Astrid Roemer heeft geen spijt van vulgaire tweet, noemt het ‘normaal taalgebruik’

75
Astrid Roemer
Astrid Roemer - foto (c) Raúl Neijhorst

Astrid Roemer heeft geen spijt van de uitlatingen die ze de afgelopen periode heeft gedaan over Bouterse en de decembermoorden. Ook niet van het vulgaire taalgebruik aan het adres van Lilian Gonçalves-Ho Kang Yu, wiens mans slachtoffer is van de Decembermoorden. Op Twitter zei de in Suriname woonachtige Roemer tegen Gonçalves-Ho Kang Yu: “Lilian, ga je nieuwe echtgenoot pijpen en laat mij met rust.”

Een screenshot van haar tweet werd de afgelopen periode gedeeld via social media, maar de echtheid daarvan werd in twijfel getrokken. Immers: hoe kan een schrijver met aanzien zich verlagen tot dat niveau, was het oordeel van velen.

In een uitgebreid interview dat journalist Iwan Brave met haar had en vandaag in Dagblad Trouw is verschenen, komt echter naar voren dat ze die vulgaire tweet daadwerkelijk heeft gestuurd en dat ze haar taalgebruik in die tweet heel normaal vindt.

Dat was overigens niet de enige beledigende uitspraak van Roemer op Twitter. Tegen Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort ze zei: “Lultrut… Ik heb je nooit vertrouwd… Ga een goed boek schrijven…” In de krant zegt ze vandaag dat ze het geen vulgaire taal vindt, maar normaal taalgebruik. “Wat uit hun smoel is gekomen is schadelijk voor mijn professionele en mentale integriteit. Ik zal ze eeuwig haten deze wijven“, aldus Roemer in Dagblad Trouw.

Tegen de Volkskrant zei ze eerder deze maand dat er geen bewijs is van het feit dat Bouterse daadwerkelijk een of meerdere moorden heeft gepleegd, noch dat hij zijn manschappen daartoe heeft aangezet. Volgens velen een vreemde uitspraak, want de Surinaamse krijgsraad heeft uitvoerig en gedetailleerd onderbouwd waarom Bouterse wel degelijk mededader is en verantwoordelijk is voor de decembermoorden.

Toch zegt Roemer vandaag geen spijt te hebben van haar uitspraken over Bouterse. “Ik denk lang en diep na voordat ik iets publiceer. Ik heb dus echt nergens spijt van”, aldus de schrijfster.

De gewraakte tweet van Astrid Roemer (onder):

75 REACTIES

 1. Ze heeft gereageerd als een gebeten hond en had gezien ze zegt schrijfster te zijn, haar woorden zorgvuldiger kunnen kiezen.
  Daarnaast heeft de Surinaamse krijgsraad vastgesteld dat Bouterse (destijds als opperbevelhebber van het leger) verantwoordelijk kan worden gesteld voor de moorden op 8 dec. 1982. Roemer lijkt zonder meer een grote fan van deze moordenaar, drugsdealer en landrover te zijn. Haar uitspraken zonder meer respectloos.


  Maak melding

 2. Als je veel aandacht en publiciteit wil als bekend persoon moet je vooral de dictatoriale moorden van een door Interpol gezochte en vervloekte drugdealer, wiens kinderen ook vaak in de gevangenissen zitten willen verdedigen.

  Het is haar goed gelukt, los van het feit of ze het nou echt meent of niet. Daar twijfel ik wel aan.


  Maak melding

 3. Sociaal media is zooo gevaarlijk elk woordt wordt breed uitgemeten en uitgemolken tot je erbij neervalt.
  Velen zijn reeds ten onder gegaan en er zullen nog velen volgen.
  Het Bouterse virus waard rond en maakt slachtoffers.
  Astrid doe rustig en ga van je oude dag genieten .
  Wil je de misdaden van die psychopaat goedpraten ga onder de douche staan en spreek je uit.
  Daar heeft niemand last van.


  Maak melding

 4. Welk bewijs is er in de rechtszaak naar boven gekomen?
  Naast Derby leggen ook andere getuigen een aantal belastende getuigenverklaringen af. Onno Flohr, een van de leden van het vuurpeloton, verklaart dat Bouterse bij de executies aanwezig is, maar niet zelf heeft geschoten.

  Een opzienbarende getuigenis is die van Ruben Rozendaal, zelf verdachte. In zijn eerste verhoor verklaart hij dat Bouterse niet in het fort was. Rozendaal zegt dat hij na die verklaring een bedrag van bijna 10.000 Amerikaanse dollar kreeg van Bouterse, als dank.

  Maar hij krijgt wroeging en besluit in 2012 alsnog een belastende verklaring tegen Bouterse af te leggen in de rechtszaal. Volgens Rozendaal heeft Bouterse zelf ook twee mannen doodgeschoten: vakbondsleider Cyril Daal en militair Surendre Rambocus….TIP VOOR ASTRID ROEMER : GA BOUTERSE EN PAUL MIDDELIJN PIJPEN,daar wordt je nuchter van .


  Maak melding

 5. “want de Surinaamse krijgsraad heeft uitvoerig en gedetailleerd onderbouwd waarom Bouterse wel degelijk mededader is en verantwoordelijk is voor de decembermoorden”. Wat haalt een verstandig mens hieruit?

  Nou eigenlijk heel simpel, dat de uitspraak van de wetgevende- en uitvoerende macht gerespecteerd dient te worden, dus…..
  Echter ndp-ers zijn zodanig gehersenspoeld dat ze zelf niet meer kunnen helder en logisch kunnen nadenken. En om dat goed te kunnen doen heb je hersens nodig. Elk mens heeft hersens, de vraag is, hoe ontwikkeld is de hersenen van ndp-ers????


  Maak melding

 6. =Roemer jij mag de pot op en waarom::: dit kan NOOIT een goed voorbeeld zijn voor het vormen van kinderen. Waar zijn de waarde en normen van jou gebleven of heb je dit nooit geleerd en gekend?????

