Weer oproep tot protestactie bij DNA in Paramaribo

34
Weer oproep tot protestactie bij DNA in Paramaribo
Archieffoto - politie bij DNA gebouw bij protestactie op dinsdag 24 augustus 2021.

Ook voor vandaag is er opgeroepen om een protestactie in Paramaribo te houden. Onder het motto ‘Suriname wordt wakker. Het is nu of nooit!‘ organiseert de Algemene Belangen Organisatie Suriname (ABOS) een zogenoemde bewustwordings protestactie. Ook activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet ondersteunt de actie.

Via onderstaande flyer wordt opgeroepen om donderdag 26 augustus bij het gebouw van De Nationale Assemblée (DNA) te verzamelen om 10.00u. “Laten wij nu daadwerkelijk al onze rechten terugnemen. Sang de na dungru, musu kon na krin”, aldus de initiatiefnemers.

Pakittow heeft zijn achterban opgeroepen met de woorden: “Laten we ABOS ondersteunen. Suriname eerst dan de rest.” Ook de actievoerders van We Zijn Moe-dig hebben de oproep gedaan om aanwezig te zijn.

Deze week was er ook al een protestactie georganiseerd door de samenwerkende vakbonden 1:6. De opkomst van deze actie viel tegen.

34 REACTIES

 1. Ai baya famiri, volgens het pamflet moet we :”al onze rechten daadwerkelijk terugnemen”, maar what about : onze plichten dan???? Mensen pinaren hebie hebie, maar waarom niet langs gaan bij Bauta te Leonsberg!!!!! Vraag de koppel Bouta om te helpen nou!!!!


  Maak melding

 2. Sjarwa Ala Matie Dja

  Protesteren Is Ons Democratisch Recht.

  Als Het Volk Niet Te Vrede Is Mogen Ze Dat kenbaar Maken.. Nix Mis Mee. Maar De Argumenten Die Men kiest Om De Straat Op Te Gaan Vindt Ik Zwak. Ik Denk Dat velen Dit Zullen Beamen.


  Maak melding

 3. Het volk is tien jaar lang in slaap gesust door die volksverlakkers. Tien jaar lang heeft men zitten kijken hoe een kleine minderheid chaos en ellende heeft gebracht in het land. En nu wil plotseling iedereen van alles hebben zonder er maar iets tegenover te willen stellen. Je kan je afvragen of de huidige situatie van alle protesten achterelkaar de wil van het volk is of als er andere machten spelen in Suriname. In het laatste geval zou de regering ze allemaal moeten oppakken wegen ordeverstoring.
  En ja in het andere geval zou ik als ik Santokhi was nu inderdaad het mandaat terug gegeven. Laat ze maat lekker in hun eigen stront gaar koken, er valt toch geen eer te behalen met deze lieden.


  Maak melding

 4. Sabotage.

  “Ook voor vandaag is er opgeroepen om een protestactie in Paramaribo te houden. Onder het motto ‘Suriname wordt wakker. Het is nu of nooit!‘ ”

  Het kan verkeren, tien jaar lang hebben ze geslapen en nu moeten ze wakker worden om het hele proces van vooruitgang te komen verstoren.


  Maak melding

 5. EBS verhoogde tarieven zijn nu 3x het oude bedrag. Wie 200 srd betaalde moet nu bijna 600 srd betalen.
  Een ondernemer die 35.000 srd per maand betaalde moet nu bijna 125.00 srd betalen.
  Terwijl de EBS ook nog loonsverhoging heeft gehad.

  Help je ook mee het land op te bouwen. Je gaat wel heel veel moeten inleveren…

  Nee, ben geen NDP of andere politieke bedriegers partij fanaat. Gewoon een bezorgde burger die de ontwikkelingen op de voet volgt.


  Maak melding

 6. ============

  Terwijl burgers klagen over de verhoogde stroomtarieven, krijgt de bond bij de Energie Bedrijven Suriname naast 10% loonsverhoging vanaf september tot en met december een toeslag. Op 15 september krijgen de werknemers SRD 4.000 aan bonus. Vanaf oktober tot de rest van het jaar krijgen ze elke 15e van de maand SRD 3.000.

  ============

  Kom op. Mouwen opstropen er is veel werk te verrichten om de EBS loonsverhogingen te kunnen betalen. Telesur en SWM zullen ook weer tarieven verhogen.


  Maak melding

 7. Off topic:

  Beste Waterkanters,

  Onlangs heb ik een reactie gegeven aan de webdreactie aangaande een artikel die geplaatst was onder een verkeerd rubriek (moest onder Nieuws uit Nederland, maar was geplaatst onder Nieuws uit Suriname)
  De webbeheerder heeft dit als ongefundeerde kritiek gezien en heeft mij sindsdien geblokkeerd. Boesskowtoe laat zich niet monddood maken en laat met kunst en vliegwerk zien dat zijn posts toch geplaatst worden. Als jullie medestander in de strijd naar een welvarend Suriname roep ik jullie op om (corona-proof) te protesteren bij de Webredactie.
  Ik heb reeds een klacht ingediend maar nog geen reactie (ook niet van ontvangst van mijn klacht) ontvangen. Ik reken op jullie steun!


