Minister Levens ontvangt vertegenwoordigers onderwijzersbonden

3
Minister Levens ontvangt vertegenwoordigers onderwijzersbonden

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in Suriname, bijgestaan door de directeur Beroepsonderwijs, Gracia Valies-Ormskirk, heeft op woensdag 18 augustus 2021 vertegenwoordigers van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en Christelijke Onderwijzersbond (COB) ontvangen voor een bespreking. De ontvangst volgt na de op 16 augustus 2021 door de onderwijsbonden ingediende petitie. 

De bewindsvrouw heeft de aanwezigen voorgehouden, dat zij zich kan terugvinden in de eisen. Vooral de brandstofprijs is van invloed op prijzen in de Surinaamse winkels. Hoewel minister Levens geen toezeggingen kan doen, is zij wel van oordeel dat er enkele zaken voor deze doelgroep gerealiseerd moeten worden. De bewindsvrouw merkte op dat vele punten, die in de petitie zijn aangehaald, identiek zijn aan wat binnen grote delen van de gemeenschap leeft. “En die zaken staan vandaag op agenda van de Raad van Ministers (RvM)”, zei de bewindsvrouw. 

Binnen de RvM zal de onderwijsminister zich er sterk voor maken, dat minimale zaken gerealiseerd kunnen worden. Ze gaf de KOB- en COB-vertegenwoordigers mee, dat de COVID-19-pandemie ook oorzaak van is dat een groot deel van de financiële middelen wordt gestopt in de gezondheidszorg.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

De vervoerstoelage die al achterhaald is, zal opnieuw worden bekeken. Een van de verzoeken van de leerkrachten is ook tandheelkundige zorg. Door de besturen is voorgesteld, dat de overheid met een deel van deze kosten inkomt, zodat het tandartsenbezoek draaglijker wordt voor leerkrachten. 

De vertegenwoordigers van de KOB en COB hebben de minister gevraagd om geïnformeerd te worden over genomen besluiten, omdat de achterban concrete resultaten wil. 

3 REACTIES

 1. Op zich redelijke zaken. Wat een verschil met die andere idioten die het beleid willen bepalen, zoals stoppen met IMF, ben je niet goed bij je hoofd denk ik dan. Ga en richt je politieke artij op en kijk of de bevolking het met je eens is.
  Het kan gvd toch niet zo zijn dan een aantal maloten even komen bepalen wat zij willen voor anderen, voor beschaafden die rustig afwachten. zij hebben immers de regering het MANDAAT gegeven. Wachten tot er verkiezingen zijn
  OF OF
  krijgen we hetzelfde wat Aaron is overkomen. ik schiet jullie omver en neem de macht over
  geen gesodemieter meer. Amerika heeft zijn troepen niet voor niets terug getrokken uit Afganistaan. Er is nu weer budget om met harde hand de boel over te nemen mochten idioten ka in hun hoofd halen. NIMBY


  Maak melding

 2. debby jij zit al lang op je gat thuis en niets doen , dit noemen ze nietsnutters , en wat heeft de minister Levens en de onderwijzersbonden met stoomkosten te maken , je moet eerst eens goed lezen wat er geschreven wordt , dus lees dat artikel eens tien keer , maar of je het dan begrijpt waar het over gaat?? zegt een tandarts jou iets


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.