154 nieuwe besmettingen en 4 coronadoden; reproductiegetal gestegen

3
COVID-19
Archieffoto

In Suriname lijkt er vooralsnog geen verbetering in de COVID-19 situatie op te treden. Dat blijkt donderdagavond 19 augustus uit de update van de coronacijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Uit de cijfers blijkt dat er weer 4 mensen zijn overleden en 154 nieuwe gevallen zijn genoteerd na 507 keer testen (30,4%). Het aantal personen in het ziekenhuis bedraagt momenteel 74.

Het zogenoemde reproductiegetal is de afgelopen tijd ook iets gestegen en bedraagt nu 1,25. Het reproductiegetal ook wel bekend als de ‘R’, laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Dit getal geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één patiënt met COVID-19. 

Bij een reproductiegetal van rond de 1 blijft het aantal besmettingen ongeveer gelijk. Als het reproductiegetal lager is dan 1, dan daalt het aantal besmettingen. Bij een getal hoger dan 1 stijgt het aantal besmettingen.

Volgens cijfers van het Bureau Openbare Gezondheid (BOG) in Suriname, die hieronder ook te zien zijn, bedraagt de R op 19 augustus 1,25.

De enige daling is merkbaar op de intensive care afdelingen. Daar worden op dit moment 13 mensen behandeld. Een week geleden was dat aantal nog 22.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.