VIDEO: Samenwerkende vakbonden roepen op werk neer te leggen in Suriname

37
De samenwerkende vakbonden 1:6 stellen de regering een ultimatum van twee weken. De bonden hebben een eisenpakket van een negental zaken. De bundeling van vakbonden eist onder andere aanpassing van het minimumloon, geen IMF, herziening belastingvrije som en de belastingschijven en het terugdraaien van de verhoging van de omzetbelasting op 1 oktober 2021.
Beeld (c) D-TV Express

De samenwerkende vakbonden 1:6 hebben op vandaag in het gebouw van KOB aan de Burenstraat een persconferentie belegd. Daarbij is opgeroepen tot het neerleggen van het werk, volgende week dinsdag 24 augustus om 10.00u.

De samenwerkende vakbonden hadden de Surinaamse regering begin deze maand een ultimatum gesteld van twee weken.

De bonden hebben een eisenpakket van een negental zaken, waaronder aanpassing van het minimumloon, geen IMF, herziening belastingvrije som en de belastingschijven en het terugdraaien van de verhoging van de omzetbelasting op 1 oktober 2021.

Er is opgeroepen om te verzamelen bij het Kerkplein.

De persconferentie live gebracht door D-TV Express:

37 REACTIES

 1. Sluit de scholen voor een jaar. Laat de leerkrachten hun eigen kwaliteiten opvijzelen voor ze terug mogen. Suriname heeft al 50000 meer mnsen dan nodig in overheidsdienst. Dus grote schoonmaakbeurt is hard nodig. Veel success Chan.


  Maak melding

 2. Iedereen komt nu met eisen .alsof de regering een toverstaf heeft om alle problemen onmiddellijk op te lossen. Het is heel makkelijk om iets af te breken dan op te bouwen. Ik blijf het herhalen: een broko pranasi overnemen van 4 miljard us dollar schuld is niet mals. Opmerkelijk is ook, dat ze ineens lijden aan geheugenverlies over wie dit alles heeft veroorzaakt. Ja, ik weet het. Herhaling is goed. Natuurlijk moet de regering haast maken met een aantal maatregelen: zorgen voor betaalbare 1e levensbehoeften. Daarnaast moet er haast gemaakt worden met het opsporen van verdwenen staatsgelden en vooral het vinden van boefdraad. Ook sneller aanpakken van corruptiezaken, die te lang blijven liggen.
  Wel een pluimpje vooral deze regering, dat ze tot op heden géén leningen zijn aangegaan om het verarmd surinaams volk nog meer schulden aan te smeren.


  Maak melding

 3. De patient Suriname ligt in deze moeilijke coronatijd al aan de beademing en i.p.v. hun leden op te roepen harder te werken, roepen de Samenwerkende Vakbonden hun leden op om te staken, waardoor de op sterven liggende patient nog sneller de pijp uit zal gaan. Er zal best wel een reden en een tijd te bedenken zijn om te staken, maar nu lijkt het me niet de juiste tijd dit te doen.


  Maak melding

 4. Er is ook al een petitie ingediend om misnoegen te uiten over uitspraken van minister van Volksgezondheid over vaccinatieweigeraars. En wie heeft de petitie ingediend zonder mondkapje? Jawel, judas steve meye aan RB. Zal judas dan ook weigeren om medische zorg te krijgen als hij besmet raakt?


  Maak melding

 5. Weg met Chan. Opdonderen. Gaat door het leven als waardeloos-ste President van Su
  Alles wat deze regering aanraakt veranderd is poep, troep, waardeloos.
  Moest voor iemand informeren over declaratie bij SZF voor prikken. Bijna srd 1000,– betaald.
  Nu krijgt de persoon papieren en moet wachten op telefoon om het geld te gaan halen.
  Is een oudere die haar heel leven hard heeft gewerkt.
  Maar delegatie gaan naar Guyana en maakt plannen voor Ned en de oudjes pinaren
  Ook nog met een taxi gegaan en ze komt zonder haar geld.


