Bouterse liet voor regeringsoverdracht meer wapens thuis opslaan

42
Santokhi ontmoet Bouterse op presidentieel paleis

Ex-president Desi Bouterse heeft tijdens zijn verhoor bij de Surinaamse politie verklaard dat er sedert 2010 wapens en munitie in zijn wapenkamer waren opgeslagen. Voor de regeringswisseling in Suriname op 16 juli 2020, werden meer wapens en munitie in de wapenkamer opgeslagen. Zijn verklaring is geweest dat hij het nodig vond om het aantal wapens en munitie in zijn wapenkamer te vergroten. Hij had daar geen specifieke reden voor.

Hij had toen als president besloten dat de wapens en munitie die te veel waren bij CTU en eigenlijk naar de wapenkamer van het Nationaal Leger moesten gaan, naar zijn wapenkamer moesten worden overgebracht. Bouterse zei bij zijn verhoor dat de wapens niet bij hem lagen, maar in een ruimte van hem waren opgeslagen. Hij had als president een faciliterende rol.

Om militair tactische redenen vond hij het niet raadzaam om alle wapens en munitie op een plek op te slaan namelijk de wapenkamer van het Nationaal Leger. Naar aanleiding daarvan lagen enkele wapens en munitie in zijn wapenkamer waarvan de bevoegde autoriteiten op de hoogte waren.

Op de vraag hoe Bouterse denkt dat zijn kleinzoon Walter de wapens en munitie onopgemerkt heeft weggenomen, denkt hij dat het in de avonduren na 20.00 uur is geweest omdat het dan veel rustiger op het terrein is. Walter woonde ook bij hem waardoor hij vrijelijk met zijn auto het terrein kon binnenrijden. 

42 REACTIES

 1. Bouta: “De wapens waren.in een ruimte van hem opgeslagen. Hij had daar geen specifieke reden voor”.
  Achteraf bekeken zal hij heel veel spijt hiervan moeten hebben; zijn geliefde zoon en kleinzoon, de gedoodverfde troonopvolgers Prins Dino en Prins Walter, zijn door de liefde, die deze moordfamilie heeft voor wapens en wapenhandel, nu uitgerangeerd.


  Maak melding

 2. vreemd?
  je bent niet herkozen maar loopt wel wapens te regelen alsof je de president bent?
  wie is hij om te beslissen wat wel en niet goed is voor het land
  die paarse rat is niet herkozen dus zulke beslissingen behoort die rat niet eens te mogen maken.
  “waarvan de bevoegde autoriteiten op de hoogte waren.”
  desbetreffende personen gelijk op staande voet ontslaan voor het opvolgen van orders van iemand die niets te vertellen heeft…… zoiets heet landverraad

  @henkes
  spijt? die man heeft nergens spijt van…. hooguit dat ze hem waarschijnlijk strax achter zijn broek aan gaan zitten en dat hij niet genoeg mensen heeft opgeruimd om dat te voorkomen.
  deze man vermoord echt iedereen als hij zijn eigen vege lijf kan redden ermee.
  kinderen, kleinkinderen vrouw of wie dan ook van zijn familie? is allemaal ondergeschikt aan zijn welzijn.
  deze man behoort maar 1 woonplaats te hebben…. een enkeltje hell, kan hij kijken of hij de duivel te slim af is


  Maak melding

 3. bouta als militair niks , als president helemaal niks , en als vader en opa zal hij ook wel niks zijn , dus die wapens bij hem op leonsberg zijn daar niet voor niks , als hij het gevang in moet zal deze gebruikt worden , hij speelde toch altijd met wapens


  Maak melding

 4. De wapens waren gewoon gestolen door bouta. Maar karma is een wrede teef.ze slaat terug, wallie is gewoon afgemaakt omdat opa niet Wilde betalen. Die suicide indianenverhaal verhaal klopt van geen kant.


  Maak melding

 5. Hoe edelmoedig. Dus hij vertrouwde Benschop ( ex-minister van Defensie) niet. Hij vertrouwt alleen zichzelf. Hoe makkelijk schuift hij de schuld naar zijn dode kleinzoon.


