zal Bullshit Bouta zich moeten verantwoorden voor het onverantwoord opslaan en verdwijning van de wapens van het NL op zijn terrein, andere corruptie zaken en waarschijnlijk ook drugs gerelateerde misdrijven.

  Gevangenneming zou natuurlijk zeer wenselijk zijn. Dat zal ooit wel gebeuren.
  In ieder geval zal Bullshit Bouta zich tot zijn dood moeten verantwoorden.

  Nu hij wederom is veroordeeld is het van groot belang dat zijn paspoorten in beslag worden genomen en dat hij in zijn doen en laten wordt beperkt, want Desi Delano Bouterse alias Bullshit Bouta is een veroordeelde moordenaar !

  Suriname gefeliciteerd met deze bevestiging !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 45. Voorpagina nieuws:
  Oprichter en voorzitter van de NDP,
  Desire Delano Bouterse alias Bullshit Bouta is een veroordeelde moordenaar !

  De NDP zal zich moeten reorganiseren wil zij nog bestaansrecht hebben.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 46. franco 11 ( de paarse gat likker) en robles( de laffe paarse kontlikker) , 20 jaar veroordeeld jullie afgod en nu weer bekrachtigd , en jullie afgod en zijn zuiger kan-haai durfden niet te komen bij de gerechtszaal jullie afgod wegens ziekte ??? ( zeker dronken en constant in zijn broek pissen en die kan-haai maar steeds de pampers vernieuwen ) het doet jullie niets he dat jullie afgod 15 echte Surinamers heeft vermoord zonder een proces , en hij de laatste 10 jaar een proces tegen hem zelf vertraagt , nou dan geef je al toe dat je schuldig bent en jullie blijven jullie afgod steunen , jullie zijn een smet voor Suriname , echt jammer dat hier de rechters geen ballen hebben , jullie afgod had vandaag in de laadbak van de politie auto gesmeten moeten worden en dan regelrecht naar de gevangenis zonder langs AF te komen,
  maar die poeperd durfde niet te komen , dus een grote lafaard , sergeantje bouta


  Maak melding

 47. @Robles

  Je hebt gelijk niemand wil gedoe in Suriname. Daarom is er steeds overgenomen zonder voorgaande regeringen aan te spreken.
  Daar is een einde aagekomen. Daarom stel ik ook dat Bouterse waarschijnlijk niet in Santa Boma terecht zal komen want dan krijg je een paar honderd schreeuwers voor de deur en het risico op ongelukken met RPG’s etc.

  Er wordt gewacht tot de achterban haar energie verliest. De mensen die nu stonden te roepen waren duidelijk mensen die dat voor een beloning deden en geen mensen met een politieke overtuiging. De achterban is aan het oplossen nu men ziet dat Bouterse geen leider is en Bang is en niets heeft in te brengen en zijn eigen juridische traject ontkracht heeft door geen verweer te voeren.
  Bouterse wordt opgehaald zodra het rustig blijft en hij op een hoekje van Broka Bakka huisarrest kan krijgen en mondjes maat bezoek van een enkele vriend per dag kan krijgen. Bezoek dat 100% gemonitord zal worden.

  Bouterse krijgt een lesje machteloosheid en argwaan als hij er niet vandoor gaat.
  Zijn achterdocht en machteloosheid gaat hem slopen.


