‘Voorbereidingen voor formeel staatsbezoek president Santokhi aan China’

29
'Voorbereidingen voor formeel staatsbezoek president Santokhi aan China'
De ambassadeur op weg naar het presidentieel paleis in Paramaribo. Foto (c): Kabinet van de president.

De nieuwe ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, Jing Han, voert voorbereidende gesprekken voor een formeel staatsbezoek van de Surinaamse president Santokhi aan China. Dat heeft minister Albert Ramdin maandag laten weten.

Han bood gisteren op het presidentieel paleis zijn geloofsbrieven aan de president Chandrikapersad Santokhi. De nieuwe Chinese ambassadeur vindt het een eer om deel te mogen zijn van de bilaterale betrekkingen tussen China en Suriname. Dit jaar is het precies 45 jaar dat de twee landen een diplomatieke betrekking hebben.

Hij merkte op dat de relatie Suriname-China in een versneld tempo is gegroeid en de samenwerking op verschillende gebieden heeft geleid tot die positieve relatie. Hij kijkt uit naar een verdere samenwerking op alle gebieden en hoopt dat hij mag bijdragen in de verdere verdieping van de relatie.

Ook de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten (waaronder Dubai), bood zijn geloofsbrieven aan:

29 REACTIES

 1. Gewoon een leuk uitje.
  China nodigt altijd nieuwe staatshoofden uit om te horen wat er op diplomatiek en economisch gebied te winnen valt. Niks bijzonders.


  Maak melding

 2. Laat het bij voorbereidingen blijven, je moet niet naar China gaan, of gaat U de rest van Suriname geven aan de Chinezen, bouta heeft al half Suriname aan China gegeven .


  Maak melding

 3. De regering Chan- Bravo moeten China los laten, stoppen met het One China Bewind.

  Suriname moet bilaterale banden met Taiwan aangaan. Dit is het moment om China alle schulden te laten herschikken en meer voordelen voor Suriname uit halen. Als China dat niet wil dan Taiwan binnenhalen.

  Suriname moet orde op zaken stellen t.a.v. samenwerking met China. Het aantal nieuwe Chinezen in Suriname met 3/4 te verminderen en 3/4 van de grote winkelgebouwen/panden van ze in eigendom nemen en daar Surinamers in laten werken.

  Chan herschik al de schulden die Suriname met China heeft, als China dat niet wil zullen de nieuwe Chinezen in Suriname er alles aan moeten doen om hun vege lijf te redden. Er zal een klopjacht op je worden geopend richting Atlantische Oceaan. De Taiwanezen Suriname binnenhalen onder bepaalde voorwaarden.


  Maak melding

 4. Hopelijk heeft de ambassadeur de street camera’s meegenomen.

  Onterechte paniek.
  Er is een hemelsbreed verschil tss de eerste chinese families en de nieuwe. De regering heeft de relatie met de ‘oudere’ generatie hersteld.

  Ken je geschiedenis. Velen zijn fam vd creolen. Hoe zou dat nou komen?(retorisch). De nieuwe mixen niet.


  Maak melding

 5. China zal druk zetten op Suriname om meer investeringen te mogen doen, meer kredieten te verstrekken. Maar wel tegen keiharde contracten: als niet (op tijd) wordt terugbetaald, dan zal China de boel overnemen.
  Zo hebben ze het ook gespeeld in Sri Lanka. Ze leenden de regering van Lanka heel veel geld om een grote zeehaven te bouwen. De Lankaanse regering kon vervolgens de rente niet terugbetalen. Als gevolg daarvan moesten ze die zeehaven aan China gratis leasen voor 99 jaar!!
  De Surinaamse delegatie zal dus heel erg attent moeten zijn.


  Maak melding

 6. kali madjoe 24 augustus 2021 At 14:19

  Na lintjes knippen, gaat hij wereldreizen maken en wie gaat al de problemen van het land oplossen/

  ————-

  Jij! Of heb je niks in je mars?