  Maak melding

 6. ” …
  Op de vraag hoe Bouterse denkt dat zijn kleinzoon Walter de wapens en munitie onopgemerkt heeft weggenomen, denkt hij dat het in de avonduren na 20.00 uur is geweest omdat het dan veel rustiger op het terrein is. Walter woonde ook bij hem waardoor hij vrijelijk met zijn auto het terrein kon binnenrijden. 
  … ”

  Hiermee geeft Bullshit Bouta te kennen dat de wapens voor een ieder die op zijn terein waren toegankelijk waren !
  Terwijl geen enkel onbevoegde toegang zou mogen hebben tot de wapens van het Nationaal Leger !

  Er zou een huiszoekingsbevel moeten komen en alle gegevens dragers zouden onderzocht moeten worden !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. @directeur zonder bedrijf 22 augustus 2021 At 00:40
  vreemd?
  je bent niet herkozen maar loopt wel wapens te regelen alsof je de president bent?
  ===========

  Hij was in die chaotische periode na de verkiezingen en voor de officiële overdracht wel degelijk nog verantwoordelijk voor de wapens. Dat de wapens bij hem waren was geen geheim. De autoriteiten waren op de hoogte. Er wordt nu dus een probleem gemaakt van iets wat geen probleem was. Dat er wapens zijn gestolen is wel een probleem en daarvoor zijn verdachten in beeld. Bouterse is geen verdachte verder. Dus maak het niet sensationeler dan het is.


  Maak melding

 8. @Robles,

  Hoe diep wil jij nog in zijn anus kruipen?
  Over welke autoriteiten heb jij het over???
  Die niets te vertellen hadden onder zijn bewind??
  Of eentje die naar zijn pijpen aan het dansen was??
  Hij had gewoon met zijn vieze klauwen moeten afblijven van spullen die niet van hem waren.
  Maar nee, niet alleen de staatskas en de spaar tegoeden van de burgers ook het wapenarsenaal had hij gestolen. Dus wat voor ka kom jij hier vertellen dat hij geen verdachte is??
  Dat ratten mentaliteit blijft in je bloed circuleren.


  Maak melding

 9. robles , de grootste landverrader , de grootste leugenaar op robg na , een tijdje geleden vertelde hij dat hier op WTK alle reacties door anti paarsen op een onderwerp hem stoorde en hij bedankte voor verdere reacties , en zie nu ja die bouta lover is terug , en hij zal het wel goed keuren dat bouta zijn kleinzoon door het slijk haalt ,en als zijn baasje bouta blijft leven , wat een oen , dus robles jij verheerlijk jou massamoordenaar , robles wie zal het volgende slachtoffer zijn in die paarse kliek , misschien weet jij het , het is voor jou toch niet zo moeilijk om dat aan te geven, jij hoort toch bij de ndp top


  Maak melding

 10. o ja robles , de ongeschoolde ndp-ers worden de straat op gestuurd om te demonstreren , waarvoor , dat weten ze niet , maar ze worden zoals altijd blij gemaakt met een pakket met lucht, en met delta , jou advies is toch laat je vaccineren met het vaccin uit china , dat vaccin uit china is ook een wapen , een biologische wapen


  Maak melding

 11. Henkes 22 augustus 2021 At 00:10
  Achteraf bekeken zal hij heel veel spijt hiervan moeten hebben; zijn geliefde zoon en kleinzoon, de gedoodverfde troonopvolgers Prins Dino en Prins Walter, zijn door de liefde, die deze moordfamilie heeft voor wapens en wapenhandel, nu uitgerangeerd.

  Henkes
  Deze man heeft in zulke zaken nergens spijt van.
  Wie zegt mij dat hij zijn eigen kleinzoon om redenen het leven heeft genomen?
  Zij kleinzoon nu beschuldigen van het stelen van de wapens is een hele laffe daad want die kan niet voor zichzelf opkomen.
  Deze man is in staat om zelfs doden te beschuldigen om de dans te ontspringen.
  Indien je een goede opa bent dan bezwaar je jou kleinzoon niet, want je weet het niet zeker, en hou je het voor jezelf want je weet het niet voor 100%.

  Meriba zal hij niet beschuldigen van diefstal van de handgranaten want die leeft nog en kan zich verdedigen.
  Zo laf is deze man om de doden te beschuldigen die zich niet kunnen verdedigen.


  Maak melding

 12. De hoogste prioriteit moet gegeven worden aan onderwijs en het verhogen van het kennis niveau van de Surinamers, zodat wij nooit mensen als Bouterse aan de macht krijgen in Suriname. Vooral de mensen met weinig ontwikkeling vormen een gevaar voor de Surinaamse samenleving. In de top van de NDP zitten vooral kapitalisten en enkele ideologen uit de zestiger jaren die ver achter lopen op de maatschappelijke ontwikkelingen in de wereld. De volgelingen zijn vooral mensen die niet hebben doorgeleerd ( in Suriname noemt men deze groep de domme massa)


  Maak melding

 13. Als men steelt hoort men opgesloten te worden en er moest onderxocht worden wat de reden van het stelen van zware militaire wapens was.