  Maak melding

 6. Paarse RIOOLRATTEN : Jullie zijn de OORZAAK van alle ELLENDE/ARMOEDE in SURINAME…De NDP (NjangDrigiPrisiri) heeft de STAATSKAS leeggeroofd,en dat geld van al die leningen van HOEFDRAAD (The Fugitive) moet terrugbetaald worden . Pe a moni deh ?


  Maak melding

 7. Dat het financieel-economisch, sociaal, enz slecht gesteld is in Suriname is een feit. De oorzaak hiervan in ddb en gangsters vanaf 25 februari 1980. Regeringen vd NPS, VHP hebben tijdens hun periode aan de regeringstermijnen wel orde op zaken gesteld. De regering ddb en gangsters hebben dit na 25 mei 2010 weer om zeep geholpen.

  Suriname zit nu heel diep in de put. De oorzaak hiervan is ook geweest dat vele Surinamers laaggeletterd zijn en gemakkelijk voor een soft en paarse T-shirt en paarse petje te misleiden waren. Gevolg ervan was de uitslag van de verkiezing van 25 mei 2010.

  De regering van Z.E. president Chan Santohki en Z.E. vp Ronny Brunswijk samen met de NPS en PL proberen het tij te keren. Ze zijn druk bezig geweest de totale schulden van Suriname in kaart te brengen en te gaan onderhandelen met de schuldeisers afspraken te maken om schuldverlaging te krijgen en deze af te lossen op langere termijn. Een proces die stroef verloopt.

  Het volk voelt de crisis dagelijks als primaire behoeften moeten worden betaald, devaluatie
  vd srd, stijging vd koers voor valuta en goederen in de winkels, brandstofprijzen, kortom alles/het duurder wordt en de armoede toeneemt.

  De regering Chan Brunswijk zal in deze periode een plan moeten hebben en uitvoeren om het leven voor de gewone man/vrouw dragelijker te moeten maken. Het arme volk dagelijks de eerste levensbehoeften heeft, busgeld, bootgeld, kledinggeld, schoolgeld, huishuurgeld, benzinegeld, elektriciteit- en waterrekeningen kan betalen. Ook voedselpakketten zullen beschikbaar moeten zijn.

  Niet een eenvoudige opgave en hiervoor moet een goede plan van aanpak zijn vd regering om het volk uit deze crisis te helpen.

  De regeringscoalitie zal er voor alle Surinamers moeten zijn en deze te ondersteunen en niet na mij de zonvloed, familie en vrienden.

  Verder moet de regering er alles aan doen om het gestolen geld bij ddb en gezin, familie, paarse kakkerlakken terug halen. Deze gasten horen vele jaren lang te worden opgesloten in de gevangenis. Zij voelen en merken niets van de crisis. Ze wonen in hun grote villa’s met hoge hekken, zwaar bewapend achter hoge muren bewaakt door bewakers met zware militaire wapens.

  Raar dat bij ddb militaire wapens sinds hij op 25 februari 1980 de macht greep nooit gestolen waren en in eens nu zijn partij de verkiezingen op 25 mei 2020 verloren heeft er wapens spoorloos verdwenen zijn. Gelooft u dat?

  Voor u een vraag , voor mij een weet, wat eraan de hand is.


  Maak melding

 8. De vakbond zijn de regering toch, Kijk jochies als jullie met punten komen die jullie beroep aangaan, dan is het nog te begrijpen, maar jullie willen het beleid gaan bepalen. daarmee sluit je alle deuren.

  om het werk neer te leggen moet je eerst werken
  Geen IMF, angstzweet breekt ze uit, ze willen de lasten doorschuiven naar hun kinderen en kleinkinderen, iedereen weet dat je een keer je schulden MOET betalen, maar deze ndp coryfeeën willen NU niet betalen, later en nog eens later als ze zelf er niet meer zijn.
  WALGELIJK
  Hebben ze niet door dat er verkiezingen zijn geweest en het volk haar mandaat heeft gegeven aan de regering.
  Willen ze de economie verder om zeep helpen? Want dat is precies wat er zal gebeuren als je om de haverklap wil staken.
  Bouyters doet van alles om onrust te creëren voordat hij de samenleving vaarwel moet zeggen.

