Surinaamse presidentiële delegatie vandaag terug uit Guyana

10
De vijf ministers die meereizen met president Santokhi.

De regeringsdelegatie uit Suriname, die sinds dinsdag 17 augustus jl. op een officieel bezoek in buurland Guyana is geweest, keert vandaag vrijdag 20 augustus terug naar Paramaribo.

Met de regeringsdelegatie reisden, voor het eerst in de geschiedenis van een bilaterale ontmoeting tussen Suriname en Guyana, ook een groep vertegenwoordigers uit het Surinaamse bedrijfsleven mee. In het westerbuurland zijn er vruchtbare gesprekken gevoerd met de Guyanese counterpart.

Het betroffen gesprekken op het vlak van politieke en economische samenwerking, veiligheid en controle op de Corantijn als grensrivier. De staatshoofden bogen zich ook over een mogelijke samenwerking tussen Guyana en Suriname op het gebied van de olie- en voornamelijk gasindustrie. 

Op de eerste dag was er een informeel diner, gevolgd door een staatsdiner op de tweede dag. Ook werd op de laatstgenoemde dag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas aangetreden Caricom secretaris-generaal Carla Barnett. Hierbij werd President Santokhi, vergezeld door minister Ramdin, ontvangen op het Caricom Secretariaat in Georgetown.

Tijdens dit onderhoud kwam onder meer de erbarmelijke situatie in Haïti ter sprake. Op donderdag 19 augustus jl. zijn er twee samenwerkingsovereenkomsten getekend op het gebied van landbouw en volksgezondheid. Dit vond plaatst in het Arthur Chung Conference Centre (ACCC).

De delegatie wordt onder meer opgewacht door waarnemend president Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk die gedurende de afwezigheid van het staatshoofd heeft waargenomen in deze functie. Hierna zal het protocol van overdracht getekend worden, gevolgd door een persconferentie waarbij de delegatie uitgebreid in zal gaan op hetgeen bewerkstelligd is geworden in Guyana.

10 REACTIES

 1. Zolang Suriname Rivier Niet Gebaggerd Is Gaan De Prijzen In De Winkels Een Deel Niet Omlaag. Die Grotere Schepen Met levens Producten Gaan Tot Trinidad.


  Maak melding

 2. En een hoop koffers met verhalen die ze meenemen. Want ze zijn onsterfelijk belachelijk gemaakt. Heel militair capel bij vetrek en die Guyaneze ministers waren naar Houston


  Maak melding

 3. er is ook al een torie dat 150 guyanese vissers toestemming hebben gekregen om in surinaamse wateren te vissen?
  waarom geen surinaamse vissers?
  en wat levert dat vissen op voor suriname?


  Maak melding

 4. pony waar slaat dat nou op , ben jij soms ook debby, de regering is aan het werk, en jij zit uit je neus te vreten, en deze regering de grond in te boren, zorg eerst maar eens dat jullie de vorige regering begraven, maar dat zal wel niet jij bent al moe om een schop vast te houden


  Maak melding

 5. Debby 21 augustus 2021 At 00:33
  En een hoop koffers met verhalen die ze meenemen. Want ze zijn onsterfelijk belachelijk gemaakt. Heel militair capel bij vetrek en die Guyaneze ministers waren naar Houston
  ============================================

  Als je een klein beetje het nieuws had gevolgd, was je niet met zo een schijterig eenzijdig verhaal op de proppen gekomen. Advies, als je niets te zeggen hebt, houdt dan gewoon verder je smoel want jij maakt je net als Pony onsterfelijk belachelijk.


  Maak melding

 6. dikkedeur ze kunnen gaan vissen , maar op welke vis , onze Surinaamse visser konden al twee jaar lang niet vissen , de grote chineze trowlers hebben alles al uit onze wateren gevist en die chinese dictator smult van onze vis


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.