  Ik hoop dat jongeren GEEN voorbeeld nemen van deze vrouw en haar ook niet zien als een geweldige vrouw die straks na haar dood door de familie een straatnaam naar haar wil laten benoemen.


  Maak melding

 7. @@@Debby, je schrijft:::
  Ze heeft lak aan jullie. De hele poetspats met de koning zegt haar niet veel. Die zijn toch racisten. Andere pedofielen. Maar sommige houden van blank. Astrid je bent een kei. Libi

  =Deze Roemer heeft ook racistische uitspraken gedaan richting de Hindoestanen dit terwijl ze in en blanke land woont en alles voor elkaar krijgt dankzij de blanken. Dus Roemer houdt ook van de blanken.


  Maak melding

 8. A kafowroe heeeee tot en met .Zeker witte poeder gesnoven op leonsberg met opa D? Gaat de topic daarover? Pas 30 augustus as mag je reageren, lucie, wanneer ze een spartelende opa D naar bomaanslag gaan brengen, jo sebrefata.


  Maak melding

 9. voor iemand die sinds 1980 maar een paar jaa in suriname gewoond heeft
  heeft deze teef wel een grote bek over wat er gebeurd is, waar ze kant noch wal vanaf weet op de domme info die uit de ndp koker komt.
  tsjah dan ga je dit soort infantiele uitspraken krijgen
  dat ze zo reageert op diverse media?? betekend alleen maar dat de kern van het verhaal gewoon waar is, want waarom zou je je eigen verlagen als je de waarheid spreekt?
  vooral als je zelf denkt een bepaalde reputatie te hebben.
  voor dit gebeuren had ik nog nooit van deze domme teef gehoord, zegt dus wel weer genoeg over die zogenaamde professionele reputatie van haar.
  dit soort mensen snappen niet eens wat verantwoorelijkheid is.
  zelfs als bouta er totaal niets mee te maken zou hebben? zou hij toch vanwege zijn positie in het hele gebeuren verantwoordelijk zijn voor wat er gebeurd is.
  bouta heeft zijn revolutie gestart waardoor deze mensen geexecuteerd zijn.
  dus verantwoordelijk is hij sowieso, wie zelfs dat ontkent? behoort gewoon in een inrichting voor zwakzinnigen te zitten


  Maak melding

 10. Latour Posse 25 augustus 2021 At 13:57
  ‘A kafowroe heeeee tot en met’

  Zodanig dat lang moet nadenken over een reactie…., misschien morgen als ie weer nuchter is


  Maak melding

 11. “Lilian, ga je nieuwe echtgenoot pijpen en laat mij met rust.”
  Wat een niveau van iemand die doorgans door gaat als onze Surinaamse literaire intellectueel, die Astrid Roemer.
  Typisch voorbeeld van een rioolrat die denkt alles te mogen en kunnen zeggen en daar ook nog gelijk in denkt te hebben. Anderen zouden daarnaast geen eigen mening mogen hebben.
  Mettre qqn à sa place…persoonlijk denk ik dat Lilian Gonçalves-Ho Kang Yu die rioolrat minimaal vijf keer in haar teenslippers te kakken zet.


  Maak melding

 12. robg jij zal zeker graag gepijpt worden door die tandeloze grijze postduif , maar zonder tanden kan ze ook bijten ,dus jou l.lletje is dadelijk niet meer en die debby zou balen dat ze op een houtje moet zuiden, met dank aan a.roemer


  Maak melding

 13. Astrid heeft die bewuste uitspraak zelfs meermalen op FB geplaatst!!
  Ook is de uitspraak heel bewust extra kwetsend door “tweede man” te vermelden in de wetenschap dat haar eerste man koelbloedig vermoord is door de grootste psychopaat die het land ooit heeft voortgebracht.
  Toen ik het las, in een andere versie dan afgebeeld, had ik gelijk zo iets van:
  “Astrid toont het failliet van de moraal, van het menselijk gedrag van een grote groep Suries” Immers elk normaal mens zou zich vele malen bedenken voor hij iets dergelijks gaat schrijven maar zij lijkt zich blijkbaar gesterkt door haar omgeving om dergelijke lage uitingen gewoon openbaar en voor een groot publiek te doen. Dan is er echt iets mis in je bovenkamer die normaal de normen en waarden beheerst.
  Dan glij je af naar het psychopathisch gedrag dat van de berucht “bloedbroeders” kennen. Je bent er op uit om iemand op de meest lage manier te kwetsen.
  Deze uitspraak was voor mij werkelijk de allerlaatste druppen en nu blijkt zelfs dat ze deze bagger meermalen geplaatst heeft en er achter blijft staan!!
  SCHAAMTELOOS EN ONMENSELIJK !!!


  Maak melding

 14. Mensen moeten deze trut , troostmeisje van de massamoordenaar vermijden. Haar hersenen vertonen gaten en moeten met cement gevuld worden voor het erger wordt en andere mensen besmetten. Kan deze brokko truck nog bewegen?


  Maak melding

 15. @Luciën Karwofodi 25 augustus 2021 At 13:23

  Bouterse is veroordeeld als MEDEPLEGER !!! en niet als MEDEVERANTWOORDELIJKE.
  De rechters vonden in de verklaringen genoeg feiten om vast te stellen dat Bouterse ook één van de moordenaars was!!
  Je reactie is dan ook (on)bewust een poging tot geschiedenis vervalsing en verdraaiiing van de feiten omdat een andere poster een verkeerd woord gebruikte.


