VIDEO: Regeringsdelegatie Suriname aangekomen in Guyana

19
VIDEO: Regeringsdelegatie Suriname aangekomen in Guyana

Een regeringsdelegatie uit Suriname, onder leiding van president Santokhi is dinsdagmiddag in Guyana aangekomen. De delegatie legt van 17 tot en 20 augustus een bezoek af aan het buurland.

Het betreft het tweede officiële bezoek van de Surinaamse regeringsleider aan Guyana. Vorig jaar woonde president Santokhi op uitnodiging de inauguratie van zijn Guyanese staatshoofd Irfan Ali bij.

De delegatie vertrok vanmiddag vanuit de Johan Adolf Pengel International Airport richting Georgetown. Naast het staatshoofd en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry reizen ook 5 ministers en vertegenwoordigers van Staatsolie en het bedrijfsleven mee.

Vice-president Ronnie Brunswijk neemt de komende dagen waar als president van de Republiek Suriname. Volgens de Grondwet worden bij afwezigheid van het staatshoofd van het land, de taken overgedragen aan de vicepresident. Die zal dan fungeren als waarnemend president zoals vervat in artikel 98 lid c van de Grondwet.

Het wordt de tweede keer dat de vice-president waarneemt in de functie van staatshoofd. De eerste keer geschiedde dat in augustus 2020 toen president Santokhi op uitnodiging van zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali diens inauguratie als president bijwoonde.

De aankomst in Guyana:

19 REACTIES

 1. Ik wens Z.E. president Chan Santokhi en delagatie in Guyana heel veel succes toe.

  Het Surinaamsbelang staat boven aan.

  Het gebied tussen de Boven – Corantijnrivier, Coeroenirivier en de Acaraigebergte in het distrikt Sipaliwini is Surinaamsgrondgebied. De Guyanese militairen en de Guyanese vlag moeten uit dat gebied vertrekken en worden neergehaald De Boven – Corantijn is ook Surinasms grondgebied.


  Maak melding

 2. Passant, op.grond waarvan vinden Guyana en Suriname dat het Togri gebied hun eigendom.is hebben ze het gemaakt met hun eigen handen, hfbben ze het persoonlijk van God gekregen of hebben.ze het bij de duivel.grkocht? Nee, niets van dat alles, hun claim op.dat gebied is enkel en.alleen gebaseerd op ongebreidelde hebzucht. Het beste zou zijn dat beide landen overeenkomen dat het gebied een.natuurreservaat wordt, dat voor eeuwig beschermd gebied blijft.


  Maak melding

 3. schipper jou interesseert helemaal niemand , zelfs je paarse holmaatjes hebben ook geen interesse in jou meer , of bouta nog interesse in je heeft ????? , maar je blijft een landverrader


  Maak melding

 4. Het is gewoon propaganda wat men nu flikt, als guyana gebruik wil maken van onze rafinadery dan komen zy op bezoek, de noodzaak tot een brug naar guyana is verwaarloosbaar, alleen deze regering zit hier achter, maar men vergeet dat zo,n brug 24 uur bemand moet worden,ik zou wachten tot de olie maaschapyen zelf de noodzaak van een brug kenbaar maakte en dan hadden ze waarschynlyk een deel van de kosten opzich genomen, nu krygen ze het in hun schoot geworpen, het valt op dat alles wat men nu verwezenlykt niet by draagt aan een snelle crisis oplossing maar nog langer gebukt zullen gaan door armoede, dit bezoek is geldt verkwisting.


  Maak melding

 5. Santhoki heeft het goed gedaan/ hij doet het voor Suriname en zijn bevolking/ en niet als de foefoermang bewind ndp/ die waren bezig om het land leeg te roven/ er zijn ook jaloers hoeren op dit site/ die willen geen vooruitgang/ die willen alles gratis hebben/ go roko nanga koullo lik mie/ ok/ het land moet vooruit gebracht worden voor de volgende generatie zins het onafhankelijkheid soso rotzooi/ nou wil ik zien/ wat deze Hindoestaan Santhoki doet/ ik heb vertrouwen in Santhoki brunswijk?


  Maak melding

 6. Santokhi gaat zijn scholing volgen bij de president van Guyana. Misschien komt een andere soort van president terug in Suriname, een Santokhi wiens ogen open zijn gegaan. Ondanks de grote olievondsten en exploitatie van de olie in Guyana heeft het land een zeer lange weg te gaan. De inflatie in Guyana is het tienvoudige van Suriname. Voor één Euro ontvangt men 245,46 Guyanese dollar terwijl men in Suriname voor één Euro 25,09 SRD krijgt. Onder de regering Bouterse schommelde de koers tussen 7 en 10 SRD voor één Euro.

