Autodief: ‘Lexus gestolen om een paar zaken te gaan regelen’

7
Brutale rover met gestolen auto aangehouden

De bromfietser die afgelopen maandag met een auto met draaiende motor ervandoor ging, verklaarde aan de politie dat hij de de witte Lexus had meegenomen, omdat hij een voertuig nodig had om een paar zaken te gaan regelen. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is deze 25-jarige Ernesto hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, meldt het Korps Politie Suriname.

De 33-jarige vrouw F.L. deed op diezelfde dag aangifte op voormeld politiebureau. Zij verklaarde aan de politie dat zij samen met haar peetdochter reed naar een Car center voor het inwinnen van informatie. Ze stapten vervolgens uit de auto, waarbij F.L. de motor van het voertuig draaiende liet.

De verdachte Ernesto die op een bromfiets was gezeten, stopte naast het voertuig van de mevrouw. Hij stapte van de bromfiets af en nam op een onbewaakt moment plaats achter het stuur van de auto. Hierna ging de man met het voertuig van de vrouw ervandoor met achterlating van zijn bromfiets.

De politie van Munder die werd ingeschakeld kreeg na enkele uren de melding dat bedoeld voertuig te Lelydorp was gesignaleerd. Bij een ingesteld onderzoek door de wetsdienaren bleek het daadwerkelijk om het ontvreemd voertuig van de aangeefster te gaan.

Ernesto K. is dezelfde dag door de politie van het bureau Munder ter zake diefstal van een voertuig, op zijn woonadres te Lelydorp opgespoord en aangehouden, waarna hij ter voorgeleiding overgebracht is naar het politiebureau.

7 REACTIES

 1. Nu moet deVerdachte uit het Politie bureau ontsnappen om een Raadsman te regelen om zijn Zaak voor te bereiden
  Hopelijk zal de Rechter deze Dief een dusdanige straf geven van 36 maanden met een proeftijd van 3jaar zodat hij tijd genoeg heeft om na te denken om niet met andersmans Bezittingen vandoor tegaan
  Hopelijk wordt hij een betere Burger en geen betere Dief


  Maak melding

 2. Sang e sa ien sranang, yongoe a wang e boel tap wang verboden terrein?
  De ander die ongevraagd rijdt weg met anders man auto?
  Mie gado blaka mang tja ding?
  Jullie belanden allemaal in de gevangenis van Suriname?
  Mie volk brengt me alleen ten schande?
  Welke imbeciel hebben deze honden op deze wereld gezet?dieberie boi


  Maak melding

 3. Die meneer wilde dus bigie Ting spelen. Mijn oude vriend Jerry, die werkte bij hotel Thorarica heeft dus gelijk gekregen. Die heeft ooit gezegd: Als een dief jou wil bestelen maakt hij er een hele studie van. Hij is bereid om je van Paramaribo tot Lelydoro te achtervolgen en terug, in afwachting van een fout van jou om zijn slag te kunnen slaan. Deze vrouw heeft haar auto met draaiende motor laten staan. Dus: Jerry, waar je nu ook zijn mag, na ruim 40 jaar moet ik je gelijk geven. En ik heb al die tijd gedacht dat jij een grap maakte.


  Maak melding

 4. Volgens het Nederlandse strafrecht valt dit onder joyriding en niet onder diefstal .Hij had niet de intentie om het voertuig te stelen.Het voertuig had hij nodig om een paar zaken af te handelen. Bij de strafbeoordeling lijkt de rechter ook als er schade aan het voertuig is aangebracht en dat andere mensen door gebruik van het voertuig letsel hebben opgelopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.