Verhalen over gedachtegoed Anton de Kom in nieuwe bundel ‘Antonlogie’

3
Anton de Kom

Bij uitgeverij Atlas Contact verschijnt op 19 oktober het boek ‘Antonlogie’. In Antonlogie buigen schrijvers zich over hun band met het gedachtegoed van Anton de Kom

Anton de Kom wordt nog steeds herinnerd als antikoloniaal denker, verzetsstrijder, vader, auteur en dichter. Hij inspireerde vele generaties en zijn boek ‘Wij slaven van Suriname’ werd in 2020 opgenomen in de canon.

In de bundel Antonlogie buigen Mitchell Esajas, Guno Jones, Nina Jurna, Vincent de Kom, Ianthe Sahadat en Humberto Tan zich over de band die zij hebben met het gedachtegoed van De Kom.

Daarnaast worden in de bundel de twee verhalen opgenomen van de winnaars van de eerste Anton de Kom-schrijfwedstrijd. Deze wedstrijd is georganiseerd door The Black Archives, Stichting Anton de Kom en uitgeverij Atlas Contact.

Op 15 oktober is de bekendmaking van de winnaars van de Anton de Kom-schrijfwedstrijd.

3 REACTIES

  1. Leuk En Aardig Dit..

    Maar Als Een Buitenlander Suriname Komt Bezoeken Met Als Doel Om Foto s Te Maken Van Dat Huis Waar Deze Goeie Man Anton De Kom Geboren Is Daar Op De Hoek Van De HofStr.. Denk Ik Dat Men Een Hart Schok Gaat Krijgen.. De Manier Hoe Dat Huis Eruit Ziet Is Niet Om Over Naar Huis Toe te Schrijven. De Staat Suriname Moet Die Woning Renoveren En Opknappen..

    Is Een Groot Schande Hoe Dat Huis Er Uit Ziet.


    Maak melding

  2. limbo ga een stichting oprichten om van dat huis een monument te maken , nou er zullen toch wel mensen te vinden zijn daar in Nederland die met jou eens zijn , hier in Suriname maken wij ons niet zo druk en waarom ook , we zijn 10 jaar lang door die paarse kliek bestolen , en deze regering kan ons niet direct helpen om er boven op te komen , limbo als jij geen geld hebt kan je toch ook geen sopie kopen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.