Tweede verdachte aangehouden in ruim 230 kg drugszaak

9
douane-controle-suriname

In de zaak waarbij op 22 juli iets meer dan 230 kg drugs, tussen geschaafd hout bij een verschepingsbedrijf aan de Abattoirweg werd onderschept, is een tweede verdachte aangehouden. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het in deze gaat om een directeur van een bedrijf in Suriname.

De man zou na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld zijn, in belang van het verdere onderzoek. Wat zijn aandeel in de zaak is moet het onderzoek uitwijzen.

Op 22 juli werden rechercheurs van de Narcotica Brigade ingeschakeld, nadat de douanerecherche eerder op die dag was gestuit op meer dan 230 kilogram cocaïne. Het verderfelijk spul bevond zich in een container tussen geschaafd hout dat gereed stond voor verscheping

Op die dag werd volgens de Surinaamse politie ook al de 52-jarige truckchauffeur Frits S. aangehouden. Deze chauffeur bleek achteraf een ex-politieman te zijn. Het onderzoek in de zaak duurt voort.

9 REACTIES

 1. De hoofddader dader (de capo di tutti capi) die op Leonsberg woont, blijft weer buiten schot…
  gemodereerd

 2. De bedrijven hebben geen last van de coviddip, ze exporteren geschaafd hout met poedersuiker.
  Ze vallen nu door de mand. Ze klussen illegaal bij met hun bedrijvigheid.
  De meeste ondernemers hier zijn besmet alsook zogenaamde vooraanstaande personen.
  Directeur, succes in boma.


  Maak melding

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Tweede verdachte aangehouden in ruim 230 kg drugszaak.

  Dus tussen ILLEGAAL geschaafd HOUT die verscheept zou worden, hadden de drugscriminelen
  het verderfelijke spul verstopt.

  Maar voorlopig horen wij niets meer in de media of via het KPS over de voortvluchtige verdachte militair Romaneo Kalidien.
  Of is hij zomaar van de aardbodem in Suriname verdwenen?

  Surinaamse militair verdacht in onderzoek grote cocaïnevangst
  19 mei 2021 (crimesite Suriname) met foto.

  De Surinaamse Militaire Politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de aanhouding van een 40-jarige militair van het Surinaamse leger.
  De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ruim 903 kilo cocaïne die vorige maand diep in het oerwoud van het binnenland werd gevonden, op de Tafelberg.

  De verdachte is Romaneo Kalidien. Hij wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, overtreding van de Wet verdovende middelen en overtreding van de
  Vuurwapenwet.
  Romaneo Kalidien is de tweede verdachte in de zaak. Eerder werd al op 28 april in de buurt van de cocaïne een Cubaan gearresteerd.

  Het onderzoek naar de zaak werd gedaan door een gecombineerde eenheid van het Korps Politie Suriname en Surinaamse veiligheidsdiensten, in samenwerking met opsporings- en inlichtingendiensten van Suriname en Guyana en de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA).

  Wij wachten (rustig) het vervolg onderzoek in deze af.


  Maak melding

 4. Weer gereed voor DOOFPOT. NEXT PLEASE.
  INHOUD DOOFPOT, EEN GREEP:
  100 containers hout, SZF, Naschoolse, Bijbaantje min. Ramdin, Onderzoek Poki, Nickerie markt, Aankoop wagens, Friends & Fam en mog veel meer.


  Maak melding

 5. Niet vergeten. Ook in doofpot: VERNIELINGS EN ONTVREEMDINGSZAAK A. ADHIN. Nooit meer wat v gehoord, gezien of gelezen. Maar n burger die n ketting ontvreemd gaat direct en linea recta naar Santa Boma. Gefeliciteerd met je rechtstaat Chan. You are the man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.