Schoudertas met wapen van beveiligingsambtenaar gestolen na aanrijding

6
vuistvuurwapen

De 53-jarige beveiligingsambtenaar Roberto L. deed begin deze maand aangifte van diefstal van zijn schoudertas. De tas met daarin onder andere zijn wapen, werd uit zijn wagen gestolen toen de beveiligingsambtenaar op zondag 8 augustus betrokken was bij een aanrijding aan de Emmastraat te Albin. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Volgens verklaring van de aangever stapte hij na de aanrijding uit zijn voertuig en begaf hij zich naar de bestuurder van het ander voertuig, met wie hij in botsing was gekomen. Bij die gelegenheid kwamen verschillende manspersonen zich met de aanrijding bemoeien.

Terwijl Roberto in gesprek was met de andere partij, merkte hij op een bepaald moment op dat een bij hem onbekende manspersoon over het portier van zijn auto hing en direct daarna wegging. Na beƫindiging van het gesprek met de andere bestuurder, liep de aangever terug naar zijn voertuig en viel het hem op dat zijn schoudertas met inhoud uit zijn auto was verdwenen.

Hij deed daarvan aangifte op het politiebureau te Albina. Volgens verklaring van de aangever zaten in zijn weggenomen tas 6.500 SRD, 70 euro, zijn dienst-vuistvuurwapen met twintig scherpe patronen en een patronenhouder met twintig scherpe patronen.

De politie van Albina kreeg de volgende dag van een onbekende manspersoon een telefonische melding dat de tas met inhoud van Roberto zou worden achtergelaten bij het lijkenhuis van Albina aan de Nieuwe weg. Naar aanleiding hiervan, kwam na een ingesteld onderzoek door de politie een bootsman in beeld.

Deze werd door de wetsdienaren van Albina opgespoord en aangehouden. Na te zijn voorgeleid is de bootsman na verhoor heengezonden. Hierna werd de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van regio Oost, die belast is met het verder onderzoek.

De rechercheurs werkten de bekomen informatie uit en constateerden dat ene Sael B. de tas inhoudende de eerder aangeven goederen uit het voertuig van de benadeelde Roberto had weggenomen. Deze verdachte werd vervolgens opgespoord en op een locatie te Albina aangehouden.

In opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie is Sael in verzekering gesteld, aldus de politie.

6 REACTIES

 1. Dienstwapens horen in een daarvoor bestemde kluis en niet in een schoudertassie ff meegedragen worden, pure amateurisme ten top! De Beveiligingsbeamte in kwestie moet volledig uitgehoord worden en als het blijkt dat er sprake is van nalatigheid en schending van protocollen gewoon strafrechterlijk vervolgd worden. Ook al is hij vermoedelijk slachtoffer van diefstal.


  Maak melding

 2. Patriot, een beveiligingsambtenaar moet altijd zorgvuldig met zijn dienstwapen omgaan en het nooit zomaar onbeheerd achterlaten of ergens laten slingeren. Maar wat is het nut van een dienstwapen als het constant opgesloten ligt in een kluis?


  Maak melding

 3. Hoeveel dienstwapens worden er jaarlijks gestolen of kwijt geraakt door nalatigheid / onverantwoord gedrag van beambten ?
  En hoe vaak wordt er misbruik gemaakt van een dienstwapen of van de functie ?

  Ook dit systeem van het in bezit hebben van een dienstwapen moet aangescherpt worden !
  Onverantwoord en onzorgvuldig gedrag is verwijtbaar, hier moeten sancties tegenover staan !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 4. De naam zegt het al, Roberto L. Nu heet hij Roberto S.L., namelijk Roberto Slappe Lul. Hoe kan je je dienstwapen kwijtraken? Slappe Lul die je bent. Dat je dit soort figuren in dergelijke functies aantreft gaat mijn verstand te boven. Hoe nonchalant kan je zijn. Wat als het wapen gebruikt zou worden om een moord te plegen? Zou die slappe lul rustig kunnen slapen.


  Maak melding

 5. Lawmangdatra, als de slappe lul dezelfde instelling als zijne Excellentie DiDiBri, heeft hij geen enkel probleem, het kan DDB geen moer schelen als zijn hele wapenkamer wordt leeggehaald of dat heel Paramaribo in brand staat, naar eigen zeggen slaapt hij als een roos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.