  Maak melding

 16. Wat een onbeschoft wijf is Astrid Roemer. Ik wist niet dat ze zulke ruwe taal kon bezigen, waar ze blijkbaar ook nog trots op is. Haar smoel moet met chloor gereinigd worden en daarna met ruwe kant van schuurpapier worden geschuurd.
  Toch zijn er mensen die haar op een voetstuk plaatsen en beweren dat ze standbeeld verdient en dat dat er ook zal komen.
  gemodereerd

 17. RobG 25 augustus 2021 At 14:47
  Ik vind mevrouw Roemer als mens en als kunstenaar een prachtig mens. Kunstenaars moeten kunnen shockeren en dat binnen de grenzen van het kunstenaarschap. Die mevrouw Gonzales zal zeker geschokt zijn. Nu zal zij mevrouw Roemer met rust laten. Dat geldt ook voor de figuren, de moraalridders die over elkaar heen buitelen om haar te veroordelen. Mevrouw Roemer is mijn inziens ook een trendsetter door deze creatieve woorden te gebruiken. Zij geeft mevrouw Gonzalves geen aanwijzing om de perfecte misdaad te plegen.Zij geeft juist het advies om talent aan te wenden om iets moois te creeren.We leven immers in een wereld vol zorgen..
  ====================================

  Een stelling die je alleen van smerige vieze vuile paarse rioolratten kan verwachten. Totaal geen toegevoegde waarde voor het volk van Suriname en de rest van de wereld. Je bent er al eerder op gewezen dat jij je morele kompas kwijt bent.
  Je verraderlijke en negatieve inborst overstijgt alle grenzen van fatsoen.


  Maak melding

 18. Tja, waar het hart vol van is. Astrid, bij mij mag je het hoor. Ik ben coronaproof. Heb genoeg brandwerende spullen om je Fanta te stillen.
  Het 8s je onwaardig om dit soort zaken pe posten. Als mens hebben we ook een opvoedkundige taak. Jij als schrijfster in het bijzonder.
  Ik ben nu van mening dat je inderdaad gek bent geworden.
  Heb verwachtingen dat je ook een kei bent in wat je de ander adviseert.

  Ben benieuwd of je daarna zo vulgaire taal uitkraamt.


  Maak melding

 19. ach roemer wil zo graag een man hebben, niet die ene die haar verkracht heeft en waar een dochter uit geboren is, ze wil ook lekker kunnen pijpen
  Ik ben NIET beschikbaar. wat een ongelooflijk lelijk kreng zeg. Ik ben ook niet beschikbaar voor een lekkere rimming, no way not me
  maar ze beseft dat ze haar ware aard niet h ad moeten laten zien en daarom geeft ze haarzelf een uppercut. Allister Overveem zou het niet beter kunnen . recht op de onderkaak
  Ik schokeer en wens rob en zijn familie kanker, allemaal, nu weten ze als ze het krijgen wie ze moeten bedanken, hun eigen familie die saka saka rob, dit alllemaal door creatief te zijn met woorden
  het is trouwens normal taalgebruik hoor, krijg de kanker zeggen ze eens

  he lullo door altijd maar de wandaden goed proberen te praten zal je nergens komen het heeft je nog nooit wat gebracht. Als je wil klimmen moet je kritisch zijn binnen je partij, iemand met wie ze rekening moeten gaan houden doe je dit niet dan zeggen ze
  no worry zijn stem hebben we altijd. onbeduidend


  Maak melding

 20. Ik snap dat het reageren op postings hier die hele fatoe is, maar ik ga niet meer in op onzin postings van Robg. Je kunt hem keer op keer te kak zetten, maar hij blijft terug komen met onzin en gaat niet inhoudelijk in op je reactie.
  It’s just a waste off time…


  Maak melding

 21. Dus volgens Astrid mogen deze zinnen ook door een leerkracht tijdens de les gebruikt worden? WAT EEN NIVEAU HEEFT DAT WEZEN. Helemaal v t morele padje.


  Maak melding

 22. Het angstzweet breekt ze uit, de paniek is groot bij bouterse en de ndp. alles moet uit de kast worden gehaald. Grenzen bestaan niet meer, alles en iedereen moet worden gemobiliseerd.
  heeft het te maken met 31 augustus, heeft het te maken met boefdraad die voelt dat ze dichterbij komen, heeft het te maken met weer een mislukte demonstratie,heeft het temaken met het superieure beleidvan de huidige regering, heeft het te maken met de landen die ons nu komen helpen en vroeger van de fossiel niet mochten, lekker het volk proberen dom te houden. het is voorbij berust er maar in, maak een beeld zodat we het eerst kunnen bekogelen met stront en daarna omver halen en vernietigen
  Het is voorbij, we zullen steeds meer van dit soort kamikaze acties zien.
  Hoe meer hoe beter, het betekent dat je het goed doet het betekent dat ze schijten.
  Hallelulia


  Maak melding

 23. Nu weten wij waarom de frustraat in de bres springt voor de MOORDENAAR. Niet voor USD 10.000 (zoals Rozendaal) maar de handeling die zij aanraad aan Mw. Gonçalves. Die handeling wil zij bij de MOORDENAAR plegen. Daar heeft zij lang over nagedacht. Blijkbaar heeft zij daar slapeloze nachten van. Ze ziet er vermoeid uit.


  Maak melding

 24. Bouva en Roemer, de likkers van Bouta likken hem 24-7, dag in dag uit in de onderste regionen van zijn lichaam, ze zijn er zo vertrouwd mee dat stront, pijpen en lul normale woorden zijn geworden, die je altijd en overal naar hartelust kan uitflappen.


  Maak melding

 25. Kijk eens naar de reacties die op dagelijkse basis op WKN plaatsvinden. Het gutst van de scheldwoorden ,denigrerende opmerkingen, racisme en wat dies meer zij. Bijna van God losgerukt. Maar dat is kennelijk wel ‘normaal’ taalgebruik ,want niemand corrigeert elkaar. Integendeel, het wordt gepromoot ,aangemoedigd en ondersteund. Dit is al jaar en dag gaande ,überhaupt voordat Astrid, deze niet nette en onbeschaafde opmerkingen plaatste. Er is dan ook geen onderscheid tussen Astrid Roemer en vele gebruikers van Waterkant.Net. Het wordt opgevat als zijnde ‘normaal’ taalgebruik.