  Maak melding

 7. Inderdaad chan heeft nog niets geleerd dat chinezen de nieuwe koloniale meesters zijn die de derde wereld met schulden opladen en dan zoetjes netjes overnemen.


  Maak melding

 8. Kan hij niet zn eigen dingen doen. Bouta hft bruggen gebouwd, jij wilt ook brug bouwen. Bouta is naar China gegaan , jij wilt ook naar China.
  Vergeet niet hoe je China uitschold en vals beschuldigde. Nu ga jij Telesur verkopen voor de Chinezen.
  Baggerprojekt heb je aan nederlands bedrijf gegeven. Ga geld daar zoeken.
  Net een aap is deze man.


  Maak melding

 9. Debby-Wendie,

  Bij Santokhi zijn de kosten tenminste overzichtelijk en transparant. Bij Bouterse weet nog steeds niemand wat hoeveel kostte. Want kosten en achteroverdrukken gingen hand in hand (kameraden).

  Btw, je kunt ook zeggen: omdat Venetiaan naar China ging, moest Bouterse ook zo nodig naar China.


  Maak melding

 10. Het Westen wil af van de olie en gas, onder het mom van klimaatveranderingen en groene energie. Ze zien dat arme landen nog enorme voorraden olie aan het ontdekken zijn en die zeer rijk kunnen worden a la Dubai. Daarom gaan ze nu over op auto’s op accu’s en waterstof. deze zijn zogenaamd zeer milieuvriendelijk. Ze zeggen niet erbij dat accu’s zeer giftige metalen zijn die grote verontreinigingen in de wereld gaat veroorzaken.

  Ik hoop niet dat de arme landen hier intrappen. En dat ze gewoon hun eigen olie beleid zullen voortzetten. Daarom moet Suriname gewoon een goede relatie onderhouden met de overige rest van de wereld die wel olie nodig zal moeten hebben.

  Chan is goed bezig want olieafzet zal in het Westen bijna niet meer mogelijk zijn.


  Maak melding

 11. Santokhi, weet dat iedereen naar China gaat om kapitaal te zoeken. Ik vermoed dat hij de financiering van de brug over de Corantijn bij de Chinezen gaat regelen. Als cadeautje zal Santokhi een brug voor Brunswijk regelen over de Marowijne rivier. Beide bruggen passen in de Silk Road doctrine van China. Maar dit bezoek kan ook mooie taferelen opleveren. Zal dit de zoveelste blunder van Santokhi worden bij een staatsbezoek. Ik gun hem zoveel blunders waardoor het tot hem gaat doordringen dat hij niet geschikt is om als staatsman op te treden.


  Maak melding

 12. RobG,

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet het een ander niet…..
  Als je bidt voor blunders van Santokhi, zal het resultaat zijn dat Bouterse blunders zal maken. Omdat God geen stinkende smeekbeden verhoort…


  Maak melding

 13. RobG 24 augustus 2021 At 16:42
  Santokhi, weet dat iedereen naar China gaat om kapitaal te zoeken. Ik vermoed dat hij de financiering van de brug over de Corantijn bij de Chinezen gaat regelen. Als cadeautje zal Santokhi een brug voor Brunswijk regelen over de Marowijne rivier. Beide bruggen passen in de Silk Road doctrine van China. Maar dit bezoek kan ook mooie taferelen opleveren. Zal dit de zoveelste blunder van Santokhi worden bij een staatsbezoek. Ik gun hem zoveel blunders waardoor het tot hem gaat doordringen dat hij niet geschikt is om als staatsman op te treden.
  ==================================

  Ik had niet anders van je verwacht, dat je Santokhi zoveel blunders gunt. Hij doet het voor het volk en jullie soort houdt niet van het volk. Het verraad straalt van je af.
  Ik daarentegen gun hem het allermooiste wat Suriname kan overkomen en dat het hem niet niet al te lang meer duurt om al jouw soort zo spoedig mogelijk achter tralies te zetten. Kijken hoelang jullie smerige vieze vuile rioolratten het daar uithouden.


