PTC student uit Suriname krijgt studiebeurs voor Hogeschool in Nederland

31
PTC student uit Suriname krijgt studiebeurs voor Hogeschool in Nederland

Een samenwerking tussen stichting d’ONS, Aeres Hogeschool in Dronten (Nederland) en het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft ervoor gezorgd dat een ambitieuze student uit Suriname de kans aangeboden krijgt om bij Aeres Hogeschool een Associate Degree diploma te behalen in het domein van ondernemerschap Tuin- en Akkerbouw.

Prithvi Thakoer (foto), Agronomie student van het PTC, is de gelukkige die op 24 augustus jongstleden is vertrokken naar Nederland.

Er is aan hem een beurs beschikbaar gesteld, die bestaat uit het betalen van het wettelijk collegegeld, 1 maal retourticket van/naar Suriname en zakgeld. Dit pilot project wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland. Deze pilot gaat per 1 september 2021 van start.

De Associate Degree opleiding binnen het domein Ondernemerschap Tuin- en Akkerbouw is een praktijkgerichte opleiding waarin studenten leren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een tuin- of akkerbouwbedrijf. Dat betekent dat ze zowel vakinhoudelijke kennis opdoen over bijvoorbeeld teelttechnieken, bodem en gewasgezondheid, maar ook ondernemerschapsvaardigheden leren zoals het bijhouden van een correcte boekhouding.

Na een succesvolle afsluiting van deze tweejarige Hbo-opleiding keren de studenten met een erkend HBO diploma op zak terug naar Suriname. Het streven is om dit niet bij een éénmalig project te houden, maar juist duurzaam voort te zetten om zo bij te dragen aan talentontwikkeling voor de Surinaamse tuin- en landbouw. Om dit project tot een succes te maken zijn er strenge eisen geformuleerd en heeft het PTC samen met d’ONS en AERES de beste studenten geselecteerd.

Thakoer is nu tweedejaars student op het PTC en zal in het eerste jaar in Dronten beginnen maar doet wel internationale ervaring op. Een mooie start voor het opzetten van een eigen bedrijf.

Prithvi: “Ik ga de land- en tuinbouw afdeling doen in Dronten en ik hoop in Nederland ook stage te kunnen lopen. In Nederland kunnen bepaalde gewassen niet het hele jaar door geplant worden, vanwege de seizoen verschillen. Hierdoor wordt in Nederland in vergelijking met Suriname meer in kassen geplant. Omdat je dan een continue stroom aan gewassen hebt, zou ik graag zien dat er in de toekomst meer kassen in Suriname komen. In de toekomst wil ik fruit en groentesoorten, geteeld in Suriname, exporteren. In Dronten hoop ik kennis op te doen over het effectief aanplanten van gewassen en wat er nodig is om tot een succesvolle gewasproductie te komen. Na het afronden van mijn studie keer ik graag naar Suriname terug om hier een eigen onderneming opzetten. Verder zal ik met behulp van de kennis die ik in Nederland opdoe, de agrarische sector in Suriname helpen om de benodigde veranderingen te bewerkstelligen. Ik wil een bijdrage leveren om alle problemen op te lossen, die in de agrarisch sector in Suriname voorkomen.”

Het PTC is ontzettend blij dat haar studenten de gelegenheid krijgen om internationale ervaring op te doen.

31 REACTIES

 1. Wat een mooie prestatie, Prithvi Thakoer, het is geweldig dat u naar Nederland bent vertrokken voor uw verdere studies.
  Mijn dank gaat uit naar uw ouders, voor de goede opvoeding, die geleid heeft voor deze presentatie. Vervolgens naar een ieder die het gezien, heeft dat er veel meer in u zit.

  U en familie, gefeliciteerd.
  Als u deze diploma hebt behaald, is het volgens mij internationaal geldig.
  IK weet zeker dat u ,dit in uw pocket heb.

