Vp Brunswijk en minister Emanuël op oriëntatiebezoek in Para en Wanica

7
Vp Brunswijk en minister Emanuël op oriëntatiebezoek in Para en Wanica
Vp Brunswijk in gesprek met minister Emanuël en dc Goelaman.

De vice-president van Suriname Ronnie Brunswijk heeft donderdag samen met de minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), ROS-directeur Maverick Boejoekoe en enkele andere functionarissen een oriëntatiebezoek afgelegd in de districten Wanica en Para. Hierbij werden drie commissariaten aangedaan, te weten: Wanica Zuid-Oost, Wanica Noord-West en Para. Tijdens het bezoek kreeg de delegatie een rondleiding in de faciliteiten van de commissariaten. Ook werd gelijk stilgestaan bij de pijnpunten rondom het werk dat door de commissariaten wordt verricht. 

Brunswijk die waarnam als Surinaamse president, gaf in zijn toespraken het belang van samenwerken op een commissariaat aan. Bij alle drie districten is het volgens Brunswijk duidelijk dat de grootste problemen zijn dat de financieel-economische situatie in het land een barrière vormt in de vooruitgang en het tot ontwikkeling brengen van de districten. Het is dus belangrijk dat de financiële middelen zo snel mogelijk verstrekt worden. “Vandaar dat ik in hoogst eigen persoon ben gekomen om me te oriënteren over de situatie.

De regering heeft een jaar lang geëvalueerd en er is inmiddels een Herstelplan ingediend. De weg naar herstel wordt reeds bewandeld.” Zolang er volgens het plan wordt gewerkt, voorspelt de waarnemend president dat er binnen 1 jaar positieve veranderingen in zicht zullen zijn. 

Ten aanzien van de financiële tekorten gaf minister Emanuël aan dat de bestedingsplannen herontworpen zijn opgestuurd voor de minister van Financiën en Planning. Zo gauw deze worden goedgekeurd, kan de overmaking plaatsvinden. Een positieve keerzijde van de medaille is dat er behoorlijk werk verzet wordt door de commissariaten. Zo is er een project geïnitieerd door de bestuursdienst op Wanica Noord-West om burgers meer bewustwording bij te brengen. Ook zijn er trainingsprogramma’s uitgevoerd om consumenten te helpen bewust inkopen te doen. 

Waarnemend president Brunswijk is overall ingenomen met het werk dat worst verzet. Hij stelde vooralsnog alle aangehaalde pijnpunten mee te zullen nemen. Tenslotte adviseerde hij dat er een prioriteitenlijst wordt gemaakt zodat er efficiënt gewerkt kan worden aan oplossingsmodellen.

7 REACTIES

 1. Correctie: Dhr Brunswijk was daar op bezoek, VP Ramdhin was ergens anders bezig de boel te belazeren. Trouwens ik moet Rasoelbaks een veer in de kont steken vanwege zijn relaas over transparantie en de anticorruptiewet. Nu eens zien of de politiek deze wet naar letter en geest gaat uitvoeren!! Dit wordt een hele openbaring………nee, toch niet, want zij zullen nooit die transparantie geven die deze wet voorstaat! Stel je eens voor dat we kunnen zien hoeveel huizen en waar die zijn, welke nevenfuncties en bijbehorende salarissen en andere zaken, onze zo eerlijke politici en hoge ambtenaren hebben. Zij zullen het nooit doen!!


  Maak melding

 2. Ik wil de heren vragen om bekend temaken ,hoeveel geldt is besteedt met al het rondt reizen van de funcionarissen van de huidigew regering, en wat het ons tot nu toe gebracht heefd.
  Dit bezoek van Vice press lykt meer op prestice of propaganda ,want hy hadt een zak met lucht voor de gebieden mee genomen, opkosten van de staat.
  en om ze te vertellen dat ze deze keer Pfizer van america gehadt hebben want chan geeft liever uit aan reizen dan mededicatie kopen voor de bevolking en bezuinigd op bazo kaarten voor minder draagkrachtigen.


  Maak melding

 3. Rbrown 21 augustus 2021 At 16:12
  Ik wil de heren vragen om bekend temaken ,hoeveel geldt is besteedt met al het rondt reizen
  ===========================================

  Rbrown, je wilt gewoon niet weten hoeveel “geldt” ze hebben besteed met hun rondreizen, het is gewoon schandalig.
  Gelukkig hebben zij het “geld” van het volk met rust gelaten..


  Maak melding

 4. @Rbrown
  Correctie op hinderlijke schrijffouten:
  Het voltooid deelwoord van een werkwoord eindigt NOOIT met dt.
  Is maar een wenk hoor.(zal ’t vooralsnog niet hebben over de overige foutjes die direct in ’t oog springen)


  Maak melding

 5. ja browny alle ndp dna leden hebben de laatste 5 jaren hun zakken gevuld door diefstal , corruptie , en laten ze zich horen in de dna dat ze nog niet genoeg gejat hebben , hebt jij soms ook mee geprofiteerd en jij vind dat grappig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.