Academisch Ziekenhuis heeft weer gips in voorraad

27
gips

De gipsvoorraad van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is dinsdag aangevuld. Patiënten met een botbreuk in Suriname kunnen hierdoor nu weer bij het AZP terecht om geholpen te worden.

De afgelopen dagen konden er geen botbreuk behandelingen in het ziekenhuis plaatsvinden omdat de gipsvoorraad op was. De Vakgroep Orthopedie maakte de situatie bekend.

27 REACTIES

 1. triest gebeuren als je zoiets standaards als gips niet eens op voorraad hebt liggen.
  maar goed….az staat ook niet bekend als goed ziekenhuis


  Maak melding

 2. De schaatste, is een ontstaansgeschiedenis. Alles draait om geld, ook dit is een ontstaansgeschiedenis.
  Maar niet getreurd, achter de schermen wordt hard gewerkt om u en mij te helpen.


  Maak melding

 3. Ook al geeft Santokhi zijn aanhang diarree om te eten toch zullen zullen ze beweren dat ze erwtensoep eten. Er is volgens dus niets aan de hand in het land. Deze regering met de minister van volksgezondheid is meedogenloos. Met name de bijnaam van de minister van volksgezondheid, dokter Dead of vampier Frankenstein komt niet zomaar uit de lucht vallen.

  Hoe is het mogelijk dat men gewoon niet luisterde naar de noodkreten uit de ziekenhuizen? De gewone mensen met botbreuken konden niet behandeld worden en moesten dagen met de breuk rondlopen.Dit is heel erg pijnlijk en zeer ernstig omdat er vergroeiing van het bot kan plaatsvinden. Dit is het IMF beleid van Santokhi en wat de mensen moeten doorstaan. Er zijn al diverse artsen en verpleegkundigen vertrokken uit Suriname en vele anderen overwegen hetzelfde te doen. Een regering die zo erg kan liegen, daar wil men niets mee te maken hebben.


  Maak melding

 4. RobG
  18 augustus 2021 At 09:28
  Ook al geeft Santokhi zijn aanhang diarree om te eten toch zullen zullen ze beweren dat ze erwtensoep eten.

  Onder de fascistische leider Bouterse verkocht men morserij als pindakaas. Dus het eten van diarree is iets dat onder de fascist Bouterse ontstaan is.


  Maak melding

 5. Unieke zaken in Su. Nog nooit was er schaarste aan gips, verbandmiddelen, insuline, pijnstillers, antibiotica.
  Nog nooit was de diesel prijs zo hoog ten opzichte van ongelode benzine.
  Vrachtwagens en machines draaien op diesel.


  Maak melding

 6. Debieus en sopi sjorrie, jullie smoel en je go zijn één.
  Sjorrie, ga jij opa D zijn stront op leonsberg vreten en debieus, go dong ini wang tingi gotro. Jaren 80 hadden we schaarste aan ALLES , jo paarse djamoe ede.


  Maak melding

 7. Jullie leven daar op kosten van de overheid en steken zelf geen vinger uit. Hoeveel betaal je voor je ziektekostenverzekering en hoeveel eigen bijdrage?

  Een medicijn voor een aandoening kost wereldwijd hetzelfde, ja ook gips. Jarenlang gesubsidieerd, plus gratis ziekencard voor ndp en duizend buitenvrouwen en kids, plus buitenlandse medische behandelingen die nooit zijn betaald.
  De duur ve artsenopleiding is overal hetzelfde, ook deze mensen worden deels gesubsidieerd.
  De overheid moet de ziekenhuizen zo snel mogelijk afstoten, eigen broek ophouden. Misschien dat het AZP dan iets doet aan de kwaliteit en klantvriendelijkheid.

  En dan durf je nog te klagen omdat je niet kunt ‘wandelen’ in je op afbetaling gekochte auto met gesubsidieerde benzine.


  Maak melding

 8. e.e.a. is het resultaat van 10 jaar lang schaamteloos de staatskas leegroven door de NDP maffia. 4 miljard USD aan schulden hebben deze paarse schurken achter gelaten. Dus nu is het de komende decennia roeien met de riemen die men nog heeft. Niet voor niks zit een groot deel van de criminele paarse roversbende reeds achter de tralies/zijn veroordeeld/op de vlucht geslagen.


  Maak melding

 9. Esmerald, de overheid heeft een zorgplicht toe naar de bevolking. In naam van de overheid zijn de zorgverleners verplicht de bevolking te behandelen naar menselijke normen. De overheid dient garant te staan voor een menswaardige medische behandeling van haar onderdanen. Maar als de overheid om zogenaamde ” financiële redenen ” weigert aan haar verplichtingen te voldoen heeft men een groot probleem met die overheid. Maar het is goed dat de bevolking dit nu meemaakt. Een volgende keer kunnen VHP en Abop het schudden.