  Maak melding

 48. @ Robles iemand hoeft niet perse de bak in, straf heb je al … iemand met jou kennis snapt ook wel wat ik bedoel .. about … karma… straf creeer je zelf ongeacht etni / geloof als je willens en weten een keus hebt gemaakt ( dharma ) maw pech kan je hebben , maar als je diarree shit zaait om je buren / broeders te pesten t k v eigen oso paradijs ( dat geldt voor n ieder), krijg j / wat ga j oogsten ? … Hitler heeft ook nooit vast gezeten toch… is hij de winnaar / held ?? gewoon zo is het … je kent t geschiedenis, neem aan dat je minimal lager school heb afgemaakt, want dom ben je niet, t zou sieren als je ouwe shit laat varen en afsluit .. en als je inzet ongeacht … waar we over 10 jaar staan.. kennis is er toch… waar jij over 10 jaar staat , want als je zelf niet kan helpen over 10 jaar ( bij wijze van spreken ) dan blijft geschiedenis herhalen en wie wil naar jou luisteren.. no time to waste… n ieder mag zn passie hebben, maar als je kan herstellen .. bijsturen… net hoe je een fiets auto of vliegtuig bestuurt , sturen is 1 en al correcties , zeker als je eigen kinderen op de achterbank zitten… kritiek mag , maar er is een verschil tussen opbouwend kritiek en narcistische kritiek … kort en goed ” stel j hypotetisch voor dat je een keer naar casino gaat en je maakt n fucked up na je beginnrers luck, zou je je 100 euro verlies nemen ? of zou je je fam/VOLK benadelen in de hoop ooit jezelf te bewijzen ” mi o’ go nak a casino, ik ga ze winnen en wanneer niet lukt … alleen maar racisten… ze hebben iets gedaan ” … hou op!!!de winst marge ( vraag je broder Rob G cq boeing 797 / ik zie planes in Gron / narcist econoom 😉 ) is niet ROOD of ZWART.. maar is GROEN die t verschil maakt 🙂 EN zolang je ook nog drankjes en ” mi trakteer ( maar plakje kaas bij Aldi draaien je 8 keer om… sang weer 10 cent duurder hahaha ), we draaien hoor ” heb je altijd ” fans” … en wat jij en een ieder doet is verder ieders eigen probleem , maar niemand moet mama en mama sranang benadelen, ongeacht eigen belang … bij deze en voor een ieder … yes time 2 change EN 2 unite … ps als je achteraf blijkt dat vijanden hebt in je huis, met wie zelf zat te chillen een uur geleden , maar die arme meneer die zn hele leven inzet om je fam tuin omgeving en moedershuis leefbaar te maken ..uit passie , of survival of lange termijn denki zou je m uitlachen ? je nak a mang wan srd … je lafu a mang of niet, we pre e pooier / zakenman ? laten we niet meer over kleingeld beginnen en n andere brada belachelijk willen maken , om jezelf beter te voelen… Alleen helaas hoe talent vol, als je onnodig n leven of gezondheid heb genomen van je “eigen” volk = onvergeefbaar, erger zijn de hyena’s die kunnen niks, maar zijn er altijd bij als men elkaar onnodig opeet.. oude wijze lessen v oma : … eenheid maakt… / en vraag niet af wat het land kan doen voor / wie een graf graaft v e ander etc etc….. Fijne avond IEDEREEN….


  Maak melding

 49. JoJo
  …en zijn eigen juridische traject ontkracht heeft door geen verweer te voeren’, @@
  dit klopt niet, Bouterse heeft bij de vorige zitting persoonlijk zijn verzet gemotiveerd.

  Het slot van het spelletje, pak me als je kan, is helaas nog niet inzicht, zie: ‘Verwacht wordt dat de advocaat van Bouterse Irvin Kanhai, beroep gaat aantekenen tegen dit vonnis’.
  Dus effe wachten met je voorspelling.


  Maak melding

 50. @Pony
  “Bouterse heeft bij de vorige zitting persoonlijk zijn verzet gemotiveerd.”

  Pony bij verzet moet je nieuwe feiten inbrengen. Bouterse heeft zijn anti koloniale oude grijs gedraaide grammofoonplaat gedraaid zonder nieuwe feiten te brengen. Dat is de motivatie van de rechter geweest, Er zijn geen bewezen nieuwe feiten opgevoerd.

  Voor hoger beroep wordt dus de kans heel klein dat er iets opgevoerd kan worden waar een hogere rechter kan stellen dat is over het hoofdgezien want dan had Kanhai of Bouterse dat nu wel opgevoerd om in verzet succesvol te zijn.

