Man die op dorpsgenoot schoot met jachtgeweer aangehouden

5
man schiet
Foto ter illustratie | credit: VisitLakeland hunter in morning sun via photopin (license)

De Surinaamse politie heeft in de eerste week van deze maand, de verdachte Wilfred W. in het dorp Mora Kondre in het district Marowijne opgespoord en aangehouden. Hij zou op vrijdag 6 augustus met een jachtgeweer geschoten hebben op dorpsgenoot Freddy D., meldt het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren dat er op 6 augustus een dorpsvergadering zou plaatsvinden. Daarbij spraken de dorpelingen over een geval, dat lang terug had plaats gevonden tussen Wilfred en Freddy. Op een bepaald moment hoorde Wilfred hoe de aangever Freddy over het geval sprak.

Dit viel niet in goede aarde bij hem, waardoor hij naar huis ging en zich bewapende met een jachtgeweer. Hiermee schoot Wilfred gericht op Freddy, die ter hoogte van zijn heup een schotwond opliep. Na de daad maakte de schutter zich uit de voeten. Het slachtoffer werd door omstanders naar het politiebureau Richelieu gebracht.

Freddy D. deed diezelfde dag aangifte ter zake poging moord, poging doodslag en zware mishandeling tegen Wilfred bij de Recherche van regio Oost. Hierna werd de gewonde man per eigen gelegenheid voor medische behandeling overgebracht naar Frans- Guyana.

Leden van de Recherche van regio Oost werkten de informatie uit en de verdachte meldde zich op 8 augustus zonder het jachtgeweer aan op voormeld politiebureau. Het wapen is nog niet achterhaald door de rechercheurs.

De schutter is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

5 REACTIES

 1. Volgens de zwarte racisten hier op
  waterkant schieten zwarten onderling niet op elkaar. Ja die zwartjes geloven nog steeds in sprookjes, toch heer Limburg? Ga je diep schamen valsaard!


  Maak melding

 2. Het slachtoffer werd door omstanders naar het politiebureau Richelieu gebracht.

  Freddy D. deed diezelfde dag aangifte ter zake poging moord, poging doodslag en zware mishandeling tegen Wilfred bij de Recherche van regio Oost. Hierna werd de gewonde man per eigen gelegenheid voor medische behandeling overgebracht naar Frans- Guyana.

  Dus Freddy D wilde niet behandelt worden in één van de ziekenhuizen in Paramaribo, hij ging op eigen gelegenheid voor behandeling naar Frans- Guyana.
  Heeft Freddy D de franse nationaliteit of heeft Freddy D zoveel geld dat hij zich in Frans- Guyana laat behandelen?


  Maak melding

 3. Bigi Sma, wat gaat het iemand anders wat aan of en waarom hij zich in Frans Guyana wil.laten behandelen en niet in Suriname? Zolang hij op eigen gelegenheid gaat en het allemaal zelf betaalt, mag hij gaan waar hij wil.

  Popo Jantje alleen idioten zullen beweren dat mensen nooit geweld gebruiken tegen familieleden, rasgenoten of vreemdelingen. In de hele geschiedenis van de mensheid hebben mensen andere mensen, rasgenoten of niet rasgenoten, uitgemoord. Ik hoef maar enkele namen te noemen om te bewijzen dat rasgenoten met geweld ombrengen heel veel voorkomt overal op aarde; Stalin Hitler, Pol Pot, Mao Zedong, Idi Amin en Bokasa. Waarom.je nu bij een conflict tussen twee dorpsgenoten, die toevallig zwart zijn, meteen hun.ras erbij haalt, toont weer eens aan dat je een diepgeworteld racisme in je hebt tegen zwarten. Als ik me niet vergis reageerde je niet eens, laat staan racistisch, toen de vriend van het Hindoestaans 16 jarig meisje, de broer van haar vermoorde en haar moeder verwondde, op haar verzoek.


  Maak melding

 4. Popo Jantje 24 augustus 2021 At 08:18
  Volgens de zwarte racisten hier op…
  ————————————————————————————-
  Poepe Jantje…volgens de zwarte racisten hier bij WTK moet je je grote KOELI bek houden, want jullie soort schieten zelf hun eigen moeder of vader neer voor een paar SRD-tjes en drinken daarna gramaxsoon of springen van de Bosje brug. Jou soort heeft totaal geen ruggegraad, want bij het minste en geringste zien jullie de oplossing in zelfdoding. Dus POEPE JANTJE ga lekker drinken of springen dan zijn wij jou stommiteiten kwijt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.