VIDEO: Protest samenwerkende vakbonden in Suriname

17
VIDEO: Protest samenwerkende vakbonden in Suriname

In Suriname is vanmorgen om 10.00u het protest van de samenwerkende vakbonden onder de noemer 1:6 gestart. Bij het Kerkplein in Paramaribo hebben diverse bij de bonden aangesloten personen zich verzameld.

De Surinaamse regering had de samenwerkende vakbonden dit weekend opgeroepen om het pad van dialoog te blijven volgen.

De protestactie is live te volgen via D-TV Express:

17 REACTIES

 1. Het protest vindt op een verkeerde locatie plaats.
  De veroorzaker van de chaos is Bouterse, daar bij hem voor het huis hoort het protest plaats te vinden. Bouterse heeft alles leeggeroofd en de nieuwe regering krijgt de schuld. Burgers van Suriname, denk goed na. Haal de gestolen staatsgelden en staatseigendommen terug bij Bouterse en zijn corrupte vrienden.


  Maak melding

 2. De gezamenlijke vakbeweging (Ravaksur) die enige tijd in onderhandeling is met de regering, is misnoegd over de gang van zaken. Diverse verhogingen zijn doorgevoerd die verzwarend zijn voor de samenleving. De vakbeweging heeft op 16 juli een voorstel gepresenteerd, maar de lasten verzwarende maatregelen zijn toch doorgevoerd. Ravaksur heeft maandag een eisenpakket met 11 punten ingediend en wil dat met spoed onderhandeld wordt hierover. De regering heeft in een brief een week de tijd gekregen om met de vakbeweging om de tafel te zitten.

  Op Starnieuws kunt u meer informatie raadplegen.


  Maak melding

 3. Geachte Conservatieven.

  Ik Vindt Het Een Kwalijke Zaak Dat Men Deze Aktie Door Heeft Laten Gaan.
  Ons Land Bevindt Zich Midden In Een Pandemie. Minister Van Justitie Kennth Amoksie Moest
  Zijn Spierballen Laten Zien, Hij Moest Leiderschap Tonen, Dit Moest Hij Verbieden. Ik Vraag Me Af Als Hij Op De Hoogte Van Deze Straat Aktie Is Die Nergens Over Gaat. Ik Heb Vernomen Dat Hij Weer In Het Binnenland Is.

  Check Volgend Week. Corona Cijfers Schieten Omhoog


  Maak melding

 4. Wat een droevige vertoning. Niemand zegt een zinnig woord…Geen structuur, geen speeches, ongeorganiseerde rommel, schreeuwende en scheldende mensen. Kakelen als loslopende kippen….Wat een genante vertoning.


  Maak melding

 5. Waar er gerekend was op een paar duizend mensen, zijn er ongeveer 300 mensen op kunnen dagen om te protesteren.
  Er wordt veel geschreeuwd en sprekers krijgen niet de kans om hun gerieven naar behoren tot te lichten.
  Van de 51 DNA-leden heeft ook Belfort zijn neus laten zien. Er is geroepen dat Belfort de opvolger zal worden als president.

  Gelezen in DBS. Moet nog blijken of dit krantenartikel op waarheid berust, want mijn vertrouwen in Dagblad Suriname is niet zo groot.


  Maak melding

 6. Alles wordt duurder en de klacht van de mensen is terecht dat het leven duurder wordt.
  Maar wat moet de regering dan doen? De schulden laten oplopen? De regering zal harde maatregelen moeten nemen om de economie weer op de rails te krijgen. Zo niet, dan zullen de mensen nog harder moeten pienaren dan nu.


  Maak melding

 7. Ivanoff;

  De waar doet pijn. Kijk naar de video beelden van de actie van pakittow en die van vandaag.
  Nogmaals SURINAME BESTAAT NIET ALLEEN UIT KLAGENDE AFRO AFKRINANEN. De echte harde werkende Surinamers zie je niet op video beelden.


  Maak melding

 8. Toen bouta de govermenttake en de koers had verhoogd, hoorde je tigri barba niet. Maar nu wel. Tigri barba zat bij de politie en heeft daar niet gedeugd. Na een jaar AT is hij gaan werken op parketwacht, waar alleen zieke agenten worden geplaatst. Hij is racistisch bezig en heeft iets persoonlijk tegen chan. Chan had gezorgd dat hij niet bevorderd was tot inspecteur na het behalen van zijn mr titel. Dat is o.a. een van de zaken waarom hij tegen chan is dus tegen de regering.


  Maak melding

 9. RobG 24 augustus 2021 At 15:44
  De gezamenlijke vakbeweging (Ravaksur) die enige tijd in onderhandeling is met de regering, is misnoegd over de gang van zaken. Diverse verhogingen zijn doorgevoerd die verzwarend zijn voor de samenleving. De vakbeweging heeft op 16 juli een voorstel gepresenteerd, maar de lasten verzwarende maatregelen zijn toch doorgevoerd. Ravaksur heeft maandag een eisenpakket met 11 punten ingediend en wil dat met spoed onderhandeld wordt hierover. De regering heeft in een brief een week de tijd gekregen om met de vakbeweging om de tafel te zitten.

  Op Starnieuws kunt u meer informatie raadplegen.
  ===================================

  RobG, je hoeft alleen maar te kijken naar de namen die daar worden genoemd, gedoemd te mislukken. Ga maar weer lekker onder die steen van je slapen hoor. Die hallucinaties van je duren veel te lang en kunnen behoorlijk schadelijk zijn voor je verdere functioneren.


  Maak melding

 10. Trieste vertoning, de regering moet maatregelen treffen om uit deze achtergelaten rommel te geraken. Opmerkelijk is het, dat men bezig is met projecten die op dit moment kunnen wachten.
  Gaat wat dan ook de brug bouwen, internationale luchthaven, zeehaven en noem maar op.
  Allemaal mooi en waar, terwijl men het hoofd net of niet boven water kan houden.
  De prioriteiten van de staat moet op dit moment gericht zijn richting het volk en welzijn van het land.
  Ma goed, na vandaag, moeten de schreeuwlelijkerts zich maar koest houden met hun geklaag, dat ze het niet meer redden.
  Zelfredzaamheid is iets dat men niet kent.


  Maak melding

 11. Deze luilakken willen niet werken?die zijn verwend door bouta ndp en alloe baba adhin?ze waren gewend om alles gratis te krijgen?mie famirie ne klagen?pot wang koullo gong ien ding mars/land is leeggeroofd door bouta ndp/ vanwaar moet santhoki brunswijk dat geld halen?go na leonsberg/ go klagen na bouta biegi foefoeroe beest?


  Maak melding

 12. Sabaku , robg en functioneren , neen dat woord kent hij niet , en hij is liever lui dan moe , en door zijn moeheid weet hij zelf niet wat hij pent , allemaal onzin en leugens en dat hij steeds moeier wordt om telkens president Santokhi in een kwaad licht te zetten , Sabaku nog eventjes geduld , robg is zo dadelijk zo moe dat zijn pen er bij neervalt , en robg zal eeuwig slapen op de velden van zijn afgod bouta.


  Maak melding

 13. RobG
  u heeft last van Borderline.
  Nog geen twee jaar geleden moest Ravaksur niet serieus genomen worden. De vorige regering negeerde Ravaksur dan ook volledig. Lees uw reacties eens terug.
  Nu verklaart u Ravaksur etc. heilig

  Wees gerust deze regering praat met de bonden op de inhoud en krijgt redelijke reacties.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.