  Maak melding

 26. Klaas, 100% met je eens dat Roemer bewust kwetsende en onmenselijke uitspraken heeft gedaan. Je had in het stuk waarin je dat schreef wel duidelijker kunnen zijn, door te zeggen dat de groep.Surries die dit gedrag vertonen vooral NDPers zijn. Van dat tuig is bekend dat ze er totaal geen moeite mee hebben.om over lijken te gaan, lijken die zelf hebben gecreëerd.


  Maak melding

 27. aandachtsgeil,walgelijk mens….maar ja kan ook niet anders…
  ‘zeg me wie je vrienden zijn en ik zeg je wie je bent’

  Waarschijnlijk heeft zij niemand om te pijpen……


  Maak melding

 28. Mijn comment waarin ik Astrid Roemer slechts een vuil wijf heb genoemd om haar ruw taalgebruik en dat haar smoel met chloor moet worden gereinigd en daarna met de ruwe kant van schuurpapier moet worden geschuurd, is niet geplaatst.
  Mijn comment is niets vergeleken bij alle andere comments waarin nog ruwere taalgebruik normaal schijnt te zijn.


  Maak melding

 29. De pot verwijt de ketel, wat een stelletje schijnheiligen, huichelaars op waterkant. Moet je de dagelijkse comments hier op WKT lezen, zijn doorspekt van vulgaire taalgebruik, even erg zo niet erger dan wat Roemer verweten wordt.
  Het taalgebruik is hier hemeltergend en dan wil men anderen de maat nemen 🤮🤮
  Ik sta niet achter de uitspraken van Roemer, zal me worst zijn.

  De haat tegen Bouterse en consorten rijt oude wonden open, jammer, vooral bij de Surineds. De sociale achterstand van vroeger hebben zij door de ‘vlucht’ naar NL emotioneel niet goed kunnen verwerken. Hun algemene kijk op Suriname wordt door dit euvel vertroebeld, bijzaken worden hoofdzaken etc. (Surineds zijn over het algemeen aardige mensen)
  Als

  Btw, ik wil toch een vraag stellen (duivel advocaat spelen): is Bouterse door de Krijgsraad veroordeelt voor de moorden (als dader, dan is hij een moordenaar) of is hij veroordeelt als hoofdverantwoordelijke voor de december moorden (kan/mag hij dan als moordenaar worden betiteld)?
  Dit wil ik meegeven aan iedereen die zich geroepen voelt te moeten oordelen over de uitspraken van Roemer.

  En hee, ik ben geen NDPer ook geen VHPer, ik ben een burger van dit land, Su.


  Maak melding

 30. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Astrid Roemer heeft geen spijt van vulgaire tweet, noemt het ‘normaal taalgebruik’.

  @Klaas 25 augustus 2021 At 15:18.
  Je hebt volkomen gelijk.
  Dan glij je af naar het psychopathisch gedrag dat van de berucht “bloedbroeders” kennen.
  Je bent er op uit om iemand op de meest lage manier te kwetsen.

  @Viyayarni, @Henkes en @Wat, geen tijd meer besteden aan deze (zieke) Astrid Roemer.

  Kijken jullie heel goed naar haar foto bij het artikel.
  De symptomen van beginnende Alzheimer kan je van haar gezicht toch aflezen.
  Ook symptomen van dementie zijn nu te horen wanneer ze iets zegt.

  Echt geen tijd aan deze zieke geest meer besteden.


  Maak melding

 31. Deze truth heeft geen man/ze heeft geen man,duidelijk is een lesbie?
  Ze moeten Deze lesbie haar smoel goed kunnen schuren, met een kunt stok, tot dat zij schreeuw van pijn en geef haar een kunst stuk waarop ze haar lelijk smoel kan schuren?
  Misschien wordt zij wijzer ????????


  Maak melding

 32. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Astrid Roemer heeft geen spijt van vulgaire tweet, noemt het ‘normaal taalgebruik’.

  @Klaas 25 augustus 2021 At 15:18.
  Je hebt volkomen gelijk.
  Dan glij je af naar het psychopathisch gedrag dat van de berucht “bloedbroeders” kennen.
  Je bent er op uit om iemand op de meest lage manier te kwetsen.

  @Viyayarni, @Henkes en @Wat, geen tijd meer besteden aan deze (zieke) Astrid Roemer.

  Kijken jullie heel goed naar haar foto bij het artikel.
  De symptomen van beginnende Alzheimer kan je van haar gezicht toch aflezen.
  Ook symptomen van dementie zijn nu te horen wanneer ze iets zegt.

  Ik denk dat deze Astrid Roemer, dezelfde denkbeelden van de volgende persoon uit Rwanda aanhangt.
  Maar de Fransen hebben hem uit eindelijk toch kunnen arresteren in Frankrijk.

  Belangrijke verdachte van genocide in Rwanda opgepakt in Frankrijk.

  In de omgeving van Parijs is de Rwandese zakenman Félicien Kabuga opgepakt.
  Hij speelde mogelijk een hoofdrol in de massamoord op de Tutsi’s en gematigde Hutu’s in Rwanda in 1994, en was sindsdien spoorloos.
  Kabuga zou de genocide hebben gefinancierd, wat door hemzelf altijd werd tegengesproken.

  Volgens de Franse autoriteiten woonde de 84-jarige Kabuga onder een valse identiteit in Asnières-Sur-Seine, in de buurt van Parijs.
  Hij werd vanochtend vroeg van zijn bed gelicht.
  Kabuga is de meest gezochte man van Rwanda, en de Verenigde Staten hadden een beloning van 5 miljoen dollar uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding.

  Miljoenen kapmessen
  “Hij was de spin in het web bij de organisatie van de genocide”, zegt correspondent Koert Lindijer. “Hij regelde financiën voor een invloedrijke militie en liet miljoenen kapmessen importeren, die gebruikt zijn bij de slachtpartij. Ook liet hij een radiozender opzetten, die haatpropaganda uitzond en de bevolking aanzette om medeburgers te vermoorden. Zonder Kabuga was de genocide heel anders verlopen dan nu.”