  Maak melding

 14. Realist,

  Het nare is dat het Westen die giftige accu’s dumpt in arme landen als India voor ontmanteling en recycling. Veel mensen die dat werk doen raken ziek.

  Het Westen heeft nog geen machine als de koe uitgevonden.
  Een koe zet gras en water om in:
  – melk
  – gas
  – mest
  – urine

  Van koeienurine worden er heel wat producten gemaakt, zelfs antibiotica.
  Zonder koeienmelk zullen veel kinderen sterven
  Koeienmest is puur biologische mest zonder bijwerkingen
  Het gas dat in koeienvlaai zit wordt gebruikt om te koken
  Koeienmest wordt ook gebruikt om vloeren en wanden in huizen schoon en insectenvrij te maken.

  Als ‘dank’ worden koeien geslacht en gegeten.


  Maak melding

 15. Wat gaat hij daar zoeken, Chinezen zijn ratten, China gaat nu druk op Chan zetten om de samenwerking met hun door te zetten Andes gaan ze wel een deel van Suriname claimen als zij hun miljoenen terug krijgen wat opa en boefje geleend hebben.Het word tijd dat die gasten uit Suriname worden verwijderd, zelfs het westen doet bijna geen zaken meer met China.Chan gebruik je verstand laten ze jou niet omkopen, en ga Suriname niet verder verkopen aan China, ga aub geen olie verpanden,want dat is nu de opzet van. China.


  Maak melding

 16. 24 augustus 2021 At 18:24
  Realist,

  Het nare is dat het Westen die giftige accu’s dumpt in arme landen als India voor ontmanteling en recycling. Veel mensen die dat werk doen raken ziek.

  Het Westen heeft nog geen machine als de koe uitgevonden.
  Een koe zet gras en water om in:
  – melk
  – gas
  – mest
  – urine

  Van koeienurine worden er heel wat producten gemaakt, zelfs antibiotica.
  Zonder koeienmelk zullen veel kinderen sterven
  Koeienmest is puur biologische mest zonder bijwerkingen
  Het gas dat in koeienvlaai zit wordt gebruikt om te koken
  Koeienmest wordt ook gebruikt om vloeren en wanden in huizen schoon en insectenvrij te maken.

  Als ‘dank’ worden koeien geslacht en gegeten.

  Bij mijn weten Jaichand is India de grootste exporteur van rundvlees. Bovendien heeft de Indiër te veel bewondering voor koeien. Het insmeren met koeienurine en poep zou Corona genezen…. Dagelijks nam het aantal crematies alleen maar toe… de leugenaars daar!
  Een hoge rechter in India heeft onlangs gezegd hoe gek Indiers zijn. Voor hem is de koe hetzelfde als een hond, aap en kat.


  Maak melding

 17. @Golo, in de politiek worden er altijd blunders gemaakt. Maar de blunder die Santokhi in Guyana maakte is ongekend. De man gaat met een grote delegatie naar Guyana en krijgt te horen dat een groot deel van de counterparts uitlandig is vanwege een converentie in Houston. Weet je wat dit betekent? De meest belangrijke minister van Guyana en alle olie-en gasdeskundigen waren uitlandig. Er zijn dus grote blunders gemaakt.Het dreamteam van Santokhi heeft niet afgestemd met de autoriteiten van Guyana. Zijn minister van buitenlandse zaken moet met ontslag gestuurd worden. Santokhi durft dit niet aan. Men had in Guyana helemaal niet gerekend op de komst van Santokhi. Ik vermoed dat de vrouw van Santokhi gewoon op familiebezoek ging en dat Santokhi er een staatsbezoek invulling aan heeft gegeven.