  Maak melding

 8. Protesteren Is Niet Verkeerd Zo Houd Men De Druk Op De Ketel.
  Tijdens Bouterse Regering Deed Men Dat Beperkt Daarom Gebeurde Er Toen Ook De Raarste Dingen Die Het Zonlicht Niet Verdragen Kon..

  Het Surinaams Volk Is Getraumatiseerd. Ze Willen Niet Meer De Zelfde Fout Maken Als Toen Van Regering Bouterse.

  Vriend En Vijand Zijn Het Over Eens dat Santokie Veel Gelogen Heeft En Dat Nog Steeds Doet. Oa

  Waarom Is De Anti Corruptie Wet Nog Niet In Werking.

  Er Zou Een Aparte Instituut In Leven Worden Geroepen Die De Verkiezingen Zouden Organiseren. Achteraf Blijf Die Toch Bij De Binnenlandse Zaken. Personeel Stop Bij De Ministeries.. Wat Blijk Nu Er Worden Massaal Personeel In Dienst Genomen. Ga Zo Maar Door


  Maak melding

 9. Realist: ‘zolang een Hindoestaan president is, zullen er talloze oproepen zijn om te gaan protesteren’.
  Realist, volgens jouw theorie was Bosje dus een Brahman uit Uttar Pradesh. Het kan meer dan de helft van de Surinaamse bevolking geen donder schelen dat onze president een Hindoestaan is, omdat het een feit is dat niet alleen Hindoestanen op de VHP gestemd hebben, omdat er gewoonweg niet genoeg Hindoestanen in Suriname zijn om de 20 zetels van de VHP te verklaren.


  Maak melding

 10. Net als een beroepsactivist heb je ook beroepsstakers.

  Schokkende stukjes realiteit;
  “Het ambtenarenbestand zit momenteel op rond de 48.118 mensen en volgens economen, zijn dat 30.000 ambtenaren teveel.

  Het IMF heeft deze kwestie reeds aangehaald tijdens zijn bijeenkomsten met de regering.

  minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, is van mening, dat het nu tijd wordt het ambtenarenapparaat te verkleinen, gezien het voor een enorme druk op de overheid zorgt.

  Keerpunt is het eens met de minister en denkt dat de manier waarop een deel van de ambtenaren nu thuis werkt en een ander op kantoor, duidelijk te zien is, wie wel essentieel is en wie overbodig bij de verschillende overheidsinstanties. Keerpunt denkt, dat de overheid het roostersysteem goed moet doorlichten. Zij zal dan snel de conclusie kunnen trekken, dat op bepaalde afdelingen mensen ingeroosterd staan die niet eens een zitplek hebben, laat staan een eigen werkplek. Het is op een bepaald ministerie zelfs zo, dat ambtenaren een plek delen met twee collega’s en om de beurt komen werken. Het komt erop neer, dat drie mensen het werk doen van één persoon, maar de staat betaalt drie salarissen voor één job.

  Keerpunt is al geruime tijd op de hoogte van het grote aantal personen dat vlak voor de verkiezingen in dienst van de overheid is getreden en wij hopen dat er niet geschroomd zal worden deze personen die niet volgens de juiste procedure in dienst zijn genomen, uit het ambtenarensysteem te verwijderen.

  Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), gaat op aan personeelskosten. De totale begroting van het ministerie bedraagt ruim SRD 60 miljoen.

  je hebt er genoeg die gewoon nog een andere baan hebben en daarbij een overheidssalaris toucheren.

  Dan zijn er ook ambtenaren die gewoon intekenen voor de presentie en de rest van de dag niet meer worden gezien op de ministeries, omdat zij nooit de intentie hebben gehad om hard te werken voor hun geld.”

  Bron:de WEST 14 aug 2021

  Helemaal eens, fantastisch onderzoek.


  Maak melding

 11. Inderdaad kan je niet historisch correct zijn op WKN.Heel wat woorden zijn waarschijnlijk verboden in Nederland en dan komen je post niet door als die woorden er in voorkomen al zijn ze correct gebruikt.


  Maak melding

 12. @Henkes, jij snapt het nog steeds niet. Jij denkt te ‘ Hindoestaans ‘. Het gaat om de politiek die Santokhi voert. Maar omdat president Santokhi een Hindoestaans is denken typen als jij dat men tegen Hindoestanen is. Het ‘ eng denken ‘ van jou maakt je ongelukkig. Er zijn vele Hindoestanen die het niet meer kunnen bolwerken door het vernietigend beleid van Santokhi. Ook zij hebben zich gekeerd tegen dit beleid. Ga dus niet racistisch denken. Als Brunswijk, Soemohardjo of een Indiaan dit beleid gingen voeren zouden de mensen ook zeer ontevreden zijn.


