Dronken penitentiaire ambtenaar slaat zwager met houwer na ruzie

4
BBS'er en broer aangehouden na mishandeling koppel door groep

Een dronken penitentiaire ambtenaar in Suriname, heeft woensdagavond zijn zwager in het district Wanica geslagen met de platte kant van een houwer. De zwager hield striemen aan zijn linker onderarm eraan over. De aanleiding van de ruzie is onbekend.
 
De penitentiaire ambtenaar, zijn vrouw en haar broer waren woensdagavond aan het borrelen. De ambtenaar en zijn zwager kregen op een bepaald moment een woordenwisseling. De ambtenaar pakte een houwer en bracht zijn zwager hiermee slagen toe.

Na het voorval heeft de zwager, om erger te voorkomen, de plaats verlaten op de bromfiets van zijn zus. De politie werd ingeschakeld en ging ter plaatse voor onderzoek.

De cipier verklaarde dat zijn zwager patronen van zijn dienstwapen en de mobiele telefoon van zijn zoon heeft gestolen. De zwager ontkent dit.

De penitentiaire ambtenaar en zijn zwager waren aangehouden en ontnuchterd. Ze zijn donderdag heengezonden. Het dienstwapen van de cipier is in beslag genomen. 

4 REACTIES

  1. Zoveelste geval van rariteit met een medewerker van een gewapende dienst en wederom mag een zeer amateuristische cipier een dienstwapen inclusief patronen mee naar zijn krakkemige huis nemen waar het dienstwapen en bijhorende patronen overduidelijk niet veilig waren geborgen.

    Gewapende diensten in Suriname blijken evident een grote ondeskundige inslag te hebben dat protocollen voor dienstwapens helder, duidelijk en zeer scherp moeten zijn. Na einde dienst hoort de dienstwapen van de medewerker direct in een kluis op kantoor/bureau/station in een daarvoor speciaal bestemde beveiligde ruimte te worden geborgen en onder geen beding mee naar huis te worden genomen. En er moet voor gebruik en inlevering elke keer met een identiteitsbewijs gelegitimeerd worden en getekend worden. Uitzonderingen voor medewerkers die dienstwapens mee naar huis mogen nemen kunnen gemaakt worden voor leden die tot gespecialiseerde eenheden behoren en dat is een zeer klein aantal personen en ook hier moet door een commissie aan huis bij voorbaat gecontroleerd gaan worden of er een veilige ruimte aanwezig is waar het dienstwapen in een goedgekeurde kluis geborgen kan worden.


    Maak melding

  2. @ National, suriname is een criminele bacoven republiek, iedereen moet een wapen in huis hebben voor hun veiligheid. Hij was nuchter genoeg om niet te kappen maar om te slaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.