  Maak melding

 18. @Golo, in de politiek worden er altijd blunders gemaakt. Maar de blunder die Santokhi in Guyana heeft grmaakt is ongekend. De man gaat met een grote delegatie naar Guyana en krijgt te horen dat een deel van de counterparts uitlandig is vanwege een converentie in Houston. Weet je wat dit betekent? De meest belangrijke ministers van Guyana en alle olie-en gasdeskundigen waren uitlandig. Een mega diplomatieke blunder. De kranten in Guyana smullen van deze giga misser van Santokhi. Er klopt iets niet. Het dreamteam van Santokhi heeft geblunderd. Zijn minister van buitenlandse zaken moet ontslagen worden. Santokhi durft deze stap niet te nemen. Men had in Guyana totaal niet gerekend op de komst van Santokhi en zijn delegatie. Ik vermoed dat de vrouw van Santokhi graag op familiebezoek wilde gaan en dat Santokhi er een staatsbezoek van heeft proberen te maken. Wordt vervolgd.


  Maak melding

 19. ‘Voorbereidingen voor formeel staatsbezoek president Santokhi aan China’.

  @Realist 24 augustus 2021 At 15:44
  Het Westen wil af van de olie en gas, onder het mom van klimaatveranderingen en groene energie.
  Er worden steeds meer conferenties gehouden over het KLIMAAT door het WESTEN die enorm RIJK zijn geworden door de GRONDSTOFFEN.
  En die ARME (derde) wereldlanden met hun GRONDSTOFFEN bleven gewoon achter met hun ontwikkeling.
  Natuurlijk met behulp van hun eigen (politieke) leiders.

  Ik heb de laatste dagen via verschillende media’s het nieuws over Australië een beetje gevolgd.

  Het eerste artikel. Bron: (civismundi.nl)
  Australië, waar de dominante steenkool een ramp is voor het klimaat.

  De economie van Australië draait in feite op de winning en verkoop van grondstoffen.
  De laatste 20 jaar heeft Australië geprofiteerd van de hoogconjunctuur in China waarheen het gigantische hoeveelheden steenkool en ijzer exporteert.

  De kolossale investeringen in de mijnbouw en de export gaven de economische groei vleugels, zodat in feite de financiële crisis die de wereld in 2008 trof, aan Australië is voorbij gegaan.
  Maar het kan verkeren zei Bredero reeds, en vanaf 2013 met de economische vertraging in China en de dalende prijzen van grondstoffen ziet de toekomst van Australië er minder rooskleurig uit, de economie is kwetsbaarder dan zij op het eerste gezicht lijkt.
  Australië zal zijn economisch model moeten herzien en minder moeten leunen op de “boom” van mijnbouwproducten.

  Makkelijker gezegd dan gedaan en dus is de Australische regering geweldig blij met de miljarden investeringen van de Indiase miljardair Adani in wat de grootste kolenmijn in Australië moet worden.
  De steenkool wordt via de haven Abbot Point op kleine afstand van de “Great Barrier Reef “, het grote koraalrif aan de oostkust van Australië, naar India verscheept waar het elektriciteit voor een 100 miljoen mensen moet leveren.

  Het volledig artikel is verder te lezen via ((civismundi.nl)

  En het tweede artikel is van 23-8-2021 via Bron: (nos.nl)
  Verdeeldheid in Australië: ‘Meer steenkool? Leven wij op dezelfde planeet?’

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 20:03 (23-8-2021)
  Verdeeldheid in Australië: ‘Meer steenkool? Leven wij op dezelfde planeet?’

  De bewoners van de Australische deelstaat New South Wales zetten zich schrap voor mogelijk noodweer de komende dagen.
  Meteorologen spreken van een ‘weerbom’. Maandag beleeft Sydney met 27 graden de heetste winterdag sinds 2015.

  Extreem weer, bosbranden en extreme droogte zullen, volgens de wetenschappers achter het IPCC-rapport over klimaatverandering in de toekomst, veel vaker voorkomen.
  Als er niets aan gedaan wordt, kan de temperatuur op het continent met wel 4 graden stijgen.
  De steenkoolindustrie is een van de belangrijkste veroorzakers van de CO2-uitstoot.