  Let op!
  – ddb heeft een eigen prive- leger,
  – Na gon put mi dja en na gon moes poer mi,
  – wapens verkocht/ geruild voor Columbiaanse cocaine drugshandelaren,

  De militaire wapens die uit de wapenkast uit het huis van ddb zijn gestolen zijn nog steeds niet achterhaald.

  ddb pleegt weer een strafbaar feit door militaire wapens uit het leger te stelen en loopt gewoon rond, hij wordt hiervoor niet gearresteerd. Waarom niet?


  Maak melding

 14. Bouterse heeft aangifte gedaan. Hij heeft het vermoeden dat zijn overleden kleinzoon een rol had in de diefstal van wapens. Een vermoeden is niet gelijk aan een beschuldiging. Het ligt echt aan het OM om na te gaan wat wel en niet klopt.


  Maak melding

 15. Er zijn personen in het leger of waren in het leger die gemakkelijk aan te wijzen moeten zijn die van deze daad van wapens naar het huis van ddb afweten.

  In het leger heeft iedereen een taak en moet aan ern hogere in rang verantwoording worden afgelegd. Van Boven naar beneden in zo’n structuur in het leger moet ook te achter halen zijn wie opdrachten gaf om de wapens uit het wapensrsenaal te halen en naar het huis van ddb te transporteren.
  Welke dag, tijdstip, welke militairen/ namen en functie, welke wapens, amunitie, hoeveelheid, enz?

  Al deze militairen moeten opgepakt worden door de mp en worden opgesloten en er moet een grondige onderzoek plaats vinden. Hebben deze militairen zulke opdrachten vaker voor ddb uitgevoerd? Hoe veel
  keren?


  Maak melding

 16. percival
  22 augustus 2021 At 07:41
  DB noemt zich militair maar hij is een bloed lafaard zonder ballen!!!!

  Een militair heeft en kent zijn strategieën. Bouterse is niks anders dan een fascist die alleen maar macht wil, eventueel ten koste van het volk. Daarom mag dit soort labiele figuren nooit meer aan de macht komen. De hele fascistische beweging NDP moet opgeheven worden.


  Maak melding

 17. Ja mensen schrijven zoals het hoort?
  Albert ramdin is zelf door Brazilië met een privé vliegtuig opgehaald op 11 augustus?
  Het is al te kennen gegeven dat bouta no moest mik koullo in Suriname?
  Toendertijd toen deze geboren crimineel aan de macht was/ duldt men geen Cubanen in Suriname/ anders valt Brazilië in Suriname?
  Zo snel mogelijk waren de banden met cuba verbroken en moesten zij zo snel mogelijk het land verlaten?
  Brazilië heeft te kennen gegeven/ bouta moet niet geen ka halen in zijn koullo ede om nog eens in de fout te gaan?
  Gelezen op star nieuws?.
  Als dat zo is dan wacht ik het vonnis van de december moorden af/


  Maak melding

 18. Bouterse doet dit Bouterse doet dat en telkens ontspringt deze Man om aangehouden en opgesloten te worden voor feiten die Elke andere Inwoner van Suriname Onmiddellijk in het cellenhuis zou doen belanden. Wat de beschuldigingen betreft zijn het wel heel zware feiten en bewijzen die hij toegeeft te hebben verricht en Toch is het in de Ogen van Politie en Justitie niet voldoende om opgesloten te worden.
  Raara hoe kan dat?
  Ik heb Persoonlijk niets tegen deze Man ik ben maar een Burger met een Mening en vraag me gewoon af waarmee de Politie nou echt bezig is.
  Zijn ze zo Bang om Iemand achter slot en grendel te plaatsen met zo een Ernstige Handeling?