  Onder Santokhi gaat de situatie in Suriname alleen maar erger worden. De komende jaren zal er geen verbetering plaatsvinden. Hij hoopt dat zijn redding de olie zijn. Maar ook als er olie geëxporteerd gaat worden zal hij het volk armoede laten lijden. Dat zal de schuld van de mensen zelf zijn. Alleen zijn familie en vrienden zullen rijk worden. Het volk kan het vergeten.


  Maak melding

 7. Ahhh, Fly Allways is gered zo te zien! Het noodlijdend bedrijf krijgt hiermee een fikse financiële injectie van de VHP! Weer een van de vriendjes beloond voor geboden diensten! De SLM, de national carrier, is het niet waard gebleken deze slag te slaan. Nee, dan nog liever een van de vriendjes! De grote winnaar van dit project zal natuurlijk zijn de familie Seenacherry, goed gedaan Mellissa, de missie Santokhi is geslaagd!!! Voer voor de Surinaamse pers……o ja, die mogen niet, die durven niet, die zijn daartoe niet kundig genoeg en zijn politiek gelieerd!


  Maak melding

 8. @Lucien, de angst overheerst in Suriname. Mensen durven niet de straat op te gaan omdat men het ergste vreest op het werk. De mensen zijn bang om ontslagen te worden. Mensen zwijgen, mede door covid-19 durven zij niet de straat op te gaan. Ook op het werk durft men niets te zeggen.

  Rancune overheerst. Wie tegen de regering protesteert wordt direct beschouwd tegen Hindoestanen te zijn terwijl de meerderheid van de Hindoestanen in armoede moet leven en ook honger lijdt. Bepaalde figuren, vooral op de sociale media in Nederland geven die interpretatie aan het verzet tegen de regering.

  Er kunnen dan een paar honderd mensen geprotesteerd hebben maar ga ervan uit dat het aantal ontevreden mensen zeer groot is. De mensen kunnen het openbaar vervoer niet meer betalen. De mensen gaan dood in de film van Santokhi en Brunswijk.


  Maak melding

 9. Wat zijn ze in Guyana gaan zoeken?? Die Bibis minister mag de laan uit gestuurd worden. Dan zijn de counterministers van Guyana naar Houston omdat er zaken spelen i.v.m grote investeerders in olie en gas. Waarom zijn de ministers en directeur van Staatsolie niet in USA????
  Als Chan en Melissa torie willen gaan praten dan is dat hun zaak. Guyana doet werk. In Houston moest Su delegatie zijn. Ramadhin hft SLM laten vernielen om nu fly all ways , Sardjoe rijker te maken. Die vloek op he familie gaat niet mals zijn.


  Maak melding

 10. Hoor die paarse ratten eens piepen.Waar was jullie grote smoelwerk, toen boefdraad 126 wurgleningen was gaan afsluiten om ons ka te laten vreten? Waar was jullie smoelwerk, toen jullie gotrofather opa D iedere keer naar cuba ging en naar China? 4 miljard us dollar schuld hebben zelf achtergelaten en ja. Het zal worden herhaald, totdat jullie gaan beseffen WIE deze stront situatie heeft veroorzaakt en dat anderen het voor jullie drugspartij uit ocer moet oplossen. Maak je kappa daar eens over open, paarse djamoe edes. Jullie zijn net junken. Altijd de schuld bij anderen zoeken en niet bij jezelf. Ga nou eens bij ocer en leonsberg de schuldigen, die deze situatie voor het verarmd surinaams volk hebben veroorzaakt, ter verantwoording roepen. Maar dat durven jullie niet hé. Omdat jullie weten dat jullie afgod rancuneus is en ondemocratisch, die verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname.


  Maak melding

 11. Het is overduidelijk dat Chan en gezanten hun eigen zaken in Guyana regelen. Niet alleen Sardjoe gaat daar zaak opzetten. Ook Chan en zn maatjes. Wanneer hij moet vluchten is het met fly all ways.
  Guyana mkt nu een groei. Chan gaat onze olie zaken vr Guyana regelen. Kijk maar. Hoop dat hij opdonderd vr hij ons leeggeplunderd hft.
  In Su zijn er meer creolen, ze kunnen ze niet de baas. In Guyana meer van hun soort. Ze denken laat Su vr de zwarten. Binnenland kunnen ze niets doen. Goud buiten hun klauwen. Let op mn woorden. .


  Maak melding

 12. @RobG

  “De inflatie in Guyana is het tienvoudige van Suriname. Voor één Euro ontvangt men 245,46 Guyanese dollar terwijl men in Suriname voor één Euro 25,09 SRD krijgt. Onder de regering Bouterse schommelde de koers tussen 7 en 10 SRD voor één Euro.”

