Eigenaar appartement vast na verduistering groot geldbedrag uit ruimte huurder

6
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De Surinaamse politie heeft de eigenaar van een appartement aangehouden, nadat een huurder merkte dat de man in zijn appartement was geweest en een groot geldbedrag van hem weg was. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Martin M. is op donderdag 26 augustus na te zijn ontboden door de politie van het bureau Geyervlijt ter zake diefstal en verduistering aangehouden. Een vreemdeling deed op maandag 23 augustus aangifte op voormeld politiebureau tegen hem.

De aangever verklaarde dat hij voor de periode van 15 juli tot 15 augustus tegen betaling van SRD 750 zijn intrek in één van de vertrekken van het appartement van Martin had genomen. Nadat deze huurperiode was verstreken ontstond er een woordenwisseling tussen de vreemdeling en de verhuurder.

De huurder vertrok op woensdag 18 augustus samen met zijn vriendin naar het binnenland. Tijdens zijn afwezigheid merkte een getuige op dat de eigenaar van het appartement de ruimte van de vreemdeling was binnengelopen. Toen de verhuurder weer naar buitenkwam, plaatste Martin een ander slot op de deur van de ruimte die bewoond werd door de huurder.

De getuige stelde de vreemdeling telefonisch hiervan in kennis, waardoor de huurder in de avond van 23 augustus terugkeerde naar de stad. Bij aankomst bij het appartement zag de huurder dat hij zich niet kon begeven naar zijn ruimte, omdat er een ander slot op de deur was geplaatst. Partijen konden geen overeenstemming bereiken, waardoor de politie van Geyersvlijt werd ingeschakeld.

Hierna begaf de vreemdeling zich tot de ruimte en ontdekte er een groot geldbedrag van hem was weggenomen. De huurder deed direct aangifte ter zake op het politiebureau Munder. Na te zijn ontboden, meldde Martin zich aan en werd direct aangehouden.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de verhuurder Martin door de politie in verzekering gesteld, meldt de politie.

6 REACTIES

 1. Mooie Reclame voor deze Appartementen Eigenaar
  Hij zal uiteindelijk bankroet raken door zijn Hebzuchtige handeling
  Sommige mensen zijn niet tevreden met het bestaan wat ze hebben en willen ten koste van anderen rijker worden
  Deze Dief zal het nog zwaar krijgen hij was niet tevreden met wat hij dagelijks te eten kreeg nu wacht hem nog minder eten en vrijheid hopelijk heeft hij voldoende geld gestolen van de slachtoffer en kan zich een goede Raadsman of Raadsvrouw permitteren


  Maak melding

 2. Je laat een groot geldsbedrag in een appartement die je huurt voor srd 750,–???
  Tjoerie. Hij is boos op de verhuurder. Dan moet je betalen.
  Ik hou geen sleutel als ik vr je verhuur maar je hebt een borg. Verlies je de sleutels is het jouw zaak. De kosten zijn vr jou.


  Maak melding

 3. De ervaring van een goede vriend wil ik hier delen: Deze vriend, die in Nederland woonde had zijn woning in Suriname verhuurd aan een Surinaamse familie. Na 3 maanden stopte de huurder met het betalen van de huur en de eigenaar kon hem niet meer telefonisch bereiken. De huurder nam de telefoon niet op als de eigenaar belde. Na een half jaar besloot de eigenaar naar Suriname te gaan om de verhuurder eruit te zetten. De eigenaar kon niet meer op het erf, omdat de huurder de sloten van de poort had verwisseld. Toen de eigenaar met een klusjesman het slot wilde bereken werd de politie erbij gehaald en werd de eigenaar gesommeerd om onmiddellijk te vertrekken. De eigenaar stond machteloos omdat uitzetting alleen via de rechter kan plaats vinden. De eigenaar heeft bijna 3 jaar moeten wachten op een uitspraak van de rechter en al die tijd geen cent ontvangen, maar wel duizenden euro’s kosten gemaakt. Het verhuren van een woning in Suriname is niet zonder risico.


  Maak melding

 4. Davis 30 augustus 2021 At 11:27
  Triest verhaal, maar klinkt wel realistisch.
  Ik raad alle huizenbezitters in Nederland aan om hun huis alleen aan pensionado’s uit Nederland te verhuren. Zo heb je nog enigszins de garantie dat je huur ontvangt.
  Ik heb dit ruim 3.5 jaar gedaan met mijn huis in Commewijne en heb destijds nooit problemen gehad. Het huis werd na vertrek ook altijd keurig achtergelaten.


  Maak melding

 5. Nou nou wat een verhaal ik ken woningcooperaties er zijn 2 grote 1 kleine in rotterdam nederland de medewerkers zijn ook boeven en geile seks beesten en impotent dus niet alleen in su. De medewerkers alle kleuren en ook met de wijkagent zoeken voordeel geld en of seks viese impotente kontlikker witte bruine en zwarte medewerkers geilen uit hun nek net duivels naam van de cooperatie kan ik niet noemen want ik krijg problemen. Dus boeven overal het zit in personen hun geest. Geld maakt mensen dol.


  Maak melding

 6. Even recapituleren:
  Iemand huurt een kamer voor de periode 15 juli tot en met 15 augustus.
  Dit betekent dat hij op 15 augustus de ruimte leeg moet achterlaten. Na 15 augustus krijgt hij ruzie met de huisbaas.
  Kennelijk wilde hij langer blijven zonder betaling.
  Op 18 augustus gaat hij met zijn vriendin naar het binnenland.
  Bij terugkomst op 23 augustus merkt hij dat een ander slot is geplaatst en kan hij dus niet in de ruimte. Politie wordt ingeschakeld en hij (de huurder) ontdekt dat er een groot bedrag is ontvreemd.
  De hoteleigenaar heeft het recht van retentie wat betekent dat hij de goederen van de huurder mag achterhouden tot laatstgenoemde de nota heeft betaald. Dit betekent niet dat hij aan de spullen van de huurder mag komen.
  Dat hij een groot bedrag kwijt is kan een leugen zijn. Volgens mij had hij geen geld, daar hij ruzie maakte met de huisbaas na 15 augustus.
  Wat hield hem anders tegen om nog een maand huur van srd 750 (€37) te betalen met zoveel geld op zak?.
  En de belangrijkste vraag in deze is natuurlijk: Welke idioot laat zoveel geld in zijn hotelkamer achter. De slimme politie van Suriname zoekt het wel uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.