  Investeren>?
  haha in zo’n politiek instabiel klimaat? Neeeeeeeeeeeeeh, zeker niet


  Maak melding

 9. Had chan niet gezegd dat hij de koers zal zakn
  Olie prys zakn en heel wat andere beloftes
  Integendeel is ht anders om vandaag
  Ik kan persoonlijk zegn wat je ook presenteerd aan hun ze keuren ht af zonder ernaar te kijkn


  Maak melding

 10. Debby,
  Je schrijft: alles wat de regering aanraakt, verandert in poep.
  Als ik jou was, zou ik emigreren. Kijk of Robg een kamer over heeft voor jou in Ned,
  Want ik weet niet wat er met jou gaat gebeuren als de regering jou aanraakt.
  Misschien kan je de regering vragen om jouw verhaal voortaan te ondertitelen, kunnen we begrijpen wat je bedoelt als je ieder keer wat schrijft. En tot slot, heel vervelend dat de mensen geen eten hebben. Misschien kan je contact opnemen met Robg om voedsel naar Sur te sturen als hij naar de voedselbank in Ned gaat.


  Maak melding

 11. 10 jaar onder een steen gelegen of hun baas zitten likken. Als ze het werkelijk menen met het land werken ze constructief mee aan een drastische sanering van de overheid waar 2/3-de totaal overbodig is.


  Maak melding

 12. Waar waren deze vakbonden toen bouterse, boefdraad en zijn handlangers al de opgebouwde financiën van regering vene aan het bossen waren? Er is geen geld in kas, dus aan de eisen welke deze vakbonden stellen, kan deze regering niet voldoen. Is niet realistisch!!!


  Maak melding

 13. Geleerde koullo dong kaw/ wie gaat dat geld terug betalen aan de imf/ ma pima jullie geven deze regering de schuld/ terwijl die koullo bouta en ingrid motjo zijn de grote problemen/ zij hebben 4 miljard verkwanseld/ jullie hebben de eerste 10 jaar voor een ongeschoolde dief gekozen/ dan niet huilen als het slecht gaat/ santhoki niks om geven/ zolang Suriname dat geld niet terug betaald aan buitenlandse banken/ zal het slecht blijven gaan/ dong boerikie/ alsof jullie het niet weten??


  Maak melding

 14. Goed zo ga maar staken. Laat het buitenland zijn handen terugtrekken van Suriname
  Suriname = ===>Afghanistan 2.0
  denken jullie ndpers dat er ook maar 1 goochelaar is die jullie kan helpen, even schudden aan de boom en er valt geld uit. Doe niet zo dom
  Bedenk dat jullie nu de schuldigen zijn
  Jullie willen ons verder vernietigen. hebben jullie dan niet genoeg gedaan??


  Maak melding

 15. Zo begonnen ook de acties tegen Wijdenbosch. Dit is het begin van het einde van regering Santhoki-Brunswijk. Misschien voor een stelletje verwende Surineds onvoorstelbaar maar ik geef dit blunderende zooitje geen jaar meer. Met hun markt van 5 miljoen op Nickerie. Als je het zo vreselijk slecht doet dat mensen nog liever DDB hebben dan heb je het wel heel slecht gedaan hoor.


  Maak melding

 16. Het lijkt wel toeval, zo vlak voor de volgende rechtzitting.

  De kans is groot dat dit onder het mom van “armoede is de vijand” uit de hand gaat lopen !
  De geluiden dat het gaat “bossen” komt ook met name uit diezelfde hoek !