  Alle kruit is verschoten pony.


  Maak melding

 51. JoJo,
  Pony bij verzet moet je nieuwe feiten inbrengen. Bouterse heeft zijn anti koloniale oude grijs gedraaide grammofoonplaat gedraaid zonder nieuwe feiten te brengen. Dat is de motivatie van de rechter geweest, Er zijn geen bewezen nieuwe feiten opgevoerd’.@@

  Dit is jouw opvatting. Het maakt niet uit als er geen nieuwe feiten zijn aangevoerd, juridisch heeft hij zijn verzet gemotiveerd, dat de rechter dit niet heeft aanvaard doet niets terzake, de vraag is heeft hij zijn verzet gemotiveerd, ja of nee, het antwoord staat en valt niet als het nieuwe of oude troep is.


  Maak melding

 52. @redskin
  ik heb geen commentaar,ik heb al tevaak gezegd wat ik ervan vindt, men heefd deze persoon zovaak gedood verfd dat de rechter niet kan beweren dat hier nog sprake is van onafhankelyk rechtspraak, hier hoort men onmiddelyk deze rechtspraak stop tezetten,omdat het geen kwestie meer is van rechtspraak maar van wiskunde.
  ik roep elke Surinamer op mee op tehouden en over tegaan tot de orde van de dag
  Lang leve ONAFHANKELYK SURINAME


  Maak melding

 53. Pony 31 augustus 2021 At 00:40
  Robles heb je het een beetje kunnen snappen wat Realitymaster heeft geschreven, ik niet, haha
  ======

  Ik ga het niet eens lezen. Zoveel wartaal. Verder kan Jojo vanuit Nederland nog zo z’n best doen om z’n gelijk te halen. Zolang je in Nederland zit te schreeuwen met je Nederlands paspoort en niet bereid bent om hier samen met het vol te pinaren ben je gewoon een schreeuwerd. Niemand gaat DBB opsluiten. Dat is helemaal niet in het voordeel van Chan. Als Surineds dat niet begrijpen is hun zaak. Maar Chan heeft echt wel andere zaken aan zijn hoofd dan zich nu druk maken om 1 bejaarde oud-president. Daar wint hij niks mee. Hij moet de economie zo snel mogelijk op poten krijgen en Covid onder controle krijgen. Dat zijn z’n kerntaken.
  Dat hier wat schreeuwers de kop van Bouterse willen? Verbaasd me niks. Maar dan moeten ze dat lekker zelf komen doen. Want Chan gaat dat niet doen. Wat heeft hij erbij te winnen dan? Niks toch?


  Maak melding

 54. Hahha @ Robles,
  Ja heb het voor jou in Jip en Janneke versie geschreven zodat je begrijpt met een tal van voorbeelden, maar maw dat Hitler zich niet heeft laten oppakken , vind jij hem dan n held ?
  Ben vaker in SU dan je denkt , maar door types als jou en Pony, gaat er geen cent meer na 50 jaar , naar su… alleen gezinnen die echt hulp nodig hebben helpen we persoonlijk

  @ Pony
  Naar school gaan , iets bereiken en terug te doen voor SU was niet je sterkste punt in je leven? Als 1 van de december-slachtoffers je vader zou zijn of broer dan zou je anders gepiept hebben…Waarschijnlijk ken je de jouwe niet of willen ze jou niet kennen, vandaar je empathie tekort ? t woordje ” FAILED ” begrijp je wel toch? hhhahaha


  Maak melding

 55. Dit is discriminerend tov de moordenaars en drugsdealers die nu vastzitten in Santa Boma. Ze moeten ook vrijgelaten worden

  Bovendien ook zeer bemoedigend voor een nieuwe groep moordende coupplegers. Het zal me niet verbazen.