  Beste Prithvi, de criminaliteit is ook in Nederland op de loer. Ik smeek u om niet in de verleiding te komen on voor die verschrikkelijke pad te kiezen.

  Succes heer Prithvi. Ik ben trots op u.


  Maak melding

 2. Hét schijnt dát sommige wachten op reacties die WKT plaats en dan meteen het etnische en racistische opmerkingen plaatsten Wanneer houd dit nou een keer op Wat voor haat en braakgevoelens hebben we tegen over elkaar


  Maak melding

 3. Weer slaagt onze dwangmatige racist erin een positief verhaal betreffende een jonge Surinamer te verzieken met zijn racistisch gewauwel.
  Thakoer gefeliciteerd, maak.er het beste van en ‘kon esi baka na Sranan’..


  Maak melding

 4. Messi
  29 augustus 2021 At 12:16

  Was het niet o.a. jij die de racistische opmerkingen van de zwarte racist Roemer onder de noemer vrijheid van meningsuiting plaatste ?
  Nu o oo wat is de verontwaardiging toch groot onder de schijnheiligen.


  Maak melding

 5. Onbegrijpelijk dat racistische opmerkingen niet gelijk verwijderd worden op deze site. Het racisme is een gif in onze samenleving en dat moeten wij met elkaar bestrijden.
  Het volk van Suriname leeft in harmony met elkaar en wij hebben elkaar heel hard nodig om het land vooruit te helpen. Dit moeten wij koesteren.


  Maak melding

 6. Davis
  29 augustus 2021 At 12:34
  Onbegrijpelijk dat racistische opmerkingen niet gelijk verwijderd worden op deze site. Het racisme is een gif in onze samenleving en dat moeten wij met elkaar bestrijden.
  Het volk van Suriname leeft in harmony met elkaar en wij hebben elkaar heel hard nodig om het land vooruit te helpen. Dit moeten wij koesteren.

  Het volk van ….
  Geloof je het werkelijk dat er sprake is van een harmonieuze samenleving ?
  Je moet knettergek zijn om dit te geloven. Ik verwijs je naar Youtube waar racistische filmpjes op staan. Een zwarte racist riep de zwarte gemeenschap om een genocide op de Hindoegemeenschap te plegen als Santokhi de verkiezingen zou winnen. Gelukkig bleef het bij een grote mond van deze zwarte racist vooral ook omdat ene Poupou hem uitdaagde een duel aan te gaan. Op die uitdaging ging deze lafaard niet in.
  Dus bespaar je aub ons jouw sprookjes dat Suriname een harmonieuze samenleving heeft. Hou jezelf niet voor de gek hoor. Waarom zijn het de Aziaten die beroofd en mishandeld worden en zelden een zwarte ?
  Noem jij mij eens een voorbeeld van een hardwerkende Afro die door een Aziaat beroofd en mishandeld werd. Ik wacht.


  Maak melding

 7. QQQ..

  Met Stijgende Verbazing Zit Toe Te kijken Dat Er Nog Gasten Op Deze Site Zijn Die Met Popo Jantje In Gesprek Gaan..

  Een Riool Rat Als Popo Jantje Die Herhaaldelijk Wij Creolen Vervloeken Vernederen Ga Je Toch Niet Met Zo Iemand In Gesprek.

  Hebben Julie Geen Gevoel.

  Ik Geloof In De Vrijheid Van Meningsuiting.. Maar Vrijheid Van Meningsuiting Heeft Ook Zijn Grenzen. Deze Riool Rat Popo Jantje Heeft Alle Grenzen Ver Overschreden,

  Hebben Jullie Geen Gevoel Met Mpp. Sommige Van Jullie Spelen Een Ka Bigie Ting Hier Op Deze Site.

  Daarom Hoor Ik Vaak Blaka Mang No Abie Eenheid.. Dit Is Een Schoon Voorbeeld Van
  Iemand Die Wij Blakka Mangs Zo Vernedert Ga Je Toch Met Die Persoon In Gesprek. Ik Wil Bijna Janken Hoe Ik Dit Moet aan Zien.

