Rijbewijs dronken bestuurder ingevorderd na aanrijding

2
politieauto-op-locatie-suriname

De Surinaamse politie heeft het rijbewijs van de 50-jarige autobestuurder Lachmising S. op vrijdagavond 20 augustus ingevorderd. Lachmising die onder invloed van alcohol deelnam aan het verkeer, veroorzaakte op die avond een aanrijding met een andere personenauto aan de Martin Luther Kingweg meldt het Korps Politie Suriname.

Lachmising die onder invloed van alcohol deelnam aan het verkeer veroorzaakte op die avond een aanrijding met een andere personenauto aan de Martin Luther King (MLK-weg). De wetsdienaren begaven zich na de melding van de aanrijding naar de locatie.

Onderzoek wees uit dat beide autobestuurders in tegengestelde richting reden over de MLK-weg. Ter hoogte van Menkendam verleende Lachmising geen voorrang aan het rechtdoor gaand verkeer en doorkruiste zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Beide voertuigen hebben materiële schade opgelopen.

De dronken bestuurder werd aangehouden door de politie van het bureau Latour en ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Hij moest een schrijftest ondergaan, maar gaf de politie te kennen dat de letters dansten voor zijn ogen. Uit vrees te worden besmet door het Coronavirus, weigerde hij zich te onderwerpen aan een bloedtest.

Toen hij nuchter was onderging hij de schrijftest feilloos. Na te zijn voorgeleid is hij na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie heengezonden. Het dossier ter zake zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Parket meldt de politie.

2 REACTIES

  1. Dus hij moest een schrijftest ondergaan omdat hij een bloedtest weigerde.
    Maar what about een blaastest???
    Heeft de politie in Su dan geen blaastest apparaten??


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.