  Maak melding

 56. Of Bouterse wel of niet wordt opgesloten, 1 ding staat vast: hij heeft zijn aangezicht verloren nu het definitief is dat hij voor 20 jaar is veroordeeld.
  Hij kreeg al weinig respect zowel nationaal als internationaal, nu is hij helemaal door het slijk gehaald en dubbel ook, want hij heeft gedurende 10 jaar Suriname totaal afgebroken. Alleen het domme volk roept nog steeds: “we want Bouta, we want Bouta”en steunt hem. Ook zijn hebzuchtige vrienden staan nog achter hem.
  KARMA is bezig te doen wat er gedaan moet worden.

  Bouta is een gevangene van zichzelf geworden door alle capriolen die hij heeft uitgehaald om buiten de gevangenis te blijven. Bouterse ziet dat als een overwinning, terwijl hij juist de grootste verliezer is. Zijn verlies is dat hij toch is veroordeeld tot 20 jaar cel, ook al blijft hij zit hij er niet in.
  En iedereen die gilt en roept dat hij nooit zijn straf in de gevangenis zal uitzitten, snapt er net zoals Bouterse weinig van dat hij definitief is veroordeeld voor moord op 15 Surinamers.


  Maak melding

 57. Het is zeer aannemelijk dat alles van te voren zo was gepland, dus opnieuw 20 jaar opleggen maar geen gevangenneming instellen. Deze flut-vertoning van de krijgsraad, moet voor de nabestaanden een flinke klap in het gezicht zijn geweest.
  De eis van 20 jaar is nutteloos als er geen gevangenneming aan verbonden is.
  Suriname heeft zichzelf behoorlijk te kijk gezet. Het vertrouwen in de democratische rechtstaat, is tot het nulpunt gedaald. Het laat zien dat er lieden in Suriname zijn, die boven de wet staan. Ook blijkt de scene gezette zaak m.b.t de wapendiefstal uit de het depot van bouterse, een schaakspelletje te zijn geweest en alleen bedoelt om de rechtstaat te dreigen met ongeregeldheden bij een eventuele arrestatie. Het is triest om te zien dat Defensie – en Justitie hiervoor zijn gezwicht. Daar is maar een woord voor en dat is LAF!


  Maak melding

 58. Wie nu nog durft te roepen dat Suriname een zichzelf respecterende democratische rechtstaat is moet zich schamen. Maar wel boos worden als Blok de waarheid zegt. In ieder geval kan Chan zijn bedeltoer in september wel vergeten. Of was het op basis van gelijkwaardigheid de verhoudingen, zoals hij beweerd.


  Maak melding

 59. De vraag is waarom er niet tot arrestatie van Bouterse wordt overgegaan?
  Brunswijk had op de dag van de inauguratie duidelijk gezegd dat niemand zal worden opgesloten, dus ook Bouterse niet. Zoals het er naar uitziet, zal dat ook niet gebeuren!

  Aangezien Brunswijk als vp veel macht heeft (teveel naar mijn idee), vraag ik mij af wat de rol van hem is in deze zaak. Hij houdt Santokhi onder de duim.
  Brunswijk en Bouterse zijn achter de schermen nog steeds dikke vrienden. Beiden zijn in het buitenland veroordeeld, dus houden zij elkaar de hand boven het hoofd. Ze beschermen elkaar. Waar gingen de gesprekken over die Santokhi maar ook Brunswijk met Bouterse hebben gevoerd tot in de vroege ochtenduren? Het volk is in het ongewisse gelaten over die gesprekken.

  Politiek is een vieze spel!!


  Maak melding

 60. Quote
  hier hoort men onmiddelyk deze rechtspraak stop tezetten,omdat het geen kwestie meer is van rechtspraak maar van wiskunde. Unquote brown

  Het is geen wiskunde maar gerechtigheid. Voor jou en consorten lijkt het op science fiction.
  Het is net begonnen bro, lig rustig in je mand en volg!


  Maak melding

 61. Dit zegt alles over de ware aard.

  Het heeft geen zin om een veroordeelde moordenaar op te sluiten, hij is te oud. Oohh ja, dacht het niet. De 15 vermoorde en nog meer slachtoffers, hebben niet eens de helft van de leeftijd van de veroordeelde moordenaar bereikt.