  Velen dachten dat Kabuga in Kenia zat.
  “Hij had hier goede connecties in de politiek en de zakenwereld, hij zou zelfs een diplomatiek paspoort hebben”, zegt correspondent Lindijer.

  “Journalisten zijn jarenlang naar hem op zoek geweest. Een journalist werd vermoord.
  Hij had vele hoge vriendjes in Afrika en daarbuiten, en was onaantastbaar. Tot nu.”

  800.000 doden
  Kabuga wordt vermoedelijk op korte termijn berecht door het Internationaal Restmechanisme voor Straftribunalen, de opvolger van het Rwanda-tribunaal die is gevestigd in de Tanzaniaanse stad Arusha.

  “Deze arrestatie laat zien dat plegers van een genocide voor de rechter kunnen worden gedaagd, zelfs 26 jaar na hun misdaden”, zegt hoofdaanklager Serge Brammertz.

  Bij de Rwandese genocide kwamen in 1994 in honderd dagen tijd naar schatting 800.000 Tutsi’s en gematigde Hutu’s om het leven. Kabuga is een Hutu.1

  Ook deze Astrid Roemer zegt, dat deze Félicien Kabuga, ONSCHULDIG is en een standbeeld verdient.

  Echt geen tijd aan deze zieke geest meer besteden.


  Maak melding

 33. Pony 25 augustus 2021 At 16:50
  De pot verwijt de ketel, wat een stelletje schijnheiligen, huichelaars op waterkant. Moet je de dagelijkse comments hier op WKT lezen, zijn doorspekt van vulgaire taalgebruik, even erg zo niet erger dan wat Roemer verweten wordt.
  ====================================

  Nee, jij bent de grote hypocriet hier op Waterkant. Een beetje met alle winden meewaaien zoals het je even uitkomt. Als het taalgebruik van anderen je niet aanstaat, waarom lees je het dan? Om jezelf te bevredigen en op je beurt anderen de maat te nemen die wel een mening hebben? Sodemieter toch een eind op man. Ook de rest heeft een eigen mening, niet alleen jij en Astrid Roemer. En ook dat mag uitgesproken worden, wie ben jij dan wel om de rest hier de les te komen lezen.
  Wat weet jij van sociale achterstand, dit heeft hier niets mee te maken, je zit een hoop nonsens erbij te halen alsof je er verstand van hebt.
  Met je “advocaat van de duivel spelen”, links om of rechts om is de man zowel als dader en hoofdverantwoordelijke gewoon schuldig aan moorden van burgers in Suriname zonder ze zelf enige vorm van rechtspraak te gunnen. Gewoon op voorbedachte rade in koele bloede ter dood veroordeeld. In elk ander land had hij waarschijnlijk 15 keer 20 jaar gekregen.

  En nee, ook ik ben geen VHPér en al helemaal geen NDPér.


  Maak melding

 34. Deze dementerende kroeskop weet niet meer wat ze op der oude dagen moet doen. Zoals dementerende Bouta. Misschien heeft deze griet een lekker bef beurt nodig van dementerende Bouta. waardoor zij hem groot prijst met der mening. Het moest maar een familie van deze kroeskop zijn. Wat Bouta op zij kerfstok heeft. Dan denk ik dat deze bejaarde een ander taal zou praten. Belachelijk dat je met zo’n verhaal geld probeert te verdienen. Als je der smoelwerk kijkt verlangt ze echt naar die lul van Bouta


  Maak melding

 35. Een schurftige, verwaarloosde zwerfhond wil zich nog niet laten pijpen door deze vergrijsde, a-sociale, fossiele Neanderthaler. Deze schaamteloze pennelikker met een grote boog van de Bosjebrug pleuren.


  Maak melding

 36. Eigenlijk het taalgebruik wat hier op WTK gebruikelijk is. Dus ik wil niks horen. WAT en consorten slaan dagelijks dit soort taal uit en dan hoor je niemand. Moderators grijpen niet is. Dus hypocrisie ten top.


  Maak melding

 37. De Surinamers die commentaar hebben op mevrouw Roemer hebben geen ruggengraat. Het zijn van die standaard commentaren uit de Kringloopwinkel. Deze figuren kunnen haar prestaties niet eens evensren. Op haar twintigste verzette mevrouw Roemer zich in Suriname tegen de figuur van zwartepiet. Door de kolonialisten met Surinaamse roots werd direct in koor geroepen dat mevrouw Roemer onder psychiatrische behandeling moest. Omdat mevrouw Roemer zich niet aansluit bij het kleine groepje tegenstanders van de heer Bouterse wordt zij door dat kleine groepje verketterd. Er moet een tegen beweging opgestart worden tegen de geestelijke vervuiling van een clubje mensen die besmet zijn met een kraboe mentaliteit. Deze zeer geleerde mevrouw Roemer gaat een standbeeld krijgen.


  Maak melding

 38. Ooohhh jjeeeeehhh. Wel. Gezien haar leeftijd geloof ik echt dat ze aan het dementeren is. Geef je een literaire onderscheiding aan zo een dementerende vrouw??? Anyway begin een kamer voor haar te reserveren in stichting wiesje. Het tehuis voor dementerende oudjes. Bah wat een smerige oude vrouw. Ik wil nooit haar boeken zien noch kopen.


  Maak melding

 39. Kleine groepje tegenstanders van de heer bouterse…….sopi sjorrie, los van het feit dat je grootste grappenmaker bent op WTK, heb je geen enkele notie van, hoe het surinaams volk over opa D denkt en praat. Logisch, je bent meer dan 7000 km van ons verwijderd en denkt ons te vertellen, hoe wij ons land moeten regeren. Schoenmaker, hou je bij je leest.
  En ga maar fantaseren en visualiseren over een pornofilm van twee 75-jarigen, opa D en Motjo Astrid, waarbij opa D gepijpt wordt door Motjo Astrid . Om in jouw terminologie te blijven, jo paarse djamoe ede.