  U verkoopt Trumpiaanse onzin
  De Guyaneese Dollar fluctueerde de afgelopen 4 jaar tussen 225 en 260 ofwel 245 tegen de USD is een goed gemiddelde.
  Begrijpt u niet dat u gezwets uitermate simpel te weerleggen is.
  Uw wetenschappelijke brein heeft schijnbaar geen idee wat inflatie is. De koers kan inflatie veroorzaken als er veel import nodig is echter met een zo stabiele koers als die van de Guyaneese Dollar versus de USD veroorzaakt die geen of weinig inflatie en zeker niet 10 maal de Surinaamse.
  De Surinaamse inflatie is voor iedereen die er een beetje verstand van heeft geheel toe te schrijven aan consumptief lenen door Boefdraad en zijn Baas. Er is nul komma nul van al die leningen geïnvesteerd beste RobG. Denk alleen al aan de overname Brokopondo hier de feiten:
  1>> Open staande energie rekening $ 111.000.000
  2>> Incl. Fee Openheimer en verzekering $ 125.000.000 geleend ofwel door het niet betalen voor geconsumeerde electriciteit waar de burgers resp. de subsidie verstrekker voor betaald hadden moet er $ 14.000.000 extra betaalt worden.
  3>> Als bonus voor deze wanprestatie moet de volgende regering ook nog eens ruim 13% rente betalen.
  En dat allemaal voor elektriciteit die, gezien de Brokopondo wet en de hele DNA en haar adviseurs, al van Suriname was.

  Het wordt tijd dat de verantwoordelijken (oa Sardjoe die nu zijn bedrijven naar Guyana verplaatst) aansprakelijk gesteld worden.

  gratis Advies aan de regering. Leeg aub volledig beslag op alles van Sardjoe vanwege:
  1>> Stekpenningen Ballast Nedam (dossier ligt bij de rechtbank in Haarlem)
  2>> Schade brug Carolina.
  3>> Wanprestatie Wanica ziekenhuis.
  4>> Wanprestatie onderhandelingen Alcoa.


  Maak melding

 13. Debieus, er valt niks meer te plunderen. Je paarse afgod sergeant majoro opa D en zijn paarse criminele boevenbende hebben alles al leeggeroofd. Maar ze zullen kaalgeplukt worden, wanneer het OM ze gaat vervolgen. Mind my words. Enne, je bent een racist .


  Maak melding

 14. Laat het nog maar een keer gezegd worden voor de vergeetachtigheid onder ons….Suriname moet eerst zelf nog 2,5 miljard US meebrengen wil het echt van de oliewinning meeprofiteren. Waar halen ze die vandaan?.


  Maak melding

 15. @Jojo: Jij bent nog te dom om door te hebben dat je RobG gelijk geeft in zijn koersberekening. Maar ja, als je bent ingehuurd voor en geilt op het reageren op alles en iedereen die ook maar een beetje negatief schrijft over Chan, zijn familie en zijn roverspartij raak je al gauw de kluts kwijt. Ik zou zeggen, stop met masturberen zodra je de namen van jouw afgoden ziet! Als ik schrijf Chan, Ramdhin. Melissa, VHP, dan doe jij Ruk, Ruk, Ruk, Ruk!! Bah, viezerik!! Ik heb medelijden met hen die jouw toetsenbord aan de Lachmanstraat moeten delen.


  Maak melding

 16. @Lucien.
  RobG beweert de de inflatie in Guyana 10 maal hoger is dan in Suriname. Zijn maatstaf is de koers en de verhouding tot de koers tot de SRD/USD koers. Het is met deze koersen zo dat 1 srd gelijk is aan 10 Guyanese dollars echter pakweg een jaar geleden was het nog zo dat 1 SRD evenveel waard was als 30 Guyanese dollars

  U held RobG is zo verblind dat hij de feiten niet controleert en u het niet wilt begrijpen. Dat is sneu. Het heeft niets te maken met verheerlijking door mij van wie dan ook maar het gegeven dat een NDP propagandist dingen uit zijn duim zuigt en u dat heel goed begrepen hebt. Het wordt zuur aan uw kant dat elke dag duidelijker wordt waar de oorzaak ligt en dat er gewerkt wordt aan fraude en corruptie bestrijding. Het gaat te langzaam en het volk lijdt daar onder echter er is geen middel om de regering naar huis te sturen en de kans dat veel NDPers de bajes in gaan wordt elke dag groter.

  Zeker nu Kanhai bij de verdediging van van Trikt Kirpalani begint aan te vallen. Het ratten huis staat op instorten en dat begrijpt men Sardjoe gaat niet voor niets $ 34.000.000 investeren in Guyana. iets wat ik al voor de verkiezingen voorspelde toen Sardjoe (als nationalist) enorm uit zijn slof schoot tegen Standvaste.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.