  Daarom Trappen Antilianen Surinamers. Om Dit Soort Vriendje Gedrag Van De Blaka Mangs


  Maak melding

 8. POPO Jantje

  Wanner Gaan We Eens Wat Drinken Jonge.. Lekker Kletsen Over Simpele Dingen Die Het Leven Eenvoudig En Aantrekkelijk Kunnen Maken.. Ik Vindt Dat Je Goed Gebekt Bent Gaat Zeker leuk Worden,

  Ik Heb Zwaar Het Vermoeden Dat Jou Gezicht Een Medisch Ingreep Nodig Heeft.. Geen Noot Jonge, Ik Fix Het Ook Gelijk.

  Ik Hoor Het Gauw Als je De Uitdaging Aan Durft.


  Maak melding

 9. IVANOF LIMBURG
  29 augustus 2021 At 13:19
  QQQ..

  Jij laffe straathond wilde mijn gezicht komen verbouwen. Je hebt mijn adresgegevens en toch ben je zo laf om jouw gegevens niet uit te wisselen. Dat was toch de deal? Hier een grote kwebbel maar niet verder willen gaan. Jouw soort vlucht altijd. Kijk maar in je Apple pc … 🙂


  Maak melding

 10. QQQ.. Henkes

  Yu Dati.. Ik Had Je Al Die Tijd Hoger Ingeschat.. Heb Je Geen Gevoel.. Ie Na Firie He
  Doet Het je Nix Dat Iemand Zich Zo Neerbuigend Tegen Over Wij Blaka Mang Op Steld

  Ie Na Firie No.. Toch Ga Je Als Een Klootzak Met Die Man Zitten Te Kletsen Ben Je Geen Man

  VaaK Schelden Mensen Me Uit Dat Ik Dom Ben.. Kan.. Mag.. Maar Deze Domme Man Heeft Principe..

  Blaka Mang No Abie Eenheid.

  Alleen Onder Creoolse Surinamers Komt Dit Voor.. Iemand Scheld Jullie Uit Gaan Jullie Gewoon Met Die persoon In Gesprek..

  Ik Ben Ivanoff Limburg.. Mi Na Spang Edeh Mang.. Ik Pik Dit Niet Van POPO Jantje

  Deze Man Moet Met Een Moker Hamer Bewerkt Worden


  Maak melding

 11. WEB Master.. Mag Ik Aub Popo Jantje Zijn I.P Nummer
  Stuur Die Aub Naar Mijn Prive Pagina.

  Ik Wil Graag Een Goed Gesprek Met POPO Jantje Aan Gaan

  Bij Voorbaat Dank He


  Maak melding

 12. Makayah
  29 augustus 2021 At 14:03
  De mannen van wtk gedragen zich als vrouwen yui. Stop met gevecht hier. Go in the ring and end this sh..

  Prima voorstel maar als die gek met een moker hamer komt dan zal ik natuurlijk ook mijn voorzorgsmaatregel nemen.
  Hij moet zijn moker hamer beter op Roemer loslaten maar dat gaat deze ordinaire zwarte racist niet doen.


  Maak melding

 13. Hebben Julie Geen Gevoel.. Doet Het Jullie Nix.
  1 Riool Rat Komt Die Blakka Mangs Hier Zo Vernederen.

  Ik Heb Echt Respect Voor De Gene Die Dat Kunnen Accepteren
  Noff Respect

  Daarom Pissen Antilianen Op Surinamers.. Om Dit Vriendje Gedrag Van De Surinamers.

  Er Komen Een Paar Bakkars Op Deze Site.. Ik WeetZeker Dat Ze Versteld Van Staan
  Dat Er 1 Riool Rat Is Die Dagelijks Alle Blakka Mangs Hier Loop Te Vernederen En Uit Scheld

  Ik Pik Dat Niet

  POPO JANTJE.. Walk With Jezus


  Maak melding

 14. IVANOF LIMBURG
  29 augustus 2021 At 14:24
  Hebben Julie Geen Gevoel.. Doet Het Jullie Nix.
  1 Riool Rat Komt Die Blakka Mangs Hier Zo Vernederen.