  En dan deze nog “Chan heeft andere belangrijke zaken te doen”. Wow!
  1. De president creëert de gelegenheid, zodat gerechtigheid voor elke benadeelde burger kan plaatsvinden, maar hij bepaalt inhoudelijk niets.
  2. Op dit moment is Niets in Suriname belangrijker dan opsluiting van de veroordeelde moordenaar.


  Maak melding

 62. @Pony

  “dat de rechter dit niet heeft aanvaard doet niets terzake, de vraag is heeft hij zijn verzet gemotiveerd, ja of nee, het antwoord staat en valt niet als het nieuwe of oude troep is.”

  Beste Pony u zit vast in een cirkel redenatie. De rechter heeft vastgesteld dat er niets nieuws is op gevoerd en er dus geen redenen zijn om het vonnis te wijzigen. Dat is juist heel relevant want de rechter heeft het laatste woord.
  Bouterse heeft zoals sinds november 2007 alleen maar tijd gekocht om vrij rond te kunnen lopen, hij heeft weten verandert om het proces te kunnen frustreren.
  U mag daar in mee gaan maar zet daarmee de bijl aan de rechtsstaat.

  U gaat in een land waar iedereen Links rijdt, rechts rijden en verklaart al die mensen die links rijden als fout.
  Nu Bouterse heeft in 14 jaar geen enkel bewijs voor zijn stellingen zo kunnen bewijzen dat ze mee genomen zijn in het vonnis. Iedereen is gek behalve Bouterse.


  Maak melding

 63. In ieder geval kan hij volgens de grondwet geen president meer worden in het land van melk en honing. En is dus de NDP gedoemd zichzelf op te heffen, want er zijn daar ook al geen betrouwbare figuren te vinden. Het zal vanaf nu helaas een hele lange zit worden voor Desiré Delano Bouterse en zijn family and friends.


  Maak melding

 64. JoJo, jij zit in een vast in een cirkel redenatie. Je haalt van alles erbij om maar gelijk te willen krijgen.
  Je bent zelf mee begonnen door te stellen dat Bouterse zijn verzet niet heeft gemotiveerd. Ik ben van mening dat hij zijn verzet wel degelijk heeft gemotiveerd, het staat in het verslag van de Krijgsraad. Hij heeft toch zijn verhaal mogen vertellen of was het zijn tweeling broer.
  Het gaat er niet om of de Krijgsraad mee eens is. Bouterse heeft woordelijk aangegeven waarom verzet is aangetekend. Als zijn aangedragen argumenten geen houd snijden is een ander verhaal.
  Wij hebben het niet over zijn argumenten, maar over gemotiveerd verzet, anders hoe is het dan mogelijk dat de krijgsraad zijn gemotiveerd verzet ongegrond heeft verklaard en afgewezen.

  JoJo en anderen, jullie zitten te lang in de tunnel (van haat) dat jullie wensen en de strafzaak tegen Bouterse door elkaar wordt gehaald. Ik wens Bouterse ook het schavot toe, maar zo lang zijn zaak nog loop benader ik zijn zaak sec juridisch als ik een mening mocht hebben. Volgens mij is zijn zaak nog niet teneinde en het OM gaat hierover niet het publiek.


  Maak melding

 65. Broer Realitymaster, wie gaat naar school en doet later een verdere opleiding in de overtuiging ik doe het voor mijn land, jij zeker wel.
  Was een familielid ook slachtoffer geweest, dan wenste ik Bouterse en co ook hel en verdoemenis. Is een normale reactie. Ik heb ook vrienden in de groep van 15 verloren, lees mijn oude commentaar wat ik Bouterse toewenst.
  Maar je hebt gelijk ik ben emotioneel niet makkelijk te intimideren.

  Btw heb net Jip en Janneke gebeld, zij kunnen eveneens geen knoopjes aan vastbinden, te veel koeterwaals, sorry Bro.


