Bestuurder sleepwagen fataal ongeluk niet in bezit van juiste categorie rijbewijs

15
Truckbestuurder fataal ongeluk niet in bezit van juiste categorie rijbewijs

De 42-jarige DAF truckbestuurder H.L., die wordt gezien als de veroorzaker van een fataal verkeersongeval op dinsdagmiddag 17 augustus, blijkt niet in het bezit te zijn van de juiste categorie bij het rijbewijs om de sleepwagen te mogen besturen. De man is hangende het onderzoek in verzekering gesteld meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Bij het ongeluk op de rotonde nabij de Wijdenboschbrug, kwam de 68-jarige mede inzittende Alice Kartoidjojo gehuwd Kasanpawiro om het leven. Uit het onderzoek blijkt dat de truckbestuurder over de Wijdenboschbrug reed. Hij kwam vanuit de richting van Commewijne en ging richting Paramaribo. Voor hem reden een aantal voertuigen die eveneens vanuit de richting van Commewijne kwamen en richting de rotonde gingen.

Op een bepaald moment viel het remsysteem van het sleepvoertuig bij de top van de brug uit. De truckbestuurder probeerde af te remmen, maar dat lukte hem echter niet, waardoor hij tegen het laatste voertuig dat voor hem reed, aankwam. H.L. week vervolgens uit naar de rechter rijstrook, maar kwam in botsing met een ander auto die vanuit tegenovergestelde richting kwam aangereden.

Het sleepvoertuig rolde verder en kwam op de rotonde in botsing met het witte voertuig waarin Alice en haar echtgenoot waren gezeten. Alice was vrijwel op slag dood. Haar ontzielde lichaam dat bekneld zat in het voertuig, werd door de brandweer uit de auto gehaald. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast.

Haar 71-jarige echtgenoot P.K. heeft letsels opgelopen en werd voor het bekomen van medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Alice in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder hangende het onderzoek in verzekering is gesteld, meldt de politie.

Vrouw dood na verkeersongeval bij rotonde Bosje brug
Het stoffelijk overschot van de vrouw ligt naast de opengeknipte auto.

15 REACTIES

 1. je remmen werken niet en dan denke je er niet aan om de kant in te rijden?
  overal liggen goten? met een gordel om kan je zo een goot inrijden zonder dat er voor de rest ernstige ongelukken gebeuren.
  raar verhaal weer


  Maak melding

 2. Hahaha Direktoewaar zonder bedrijf wat bedoel je met goten? Op Bosje Brug zijn er geen enkele goten of heb je die nog kortgeleden uitgegraven 140 meter lager in de surinamerivier


  Maak melding

 3. Chauffeurs van Suriname: Kennelijk wordt dit u niet bij de opleiding tot chauffeur geleerd. Ik heb het bij het behalen van mijn rijbewijzen in Suriname ook niet geleerd dus weet ik waarover ik praat. Ik rijd intussen ruim 50 jaar rond en wat ik in de praktijk heb geleerd is dat uw voertuig 3 remsystemen heeft, te weten:
  1: uw normaal hydraulisch remsysteem, dat u door middel van uw rempedaal in werking moet zetten. (bij slecht onderhoud kan deze gaan lekken)
  2. uw handremsysteem; dit systeem werkt alleen niet bij al te grote snelheden, en
  3. uw koppelingsysteem. Als u uw voertuig tijdens het rijden in een lagere versnelling zet remt het voertuig automatisch af.

  Dus: stel dat u bij het afremmen merkt dat uw remsysteem niet werkt omdat hij lekt moet het eerste wat u moet doen uw handrem optrekken. Werkt deze ook niet dan zet u uw voertuig terug in de eerste versnelling. Dit veroorzaakt een hels kabaal , maar kan door het automatisch afremmen u helpen een aanrijding te voorkomen ook al bent u niet in het bezit van de juiste papieren. Vergeet alleen niet tijdens deze operatie uw gevarenlichten aan te doen om het verkeer achter u te waarschuwen en natuurlijk niet in paniek raken.

  Rijschoolhouders in Suriname: uw leerlingen beter opleiden op het gebied van leren omgaan met uw voertuig bij gevaarlijke omstandigheden.
  N.B. ik ben geen rijschoolhouder maar praat uit 50 jaar rijervaring.