  Je lult uit je nek idioot!
  Met je blakka mangs vernederen
  Misschien moet je eerst je kop gebruiken alvorens je direct gediscrimineerd te voelen. Ik neem het op voor de Haitianen zijn die niet zwart dan?
  Zielige mafkees maat mijn adresgegevens zijn in jouw bezit. Kijk maar wat je ermee doet.


  Maak melding

 15. Popo dit is een 2 de mamjo ze verdienen geld heo meer reaktie hoe meer geld daar gaat het om en durf niks te schrijven over thakoersing en chan enz want dan wordt je reaktie verwijderd en men gooit bewust olie op het vuur voor meer reakties meer geld.
  Walgelijk
  Waarom niet je eigen website starten zonder racisme.


  Maak melding

 16. IVANOF LIMBURG, ik ben een Surinamer, die familie heeft die afkomstig zijn uit alle bevolkingsgroepen die er in Suriname rondlopen. Ik laat me door één racistische gek hier op WKN niet provoceren om generaliserend af te gaan geven op de bevolkingsgroep waar hij waarschijnlijk uit voortgekomen is. Als ik dat zou doen ben ik even idioot bezig als die gek.
  ivanof.waaruit maakte je op dat ik me laat vernederen door die racist? En bovendien; iemand kan alleen vernederd worden door een ander als hij het in zijn hart mee eens is dat degene die hem wil vernederen dat ook kan. Denk je dat een drugsverslaafde zwerver Bill Gates kan vernederen? Die zwerver kan nog zo veel zijn best doen, Bill Gates heeft KA met hem, op precies dezelfde manier heb ik KA met wat een dwangmatig racistische idioot hier op Waterkant komt uitkramen, hij kan mij nooit vernederen met zijn onzin.


  Maak melding

 17. Henkes
  29 augustus 2021 At 15:29

  Maar door mij ben je keihard als racist ontmaskerd dus de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet ( is niet racistisch bedoeld). Het is bon ton om als zwarte racistische opmerkingen over niet zwarten te maken. O wee als het andersom is dan zie je hoe hypocriet jouw soort is.


  Maak melding

 18. Enfin… Jongeman , succes met je opleiding en hou je toekomstplannen in het zicht laat je niet afleiden door onbelangrijke dingen en negatieve mensen. Zet em op Suriname is nu al trots op je.


  Maak melding

 19. Leuk dat jullie het intellect van deze site aan het woord laten en mijn inbreng nog steeds moeten controleren of ik wel correct schrijf.

  Het is niet jammer maar geeft aan welk niveauverschil er is tussen mijn teksten het verleden en wat er nu zoal gedreven wordt. Het aantal deelnemers is ook drastisch gedaald. Hier spreekt jullie deskundigheid.

  In plaats at jullie teksten toelaten over de fantastische prestatie van deze jongeman laten jullie simpele moddergooien aan het woord.


  Maak melding

 20. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Waarover gaat het bovengenoemd ARTIKEL?

  PTC student uit Suriname krijgt studiebeurs voor Hogeschool in Nederland.

  Prithvi Thakoer, je hebt nu de kans gekregen voor zo’n (studiebeurs) aan de Aeres Hogeschool in Dronten.

  Veel SUCCES toegewenst met je studie in Nederland. En doe je best.
  Je komt nog meer studenten (personen) van Surinaamse afkomst aan de Aeres Hogeschool in Dronten tegen.
  Dan heb ik over jongeren uit Flevoland w.o. Almere en Lelystad.

  Niet zolang geleden kwam ook een Turkse jongeman in het nieuws.
  Bron: (RTL) (rtlnieuws.nl/nieuws)

  In de boeken tussen de schapen
  Turkse herder Mahir (18) gaat in Tilburg studeren.

