Overhandiging apparatuur en landbouw diensten aan agrariërs

1
SAMAP start met informatiesessies in districten
Een info sessie van SAMAP

In de conferentiezaal van het directoraat Veeteelt van het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), vindt vandaag de overhandiging plaats van apparatuur en/of landbouw gerelateerde diensten tussen Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) en agrariërs.

Het gaat om agrariërs die in aanmerking zijn gekomen voor een Grant uit de 2ᵉ inschrijving van de Matching Grant Facility (MGF). MGF is een competitief fonds om de markttoegang voor Surinaamse kleinschalige landbouwers en agro voedselverwerkers te ondersteunen door middel van faciliteiten in de vorm van productie- en/of verwerkingsapparatuur en diensten om de kwantiteit en kwaliteitsproductie in SAMAP’s primaire waardeketens te verbeteren: fruit & groenten, wortels en knollen, en NTFP-bosbijproducten. 

SAMAP streeft naar een verhoogde, meer concurrerende en veiligere productie van geselecteerde gewassen uit de waardeketens, fruit, groenten, wortels en knollen en bos bijproducten en het verbeteren van de markttoegang voor deze gewassen door een stimulerende omgeving te creëren en verbeterde capaciteiten van de particuliere sector en instellingen.

De MGF ‘Small’ en ‘Large’ Grants bieden ondersteuning in de vorm van machines en apparatuur tot een maximumbedrag van USD 5.000 voor de ‘Small Grant’ en een maximumbedrag van USD 300.000 voor de ‘Large Grant’.

1 REACTIE

  1. Ze kunnen beter tenten aanbieden aan de agrariërs. Want door de hitte zullen de gewassen uitdrogen. Tenzij geplant in een tent waar ze beschut zijn tegen het felle zonlicht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.