  Maak melding

 40. Deze doldwaze , idiote, psychisch gestoorde racistische takkewijf is een rotteef. Meer woorden maak ik niet vuil aan zo een wijf zonder waarden en normen die ze blijkbaar niet van huis heeft mee gekregen.


  Maak melding

 41. Ik begryp deze mevr haar uitspraken ten opzichte van de hr DDB, want deze heefd een politiek rechtspraak gehadt, terwyl men voorby gaat aan de situatie van toen.
  je kunt dat ook terug vinden in film docomentatie,s. deze krygsraadt was de grootste misleiding allertyden, bovendien geldt verslindend
  Wat de verdere reacties van mevr betrefd vindt ik het niet anders als normaal dat ze zo reageerd, de politiek is voorduren in beweging vooral in ons groot Suriname.
  sommige Surinamer zyn er om buitenlandse belangen tedienen.
  we wanen ons machtiger tezyn de de USA.
  tewyl wy Suriname niet kunnen consolideren als STAAT.
  ze noemen het Pull down mentality oftewel Crabbe mentaliteit ,dit is wat jullie allemaal gemeend hebben


  Maak melding

 42. ja weer vier gegadigden voor a.roemer , paki-rat-igri , de travestiet pony , valsspeler robles ,en robg staat vooraan in de rij ze willen allemaal gepijpt worden door die paarse grijse postduif a.roemer , ja paarse ratten zij begon over pijpen , en dat tegen een nabestaande van de decembermoorden , hoe ver kun je nog vallen , zij is geen schrijfster maar een dood gewone hoerenmadam , we denken dat bouta niets van haar wil weten , want haar tweets hebben bouta echt meer beschadigd , en dat is niet erg


  Maak melding

 43. Over het algemeen staan kunstenaars niet bekend om hun fijn taalgebruik en houden nogal eens van shockeren. Dit valt in Nederland onder vrijheid van meningsuiting. Zo is Theo van Gogh eens vermoord voor het woord “geitenneukers”. Hoe veel mensen die Roemer hier van alles toewensen zouden nog leven als we deze maatstaf op dit forum zouden nemen? In ieder geval biijft er van dit forum dan weinig over en staat het merendeel in Nederland voor de rechter. Kom op mensen wees niet hypocriet en beoordeel haar op haar werken.


  Maak melding

 44. Dat Roemer een mening heeft over Bouterse moet kunnen. Zeker zolang het dossier vanuit Nederland en de bedenkelijke rol van prins Bernard naar voren zal komen. Ben overigens nog steeds van mening dat naast Bouterse, Brunswijk in de rechtbank moet staan. Of valt genocide niet onder het recht? Al met al zijn er genoeg die iets uit te leggen hebben bij de rechter. Dat Bouterse een stempel heeft achtergelaten positief of negatief valt niet te ontkennen maar hij heeft wel degelijk onder de Creolen voor zelfbewustzijn gezorgd wat je ook van hem vindt. Dat is het stuk wat Roemer probeert te belichten. Hoeveel standbeelden staan er niet wijd verspreid over de wereld van dubieuze figuren. Het gaat hier niet om het oordeel maar impact.


  Maak melding

 45. @Ronald Faith

  Bouta heeft zeker onder de creolen maar ook onder de marrons voor zelfbewustzijn gezorgd. Het bewustzijn om te roven, te stelen en vooral om te moorden.
  Onder zijn regeringen is het aantal roofovervallen en moorden gestegen en die trend gaat onder de huidige regering ook door. De slachtoffers zijn Surinamers van Aziatische afkomst.

  In Nederland zijn beelden van dubieuze helden door creolen van hun sokkel gehaald en omver geworpen. Maar nu willen ze een standbeeld van de racist Astrid Roemer.

  In Afrika zijn standbeelden van Gandhi vernield of omver gegooid. De creolen in Suriname willen ook dat het standbeeld van Gandhi verdwijnt want hij had racistische opmerkingen over Afrikanen gemaakt.
  Nu roepen dezelfde creolen dat er een standbeeld moet komen van Astrid Roemer. Ze vergeten echter dat Astrid Roemer zich racistisch heeft uitgelaten over hindus en moslims.
  Het kan verkeren met de zelfbewustzijn onder de creolen en de marrons.


  Maak melding

 46. RobG 25 augustus 2021 At 23:14
  De Surinamers die commentaar hebben op mevrouw Roemer hebben geen ruggengraat. Het zijn van die standaard commentaren uit de Kringloopwinkel. Deze figuren kunnen haar prestaties niet eens evensren. Op haar twintigste verzette mevrouw Roemer zich in Suriname tegen de figuur van zwartepiet. Door de kolonialisten met Surinaamse roots werd direct in koor geroepen dat mevrouw Roemer onder psychiatrische behandeling moest. Omdat mevrouw Roemer zich niet aansluit bij het kleine groepje tegenstanders van de heer Bouterse wordt zij door dat kleine groepje verketterd. Er moet een tegen beweging opgestart worden tegen de geestelijke vervuiling van een clubje mensen die besmet zijn met een kraboe mentaliteit. Deze zeer geleerde mevrouw Roemer gaat een standbeeld krijgen.
  ===========================================

  Als Surinamers commentaar hebben op Astrid Roemer hebben ze geen ruggengraat. Dus wat je eigenlijk zeg is dat een ieder zichzelf moet censureren en verder hun mond moeten houden. Weer zo’n stelling van een smerige vieze vuile paarse rioolrat wanneer het jullie niet uitkomt.
  Btw, toen je in je kindertijd al die f@cking cadeautjes kreeg van de sint en piet was er niets aan de hand. Nu je geen cadeautjes meer krijg zijn ze plotseling racistisch figuren. Typische kenmerken van het gratis syndroom.
  Blijf maar lekker in die psychose van je hangen, komt allemaal goed….


  Maak melding

 47. Roland Faith 26 augustus 2021 At 06:18
  Over het algemeen staan kunstenaars niet bekend om hun fijn taalgebruik en houden nogal eens van shockeren. Dit valt in Nederland onder vrijheid van meningsuiting.
  =====================================================

  Als ik je stelling goed vertaal, zijn wij hier op waterkant zijn gezien ons “niet zo fijn taalgebruik” dan ook allemaal kunstenaars.
  Ga toch die lul verhalen in Ocer vertellen, ik denk dat ze daar beter tot hun recht komen.


