VIDEO: Tegenvallende opkomst bij protest samenwerkende vakbonden 1:6

26

Bij de protestactie van de samenwerkende vakbonden 1:6, vanmorgen bij het Kerkplein in Suriname, was er sprake van een tegenvallende opkomst. Hoewel er enkele honderden aanwezigen waren, was er geen sprake van een massa zoals actievoerder Michael Sallons had beoogd.

Sallons had eerder aangegeven een grote massa te verwachten, omdat er volgens hem zeker 24 bonden zouden meedoen. Ruim een uur na de aanvang van de manifestatie, brak men weer op.

Een andere groep demonstranten trok naar het gebouw van De Nationale Assemblée. Het gaat om leden van de Algemene Personeelsbond Binnenlandse Zaken. De bond eist dat minister Somohardjo wordt overgeplaatst naar een ander departement:

Demonstranten bij het gebouw van De Nationale Assemblée.

26 REACTIES

 1. “Sallons had eerder aangegeven een grote massa te verachten”

  Hij is dan op zijn wenken bediend!
  Komische typefout…

  Blijkbaar zijn er echt niet zoveel mensen die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, anders was de opkomst groter geweest.
  Een vakbondsman zei dat dit pas het begin is en dat ze voor grotere demonstraties gaan zorgen en dat ze de demonstranten die hun werk hebben verruild voor de demonstratie betalen. Blijkbaar hebben ze genoeg geld in kas.


  Maak melding

 2. Beste SURINAMERS KIJK GOED NAAR DE VIDEO, welke volk is aan het klagen, 90% zijn afro afrikaans afkomst. ze zijn liever lui dan moe. ga werken mensen ipv van bedelen. Vraag aan bouta en hoefdraad waar het geld is gebleven. Jullie soort heeft nooit een land op gebouwd, probeer onafhankelijk te zijn door te werken en niet alles gratis vragen.

  De buiten wereld denkt dat Suriname bestaat alleen uit arme bedelende afro afrikanen.

  Vakbond leiders zijn jullie nu wakker in Bouta tijd gingen jullie slapen, ambtenaren bestand is met 80% toegenomen, leningen waren niet betaald. Deze regering is bezig om zaken in orde te stellen en wat doen jullie alleen maar klagen. BIZA minister is een van beste ministers tot nu toe. Niks is gratis jullie moeten werken net als uw voorouders in de slaven tijd maar nu in vrijheid.


  Maak melding

 3. Vakbond leiders zijn jullie nu wakker in Bouta tijd gingen jullie slapen,
  Nee ze sliepen niet. Ze kregen hun instructies. Ik weet dit 100% zeker, aangezien IK de boodschapper was van minister naar de bond. Je moest de voorzitter zien zitten, als een zonnekoning, hij toonde mij geen blik waardig, gezeten aan zijn inmense lange tafel, in zijn eentje.Ik vond het best, want het betaalde vorstelijk
  Ik weet niet of de bond de minister chanteerde, of dat de minister de voorzitter omkocht om vooral stil te zijn en alles te accepteren.
  Ik denk dat ze weer zo een deal willen. Met een andere minister en een andere boodschapper


  Maak melding

 4. Sabaku 24 augustus 2021 At 12:01
  Robles 23 augustus 2021 At 20:16
  Jullie doen het allemaal in je broek voor de demonstraties.
  ===========================

  Let op, het zullen alleen paarse rioolratten zijn die zich daar zullen ophouden en dat zullen in aantallen niet veel zijn. Immers met een handje vol family and friends kan je geen potten breken en zeker geen verkiezingen winnen.
  ==========================================

  Hahaha, ik zat er dus niet erg gek veel naast vanochtend met mijn analyse op dat gezwets van die Robles en die andere smerige vieze vuile paarse rioolrat RobG..

  Ze zijn helaas gewogen en veel te licht bevonden en gaan nu met veel zwaarder geschud moeten komen. De volgende keer komt er nog minder volk, waarschijnlijk geen friends meer maar alleen family, mark my words….


  Maak melding

 5. Kaaiman

  Hrt spijt me voor jou maar de twee overige reageerders hebben groot gelijk. Steeds maar de Surinaamse zwarten klagen over dat honger lijden. Nooit de Haitiaan! Het is natuurlijk ook een vorm van racisme dat deze zwartjes laten zien nnl dat dit land geleid wordt door een intelligente Hindoestaanse president. Liever hadden deze zwarte racisten iemand uit de eigen bevolkingsgroep gezien.