  Mahir is schaapsherder in het afgelegen noordoosten van Turkije.
  Hij is behoorlijk slim en een enorme studiebol die maar wat graag door wil leren.
  En dat is hem gelukt: hij mag nu gaan studeren, in Tilburg.

  Zijn familie is beretrots.

  Raadpleeg de site met het volledig artikel inclusief (videobeelden)
  Ook via (YouTube) te raadplegen.


  Maak melding

 21. Thakoer doe je best?
  En maak iets leuks van jouw leven en voor Suriname natuurlijk?
  Veel succes jongeman,je bent een voorbeeld voor de sranang mang ok
  Gado sa de nanga you brada?


  Maak melding

 22. Popo jantje en ivano Limburg, wat bezield jullie allebei, anno 2021 nog discussiëren over racisme, jullie allebei kunnen lezen schrijven en kennen elkaar helemaal niet, gezien?de meeste mensen hebben kortlontje,probeer dat te beheren,?zoveel ellende op deze aardbol en nog de mensen gaan door en door, ben je creool of Hindoestaan Javanen chinese red indian of een blank, we zijn allemaal sranang mang, aub gedragen jullie respecteren elkaar?wij willen vrede in Suriname en Afghanistanse toestanden ok?


  Maak melding

 23. En dit gevecht, geruzie en haat zaaien tussen bevolkingsgroepen laten jullie gewoon staan. Schande WTK. Jullie zouden beter moeten weten en al die onzin hier verwijderen. Schande!!!


  Maak melding

 24. Gefeliciteerd Jongeman met jou verdere voortzetting van jou studie die alle Inwoners van Suriname ten goede zal komen en de Surinaamse Bevolking in de toekomst geen zorgen hoef te maken om groenten en rijst en eventuele andere gewassen die men zich in Kassenbouw kan Realiseren daar heb je een Enorme kapitaal voor nodig en niet te vergeten nog meer Personen die een dergelijke Opleiding nodig hebben en doorzettingsvermogen trouwens de Jeugd wilt graag vooruitgang in Suriname maar er zijn heel weinig Ouders die dit kunnen bekostigen voor hun kinderen daarom zou de Regering zulke zeer belangrijke studies volledig moeten vergoeden het is in Landsbelang er zijn Natuurlijk ook andere studie richtingen die de Regering zou kunnen financieren.
  Er zijn voldoende hoogopgeleide jongens en meisjes in Suriname onder alle lagen van de Surinaamse Bevolking helaas Ontbreekt vaak het in financiële opzichten dat deze knappe koppen hun droom niet kunnen waar maken één van hun dromen is om Suriname en zijn Inwoners een betere toekomst te bieden
  Nogmaals veel succes jongeman met jou studie en ook succes a/d komende studenten
  I Love Su


  Maak melding

 25. Racisme ! racisme! Maarten luthher king in Amerika dat is een grote zwarte Racist Met i have a Dream grote racist vind ik hem als aziaat mix, maar veel mensen begrijpen het niet . Ik stoor me niet aan racisme in nederland zwaar mee opgegroeid. En deze hindoe jongen zodra hun papieren op zak hebben dan pas gaan hun schijten op hun gemeenschap en op su ik zou tegen hem zeggen ga snel su opbouwen niet spoken in nederland met je papieren op zak. Toi toi.


  Maak melding

 26. Super initiatief
  Su moet naar landbouw kijken op grote schaal.
  En meer IT automatisering toe passen in de landbouw.
  Feed feul protect het proces
  richten op grote schaal waardoor het goedkoper wordt
  massa is kassa
  Su heeft geen 10.000 kleine landbouwer nodig
  Kunnen het ook met 10 super grote en 100 middle grote meer produceren en goedkoper produceren als nu.
  daar moet het streven naar toe zijn.
  En zoveel mogelijk automatiseren waar het kan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.