RIVM: ‘Vaccins bieden sterke bescherming tegen ernstige ziekte door deltavariant’

12
covid-19-vaccine-pfizer

Onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Nederland hebben vandaag data gepubliceerd, waaruit blijkt dat de coronavaccins die in Nederland worden gebruikt, een sterke bescherming bieden tegen ernstige ziekte door de deltavariant van het virus.

Mensen die langer dan twee weken volledig zijn gevaccineerd, zijn volgens de gegevens voor 95 procent beschermd tegen ziekenhuisopname en voor 97 procent tegen IC-opname. Dat maakt hun kans om in het ziekenhuis te belanden twintig keer kleiner dan voor een ongevaccineerd persoon.

Het risico om op de IC te belanden is zelfs 33 keer kleiner, meldt de NOS vandaag.

Tussen begin april 2021 en de derde week van augustus waren er in Nederland ruim 15.000 ziekenhuisopnames vanwege COVID-19. De overgrote meerderheid van de patiënten was helemaal niet gevaccineerd, blijkt uit data van het RIVM.

Sinds de laatste week van juni heeft de deltavariant van het virus in Nederland andere varianten nagenoeg verdreven. In Suriname wordt de huidige stijging van het dagelijks aantal nieuwe coronabesmettingen, toegeschreven aan de deltavariant:

12 REACTIES

 1. datzelfde rivm dat elke keer wat riep en zich daarna bedacht en wat anders ging vertellen?
  mondkapjes ozuden werken en daarna opeens niet?
  dat chirurgmaskers niet zouden helpen en de goedkope shit wel?
  dat leugenachtige rivm??
  dan is dit gewoon weer het zoveelste bullshit verhaal van rivm


  Maak melding

 2. Waarom moet je met Israël praten, dit is de situatie daar:
  De opleving van het coronavirus in Israël is grotendeels te wijten aan de besmettelijkere Deltavariant, die zich vooral onder kinderen sneller verspreidt. Weliswaar zijn 5,4 miljoen Israëliërs gevaccineerd, maar dat is pas 56 procent van de totale bevolking. Voor kinderen onder de twaalf zijn de vaccins nog niet goedgekeurd. Daarnaast zijn er ongeveer een miljoen mensen die niet kunnen of willen worden gevaccineerd.
  gemodereerd

 3. Israël is geen rolmodel voor de rest vd wereld.

  80% gevaccineerd in Noorwegen, alles vanaf nu open. Nederland 72% binnenkort alles weer open.

  Suri 25% gevaccineerd, elke dag een protest, feestjes en eisen v jaren geleden die a la minute opgelost moeten worden. Gevecht om een stukje aarde, maar je hebt geen cent te makken, want alles is zoo duur. Vanaf dag één onbeschoft, recalcitrant tegenover een regering die zich de pleures werkt.

  Geen enkel ontwikkelingsland beschikt over zoveel verschillende vaccins. Dezelfde kansen als de rijke landen. En toch…


  Maak melding

 4. @ esmerald
  “Vanaf dag één onbeschoft, recalcitrant tegenover een regering die zich de pleures werkt.”

  de pleures werkt om onnodig geld uit te geven aan belachelijk domme onnodige dingen waar het volk geen reet aan heeft.
  dan heb ik het nog niet eens over al het geld dat in hun eigen zak verdwijnt net als met die grondconversies.

  dus hou alsjeblieft op over die zogenaamde goede kwaliteiten van deze regering
  want wat hebben ze nu echt gepresteerd??
  ik heb in dat jaar nog niets gezien wat suriname echt vooruit heeft geholpen?
  misschien kan jij wat voorbeelden noemen om ons geheugen wat op te frissen?


  Maak melding

 5. Direkteur zonder hersencellen. Dat jij gefrustreerd bent dat jou leven is mislukt, is jou probleem. Esmerald heeft gewoon gelijk. Jullie domme kortzichtige hersencellen werken niet. Ben jij ook zo dom en blind om niet in te zien wat ndp heeft veroorzaakt Suriname is een fucking 3e wereld land totaal leeg geplunderd en jij wil feesten en na een jaar al oplossingen. Wel idioot het gaat nog jaren duren en jullie gaan zeker pinaren. Maar stem volgende keer weer ndp als het land is opgebouwd door de Hindoestanen. Zodat jou soort het weer kan leegolunderen. Je bent gewoon een frustie persoon die geen kah te doen heeft. Waar zijn jou oplossingen en heb je daar geen geld voor nodig? Achterlijke idioot. Tis ook maar één soort die klaagt .


  Maak melding

 6. Ronald ziet ze ook al vliegen, ben jij afgestudeerd viroloog? Neem dan geen vaccinatie en geef het ook door aan mensen die jou comment zeer waardevol vinden. Jou oplossing is een wassie en koroe dresie. Ga zo door met je onzin jij zal veel mensen redden of helpen.


  Maak melding

 7. @Ronald 27 augustus 2021 At 19:14
  Dan zal Nederland wel erg bijzonder zijn, want in andere landen belanden dubbel gevaccineerden ook in het ziekenhuis.
  ========

  Ja debieltje want het vaccin beschermt namelijk niet voor 100%. Maar dat wist je al maar je loopt gewoon je psychose hier uit te leven. Cijfers uit Nederland periode 4 april – 20 augustus 2021

  15.222 ziekenhuisopnames

  88% niet-gevaccineerd
  7,4% deels gevaccineerd
  4,6% volledig gevaccineerd

  Ondertussen blijft u maar desinformatie verspreiden. Mensen zoals u houden deze pandemie in stand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.