  Traangas zal niet voldoende zijn, politie-waterkanonnen o.i.d. zal misschien ook wel nodig zijn.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. Restanten ndp braaksel, aangestuurd door de man met honderd stemmen.

  Afgelopen jr hebben ze vanwege covid nauwelijks gewerkt, salaris verhoging ontvangen en vandaag stellen ze eisen.

  Als je problemen hebt om je aan te passen,
  maak plaats voor de jongeren, die naarstig op zoek zijn naar een baan. Jullie zijn egoïstisch en vernietigen de toekomst van de jeugd.

  De regering moet geen millimeter toegeven.


  Maak melding

 18. De eisen zijn politiek gelinieerd. heeft niets te maken met vakbond eisen. Hebben zei een alternatief als IMF niet komt. hebben de vakbonden überhaupt een alternatief om de crisis op te lossen?


  Maak melding

 19. hendrik 21 augustus 2021 At 00:14
  De eisen zijn politiek gelinieerd. heeft niets te maken met vakbond eisen. Hebben zei een alternatief als IMF niet komt. hebben de vakbonden überhaupt een alternatief om de crisis op te lossen?
  ===================

  Jazeker. Daarom moet deze nepotistische bende weg en moeten anderen de kans krijgen. Slim stemmen heeft niet gewerkt. Zorg maar voor een coalitie die meer in balans is dan wat er nu zit. De VHP mag dan best weer aanschuiven. Maar niet meer met zoveel zetels. Blijkbaar kunnen ze daar niet goed mee omgaan.


  Maak melding

 20. De medogenloze regering van leugen, misleiding en bedrog moet opstappen. Hun grootste aanhang woont in Nederland. Met veel tamtam wil deze diaspora aanhang de indruk wekken alsof het hele volk van Suriname achter deze regering staat. De mensen in Suriname laten de regering vallen als een baksteen. Ze zijn ongeschikt om het land te besturen. Opgeruimd staat netjes. De mensen hebben hun les goed geleerd met deze regering. Hoelang kan Brunswijk de druk nog aan. Hij is rijk maar heeft ook een sociaal hart. De rijken van VHP zijn meedogenloze bloedzuigers. Het zijn vampiers van het ergste soort.


  Maak melding

 21. De crisis kan opgelost worden door deze corrupte Regering naar OSO te sturen en een zakenkabinet te formeren met politiek geschoolde mensen. Geen Nepotisme en accomodatie van vriendjes op belangrijke posten. Geen IMF maar geloof in eigen kunnen.


  Maak melding

 22. Mie no sab foesang deh/ wang san mie sabi tak mie egie blaka mang na soso dong kaw yere/ loekoe sang e pasa nanga tra kondre,oe ede no roko boeng noh/ alla ellende en takroe san e pasa now/ na ndp na heer probleem/ dang oe wan ndp baka/ me teigi eerlijke mik ka hindostani dies set a kondre/ e tik ting .ma oem ab geduld/ no haste/uf ndp kog baka na moro pina we ho pina/ geeft deze regering de kans?no bari en wakti yere??


  Maak melding

 23. Brunswijk een sociaal hart??? De goudconsessies van Brunswijk leveren een miljoen US per dag op. Laat hij de schuld van Oppenheimer overnemen persoonlijk dan geeft hij wat terug aan het volk. Wat briefjes van honderd uit een helikopter strooien of “met je eigen piemel spelen” door af en toe een zielig vrouwtje te helpen zijn de streken van een dictator.
  Anderzijds vragen de mensen zich op dit forum zich wel eens af.. .wat dan? IMF is nooit een oplossing. Welk land is daar beter van geworden? Helaas moet Su wel omdat San de bevolking misleid heeft.


  Maak melding

 24. Tot nog toe is de regering te coulant geweest. Dit moet stoppen want het werkt niet.
  In dienst houden v ndp’ers werkt averechts, ze verstieren de wederopbouw.
  Tegemoet komen aan beloften gedaan door de vorige regering, werkt ook niet.

