Surinaamse minister van defensie naar Frans-Guyana voor werkbezoek

4
Surinaamse minister van defensie naar Frans-Guyana

Minister Krishna Mathoera van Defensie is op werkbezoek naar Frans-Guyana. Zij is vandaag vertrokken voor een conferentie waar er van gedachten zal worden gewisseld over de strategische planning binnen het Guyanaschild (Guiana shield strategic dialogue planning). Op agenda staat ook een bilaterale meeting tussen Suriname en Frankrijk, waarvan Frans-Guyana een overzees gebied is. De bewindsvrouw keert vrijdag terug. 

Suriname en Frans-Guyana werken al langer samen op diverse gebieden. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat eerder dit jaar ons land bezoek kreeg van de Franse militaire delegatie onder leiding van generaal-majoor Xavier Buisson van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana en brigadier-generaal Thomas Lorne uit Parijs. Daarbij zijn verschillende afspraken tussen de Fransen en Suriname gemaakt op het gebied van defensiesamenwerking.

Naast de Surinaamse delegatie, zal ook een delegatie van buurland Guyana hiervoor in Cayenne aanwezig zijn. Na de presentaties en het overleg zal de ondertekening plaatsvinden van een gemeenschappelijk veiligheidsmasterplan. Suriname, Guyana en Frans-Guyana staan voor dezelfde uitdagingen op het gebied van veiligheid, personenverkeer, klimaatdreigingen en de strijd tegen drugs en illegale goudwinning. Het is daarom goed om gezamenlijk na te gaan hoe deze aandachtspunten effectiever aan te pakken.

Volgens minister Mathoera zal de participatie aan de conferentie een goede aanwinst zijn voor de verdere capaciteitsversterking van het Surinaams Nationaal Leger. Deze kennisuitwisseling zal zowel de veiligheid van ons land als die van de andere participerende landen ten goede komen.

4 REACTIES

  1. Minister Krishna Mathoera van Defensie is op werkbezoek naar Frans-Guyana. Ze kan de Fransen duidelijk maken dat er zware militaire wapens van het Surinaamse leger bij ddb waren en deze zegt dat hij niet weet waar ze zijn.

    Als het Surinaams Leger het in Suriname warm krijgt van de groep die deze verdwenen wapens in bezit heeft, zij op ondersteuning rekent van de Gendarmerie, Vreemdelingen Legioen van Frankrijk en dat de raket basis op Kourou de gepaste voorbereidingen treft om zaken in Suriname te neutraliseren voor de huidige regering, de democratische rechtsstaat en de regio.

    Ze moeten niet een kans krijgen om weer een staatsgreep te plegen. Want zij gaan uit van wie eerst schiet en Me den Kon Mi De Wakti den. Kouroe moet ze een poepje/kruit laten ruiken dat ze zo lang ze leven niet meer vergeten of de rest van hun leven onder hun steen blijven liggen.


    Maak melding

  2. Mensen deze minister van defensie houdt goede contacten met de buurlanden , en dat is in het belang van Suriname , velen hier op WTK zeker de paarsen zitten al te schijten in hun broek en willen dat niet , omdat ze bang zijn dat hun afgod ook door een andere krijgsmacht opgepakt kan worden , bouta zal zich rot voelen en hij zelf slapeloze nachten krijgt , eind augustus weet hij het wat hij gaat doen , voorbeelden genoeg hoe hij het oplost , w.b , horb , 15 echte Surinamers vermoorden , nou hij kan het wapen uitzoeken uit zijn wapenarsenaal


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.