Vijf rovers plegen twee afzonderlijke overvallen op twee auto’s

9
politieauto-zwaai-aan-op-pd

Vijf rovers hebben zaterdag twee afzonderlijke overvallen op auto’s gepleegd, op de Weg naar Pikin Saron in Suriname. Zij maakten bij een van de overvallen een terreinauto buit.

De rovers waren gewapend met een vuistvuurwapen, een jachtgeweer, messen en houwers waarmee ze de slachtoffers aanvielen. Zij losten schoten op een van de voertuigen, om de inzittenden tot stoppen te dwingen. Deze werden door hen gekneveld en in het bos achtergelaten.

De overvallers vertrokken in de gestolen terreinwagen die zij op Matta achterlieten. In de gestolen terreinauto zaten drie personen. Zij merkten dat nog twee andere personen waren beroofd en gekneveld achtergelaten in het bos.

De Surinaamse politie heeft de wagen, die een kogelinslag had, laten wegslepen voor onderzoek en is nog bezig de rovers op te sporen. 

9 REACTIES

 1. Zeg dan ook eerlijk erbij dat de NDP de armoede heeft veroorzaakt. Het ging goed met het land. Bouterse wilde zelfs ontwikkelingshulp aan Nederland aanbieden. Maar de gierigheid en corruptie bij hen sloeg zo hard toe dat het land – onder Bouterse – alle grondstoffen heeft verpand en er nauwelijks iets aan verdient. De verslaafden aan gratis BruBometRijst moeten nu hard afkicken. Het lukt ze niet zo goed, dus krijgt de huidige regering alle schuld.


  Maak melding

 2. Om te begrijpen waarom Desi. bouterse de militaire coup pleegde, moeten we terug naar 1975.

  In dat jaar wordt Suriname na ruim drie eeuwen Nederlandse kolonisatie onafhankelijk.

  Een paar weken voor de onafhankelijkheid vliegt de jonge Desi bouterse vanuit Nederland, waar hij tot die tijd woont en werkzaam is als militair, terug naar zijn geboorteland.

  Met een koffer vol initiatieven,’ zoals hij het later in een interview, heeft gezegd.
  De Surinaamse economie komt nauwelijks meer vooruit, het straatbeeld verloedert en het ontbreekt de regering aan gezag.

  Bouterse ziet maar één oplossing: het plegen van een coup. Dat doet hij op 25 februari 1980, met vijftien andere sergeanten.

  De criminaliteit, werd geboren en de verzamelnaam heet ” bouta de vernietiger met zijn bende “.

  Wat nu gebeurd, doen de gecertificerden van de vernietiger.


  Maak melding

 3. Kleinschalige goudzoekers zijn het mikpunt v rovers op de weg en ook in de mijnen. Waarschijnlijk rovers die elkaar berichten wanneer de gouddelvers richting Paramaribo vertrekken.

  Dit kan niet, of de Overheid stopt de kleinschalige delving of de Overheid bied bescherming aan. Die mensen hebben gezinnen en werken hard.
  Regulering nog steeds niet geregeld, doe dit nou en in belasting.
  Bewaak de wegen desnoods met militairen.

  Alert!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.