Ondanks beperkte financiën probeert ministerie te investeren in Jaïr Tjon En Fa

7
Ondanks beperkte financiën probeert ministerie te investeren in Jaïr Tjon En Fa
Minister ROS overhandigt award aan Topsporter Jair Tjon En Fa.

Ondanks de weinige financiële middelen die het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) tot haar beschikking heeft, tracht zij te investeren in Jaïr Tjon En Fa. Dat zei sportminister Gracia Emanuël gisteren tijdens een bezoek van de baanwielrenner aan het ministerie.

“Met alle actoren zoals het Surinaams Olympisch Comité, bonden, atleten en de ouders zal het ministerie werken aan een plan om ondersteuning te bieden aan alle atleten die Suriname vertegenwoordigen tijdens Internationale meet momenten. Het ministerie streeft ernaar om de komende periode extra aandacht te besteden aan de topsporters. Met de weinige middelen die wij hebben als ministerie streven wij ernaar om samen te werken om doormiddel van topsport ons land hoog op de wereldkaart te plaatsen”, aldus Emanuël.

De minister is super tevreden met de prestatie van de meest belovende topsporter. De bewindsvrouw heeft hem bemoedigd om zich te blijven inzetten om uit te komen voor ons geliefd land. “Dankzij jouw prestatie was Suriname weer in de spotlight bij de 2020 Olympische Spelen met als onderdeel baanwielrennen”, gaf zij aan.

Ze is in gesprek met de regering om de nodige ondersteuning te bieden aan de baanwielrenner zodat hij een onvergetelijke wedstrijd kan voeren tijdens de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Verder geeft de minister dat ze er is voor alle sporters. De deur van mijn werkkamer staat altijd open.

Baanwielrenner Tjon En Fa is het ministerie zeer erkentelijk voor hun bijdrage die ze willen leveren. Ik woon, train en studeer in het buitenland. Jammer genoeg kan ik niet in mijn eigen land wonen omdat de faciliteiten niet aanwezig zijn om me goed voor te bereiden. Tijdens het gesprek liet hij ook een dubbeltje vallen dat zijn volgende wedstrijd de ‘Wereld Kampioenschappen” zijn in Frankrijk welke oktober dit jaar zullen plaatsvinden. 

Tjon En Fa vertrekt zondag a.s. weer naar het buitenland om zich voor te bereiden op de Wereldkampioenschappen. Na afloop kreeg de sporter een extra big up in de vorm van een award en een bloemstuk van de minister. Het ministerie zal in contact blijven met de ouders in de prestaties van de baanwielrenner.

7 REACTIES

 1. Raar, dat de minister niet heeft gezegd “vanwege de berooid achtergelaten Staatskas door de vorige regering, kan ik niets voor je doen”

  Of is die cd alleen voor de VHP ministers bestemd?


  Maak melding

 2. Ik ging er goed voor zitten bij de openingsceremonie van de para olympics. Even kijken naar de Surinaamse delegatie.
  Guyana, Ghana, India, Srilanka enz enz., kwamen langs behalve Suriname.
  Wat zijn we diep gezonken.

  Zet hem op Jaïr. Je bent een waardige ambassadeur voor Suriname.


  Maak melding

 3. Jair op naar het volgende overwinning, je heb het mis gelopen, maar voor mij heb je Suriname zowat toch op de kaart gezet?
  En daar ben ik trots op jouw, en zoals popo jantje het zeg je hebt het dik verdiend
  Wij surinamers houden van Jair ok?wij staan achter jouw, tang boeng odi odi ?


  Maak melding

 4. Debby weer die achterlijke schrijven van jouw soort?die achterbakse bouta heeft nooit iets nuttigs gedaan, dan alleen liegen bedriegen staatkas plunderen daar is hij master in, en jouw neef boefie boefdraad die vlucht nogsteeds ,like a never ending story, a bunch off crap?//like poop, your nephew still hide him self boefie boefdraad alias foefoermang?wat een soap,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.