  Dit is de keiharde realiteit:
  De ndp heeft zowel in 2015 als in 2020, duizenden ongeschoolde last minute ambtenaren in dienst genomen.
  De ndp heeft talloze loze beloftes aan ambtenaren gedaan die nooit zijn ingelost.
  Dit alles om een stem. En toch hebben ze verloren. Als deze mensen niet in die loze beloften waren getrapt, dan zou de huidige regering meer stemmen hebben.

  En vandaag wil je staken omdat jezelf in die val bent getrapt. Bah, wat een mentaliteit.


  Maak melding

 25. Inderdaad Bouterse heeft het land vernietigd, maar alle structuren en pilaren van de NDP hebben goed boert, een terug blik na de 5 jaar, ze hebben gronden, wagie en velen hebben zich verrijk.

  Santokie beloofde het anders te doen, maar wat we zien is dat vrienden en familie alleen het beloofde krijgen en geaccommodeerd worden op top posten, na 5 jaren als de structuren en pilaren van de VHP de balans gaan op maken zijn ze skeer no ka, alles is naar familie en vrienden van santokie gegaan.

  Ik zou vragen eenmaal santokie kleur heeft bekend in zijn doen, begin ook aan ons te denken anders lopen we weg. Gewoon boter bij de vis. Wanneer er een integer regering komt zullen we verder zien.


  Maak melding

 26. Mevr zweef tikkie

  Het heeft 10jr geduurd voordat jullie tot inkeer kwamen, dus zit rustig voor je.
  Als je nog steeds niet begrijpt dat een bankroet land nooit binnen één jr hersteld kan worden, zit ook rustig. Uitleg wordt moeilijk.

  Je bent met open ogen in die ndp val getrapt, en indirect heb je ook meegeholpen aan het verval. Dit zijn de consequenties van je eerder gemaakte keuzes.

  Jullie wisten dat het land failliet was, onder andere omdat hoefdraad de pensioenen en het spaargeld heeft gestolen. Daarom hebben jullie anders gestemd. Je wist het.

  Wat dacht je, ik stem anders, zand erover laat president Santokhi dit oplossen. Whoehahaha.

  Wat denk jezelf en vooral wat doe jezelf.


  Maak melding

 27. Esmerald 21 augustus 2021 At 16:24
  Mevr zweef tikkie

  Het heeft 10jr geduurd voordat jullie tot inkeer kwamen, dus zit rustig voor je.
  Als je nog steeds niet begrijpt dat een bankroet land nooit binnen één jr hersteld kan worden, zit ook rustig. Uitleg wordt moeilijk.

  Je bent met open ogen in die ndp val getrapt, en indirect heb je ook meegeholpen aan het verval. Dit zijn de consequenties van je eerder gemaakte keuzes.

  Jullie wisten dat het land failliet was, onder andere omdat hoefdraad de pensioenen en het spaargeld heeft gestolen. Daarom hebben jullie anders gestemd. Je wist het.

  Wat dacht je, ik stem anders, zand erover laat president Santokhi dit oplossen. Whoehahaha.

  Wat denk jezelf en vooral wat doe jezelf.
  =======================================

  Esmerald, ik ben bang dat die paarse djamoe ede’s het niet willen begrijpen helaas. Hun haat tegen mensen die het land oprecht proberen op te bouwen is ongekend diep geworteld. Ze blijven links- of rechtsom toch liever gevangenen van zichzelf.


  Maak melding

 28. @Sabaku
  Ik snap het. Hopelijk kan ik 1 of 2 bekeren, Whahahaha.

  Er wordt niet of helemaal niet gecommuniceerd over hun eigen aandeel in het geheel.

  Alles is bouta en schulden. Deels waar, maar ze hebben eigenhandig de gelegenheid gecreëerd voor die man om het land te vernietigen.
  Wie stemt nou op een moordenaar en drugsdealer. Das nou vragen om problemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.