  Maak melding

 10. Sopi sjorrie, je slechte inborst komt weer naar buiten. Joe takroe ati. De overheid weigert haar financiële plichten niet. Weet je nog:de financiën waren op tot en met een negatieve balans van 4 miljard us dollar. Dus geef nou eens antwoord op de vraag:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? En jehovah wens: het is goed dat de bevolking dit meemaakt, zegt genoeg over, wat je voor Suriname overhebt. Geen ene moer, jo paarse djamoe de. Karma o tek joe.


  Maak melding

 11. Ik ken 2 mensen die met spoed geopereerd moeten worden maar de chirurgen in beraad en OK personeel ook.
  Straks hoof ue dat het paarse ratten hun schuld is. Maar regering wilt $1 miljoen om naar Dubai te gaan?? Wat heeft het zinloze tripje naar Guyana gekost??
  Wie betaald dit alles?? Het volk dat geen eten heeft.
  Medische zorg naar de klote. Hoop specialisten zijn vertrokken uit Su.


  Maak melding

 12. Welk deel van: Suri is een ontwikkelingsland en Hollandse rechten, gelden daar niet snap je niet?
  Jij projecteert continu de Hollandse rechten op suri, en voor het gemak vergeet je de plichten. En natuurlijk bestaan deze overheidsrechten vanaf 25 mei 2020 en voorheen absoluut niet robg.

  You can’t have a filé mignon lifestyle, with a
  hotdog work ethic.


  Maak melding

 13. Esmerald als jij het ook beter weet waarom ga je het niet zelf beter doen schijnbaar koop je ook medicijnen in en geef je ook artsen opleidingen dat je alle prijzen weet hoe kom jij aan die prijzen of ben je een medicijnen fabrikant dus zomaar klets je met je mond


  Maak melding

 14. Frank 18 augustus 2021 At 15:51
  Aan jou reacties, maak ik uit dat jij het beter weet dan ons allemaal, laat eens horen hoe het moet. Want met losse flodders schieten, kunnen we allemaal.
  En vergeet daarbij ook niet te vermelden welke puinhoop de ndp heeft achtergelaten.
  Het gaat in deze wel over de puinhoop die zij in de gezondheidszorg hebben veroorzaakt.


  Maak melding

 15. Kwestie van algemene ontwikkeling.
  Ook in suri maken ze gebruik van een (internationale) medische klapper om goedgekeurde medicamenten te bestellen, wist je dit niet dan. Kun je online vinden.
  Artsenopleiding kosten en tijdspad, idem dito!


  Maak melding

 16. @RobGSurinamers zijn Gadotjos en hopen alles gratis te krijgen omdat ze Surinamers zijn. Zelfs Amerikanen krijgen minder medische on/kosten vergoed die zijn bekender bij incassobureaus .
  @Frank: Ja ik kan het beter maar nee ik zet me niet meer in voor daar ontevreden paarse zooitje stelletje nietsnutters en aardsbedelaars


  Maak melding

 17. RobG 18 augustus 2021 At 09:28
  Ook al geeft Santokhi zijn aanhang diarree om te eten toch zullen zullen ze beweren dat ze erwtensoep eten. Er is volgens dus niets aan de hand in het land. Deze regering met de minister van volksgezondheid is meedogenloos. Met name de bijnaam van de minister van volksgezondheid, dokter Dead of vampier Frankenstein komt niet zomaar uit de lucht vallen.

  Hoe is het mogelijk dat men gewoon niet luisterde naar de noodkreten uit de ziekenhuizen? De gewone mensen met botbreuken konden niet behandeld worden en moesten dagen met de breuk rondlopen.Dit is heel erg pijnlijk en zeer ernstig omdat er vergroeiing van het bot kan plaatsvinden. Dit is het IMF beleid van Santokhi en wat de mensen moeten doorstaan. Er zijn al diverse artsen en verpleegkundigen vertrokken uit Suriname en vele anderen overwegen hetzelfde te doen. Een regering die zo erg kan liegen, daar wil men niets mee te maken hebben.
  =======================================

  RobG, eet toch lekker je eigen stront. Als er mensen zijn die waterige schijt hebben, zijn dat jou en je kornuiten. Het uur u komt steeds dichterbij. Bovenop het feit dat jullie het in Suriname nooit meer voor het zeggen zullen hebben, wachten voor jullie nog behoorlijke straffen in Boma.


  Maak melding

 18. Debby 18 augustus 2021 At 11:15
  Unieke zaken in Su. Nog nooit was er schaarste aan gips, verbandmiddelen, insuline, pijnstillers, antibiotica.
  Nog nooit was de diesel prijs zo hoog ten opzichte van ongelode benzine.
  Vrachtwagens en machines draaien op diesel.
  ========================================

  Als jij je verstand een klein beetje zou gebruiken, had je zelf kunnen beredeneren wat voor een chaos en ellende die NDP heeft achtergelaten.