  Maak melding

 4. De Hoofdschuldige in deze is de Werkgever van deze Chauffeur die de Sleepwagen bestuurde tevens is de Bestuur HL een Eigenwijze Klootzak die nooit plaats had moeten nemen achter het stuur om de sleepwagen te besturen ze moeten hem een Lange gevangenisstraf geven totdat hij geen auto meer mag besturen en zijn Werkgever moet alle Begravenis kosten dekken plus veroordeeld worden tot een gevangenisstraf gelijk dat van de bestuurder HL tevens moet de Eigenaar van het bedrijf Smartengeld betalen aan de Echtgenoot van deze Mevrouw die door toedoen van de werkgever zijn Echtgenote is kwijtgeraakt
  Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe met het verlies van hun Moeder


  Maak melding

 5. @ Iwan_sme@gmail.com; u heeft helemaal gelijk. De werkgever en de bestuurder alle kosten laten betalen.
  Familiele Kasanpawiro en Kartoidjojo, jullie moeten alle gemaakte onkosten door de veroorzakers laten betalen.
  De truck bestuurder zijn rijbewijs moet ingetrokken worden en voor 5 jaar niet rijden.
  Ze zullen het beide op hun geweten dragen en ze gaan slapeloze nachten krijgen.
  Dus ik raad ze aan om te doen wat ze moeten voor de familie.
  gemodereerd

 6. @ iwan
  truck is de rotonde opgereden waar het dodelijke ongeluk gebeurde
  of ga je me nu vertellen dat die rotonde op de brug is??? oetlul dat je bent
  valt niet mee begrijpend lezen

  de bestuurder heeft geen geldige papieren dus had nooit in de truck moten klimmen
  de werkgever heeft nagelaten de bestuurder te controleren op geldige papieren.
  beide zijn dus zwaar nalatig in hun handelen en behoren daarvoor gepast gestraft te worden.
  als de bestuurder beter was opgeleid had hij dit ongeluk waarschijnlijk kunnen voorkomen met wat hij geleerd had.
  maar daar schiet de familie van het slachtoffer helaas niets mee op..
  familie gecondoleerd met jullie zware verlies


  Maak melding

 7. Bestuurder sleepwagen fataal ongeluk niet in bezit van juiste categorie rijbewijs.

  SLEEPWAGEN was volgens mij ook niet goedgekeurd. Dus geen geldige APK.

  @john 18 augustus 2021 At 22:39
  @Iwan_sme@gmail.com 18 augustus 2021 At 22:46

  Jullie beiden hebben gelijk in deze.
  Ik heb enkele keren naar de foto bij het artikel gekeken van de truck of gehavende sleepwagen.
  Aan de voorkant staan ook de telefoonnummers.

  Maar Is het geen (sleepwagen) van Damon’s Sloperij & Sleepdienst?
  Google even naar dit bedrijf.


  Maak melding

 8. John, kan je ons, met je 50 jaar rijervaring, ook uitleggen wat we moeten doen als we in een automaat rijden? Moeten we de auto dan in ‘achteruit’ gooien?


  Maak melding

 9. Directeur zonder bedrijf, waarom is het zo moeilijk om toe te geven dat je niet doorhad dat de remmen het op de brug begaven? Of moeten we, wanneer onze remmen het begeven niet direct naar de berm/Sloot uitwijken en eerst wachten totdat we eindelijk bij een rotonde aangekomen zijn?


  Maak melding

 10. @henkes
  voor je bij de rotonde komt is er aan de rechterkant 200-300 meter niets
  daar had hij makkelijk heen kunnen sturen ipv richting rotonde, want hij reed al aan die kant
  het punt is dat de bestuurder helemaal niet uitgeweken heeft en recht op de rotonde af is gegaan.
  de sleepwagen staat zelfs nog op zijn wielen, hij had bij de eerste beste gelegenheid gelijk zijn auto de kant in moeten sturen, iets wat hij niet gedaan heeft
  en jullie dus duidelijk niet begrijpen…… laten we hopen dat jullie niet op zo’n truck terecht komen want dat worden op zeker ongelukken als je zoiets simpels niet begrijpt


  Maak melding

 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Bestuurder sleepwagen fataal ongeluk niet in bezit van juiste categorie rijbewijs.

  En het voertuig was helemaal niet goedgekeurd.

  Alsnog een rectificatie op mijn vorige reactie.
  Ik had ten onrechte de naam van Damon’s Sloperij & Sleepdienst vermeld.

  Het is namelijk ORLANDO SLEEPDIENST.
  Wie de eigenaar van dit bedrijf is weet ik niet.
  Deze zal ook mede verantwoordelijk worden gesteld.


  Maak melding

 12. Keuringsdienst en sancties?! Nooooit van gehoord! Onvoorstelbaar! Helaas is het wachten op wederom een fataal incident. Ze komen ook beladen met van het volk gestolen rondhout over de “brood met brug”.


  Maak melding

 13. Aan Henkes
  Je kunt met een automaat ook remmen op de motor. Daarvoor zet je de pook in 1, 2 of 3. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld bergaf rijdt en je remmen wilt sparen. Met 1 rem je het hardst af, met 2 behoud je je snelheid iets meer en met 3 blijf je het snelst rijden.

  Zet een automaat bij hoge snelheden niet in neutraal of Achteruit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.