  Maak melding

 48. Roland Faith 26 augustus 2021 At 07:06
  “Dat Roemer een mening heeft over Bouterse moet kunnen. Zeker zolang het dossier vanuit Nederland en de bedenkelijke rol van prins Bernard naar voren zal komen.”
  Over de eerste zin ben ik het helemaal eens, maar laat dan anderen ook in hun waarde wat betreft hun eigen mening en kom ze hier niet de les voorlezen. Over de rest moet je wel bijzaken en hoofdzaken van elkaar gescheiden houden en de bedenkelijke rol van Prins Bernard heeft al helemaal geen mallemoer te maken met Bouterse zijn veroordeling.

  “hij heeft wel degelijk onder de Creolen voor zelfbewustzijn gezorgd”
  Daarom hebben de meeste van ze vandaag de dag niet te vreten. Ik hoop voor ze dat hun maag die zelfbewustzijn goed kan verteren.


  Maak melding

 49. Vraag aan die fascistische moordenaar waatom in zijn fascistische beweging Hindoestaanse ondernemers zitten. Het antwoord van de fascistenlijder is dat hij de zwartjes wantrouwt en lui vindt. Waarvan akte!


  Maak melding

 50. In Afrika zijn standbeelden van Gandhi vernield of omver gegooid. De creolen in Suriname willen ook dat het standbeeld van Gandhi verdwijnt want hij had racistische opmerkingen over Afrikanen gemaakt.

  Die zwartjes moeten dnel ophouden om steeds slachtoffer te spelen. Gandhi was teleurgesteld in de houding van de zwartjes want uit angst deden zij niet mee aan demonstraties en lieten zij zich liever vernederen door de blanken. Daar zei Gandhi iets over en die zwartjes voelen zich gediscrimineerd. Bij mijn weten heeft Gandhi nooit iemand gedood wat van veel zwarte fascistische leiders niet gezegd kan worden.


  Maak melding

 51. Whahahaha dat ding laat zich kennen. Rolmodel voor de gemiddelde blackamang, zoals men aangeeft op social media.

  Die tweet (over mevr Goncalves) is echt en is van 7 aug. Dit was een retweet naar een man, omdat die het eens was met de stop van de feestelijke overdracht. Dus niet rechtstreeks.

  Het gaat nu niet alleen over politiek, maar absoluut over haar gedrag, vereniging van kunst, wat nu, dit is geen kunst, nog vrijheid van meningsuiting, maar simpelweg ordinair.

  Vooralsnog heeft ze de beloning niet binnen, dus mevrouwtje wraakt, whahahaha.

  Onsmakelijke tweets naar een andere columnist van Trouw en haast iedereen.
  A wentje lauw.

  Brave wanneer durf je het aan, om bouta te interviewen. Want dat durf je niet, Trouw zal zich nu achter de oren krabben.


  Maak melding

 52. Wat bedoelt ze, was tweet voor emma.

  “ Gisteren in de vroege ochtend droomde ik dat je bij mij op de bank zat en met je vingers meeat uit een bord dat ik op schoot HAD. Fijn gevoel.” 🤭


  Maak melding

 53. Een greep uit de collectie:

  “ GIGATREK VANDAAG IN DEZE BALLEN. Ben voornamelijk vega maar lust is sterker dan principe NU

  Ik ben 73 en ik wil betreffend vaccin ook niet… KOM NOU

  Nog geen geld geïncasseerd. Wil het hebben soms…

  HOEZO GROF. Haast heel Nederland pijpt…

  Is toch veel aardiger dan haar te verwijzen naar een psychiater… Of haar kankertrut te noemen. IK HAAT KRACHTTERMEN en zoek lieve alternatieven…

  Lultrut klinkt zo mooi… En past zo goed bij jeweetwelwie…“

  Fatoe op Twitter.


  Maak melding

 54. Correctie:

  De zelfbewustzijn moet zijn: het zelfbewustzijn.

  Over straatnamen genoemd naar de zogenaamde helden van witte Nederlanders ben ik het niet mee eens net als met de standbeelden. Ik mag daarover kritiek hebben maar ik heb het recht niet om te vragen dat Nederland de straatnamen verandert of de standbeelden verwijdert. Het is hun geschiedenis en dat mogen ze invullen hoe zij dat willen.

  In Suriname zijn straatnamen veranderd in namen van met name creoolse politici die racistisch waren jegens de hindustanen, zoals de Henck Arronstraat, de Eddy Brumastraat.
  Maar dat zal de creolen een worst zijn.

  De meeste creolen denken dat Suriname hun land is en dat zij alle recht hebben in dat land, want hun voorouders hebben bijna 3 eeuwen hard gezwoegd onder mensonterende omstandigheden.
  Vandaar dat Suriname nu een totaal verarmd land is.


  Maak melding

 55. “hij heeft wel degelijk onder de Creolen voor zelfbewustzijn gezorgd wat je ook van hem vindt. “

  Nou faith, verkeerde analyse.

  Hij heeft zich geprofileerd als; een kleine indiaanse jongen die het was gelukt om pres te worden. Ergste is dat hij niets heeft gedaan voor de Indianen. (waar is die link met creolen?)

  Bouta heeft helemaal niks tegen hindustanen, integendeel hebben zowel zijn kleinzoon als zijn zoon de naam “Inder”, als 2e voornaam. Zijn vriendenkring bestaat voor een groot deel uit daroe en doksa matties. (waar is die link met creolen?).

  Wat hij wel heeft gedaan is de ‘verdeel en heerstactiek’ van de Hollanders toepassen.
  Het is daarom dieptriest dat in 2021 de Hindustanen en Creolen elkaar niet kunnen luchten.
  Beiden zijn nog niet woke, zijn er uitzonderingen…. weinig.