  Maak melding

 19. RobG 18 augustus 2021 At 15:10
  Esmerald, de overheid heeft een zorgplicht toe naar de bevolking. In naam van de overheid zijn de zorgverleners verplicht de bevolking te behandelen naar menselijke normen. De overheid dient garant te staan voor een menswaardige medische behandeling van haar onderdanen. Maar als de overheid om zogenaamde ” financiële redenen ” weigert aan haar verplichtingen te voldoen heeft men een groot probleem met die overheid. Maar het is goed dat de bevolking dit nu meemaakt. Een volgende keer kunnen VHP en Abop het schudden.
  ============================================

  Professor RobG, je bent geen knip voor de neus waard. Het feit alleen dat je het als “zogenaamde ” financiële redenen ” ” benoemd geeft al aan dat je een economie studie aan de universiteit van smerige vieze vuile paarse rioolratten hebt gevolgd. Je bent gewoon een schande voor de Surinaamse intellectuelen. Als je niet weet waar die “zogenaamde ” financiële redenen ” ” vandaan komt, kan je maar beter je stom smoelwerk houden, want je maakt jezelf ontiegelijk belachelijk met die domme uitspraken van je.


  Maak melding

 20. Debby 18 augustus 2021 At 15:53
  Ik ken 2 mensen die met spoed geopereerd moeten worden maar de chirurgen in beraad en OK personeel ook.
  Straks hoof ue dat het paarse ratten hun schuld is. Maar regering wilt $1 miljoen om naar Dubai te gaan?? Wat heeft het zinloze tripje naar Guyana gekost??
  Wie betaald dit alles?? Het volk dat geen eten heeft.
  Medische zorg naar de klote. Hoop specialisten zijn vertrokken uit Su.
  ==========================================

  Debby, ik ken minimaal 3 mensen die niet van hun stijve afkomen, zal ik je hun telefoonnummers geven.
  Net zo nodeloos en onbelangrijk als die rotzooi die je elke keer post.


  Maak melding

 21. @Debby: En dit zijn de slapeloze nachten die nex no fout in het vooruitzicht hadden gesteld.
  Waar blijven de donaties van de ndp aan de noodlijdende bevolking en ziekeninrichtingen?
  Baas nex no fout heeft zijn “gestolen” dialyse apparatuur thuis staan terwijl zijn aanhang nog niet eens naar het dialysecentrum kunnen voor een hoognodige spoeling.
  Ik wil er alles om verwedden dat jouw 2 gegadigden paarskleurig zijn. Wat doet Dr Jenny Simons voor haar noodlijdende aanhang? Vraag niet wat je land voor je kan doen maar vraag jezelf af wat jij voor je land kan doen. Kow loekoe soema o dede ini a film.
  Fedi no abi kondre a de na alla see.
  De rotzooi bij SZF is een heel duidelijke ndp kroeket gevolg.


  Maak melding

 22. Wat een kromme redenering. Suriname is een ontwikkelingsland en Hollandse rechten gelden daar niet. Het gaat niet om rechten die in Holland gelden maar het gaat om een universele recht. Ieder mens heeft volgens een VN-resolutie uit 2002 recht op ‘het genieten van de hoogst haalbare standaard van lichamelijke en geestelijke gezondheid’. Dat de overheid in Suriname een zorgplicht heeft is zonder meer duidelijk. Er is geen geld maar er wordt wel geld vrijgemaakt voor de bouw van een markt in Nickerie.

  Organisaties in Suriname kunnen de Surinaamse overheid aanklagen bij de speciale rapporteur van de VN die belast is met de controle op de gezondheidszorg van landen. De gezondheidszorg in Suriname is slecht. Het land heeft het hoogste ouder-kind sterfte onder pasgeborenen. De kindersterfte is hoog en ook het overlijden van moeders tijdens de kraamperiode is het hoogst van het hele Caribische gebied en Zuid-Amerika. Niet voor niets had de vorige regering de hulp van Cubaanse artsen ingeroepen om de kwaliteit van de gezondheidszorg in het land te verbeteren. En dan gaat deze overheid ook nog de gezondheidszorg afbouwen.

  Dat mensen misbruik hebben gemaakt van SZF is te wijten aan de corrupte medewerkers die op het SZF kantoor zijn aangesteld. Hoe is het mogelijk dat rijke VHP – ers met tientallen hectaren grond in hun bezit ook in het bezit zijn van een gratis ziekenfonds kaart.


  Maak melding

 23. Ooh, aha, inderdaad niet aan gedacht.

  “ Organisaties in Suriname kunnen de Surinaamse overheid aanklagen bij de speciale rapporteur van de VN die belast is met de controle op de gezondheidszorg”

  Ik zal onmiddellijk een tweet versturen naar de Afghanen, kunnen ze de taliban voor het gerecht slepen.
  Natuurlijk ook de Rohinga’s en de Mynamar bewoners.

  Top idee robg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.