  Maak melding

 19. Deze go olo beweert dus dat hij slechts een faciliterende rol had, hij als hoogste baas, als president had slechts een bescheiden faciliterende rol. Da wat faciliteerde hij dan? Criminalteit?
  Mijn anus heeft ook een faciliterende rol voor mijn scheit
  Wat vindt de (groot)moeder van het lijk dan dat haar zoon die nu onrustig in de hel brand dat deze verwekker zo spreekt over haar (klein)zoon?
  Hij weet het dus niet eens zeker, hij vermoed, maar dat belemmert hem niet om zijn KLEINZOON te besmeuren. Walgelijk!!!!!!!!!
  Het laatste greintje respect dat de bevolking nog voor hem kon opbrengen heeft hij zelf vernietigt.


  Maak melding

 20. Beste famiri, sommige paarse famiri’s of paarse kornuiten gaan boos worden. Maar is opa D dan niet indirect betrokken bij de zelfmoord van zijn kleinzoon? Als hij niet zo dom had gehandeld, had zijn kleinzoon ook geen kans gezien om de wapens te bemachtigen.

  Stof tot nadenken by the way volgens Druga opa “neks no fout”.

  Het gaat je goed


  Maak melding

 21. Laten we geen doekjes om winden. In het achterhoofd van DDB was het plan reeds aanwezig om een tegencoup te plegen in Suriname, zodra dat nodig was. Met die wapens had Bouta een klein, maar effectief legertje adequaat kunnen bewapenen om Suriname te heroveren. Ik wil geen kwaad spreken over de doden. maar misschien moeten wij blij zijn met die zogenaamde zelfmoord van kleinzoon Walther. Dit heeft het geheime wapenarsenaal van DDB geopenbaard. Andere reageerders hebben gelijk voor wat betreft Dino en Walther. Was het niet Brunswijk geweest die gezegd had dat de volgende president na Bouterse Dino zou zijn? En toen Dino in het gevang belandde richtte hij zijn ogen op Walther. En was het niet die Somo geweest die gezegd heeft: Ik wil mijn leven opofferen voor mijn president Bouterse.
  We moeten dus blij zijn dat deze dingen zijn gebeurd, want hiermede zijn de plannen en bedoelingen van de familie Bouterse met Suriname onthuld. Weg met deze familie Bouterse. De hebie en koenoe van Suriname. Zolang ze in Suriname zijn zal het land nooit vooruit komen. En vergeet niet Somo en Brunswijk ook uit Suriname te verbannen.


  Maak melding

 22. @Pakiratigri

  Moet Bouterse dan niet uitleggen waarop hij zijn vermoedens baseert?
  Bouterse moet dieper en uitvoeriger gehoord te worden in deze zaak.
  1 Ding weet ik zeker en dat is dat het net van kwaad en verderf zich strakker spant om Bouterse.


  Maak melding

 23. De veroordeelde fossiele drugcrimineel en massamoordenaar DDB, zwalkt als een aangeschoten pathologische leugenaar van de ene naar de andere list om het traliewerk van Santo Boma te ontlopen, maar de strop spant zich rond zijn misdadige, vette en volgevreten paarse speknek. Er resten nog 2 opties, zijn volgende slachtoffer is zijn eigen wijf of die bitch word zijn definitieve Waterloo. Zo corrupt, ziek en verrot steekt die familie wel in elkaar.


  Maak melding

 24. Robles hoe normaal is het dat het surplus aan wapens van CTU qua opslag gefaciliteerd wordt door de President op de weg naar buiten en dat die wapens daar blijven nadat de president uit functie getreden is.

  Bouterse beweert dat de autoriteiten op de hoogte waren. Denkt u echt dat minister Matoera als ex. politie commissaris en zware tegenstander van Bouterse niet direct deze wapens had laten ophalen als zij daar van geweten had.
  Welk militair belang heeft het om de bewapening van een kleine gevechtseenheid in een woning van de uittredende President en daarna ex president op te bergen en niet in de voorzieningen die daar voor zijn bij het leger.

  Er is enorm veel aan de hand beste Robles want iedere medewerker bij defensie die wist dat er bij de president in huis mitrailleurs, Ak47, RPG’s etc. van het leger opgeslagen zijn had dit moeten melden. DDB had support binnen de huidige regering en was in de gelegenheid wapens in forse omvang buiten het gezag van de rechtmatige eigenaar te brengen en heeft door bewuste of onbewuste actie er aan bijgedragen dat ze verdwenen zijn.

  Bouterse is minimaal verantwoordelijk voor het verdwijnen uit het beheer van defensie. Matoera kan minimaal een rekening sturen en Juspol zal dat ook moeten doen alsmede een enorme boete.


