16-jarige joyrider in Mark X rijdt 51-jarige bromfietser aan

13
16-jarige joyrider in Mark X rijdt 51-jarige bromfietser aan
Foto: Crime News Suriname Facebook/Waterkant.Net

De politie van het bureau Lelydorp heeft afgelopen maandag de 16-jarige autobestuurder F.A. aangehouden, nadat hij als joyrider in een Mark X, een aanrijding met een bromfietser veroorzaakte aan de Fajalobilaan te Lelydorp. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg omstreeks 17.30 uur van die dag van het Command Center de melding van een aanrijding tussen een auto en bromfiets op eerder vermelde locatie. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren beide partijen van de aanrijding in de langs de weg lopende goot aan (FOTO).

Het voorlopig onderzoek wees uit dat de jeugdige bestuurder met een Mark X personenauto vanuit de Tjamelielaan kwam aangereden en ging in de richting van de Arahoelaan. Bij het beschrijven van een bocht naar de Fajalobilaan, verloor hij de controle over de besturing van het voertuig en kwam in botsing met de 51-jarige bromfietsbestuurster Lilian I., die vanuit de Fajalobilaan kwam.

Ten gevolge van de aanrijding belandde beide partijen met hun voertuig in de langs de weg lopende goot. De bromfietser liep een beenfractuur op, terwijl de joyrider F.A. ongedeerd is gebleven. De bromfietser is per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij werd voor verdere medische behandeling doorverwezen naar de Orthopeed.

Volgens verklaring van F.A. kreeg hij toestemming van zijn ouders om het voertuig van zijn broer die in het binnenland vertoeft, te mogen rijden. De broer was op dat moment in het binnenland voor werkzaamheden. De vader heeft gebruik gemaakt van zijn verschoningsrecht en kon niet worden geconfronteerd met hetgeen zijn 16-jarige zoon aan de politie heeft verklaard.

De joyrider is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli, meldt de politie.

13 REACTIES

 1. Hij kreeg toestemming van zijn ouders. ?????
  Hoezo? En de ouders gaan vrijuit? Geen zuivere koffie. Oudrrd hebben contacten. Dit is KPS. A KORPS PORIE


  Maak melding

 2. A boi e lee ?
  Een ouders zullen nooit toestemming geven aan kinderen om een auto te besturen?
  Als het zo is wat hij verklaarde/ dan zijn het domme ouders?


  Maak melding

 3. Dit is Sow Off
  Of de ouders wel of geen toestemming hebben gegeven doet er niet toe deze Onnozele en Onverantwoordelijke jongeman heeft het hele gebeuren aan zichzelve te danken hij weet dat hij niet in bezit is van een Rijbewijs en toch gaat hij met de Auto deel nemen aan het verkeer
  Laat hij bij Opa Doelie nadenken over zijn Handeling en tot het besef komen waarom heb ik zo Eigenweis gehandeld dat ik bijna iemand dood gereden heb
  Eén behoorlijke straf en boete plus de schade die deze Nicki Lauda heeft veroorzaakt moet vergoed worden aan het slachtoffer.
  De ouders moeten ook een boete opgelegd krijgen want natuurlijk zijn ze ook Medeverantwoordelijk over het hele gebeuren.
  En als de Rechtmatige Eigenaar terug is mag hij zijn jongere broer trakteren op een Pak slaag indien hij het nodig acht
  Hopelijk beland hij ook niet in het cellenhuis ivm blauwe oogjes en kneuzingen aan zijn jongere lieve broer.


  Maak melding

 4. kan m gewoon niet indenken hoe mensen zo denken boiii…elke dag lees n j hoor van zoveel gevallen en dan nog neem men kansen n kijk j doet een andere pijn


  Maak melding

 5. verschoningsrecht gebruik je alleen maar als je iets negatiefs te verklaren hebt
  ze willen het laten lijken dat de joingen toestemming had en het daarom gedaan heeft.
  puur alleen om de straf mogelijk lager uit te laten vallen


  Maak melding

 6. Als het waar is dat de ouders toestemming hebben gegeven beide hun rijbewijs ontnemen ,beboeten en ze een verbod geven op het bezitten en besturen van een voertuig. Dit is toch geen opvoeden? Je zoon zonder rijbewijs te laten deelnemen aan het verkeer!!!. Zoon naar Opa Doelie voor heropvoeding. Voeden en opvoeden zijn 2 verschillende zaken.


  Maak melding

 7. In principe kan je wel op jonge leeftijd autorijden, mits je de nodige begeleiding en training hebt gehad. In USA mag je al op je 16e autorijden, op je 18e mag je het leger in en mensen kapot knallen, maar pas op je 21e alcohol drinken…


  Maak melding

 8. Indira, hier is er geen sprake van verschoningsrecht. Hier gaat het om de aansprakelijkheid en daar komen ze nooit onderuit. Het is een kind van 16 jaar, minderjarig.
  De ouders gaan het gelag betalen, financieel, de knul Strafrechterlijk.


  Maak melding

 9. Verschoningsrecht of niet…. toestemming van ouders of niet…Baas, om op de openbare weg te mogen rijden moet je 18 zijn en een Rijbewijs gehaald hebben.


  Maak melding

 10. Deze knaap heeft waarschijnlijk vaker een auto bestuurd, vandaar dat de ouders toestemming zullen hebben gegeven.
  De 51-jarige kan gelukkig nog zijn 52e verjaardag vieren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.