  Maak melding

 6. Delano
  24 augustus 2021 At 18:08
  Vakbond leiders zijn jullie nu wakker in Bouta tijd gingen jullie slapen,
  Nee ze sliepen niet. Ze kregen hun instructies. Ik weet dit 100% zeker, aangezien IK de boodschapper was van minister naar de bond. Je moest de voorzitter zien zitten, als een zonnekoning, hij toonde mij geen blik waardig, gezeten aan zijn inmense lange tafel, in zijn eentje.Ik vond het best, want het betaalde vorstelijk
  Ik weet niet of de bond de minister chanteerde, of dat de minister de voorzitter omkocht om vooral stil te zijn en alles te accepteren.
  Ik denk dat ze weer zo een deal willen. Met een andere minister en een andere boodschapper

  En toen werd je wakker … wat een desillusie moet hrt zijn geweest.


  Maak melding

 7. De aantal demonstranten representeert hoe verdeeld we zijn in SU. Groepjes hier en daar, verdeel en heerspolitiek viert hoogtij. We zullen nooit als in Turkije of Griekenland massaal op straat gaan. Surinamers zijn teee tolerant. Klagen op sociale media, klagen van de stijgende prijzen in de winkels, klagen van het beleid van de regering. Maar actie voeren kunnen we niet en zullen nooit 100% actief uitvoeren. Algemeen belang zal voor altijd plaats moeten maken voor groeps- of individueel belang. Vandaag is het zoveelste bewijs, dat we als Surinamers te verdeeld zijn om een vuist te maken. Keep dreaming folks!!!


  Maak melding

 8. De bevolking van Turkije en Griekenland zijn bijna homogeen. De bevolking van Suriname bestaat uit verschillende groepen uit verschillende werelddelen.
  Kijk je naar de Surinamers van Aziatische afkomst dan zijn ze in aantal groter dan de rest van de bevolking. Maar ook de Surinamers van Aziatische afkomst zijn verdeeld.
  Na bijna 150 jaar samenwonen, is er nog steeds geen Surinaamse natie gevormd en ik vrees dat die natie er ook nooit zal komen.


  Maak melding

 9. De mensen hebben niet eens geld om de bus te betalen. Als ze zo blijven gaan ze het merken hoe ze op straat dood gaan vallen. Ik ga vr niemand de straat op. Zij wilden Chan, de racist. Ze zoeken het uit. Als ik geen last heb van ze. Ik jen mensen die zware VHPers waren en nu janken. Kunnen niet medisch behandeld worden.


  Maak melding

 10. Mocht de NDP in 2025 aan de macht komen, zou ze dan voor altijd een einde aan de armoede maken door slechts 4 loonklassen te hanteren?
  Zo niet, dan moeten de NDPérs niet zeuren.


  Maak melding

 11. Ali is waar dat wij ht alml voelen ik ook en eerlijk gezegd klaag ook steen n been mrrrrr hb jij een betere oplossing ???? Komop man presenteer ht .ik kijk ernaar uit.
  Ik ga nooit never de straat op om deze regering te helpen kraken wel was ik present op ht plein toen wij alml die f*cking moordenaar moesten verdrijven uit ht paleis ..


  Maak melding

 12. Das Kapital 24 augustus 2021 At 20:00
  Mocht de NDP in 2025 aan de macht komen, zou ze dan voor altijd een einde aan de armoede maken door slechts 4 loonklassen te hanteren?
  Zo niet, dan moeten de NDPérs niet zeuren.
  =======================================

  Wishful thinking, de NDP heeft samen met haar leider 40 jaar lang de gelegenheid gehad het land op te bouwen. Het enige wat zij voor elkaar hebben gekregen is zichzelf, family en friends verrijken, het land elke keer weer in diepe chaos en ellende achterlatend.


  Maak melding

 13. Sabaku 24 augustus 2021 At 18:08

  Ik zou me maar niet te rijk rekenen vriend. De grootste verhogingen moeten nog komen. Heb nu nog maar een grote bek. Ik geef het geen jaar meer. Jij en al je racistische Bollywood vriendjes hier gaat het dun door de broek lopen.


  Maak melding

 14. Teleurstellende opkomst. Iedereen is bang voor zijn baan……dus klaag niet meer over alles is duur. SURINAMERS zijn zelf te lui om te eten…Mensen stop met pakketten sturen naar SU…ze hebben het heel goed…Na joe na a law mang.


  Maak melding

 15. 1 : 6 = 0,167
  Bijna nul komma twee !

  Niet storen.
  Slim Suriname werkt aan een beter Suriname.
  Jij werkt toch ook mee.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 16. Ik vind de prijzen in SURINAME reuze meevallen. De benzine prijs mag naar 30 srd de liter en de bustarieven…veel te laag man zet het op 25 srd de korte rit. Surinamers hebben geld zat dus waarom klagen zij zo?


  Maak melding

 17. 25 bonden !!! Hoeveel leden hebben die dan?? Wie vertegenwoordigen ze??
  Al die bonden moet verplicht worden een leden administratie te voeren en een ALV uit te schrijven voor alle leden en een bestuur te houden.