  Maak melding

 25. Deze massa moordenaar is in staat zijn eigen kinderen te vermoorden als hem dit uit komt. De wapens heeft hij nodig om opnieuw een coup te plegen. De president is bang voor hem , misschien heeft ddb hiermee gedreigd , daarom is de president en de vp vaker op bezoek op Leonsberg om zijn adviezen op te volgen.


  Maak melding

 26. John legt het precies uit wat de bedoeling was. Namelijk met geweld het land weer overnemen. Het geluk van Surinaamse is dat de ene duivels kind zelfmoord heeft gepleegd en de andere duivel vast zit in Amerika. Als deze duivels aan de macht waren gekomen.dan had ik de grote bek van Rob g,Robles en debiel Debby willen horen.


  Maak melding

 27. Je kunt de zaak ook vanuit een andere invalshoek benaderen. Als jouw zoon of dochter een misdrijf gepleegd heeft en jij het weet, zou je dan jouw zoon of dochter aangeven? We praten niet meer over vermoedens maar feiten. Bij Bouterse was het een vermoeden. De rest telt niet. Dit is een individueel geval gaande over de aangifte van Bouterse. Laat het over aan de justitiële autoriteiten.


  Maak melding

 28. Inderdaad Redskin en John. De bedoeling was om de gehele VHP top te arresteren aldus de belofte van die fascist Bouterse. Ik had al vlak voor de glorieus verlopen verkiezing al voorspeld dat deze fascist zijn nederlaag nooit aanvaarden zal en desnoods met een coup weer de macht zal grijpen, daarom ook de criminelen die door fascist Bouterse naar Suriname geïmporteerd zijn. Die zouden Bouterse steunen. Gelukkig dat Santokhi op tijd hulp zocht en vond in de USA, Frankrijk en Nederland. Een ka van Bouterse en de USA zouden hem direct liquideren.


  Maak melding

 29. @WAT 22 augustus 2021 At 05:13
  o ja robles , de ongeschoolde ndp-ers worden de straat op gestuurd om te demonstreren ,
  ================

  Jij die zelf geen normale zin in het Nederlands kan schrijven hebt het over andere ongeschoolden? Laat me niet lachen man. De VHP is klaar. Ze graaien nog snel wat bij elkaar en dan zijn ze exit. Iedereen in Suriname weet het. Alleen een paar propaganda stumpers in Nederland weten het nog niet. Have fun zolang het nog kan.


  Maak melding

 30. Lariekoek allemaal. Die man liegt tot hij barst! Allemaal nonsens.
  Ik hoop dat het OM hem daarvoor daad werkelijk verantwoordelijk stelt voor diefstal van staatseigendommen.


  Maak melding

 31. ja landverrader robles , de poep van bouta vindt je weer lekker he , en hoe meer wapens dat je afgod heeft des te geiler wordt jij he , en dat wb dood is en jou afgod zegt dat wb de wapens gestolen heeft wil je nu nog alleen maar bouta zijn kont schoon likken(sorry WTK) dit is wat iedereen hier ziet wat robles doet


  Maak melding

 32. Deze moordenaar moesten ze al lang hadden opgesloten
  in Suriname wegens die moorden van 8 december 1982 want
  hij is die echte moordenaar. God heeft alles gezien en daarom
  heeft hij Suriname ook vernietigd leeggeroofd en failliet laten gaan.


  Maak melding

 33. Robles…..wie heeft de staatskas leeggeroofd en is vervolgens als een laffe hond op de vlucht geslagen ???? Was dat niet de corrupte, criminele, tot 12 jaar veroordeelde paarse NDP-misdadiger Hoefdraad. Jij paranoide, geindoctrineerde, laaggeschoolde droeftoeter. Als primitieve domheid pijn doet, zit jij de rest van je kansloze leventje aan de pijnstillers.


  Maak melding

 34. @Pakiratigri

  Los van het persoonlijke drama, Hoe realistisch is dat er een halve vrachtwagen aan militaire wapens uit een van de best beveiligde woningen van Suriname weg gedragen worden. behoudens de pistolen en de SIG karabijnen past er weinig in een normale tas.

  Ik mag er ook van uitgaan dat de sleutel van en het alarm op de wapenkamer niet bij een enkele persoon kan liggen en dat iedereen die daar binnen gaat gecontroleerd wordt. of op papier of persoonlijk.
  Het is niet in een enkele keer lopen verplaatst ofwel het wapentuig is er nooit geweest resp. heel veel mensen hebben hun ogen gesloten en houden hun kaken op elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.