  Maak melding

 66. @Pony
  U bent bezig met fijn slijperij in het kwadraat.
  Ik zit niet in de Bouterse haat. 8 december is voor mij een ongeluk, ongelukkig uitgepakte incompetentie, zeker niet gewenst etc. Ofwel ik begrijp het leed en dat er recht moet plaats vinden naar de verantwoordelijke personen, Ik heb genoeg ongelukken op bestuurlijk vlak gezien en ik heb als onderdaan van meerdere dictators (Qua Boos in Oman. Al Kahalifa in Bahrain, Gadaffi om er een paar te noemen) geleefd zonder enig probleem en zo nu en dan de wens woonde ik daar nog maar.

  Ja Bouterse heeft een motivatie uitgesproken maar die niet bewezen. De krijgsraad heeft daardoor die motivatie van tafel geveegd omdat het naar haar oordeel en niet maar zo een mening, niet meer dan een fabel was. U en velen nemen de verkrachting van waarheden door Bouterse als een legitieme motivatie aan en zien het niet als een fabel om tijd te reken.

  Er is geen bewijs waarmee Bouterse de krijgsraad kon overtuigen. Hij heeft nu twee maal bewezen geen rechtsgeldig bewijs aan te kunnen dragen na 7 jaar onderzoek en 13/14 jaar krijgsraad.
  Het gaat er niet om wat Bouterse voorleest uit de fabeltjes krant of wat zijn geheugen hem laat vertellen. Het geleverde bewijs weegt veel zwaarder. In hoger beroep zal hij niets extra’s kunnen inbrengen want dan had hij dat allang gedaan. Dat heeft niets met haat te maken maar met gerechtigheidsgevoel. Natuurlijk gaat de rechter er over echter een ieder die een beetje na denkt kan weten dat Bouterse geen poot heeft om op te staan en van zijn voetstuk geveegd wordt. Het laatste is een aanname van mij.
  Lees mij terug en ik ben altijd overtuigd geweest dat hij veroordeeld zou worden ongeacht de amnestie wet.

  Bouterse krijgt zijn rekening gepresenteerd. Ik verwacht dat hij heel oud wordt om nog veel rekeningen te kunnen betalen.


  Maak melding

 67. pony hebt jij in je broek gescheten , alleen maar paarse shit he , zal wel stinken he , we hebben als nabestaanden geen haatgevoel , maar als hij nu voor de tweede keer want het vonnis is bekrachtigd 20 jaar in het gevang , dan moet die man in de bak , en daar vechten wij al 39 jaar voor , maar het ziet er naar uit dat zijn dagen geteld zijn


  Maak melding

 68. JoJo, waarin wil je mij intrekken. Het verschil van mening ging enkel (sec, puur) om het gegeven dat Bouterse wel of niet zijn verzet heeft gemotiveerd, niet wat ik vind van zijn motivering, de aangedragen argumenten. Daarover heb ik geen oordeel gegeven. Zijn motivering is terecht afgewezen door de Krijgsraad. Zijn veroordeling bestrijdt ik niet en ook niet de overweging van de Krijgsraad. Hij is terecht veroordeeld en moet zijn straf gaan uitzitten.

  ‘Ja Bouterse heeft een motivatie uitgesproken…..@@
  JoJo had dit eerder geschreven in plaats van te kronkelen dan hadden wij allang een punt kunnen zetten. Als zijn motivatie een fabel is, is aan de Krijgsraad. Wat ik persoonlijk daarvan vind is publiekelijk van generlei waarde, het is privé.
  Lees mijn comments hierover terug. Nogmaals, Bouterse is in mijn overtuiging schuldig en alles wat hij daartegen inbrengt vindt ik flauwekul (verzonnen verhalen) zo je wilt fabels, maar hierover ging de discussie niet.

  ‘Ik zit niet in de Bouterse haat’@@
  Dit neem ik terug, excuses.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.