  Maak melding

 13. Er zijn van die “slimme” mensen die niet eraan denken dat het hele land mee moet betalen aan de verhogingen.
  Als een ondernemer zijn stroomrekening van 35.000 srd naar bijna 125.000 srd stijgt, dan is dat onkan en waanzin.
  Het beleid maakt het alsmaar moeilijker voor normale arbeiders en ondernemers om het hoofd boven water te houden.
  Mensen gaan zo niet investeren in het land, de diaspora al zeker niet.

  Voor eind 2021 zullen heel veel ondernemers ermee stoppen. Daarvoor heb je echt geen glazen bol nodig…

  Wellicht zal Rudisa ze dan voor een appel en een ei van de veiling overnemen…


  Maak melding

 14. ‘Suriname wordt wakker. Het is nu of nooit!‘ 🙄🤔 Je krijgt alleen grote groepen Surinamers op de been als er ook eten en drinken en muziek is. Of het moet over de benzine gaan dan willen ze ook wel komen.😂😁


  Maak melding

 15. Wat het discussie ook is, hier op wtk kom je altijd terug bij hetzelfde punt die etniciteit.Suriname is verdeeld land met een verdeeld volk, waarvan een groot deel met een zeer laag IQ. Er zal nooit eenheid zijn. De kraboe mentaliteit zit te diep in de genen. En ik zeg, zonder eenheid, geen vooruitgang, dus is Suriname gedoemd met haar klootjesvolk.


  Maak melding

 16. RobG, je opmerking is niet voor mij bedoeld. Wil je even checken of je niet de verkeerde persoon aanspreekt? (Volgens mij moet je ‘Realist’ hebben).


  Maak melding

 17. Henkes, sopi sjorrie is met zijn hoofd in die oude gerimpelde bakasee van opa D .dus kan die niet nuchtere denken.
  Request: unblock boesskowtoe aub redactie. Grantangi.


  Maak melding

 18. Henkes
  26 augustus 2021 At 18:50
  RobG, je opmerking is niet voor mij bedoeld. Wil je even checken of je niet de verkeerde persoon aanspreekt? (Volgens mij moet je ‘Realist’ hebben).

  O gotsie probeer je een wit voetje te halen?


  Maak melding

 19. Popo Jantje, eet nog een beetje Quaker Roos, misschien begrijp je de strekking van wat ik geschreven heb voor een keer? Bovendien, RobG is overduidelijk een NDPer en ik wil nooit een wit voetje halen bij een NDPer, maar als RobG zich duidelijk vetgist heeft tijdens het reageren, dan vertel.ik.hem.dat, omdat ik niet wil reageren omdat wat hij schreef niet voor mij bedoeld is (dat moet Realist maar doen).


  Maak melding

 20. nee Henkes , jij bent bang voor die paarse rat robg , met jou pen schrijf je gewoon een tekst die juist robg bang maakt , en dat zal voor jou toch niet zo moeilijk zijn , die robg zal zich dan twee keer achter zijn ratten oortjes krabben om jou nog eens te benaderen , want robg is de grootste lafaard hier op WTK , en velen die hem aanvallen hier en hem schaakmat zetten durft deze paarse rat geen reactie te geven alleen zegt hij dat hij bouta gaat pijpen samen met a.roemer , nou dan weet je al dat de vierde stennis gaat maken begint ook met een a.


  Maak melding

 21. Elke dag komt een of andere organisatie met een protest, organisaties waarvan je nooit hebt gehoord. Protesteren jullie omdat jullie niet willen werken of zoeken ze aandacht …maar zoals elk ander protest klaag de surinamer ipv komen met een oplossing.


  Maak melding

 22. Faya chiga 27 augustus 2021 At 04:04
  Elke dag komt een of andere organisatie met een protest, organisaties waarvan je nooit hebt gehoord. Protesteren jullie omdat jullie niet willen werken of zoeken ze aandacht …maar zoals elk ander protest klaag de surinamer ipv komen met een oplossing.
  =================================================

  Dat heeft met het bewustwordingsproces van die rioolratten te maken. 40 jaar “revo” gaat je niet in de koude kleren zitten.
  Oftewel, 40 jaar “revolutie” maakt meer kapot dan je lief is.


  Maak melding

 23. Dit zijn de scenario’s, die opa D bedenkt om de regering het leven zuur te maken. Want ineens steken er allerlei belangengroepen de kop op. Tijdens opa D hoorde je ze helemaal niet en nu lijkt de doos van ocer open te zijn gesprongen met paarse ratten, die overal piepen. Piep maar naar opa D:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?


  Maak melding

 24. De rode draad is :De President en de VP lijken niet op de vorige President van de Republiek Suriname.Dit is het resultaat van alles gratis willen hebben, zonder dat het geld ervoor was.
  De huidige regering moet het maar doen met schelpen die ze zijn komen treffen.
  Jammer dat de vorige machthebbers de verkiezingen verloren hebben, waardoor ze hun eigen puin konden gaan opruimen.
  Jammer dat ons land duizenden heeft met garnalen hersenen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.