  Maak melding

 56. Heel vreemd iemand schrijf onder mij naam, maar ik vind haar geen Aso trut hoor ik vindt haar maar een Lef vrouw. Hindoestanen en ook veel creolen en ook antillianen hebben Pepre -Mofo ik heb het zelf meegemaakt en maakt het mee. Blanke mensen zijn ook Pepre Mofo ik vindt mevrouw Roemer een LEF vrouw en Schrijfster. Thats it folks. Haat van mensen boven reactiegevers om er ziek van te worden voor mij hun allemaal bigi grote Pepre Mofo.


  Maak melding

 57. @Esmerald je schrijft ” Het is daarom dieptriest dat in 2021 de Hindustanen en Creolen elkaar niet kunnen luchten. Beiden zijn nog niet woke, zijn er uitzonderingen…. weinig “. Ik weet niet hoe je tot die conclusie komt. Kijk maar naar de NDP. De NDP is voor alle Surinamers. Binnen de NDP is de participatie van Hindoestanen heel groot omdat de partij in al haar organen open staat voor iedereen. Binnen de NDP kijk men naar Surinamers en niet naar ras. Binnen de NDP nemen mensen met een Hindoestaanse achtergrond geen achterbank positie in zoals de mensen met een andere achtergrond in de VHP, NPS of PL. Vaak treden de zeer gewaardeerde leden Parmessar en Adhin op als woordvoerder in de media. De NDP is het voorbeeld voor Suriname. De NDP is de redding voor Suriname. Daarnaast kan ik je ook meegeven dat in mijn familie mijn Hindoestaanse schoonzussen en schoonfamilie het onderscheid niet maken tussen ‘ wij en zij ‘. We are one big family.


  Maak melding

 58. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over bepaalde zaken, ☝🏽zo ook Mw. Roemer. Ze leeft in haar eigen bubbel, en een beetje empathie is haar wereldvreemd.
  Jammer ik was een fan, maar helaas ook zulke figuren kunnen een diepe duikeling maken.😔😓


  Maak melding

 59. Whahahahahahaha

  Niet liegen en bedriegen robg.
  Zie Facebook wkn, voorproefje.

  In het kader van ‘keep your enemy closer’, krijg ik ook appjes vd vijand binnen. Je hebt geluk dat er hier geen filmpjes gedropt mogen worden, het is niet mals wat er gebeurt.
  Trouwens, zelfs op de Facebook pagina vd Guyanese first lady, gaan ze schaamteloos tekeer. Afschuwelijk!

  Op een groot deel aan suri gelinkte pagina’s is het rommel. De gemiddelde ndplëer haat sharmila.
  Alles zien ze als family & friends, zodra iemand een hindustaanse achternaam heeft dan is het familie of friends. Hoe dom zijn jullie niet. Wat een haat & nijd, afkomstig uit voornamelijk bijlmer-pasie.

  De page vd partij ndplee is op sterven na dood. Net 2 of 3 reacties, proest! De ndplee is shit!

  Nou, dat een roemertje.


  Maak melding

 60. In Nederland werd door jongeren krakti geschreeuwd “ Auschwitch open for Blacks”
  Tot voor kort had ik dit afgekeurd maar als onder Blacks ook racisten zijn dan past het om even mijn mond te houden. Met dank aan de zwarte weduwe Roemer.


  Maak melding

 61. robg baalt ervan dat hij is gepijpt door a.roemer , het gaf hem niet het goede gevoel he robg , klaarkomen met een goede tekst is niet voor hem neer gelegd , zo dadelijk gaat hij bouta ook haten he omdat die stront van bouta al gesnoept is door a.roemer , dus robg trek je terug in het riool van de bijlmer


  Maak melding

 62. RobG 26 augustus 2021 At 16:59
  …”De NDP is de redding voor Suriname….”
  =================================

  RobG, smerige paarse rioolrat, ik weet echt niet hoe je hierbij komt. Er heeft iemand goed huis gehouden daar in je achterste, denk ik dan. Als er één partij is die onmiskenbaar het land chaos en ellende heeft gebracht dan is het de NDP wel. Het is een fascistische partij die geen ruimte biedt aan democratische processen in het land. De macht ligt voornamelijk bij één persoon die altijd op zoek is naar publieke vijanden. En met pogingen tot sabotage van nationale frustraties en verheerlijking van de leider, probeert het volk tot een eenheid te maken.
  Hoezo de redding voor Suriname…

  Dat Astrid Roemer geen spijt heeft van haar vulgaire tweet en die zelf normaal noemt ligt in haar inborst, ze heeft geen respect voor zichzelf en haar eigen landgenoten. Als het voor haar al teveel is om sorry te zeggen tegen haar eigen “kondreman”, hoe wil men dan in hemelsnaam afdwingen van de Nederlanders dat deze excuses bieden voor al het leed dat bijna 200 honderd jaar geleden Surinamers is aangedaan.


  Maak melding

 63. Sabaku……die mongoloide, geesteszieke RobGay, schept er genoegen in om zijn dagelijkse primitieve provocaties hier uit te braken. Dit simpele zieltje lijdt in hoge mate aan een serie minderwaardigheidscomplexen. Waant zichzelf “econoom” en “luchtvaartdeskundige”. Het is niets meer dan een zwerfpaal aan de zelfkant van de maatschappij. Je kunt hem niet betrappen op enige inhoudsvolle kennis van wat dan ook. Hij is reeds diverse malen operatief uit de misdadige paarse reet van Bouterse verwijdert. Kortom…een werkloze, kansloze droeftoeter.


  Maak melding

 64. @Roland Faith 26 augustus 2021 At 07:06

  Overal in de wereld worden de standbeelden van wrede, megalomane en dictatoriale psychopaten van hun sokkel getrokken door het volk alleen in Suriname zijn er gestoorde figuren die de feiten blijven ontkennen en een standbeeld willen maken.
  .
  Blijkbaar is sinds 1980 het denk vermogen en de moraal in Suriname zo verziekt!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.