  Maak melding

 18. Lucien
  24 augustus 2021 At 22:41
  @Franco: Inderdaad, iedereen is bang voor zijn baan en de Hindoestanen hebben zich gedragen zoals van ze verwacht mag worden. Ze zullen de Hindoestaanse president niet afvallen, hoe erg het ook wordt! De raciale splitsing, het doel van de VHP, is een feit! Werkelijk Chan set ing!…..gi dem Hindustani!

  He zwarte racist dankzij de Hindoestanen wordt jouw bek dagelijks gevoed maar jullie zwartjes zijn altijd ondankbaar geweest en ook nu willen jullie Surinaamse zwartjes alleen maar parasiteren; niet werken maar wel geld willen opstrijken gaat eenmaal nooit samen. Dat was de belofte van Santokhi ; iedereen is nodig om dit land op te bouwen maar de zwartjes laten weer de Aziaten de kastanjes uit het vuur halen. Met je racistische gewauwel.


  Maak melding

 19. Ee POEPE JANTJE go dok jere.
  Chan is intelligent? Waaruit blijkt dat?
  Waarom is hij dan een samenwerking aangegaan met Ronny? Goud rover, bankrover, pistool trekker?
  Jij zit de bevolkingsgroepen tegen elkaar op te hitsen, terwijl jij misschien aan de Noordzee, geniet van je uitkering.
  Mensen oen no arki a agoe dagoe dies jere.

  Suriname draait al niet. Een rassen oorlog kunnen we niet erbij hebben.
  De grootste verliezers zullen de bezitters zijn.
  Zij die niks hebben, hebben niks te verliezen.
  Watch out!
  Chan praat tot deze relnicht!


  Maak melding

 20. de paarse poepsnuivers lijken droog te vallenen zullen het met paarse mest moeten doen en ze kunnen dan ook beter bij de koeien in de wei gaan staan om te grazen en dan komt de mest van zelf , wat een stront hebben ze weer verteld en aan een paar paarse ratten


  Maak melding

 21. Robles 24 augustus 2021 At 21:05
  Sabaku 24 augustus 2021 At 18:08

  Ik zou me maar niet te rijk rekenen vriend. De grootste verhogingen moeten nog komen. Heb nu nog maar een grote bek. Ik geef het geen jaar meer. Jij en al je racistische Bollywood vriendjes hier gaat het dun door de broek lopen.
  =================================

  Rob les, ik reken mij niet rijk, dat is niet mijn ding. Als je het over rijk rekenen hebt, dan heb jij het over het DNA van jou en je holmaatjes.
  Als je goed de media gevolgd hebt en er misschien zelf bij was, spreken de cijfers voor zich. Dus wie rekent zich rijk en wie zit nu van die lus’bere te schijten. Niet ik in ieder geval.
  En waar en wanneer ben ik racistisch bezig geweest?
  Het zijn altijd de mensen zoals jij die anderen van racisme beschuldigen die de grootse racistische gal spugers zijn. Je bent ook zo’n een smerige vieze vuile paarse rioolrat zoals die andere rioolrat RobG en dan mij voor racist komen uitmaken.
  Zoek een lukuman op om je te helpen je trauma’s te verwerken. Jij en je kornuiten leven in een psychose en hebben echt met spoed hulp nodig.


  Maak melding

 22. De stakingen tot nu toe geven duidelijk aan dat het overgrote deel van de Surinamers bewust is van de problemen èn ook bewust is van het beperkt aantal mogelijke opossingen !

  Dit overgrote deel, bestaat niet alleen uit VHP-ers, ABOP-ers, NPS-ers, etc. maar ook uit (ex-) NDP-ers.
  En nu kan terecht gesproken worden van
  “het volk”!
  Het volk geeft aan het moeilijk te hebben maar realiseert zich ook wat de oorzaken zijn en beseft dat de enige manier om Suriname te redden is eenheid en saamhorigheid !

  Het volk beseft dat constant klagen en staken zoals de bekende beroepsklagers dat doen geen optie is. Want telkens zijn het diezelfde mensen die op straat komen terwijl zij de Nationale Dagu’s aan de macht hadden geholpen.

  Het volk ziet ook dat de huidige regering hoe dan ook haar best doet.
  Vele Surinamers grijpen de kansen, zoals bijv het klein ondernemerschap, die zich nu voordoen met beide handen aan en dragen zo hun steentje bij aan de wederopbouw.

  Het Surinaamse volk trotseert nu om straks weer trots te kunnen zijn !

  Niet storen.
  Werk in uitvoering !
  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 23. Para Express 25 augustus 2021 At 11:33
  ====================================

  Para Express, het volk is zich terdege van bewust wat voor een chaos en ellende het tijdperk Desiré Delano Bouterse en zijn NDP heeft voortgebracht. En ze zullen het op termijn ook steeds beter gaan begrijpen als de economie begint aan te trekken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.