  In de Australische outback, waar veel mensen afhankelijk zijn van de steenkolenindustrie, wordt deze boodschap met gemengde gevoelens ontvangen.

  Australië is de grootste steenkolenexporteur ter wereld. Meer dan 30 procent van alle steenkool komt hiervandaan.

  “Ik verdien mijn geld in de steenkolenindustrie en daar ben ik trots op”, zegt Ray Thorn.
  Hij werkt als ingenieur in een steenkolenmijn op zo’n dertig kilometer van het dorp Rylestone in de deelstaat New South Wales.
  Dit gebied, zo’n 250 kilometer van Sydney, wordt ook wel ‘coal country’ genoemd.

  Lees het volledig artikel met (videobeelden) verder via (nos.nl)

  @Jaichand 24 augustus 2021 At 18:24
  Het Westen heeft nog geen machine als de koe uitgevonden.
  Als ‘dank’ worden koeien geslacht en gegeten.

  Maar ze hebben in SURINAME reeds meer dan 10 jaar wel een KOE uitgevonden.
  SLOGAN: Volk wordt uitgemolken in SURINAME.


  Maak melding

 20. @RobG

  u draait altijd alles principieel om.
  1>> Het gesprek / bezoek wordt voor bereid door het ontvangende land en niet het bezoekende land.
  2>> Als de ministers van Guyana dubbel geboekt zijn is dat een verschutting voor haar en kan de bezoekende partij dat uit-nutten omdat haar gesprekspartners minder bevoegd zijn.

  Beste RobG echter geen probleem de president was er en de regering spreekt met 1 mond.

  u blaft maar wat.
  Bouterse was nergens meer welkom. Hij mocht als laatste China gaan uitleggen hoe hij haar terug zou gaan betalen toen hij de laatste keer langs moest komen.


  Maak melding

 21. Als ik zo de reacties over het bezoek aan Guyana lees, dan vraag ik mij af met welke plannen Chan richting China gaat. Tot nu toe heeft Chan nog geen moer geregeld voor Suriname, ook in Guyana niet. Deze regering zegt veel, maar doet inhoudelijk niets voor de Surinamers. Mijn advies aan Chan, kijk uit welke overeenkomsten je daar in China gaat tekenen. No seer a kondre gi ding. Want je speelt de grote redder van het land, maar ik krijg steeds meer het gevoel dat je geen kaas hebt gegeten van niks wat je het Volk hebt belooft. Zo slim ben je dus niet, je loopt achter die minister van bibis en je first lady aan. Die zetten de lijnen uit en jij volgt braaf.


  Maak melding

 22. robg en debby en konsensi , jullie moeten naar china gaan en de Oeigoeren bevrijden uit die werkkampen en die Oeigoeren zijn moslim he , o dan zullen jullie wel niet gaan he

  en waarom juichen jullie het niet toe dat jullie vijand president Santokhi naar china kan gaan , zo kan hij het werk van jullie afgod bouta toch afmaken , en dan geheel Suriname aan de chinezen geeft , nou alle oranje , rode ,gele , zwart-gele , groenen en witten worden dan ook in werkkampen geplaatst , en jullie paarsen moeten wegen in chi su na schoonhouden , dus paarse ratten dan moeten jullie werken , o wat zal dat tegenvallen he


  Maak melding

 23. correctie

  waar je staat moet ze staan

  Er zal een klopjacht op ze worden geopend richting de Atlantache Oceaan. De Taiwanezen Suriname binnen halen, binnen bepaalde voorwaarden.


  Maak melding

 24. @Konsensi

  Chan kan naar China met een voorstel wij hebben jullie niet meer nodig. Jullie mogen mee doen maar dan tekenen we nu voor een reductie van onze schulden met 30-40% een verlengde termijn voor de aflossing en een lagere termijn.

  U wist dat zaken gedaan heeft met Boefdraad en mede oplichters. U bent medeschuldig aan onze problemen hoe gaat u ons en u zelf uit het probleem helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.